Doğuma Hazırlık Kızıma hem anlamı guzel hemde soylenısı guzel bir isim koymak istiyorum ama bulamıyorum yardım eder mısınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kızımın adı Almila - eski turkce isim Güzel kız demek soylenisi cok guzel ve maviş bir kzıım oldu :)
Bir kızım daha olursa adını Linda koymak istiyorum oda ispanyolca guzel demek

isim önerirken bile nasıl konu tartışma noktasına geliyor anlamıyorum. herkesin kendi tercihi yok ecrin kabus gibi yok tuğçe isimliler hep bir cins yok bilmem ne çok saçma ve birazda ayıp sonuçta insanlar isimleri ile yaşar herkesin karakteri bir başkadır genelle yapmak yargılamak bunlara ne gerek var.
kız ismi önerisi ben çocuklar arasında uyum neyse ama anne baba ismi uyumuna pek yanaşmayan biriyim kendi fikrim bu.
sevdiğim kız isimleri
nil
ece
ela

Telaffuz etmeye çalışırken çok tuhaf oluyor çünkü. Onu da geçtim mesela siz hiç Arap birinin çocuğuna Ecrin ismini koyduğunu gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü onlara göre bu bir isim bile değil. Mesela yabancı birinin sırf söylenişi güzel diye anlamına bakmadan çocuğuna fiyat diye isim koysa ne güleriz değil mi? Hah işte aynısı :D
Ailecek telafuzunda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz.Anlaminida iyi araştırdım siz kafanızı yormayın.İsterseniz YouTube'dan Nihat Hatipoğlu nun Ecrin ismi için bı açıklaması var sizde izleyebilirsiniz.Kimsenin çocuğuna verdiği isim için de aaa ne kadar komik deyip gülecek zihniyette bir insan olmadım hiçbir zaman çok şükür...Onlar beğenmişler ki vermişler der geçerim beni ne ilgilendirir Değil mi😉

Arkadaşım Tuğçe öz be öz Türk ismidir ve anlamı Tuğluk verilmiş yani kutsallık verilmiş kadın hükümdardır. Öyle cennetten düşen yağmur tanelerine inanmayın. Tamamı uydurmadır. Hem isimler uydurma hem anlamları. Ayrıca tanıdığınız Tuğçe'lerin kızınızın ismiyle ne alakası var. Bakarsanız Muhammed isminde tecavüzcü, hırsız, katiller var. Yosma diye tanıdığım var kadın 5 vakit namazında :D Her isim ait olduğu şahsı bağlar. Tuğçe anlam olarak da söyleniş olarak da mükemmel bir isim bence. Buğlemler aleynalar ecrinler hifalar kabus gibi. 🤦

Ağzınıza sağlık bende bunu anlamıyorum isimden yola çıkarak herkese tak diye ayy bunlar şöyle olur demek aşırı saçma ve komik. Sanki Allah yaratırken tuğçeler böyle olacak, aleynalar böyle olacak diye yaratıyor gönderiyor töbe est

Tugce guzel bence

Tugsem bilmiyorum ne demek kulaga hos gelmiyor.
Tuana da herkes lahana diye dalga geciyor yegenimin sinifinda 2 tane var. Hatta esmerine kara lahana diyorlarmis 😢

En güzel isim bence ece. Kendime bu ismi koydum. (Isim eklettirdim)

Elhan : Ezgi, nağme, güzel söz anlamına geliyor.
Cenap Şahabettin' in meşhur " Elhan- ı Şita " şiirinden aldım nickimi ben de. 😊 Şiir başlığının anlamı kar nağmeleri demek.

Arkadaşım Tuğçe öz be öz Türk ismidir ve anlamı Tuğluk verilmiş yani kutsallık verilmiş kadın hükümdardır. Öyle cennetten düşen yağmur tanelerine inanmayın. Tamamı uydurmadır. Hem isimler uydurma hem anlamları. Ayrıca tanıdığınız Tuğçe'lerin kızınızın ismiyle ne alakası var. Bakarsanız Muhammed isminde tecavüzcü, hırsız, katiller var. Yosma diye tanıdığım var kadın 5 vakit namazında :D Her isim ait olduğu şahsı bağlar. Tuğçe anlam olarak da söyleniş olarak da mükemmel bir isim bence. Buğlemler aleynalar ecrinler hifalar kabus gibi. 🤦

Veya minel 😑 ...dan/den ayrilma eki

Sirf kuranda geciyor diye rastgele kelime secip koymayi hic anlayamam.
Kuranda fitne fesat zina hirsizlik her türlü pislik de anlatiliyor. Guzel, anlamli bir cok sey gectigi gibi kötü anlami olan veya pek de bir anlami olmayan da bir cok kelime var.

Ailecek telafuzunda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz.Anlaminida iyi araştırdım siz kafanızı yormayın.İsterseniz YouTube'dan Nihat Hatipoğlu nun Ecrin ismi için bı açıklaması var sizde izleyebilirsiniz.Kimsenin çocuğuna verdiği isim için de aaa ne kadar komik deyip gülecek zihniyette bir insan olmadım hiçbir zaman çok şükür...Onlar beğenmişler ki vermişler der geçerim beni ne ilgilendirir Değil mi😉

Yahu Arap ismi koyuyorsunuz Araplar koymuyor çocuklarına bu kelimeyi (bakın isim bile demiyorum) Nihat Hatipoğlu demişsiniz de gidin bir arapa bizim hoca çocuğunuza ücret diye isim koymakta sakınca yok siz de koyun deyin valla nasıl güleceklerini şaşırırlar :D Ayrıca telaffuzu korkunç. Bizim nesil için satılmış neyse gelecek nesil için ecrin o olacak. İkisi de alma satmayla ilgili sonuçta :D

Nihat hatipoğlu diosa koyarim vala :D

İsim konusunu amacından saptırmakta kimse elinize su dökemez, isim örnekleri vererek bunun anlamı komik, diğerinin manası saçma, x'ler kavgacı olur, y'ler saf olur diye kategorize ederseniz kavga çıkar, bırakın herkes dilediği ismi koysun, biri doğayı seviyordur çocuğuna Deniz, Kumsal, Rüzgar, Toprak adını koyar, kimi klasik isimleri seviyordur Ayşe, Fatma, Ahmet adını koyar, kimi Sefa olsun der, kimi Merve, bazısı Arapça isimleri sever Şems olsun der, Kamer olsun der, ister anlamlı olsun, isterse en kötü anlama gelsin ne fark eder, insanları isimlerine göre karaktere büründürmeyin, sırf bu yüzden, sizlerin önyargıları nedeniyle isminden rahatsız olup değiştirmek isteyenler oluyor.

İsim konusunu amacından saptırmakta kimse elinize su dökemez, isim örnekleri vererek bunun anlamı komik, diğerinin manası saçma, x'ler kavgacı olur, y'ler saf olur diye kategorize ederseniz kavga çıkar, bırakın herkes dilediği ismi koysun, biri doğayı seviyordur çocuğuna Deniz, Kumsal, Rüzgar, Toprak adını koyar, kimi klasik isimleri seviyordur Ayşe, Fatma, Ahmet adını koyar, kimi Sefa olsun der, kimi Merve, bazısı Arapça isimleri sever Şems olsun der, Kamer olsun der, ister anlamlı olsun, isterse en kötü anlama gelsin ne fark eder, insanları isimlerine göre karaktere büründürmeyin, sırf bu yüzden, sizlerin önyargıları nedeniyle isminden rahatsız olup değiştirmek isteyenler oluyor.

Ahhaha yazık ya üzüldüm şimdi onlar adına. Begenmeyen degistirsin ne var bunda sen de bi garip uyardin simdi :)

Tuğsem ne demek?
Bi anlami yok sanirim🙄

Tuana da cennete dusen yagmur damlasi miymis ki?

Tuğsem'in bir anlamı yok.
Muhtemelen aslında Tuğrul-Semra çiftinin çocuklarına verdikleri bir isimken, başkaları tarafından başka anlamlar yüklenmiştir. 😅

Tuana Cennete düşen ilk yağmur damlası değil. Bi ara bu (doğru olmayan) anlamla popüler oldu.
Tuana isminin aslı Tuvana.
Tuvana Farsça ve kuvvetli, iktidarlı demek.

Ben Tuana ismini şahsen sevmiyorum
Tuğçe ismi ise güzel ve sevimli geliyor 😊

Alternatif olarak:
Tutya
Tansu
Tanem
Türkü
Türkan
Tülin
Vuslat
Burçak
Fulya
Funda
Suna

O da uydurma. Arapçada ç harfi yok bir kere. İsim anlamlarını sürekli bir cennete atfetme kaygısı var ama gerek var mı?

Ayrıca Japonların isimleri direkt farklı alfabeden ama bu onların teknolojik olarak ilerlemesine bir mani olmamış. Dünyanın en iyi yazılımcıları Hindistan'dan çıkıyor onların alfabeleri de farklı. Gelecekteki bir mail yazışması için Türkçe isimlerden taviz verilmesini doğru bulmuyorum.

Tuğba isminin aslı Tuba.
Tuba da Cennette bir ağaçtır.

Gerçekten Cennetle ilgili bir anlamı olan nadir isim llerden biridir Tuba.
Buğlem, Tuana, gibi uydurma değildir.😁

Tuğçe'nin Tuba ağacıyla bir alakası yoktur ama. Tuğçe küçük tuğ demek ve Türkçe bir isim.

Arya ne demek hiç baktınız mı?
Arya: Operada orkestra eşliğinde söylenen kendi içinde bütünlüğü ahengi olan şarkı.
Yani ezgi isminin şu an kullanılanı.
Uydurma değil.

Bence bir araştırıp öyle yazmak lazım.

Arya aslında güzel bir isim fakat, opera dinlemeyen bir halkın Arya ismini koyması komik ve özenti bence. 😁 Bu bakımdan Ezgi, Beste, Türkü isimlerinden çok farklı Arya.

Sırf moda diye koyulmamalı bir isim.

Back
X