• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızıma tahhammul edemiyorum

Aynen öyle.
Her şeye ulaşmak bu kadar kolay iken, kızcağız alt tarafı mutsuz, görüntüsüne takmış durumda.
Ben onun yaşında akranlarımın neler ettiğini çok iyi bildiğimden, bu kadar bağırdı çağırdı kızdı vs diye üzerine gitmek, çok daha kötü sonuçlar doğurur.
Bir ergeni sadece bir ergen anlar ve o bunun farkında.
Hele aile, en son görmek istediği insanlar bu dönemde.
Sırf inatlarına yanlış şeyler yapabiliri, en güzeli görmezden gelmek ve ona tepki vermemektir.
çok yanlış düşünceleriniz. Uzun uzun yazmak isterdim lakin saat geç olmuş...

çok yanlış düşünceleriniz. Uzun uzun yazmak isterdim lakin saat geç olmuş...
Düşünce değil, deneyim ve tecrübe.
Ergenliğini zor şekilde geçirmiş bir kadın tavsiyeleri bunlar:)

Herkes ailesiyle akşam yemeğini yiyerek geçirdiği hayatlar yaşamıyor, benim de var elbet bildiğim.
Ve o dönemde aksileşmenin sadece ergen kişinin hayat gayesi olduğunu da iyi bilirim, bakın düşünce değil, bilgi.

Son düzenleme:
Bence kızınız duygusuzdan çok fazla duygusal olabilir.Kendisini asi bir zırha almış gibi geldi.Açıkcası böylesi ağır bir depresyon yada ergenlik psikolojisi yaşamadım.belkide altta yatan halledemediği, kendi dünyasında çözümsüz bulduğu bir sorun vardır.Hayat gerçekten zor üstelik yeni nesil daha bir yarışıyor.
Ergen psikolojisinde uzman birinden yardım alın.Bu durumun geçici olduğunu,benzer şeyleri her arkadaşının yaşadığını bilmeli.Üstelik yıllar çok hızlı geçerken, enerjisini kendisine değer katarak harcaması için ona yön vermelisiniz.

Arkadaşlar yorumlariniz için teşekkür ederim evet ergenlik çağı bizde çok zor geçiyor herkese bakıyorum onun yaşındaki kızlar en azından onun yarisi kadar yapıyorlar bu durumu işin için çıkamıyorum umursamayayım diyorum gece yarısı saat 4 te ayakta hiç uyumadan 6.30 okula gidiyor, derste yatıyor ,hocaları artık, benim sorumsuz bir anne olduğumu düşünüyorlar iletişime kapalı onun yaşıtları benim de böyle annen olsa diye bana bakıyorlar. bizimkine göre ben onu kıskanan iğrenç gıcık bir anneyim

Arkadaşlar yorumlariniz için teşekkür ederim evet ergenlik çağı bizde çok zor geçiyor herkese bakıyorum onun yaşındaki kızlar en azından onun yarisi kadar yapıyorlar bu durumu işin için çıkamıyorum umursamayayım diyorum gece yarısı saat 4 te ayakta hiç uyumadan 6.30 okula gidiyor, derste yatıyor ,hocaları artık, benim sorumsuz bir anne olduğumu düşünüyorlar iletişime kapalı onun yaşıtları benim de böyle annen olsa diye bana bakıyorlar. bizimkine göre ben onu kıskanan iğrenç gıcık bir anneyim
Seni cok iyi anlıyorum. Malesef benim de ergenligim cok güzel gecmedi. Annemi çok uzdum.

Bana devamlı karışması devamlı iş buyurmasi , ama yaptığım hic bir şeyi begenmemesi beni hep disariya iterdi arkadaşlarım arasında hep begenilmeye çalışırdım annemden beklediğim sözleri arkadaşlarımdan duyardım iltifat alırdım .
Annem bana hic bagirmamistir ona rağmen ben ona cok bagirirdim. Yeter artik bana karışma .ya ben de insanım uykuma karışma ne olur bir pazar istediğim kadar uyuyabileyim.kendi evimde özgür değil hapiste gibiyim derdim
.
Aglardi annem. Gidip özür dilemezdim. Ondan hep gizledim gözyaşlarımı ama ben de cok ağladım. Beni anlamadığı için ben onun aglamasini hic istemedim. O ağlarken ben de odama kapanir aglardim ben anneme bağırıyorum benim yüzümden ağlıyor ne olurdu benim de beklentilerim olduğunu bilen annem olsa da cok güzel anlaşan anne kız olsak diye ben de aglardim.
Şimdi 27 yaşındayım evliyim.
Annemi her gördüğümde özür dilerim affet istemeden de olsa uzduk birbirimizi derim.
Öyle yani.

Back