Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim kizimjn adida Aysegül , anlami cok guzel guleer yuzlu gul gibi guzel demek, bnde eski isimleri sewiorum kizim 2,5yasinda ,, saglik ocagindaki doktr bile dedi kim koydu ismini bn dedim Aferib sana dedi normal isim geldi sukur bugun dedi.Ben bu yeni isimleri hiç beğenemiyorum. Ada, Duru, Derin, Ecrin, Irmak, Nehir, Su, Aleyna, İlayda, Eylül, Azra, Ela vs vs yani ne bileyim bana çok basit geliyor. Bu isimleri koyanlar elbette severek koyuyordur ama o kadar çok bu isimlerden var ki yeni nesilde şahsım adına bıkkınlık geldi.
Mesela Elif, Ayşe, Ayşegül, Fatma, Zeynep, Zehra, bunlar hepsinden yaygın ama nedense bana dolu dolu geliyor bu isimler. Hani moda ve trend olan yeni çıkan isimler gibi altı boş değil, rüzgar gibi gelip geçmiyor, Anadolu kadını isimleri bunlar. Hani Aleyna, İlayda gibi bir mevsim kullanılıp sonra yerini başkalarının aldığı isimler değil.. Kızımın adı da bunlardan, ikincisi kız olursa yine bunlardan olacak, erkek olursa da Ali, Mehmet, Emre, Mustafa, Yusuf, Ahmet, Nejat gibi birşey olur. Ünlüler bile bu trend isimlerden ziyade eski toprak isimleri kullanıyor çocuklarına.
Sağol canim.Bade içki, şarap gibi anlamlara geliyormuşHadıya niyeki acaba? Edinirsin canım Allah bagislasin
afra temiz kadin demek .Afra? Bir afra tafra:)
Ahsen guzelmis canım
hicbir manasi yok ilgin..Kızlar ılgın nasıl?
+1 çok severim o ismi.Özüm diyorum.
Ben 4 yapraklı yoncanın şans getirdigine ınanlardanımYoncalar sanslımı olurki
Arkadasımın kızının ismi Mira ve bence çok tatlı duruyo seslenirken falanSelam hanimlar ,
benim bir prensesim olucak Allah nasip ederse,ilk bebisim, ama henüz isim bulamadik aklimdaki isimler
Mira,mira su,
ada,ada su
Ilgın
İrmak
Duru
Su ada
kumsal
su ismini ek olarak koymak istiyorum,birde boyle kisa isimleri seviyorum ,ama esim beğenmiyor
( muhtemelen bunlari koymayacağız)
Esimde ,
Aymina
Melisa
Acelya
Begeniyor
Varmi değişik kisa ,bu tarz isim onerisi olan simdiden teşekkürler herkeze