• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızıma tahhammul edemiyorum

Nane sekeri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
17
2
36
35
13 yaşında bir kızım var sürekli benimle kavga halinde gezmeye gidiyoz kavga yatiyo kavgadan,kalkiyo kavgadan hic iletisim kuramiyorum bana hakaretler etmeye basladi gece yatmiyo gündüz kalkmıyor ders çalışmak istemiyor, herangi bir kursa göndermeyeyim seni diyorum istemiyor psikolok ergenlik dedi uyumlu bir anneyim. kendi annem çok uyumsuzdu ben annemden gormedigimi kizimdan yapmak istedim sürekli problemli bir kız artık çocuğumdan nefret etmeye başladım sanki beni öldürmeye çalışıyor bu kadar duygusuz bir insan gormedim ne yapacagimi şaşırdım hobi kurslarına gönderdim arkadaşlarından git gez diyorum bişeyler yapalım kitap okuyalım diyorum geçen bana gerizekalı dedi küfür etmeye başladı Çok acı çekiyorum stresten vitiligo oldum ne yapacağım şaşırdım bana yardım edin

13 yaşında bir kızım var sürekli benimle kavga halinde gezmeye gidiyoz kavga yatiyo kavgadan,kalkiyo kavgadan hic iletisim kuramiyorum bana hakaretler etmeye basladi gece yatmiyo gündüz kalkmıyor ders çalışmak istemiyor, herangi bir kursa göndermeyeyim seni diyorum istemiyor psikolok ergenlik dedi uyumlu bir anneyim. kendi annem çok uyumsuzdu ben annemden gormedigimi kizimdan yapmak istedim sürekli problemli bir kız artık çocuğumdan nefret etmeye başladım sanki beni öldürmeye çalışıyor bu kadar duygusuz bir insan gormedim
Eskiler bunu biraz farkli cozerlerdi, bilirsiniz :D oncelikle herkesin yasayacagi bir surec oldugunu bilmenizde fayda var, sinirlerinize ve psikolojinize hakim olmaya calisin. Mutlaka bu asiligin altinda yatan bir neden vardir bunu aramalisiniz. Belki asik oldu ya da bu arkadaslari asi olmayanlari disliyor olabilirler. Ergenlerde ne yazik ki bu durum var. Ama ne olursa olsun taviz vermeyin, istediklerini inatla yaptiramayacagini bilsin.

Ergenlik bu şiddetli ergenlik yaşıyor çok, çok anlayışlı olmanız gerekir en az 4- 5 yıl sürecek sanki hiç bitmeyecekmiş gibi ama bitecek
Kolay değil, bol sabırlı olun, gerekirse bir psikoloğa gidin beraber, herkes buna benzer
Ergenlik yaşıyor ama anlatamıyor

Ergenlik hormonal değişim tabi o yaşta sevgilileride oluyor aman, aman takibi iyi yapın fazla boş bırakmaya gelmez,
Evde durmuyırsa kızınız sizde onunla çıkın bir arkadaşlarıyla tanışın aileleri ile temasa geçin
Ev temizliğini yemeği es geçin gözünüz kulağınız kızınızda olsun o yaşta hata yapma payları çok yüksek

Ergenlik bu şiddetli ergenlik yaşıyor çok, çok anlayışlı olmanız gerekir en az 4- 5 yıl sürecek sanki hiç bitmeyecekmiş gibi ama bitecek
Kolay değil, bol sabırlı olun, gerekirse bir psikoloğa gidin beraber, herkes buna benzer
Ergenlik yaşıyor ama anlatamıyor
Pisikolaga gittim dr ergenlikten dedi

Ergenlik hormonal değişim tabi o yaşta sevgilileride oluyor aman, aman takibi iyi yapın fazla boş bırakmaya gelmez,
Evde durmuyırsa kızınız sizde onunla çıkın bir arkadaşlarıyla tanışın aileleri ile temasa geçin
Ev temizliğini yemeği es geçin gözünüz kulağınız kızınızda olsun o yaşta hata yapma payları çok yüksek
Arkadaşlarıyım tanışıyorum sevgilisi varsa onu dahi anlatıyor ama bana karşı çok uyumsuz hırçın sürekli kavga ediyor yüzündeki sivilceleri parçalıyor okulda birisi bişey dese evde günlerce benden kavga ediyor

Şu saatte de ayak geziyor yarın ikindin 4 te uyanacak uyandırirsakda evde avazı çıktığı kadar bagiracak zaten ödev falan ders çalışma yok

Yahu ergenlik, niye bu kadar üsteliyorsunuz?
Onun şuanki ruh hali tamamen ‘bütün dünya bana karşı, her şey çok ağır leave me alone’ yani😂
Bırakın, görmezden gelin, o istemedikçe iletişim dahi kurmayın, gözüne görünmeyin yeter.
İyi olduğu anlarsa gelecektir zaten yanınıza.

Pisikolaga gittim dr ergenlikten dedi
Sıkıntılı bir süreç huzursuzluklar devam edecek bunu kabullenin, sakin davranın
Ne yaparsanızda bu süreç bu şekilde devam edecek onu siz idare edeceksiniz zor ama
Sonu var buda sizin sınavınız olsun

Arkadaşlarıyım tanışıyorum sevgilisi varsa onu dahi anlatıyor ama bana karşı çok uyumsuz hırçın sürekli kavga ediyor yüzündeki sivilceleri parçalıyor okulda birisi bişey dese evde günlerce benden kavga ediyor
Sivilcelerden kaynakli dis gorunusune takmis olabilir aslinda. Mutlaka bir derdi vardir ergenligin daha da fazla disa vurmasina etki eden, yargilamadan kizmadan deşin. Ama unutmayin ki gececek bu durum sabirli olun.

Sivilcelerden kaynakli dis gorunusune takmis olabilir aslinda. Mutlaka bir derdi vardir ergenligin daha da fazla disa vurmasina etki eden, yargilamadan kizmadan deşin. Ama unutmayin ki gececek bu durum sabirli olun.
Beni uzen sey kizimin duygulari yok merhametsiz sevgisiz saygisiz bir insan

Herkes ergenliğe bağlamış ama ne kadar doğru acaba? Hepimiz ergen olduk ama kimsenin annesiyle bu kadar kavgalı hakaretli ilişkiler yaşadığına şahit olmadım. Şimdiden bu kadar hırçın olması ne kadar normal bilemiyorum. Psikiyatriste daha detaylı anlatın bence herşeyi olduğu gibi anlatın ergen diyip geçiştirmesinler.

karşınıza alıp tüm duygularınızla güzelce konuştunuz mu?yani ben senin iyiliğini istiyorum bunun için elimden geldiğince iyi davranmaya çalışıyorum gel bugünden itibaren temiz bir sayfa açalım birbirimize karşı daha saygılı olalım ben senin hayatına karışmayayım(ki gerçekten ne uyanmasına ne ödevlerine karışın)sen de empati yapıp bana daha anlayışlı olmaya çalış deyin.gerekirse ağlayın yaşadığınız sıkıntıyı hissetmesini sağlayın karşı çıkıp asilik yaparsa o zaman bi süre iletişimi kesin çok yüzgöz olmayın ama bu durumdan memnun olmadığınızı da bi şekilde tavırlarınızla belli edin. ne kadar doğru bilmiyorum ama ben olsam böyle yapardım herhalde.ona akıl vermeyin en önemlisi bu,sadece empati yapmasını isteyin Allah kolaylık versin benim de 12yaşında kızım var zor süreçler

13 yaşında bir kızım var sürekli benimle kavga halinde gezmeye gidiyoz kavga yatiyo kavgadan,kalkiyo kavgadan hic iletisim kuramiyorum bana hakaretler etmeye basladi gece yatmiyo gündüz kalkmıyor ders çalışmak istemiyor, herangi bir kursa göndermeyeyim seni diyorum istemiyor psikolok ergenlik dedi uyumlu bir anneyim. kendi annem çok uyumsuzdu ben annemden gormedigimi kizimdan yapmak istedim sürekli problemli bir kız artık çocuğumdan nefret etmeye başladım sanki beni öldürmeye çalışıyor bu kadar duygusuz bir insan gormedim ne yapacagimi şaşırdım hobi kurslarına gönderdim arkadaşlarından git gez diyorum bişeyler yapalım kitap okuyalım diyorum geçen bana gerizekalı dedi küfür etmeye başladı Çok acı çekiyorum stresten vitiligo oldum ne yapacağım şaşırdım bana yardım edin
anne olduğunuzu unutturmayın. Statüler roller yer değiştirmiş sizde. Anneniz gibi olmucak derken abartmışsınız gibi geldi. Çok fazla yüz vermeyin hatta yeter artık deyip biraz sıkı yönetime geçin bence. Bu şekilde eşinize de durumlar yansırsa sorun sizden kaynaklı derler. Oysa ki kızınız biraz fazla şımarık hepsi bu.

Herkes ergenliğe bağlamış ama ne kadar doğru acaba? Hepimiz ergen olduk ama kimsenin annesiyle bu kadar kavgalı hakaretli ilişkiler yaşadığına şahit olmadım. Şimdiden bu kadar hırçın olması ne kadar normal bilemiyorum. Psikiyatriste daha detaylı anlatın bence herşeyi olduğu gibi anlatın ergen diyip geçiştirmesinler.
Ben varım:)
Aileme sizle gelmem deyip rest çekip yatılı okula gittim yahu ben😂
Vallahi şimdiki nesil iyi, kan kusturdum hem de bayağı 23 üme kadar.
Ne zaman üniden mezun oldum, duruldum.

Yeni neslin üzerine gitmeyin, az bile yapıyorlar bu çağda...

Ben varım:)
Aileme sizle gelmem deyip rest çekip yatılı okula gittim yahu ben😂
Vallahi şimdiki nesil iyi, kan kusturdum hem de bayağı 23 üme kadar.
Ne zaman üniden mezun oldum, duruldum.

Yeni neslin üzerine gitmeyin, az bile yapıyorlar bu çağda...
Az bile yapıyorlar bu çağda derken
?

Az bile yapıyorlar bu çağda derken
?
Aynen öyle.
Her şeye ulaşmak bu kadar kolay iken, kızcağız alt tarafı mutsuz, görüntüsüne takmış durumda.
Ben onun yaşında akranlarımın neler ettiğini çok iyi bildiğimden, bu kadar bağırdı çağırdı kızdı vs diye üzerine gitmek, çok daha kötü sonuçlar doğurur.
Bir ergeni sadece bir ergen anlar ve o bunun farkında.
Hele aile, en son görmek istediği insanlar bu dönemde.
Sırf inatlarına yanlış şeyler yapabiliri, en güzeli görmezden gelmek ve ona tepki vermemektir.

Back