Doğuma Hazırlık Kızıma hem anlamı guzel hemde soylenısı guzel bir isim koymak istiyorum ama bulamıyorum yardım eder mısınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Nil
Mercan
Yasemin
Güneş
İnci
Arya
Defne

Aklıma gelenler bunlar.
Ben kızım olsa defne ismini düşünürdüm.
Mercan unisex bir isim.

Ama kızlara daha çok konuluyor.

Arkadaşım Tuğçe öz be öz Türk ismidir ve anlamı Tuğluk verilmiş yani kutsallık verilmiş kadın hükümdardır. Öyle cennetten düşen yağmur tanelerine inanmayın. Tamamı uydurmadır. Hem isimler uydurma hem anlamları. Ayrıca tanıdığınız Tuğçe'lerin kızınızın ismiyle ne alakası var. Bakarsanız Muhammed isminde tecavüzcü, hırsız, katiller var. Yosma diye tanıdığım var kadın 5 vakit namazında :KK70: Her isim ait olduğu şahsı bağlar. Tuğçe anlam olarak da söyleniş olarak da mükemmel bir isim bence. Buğlemler aleynalar ecrinler hifalar kabus gibi. 🤦

Bu anlamının yanında cennette yetişen tuğba ağacının meyvesi aynı zmaanda. E kızın da senin meyven olacağına göre bence çok da hoş olur :KK68: Tek dezavantajı ğ ve ç içermesi. ben kızıma isim düşünürken buna dikkat etmiştim sonuçta teknoloji onların zamanında daha da ilerleyecek ve mail adresini alırken söylerken yabancılarla yazışırken konuşurken zor olacak. Ben türkçe karaktersiz bir isim koymuştum.

Bu anlamının yanında cennette yetişen tuğba ağacının meyvesi aynı zmaanda. E kızın da senin meyven olacağına göre bence çok da hoş olur :KK68: Tek dezavantajı ğ ve ç içermesi. ben kızıma isim düşünürken buna dikkat etmiştim sonuçta teknoloji onların zamanında daha da ilerleyecek ve mail adresini alırken söylerken yabancılarla yazışırken konuşurken zor olacak. Ben türkçe karaktersiz bir isim koymuştum.

O da uydurma. Arapçada ç harfi yok bir kere. İsim anlamlarını sürekli bir cennete atfetme kaygısı var ama gerek var mı?

Ayrıca Japonların isimleri direkt farklı alfabeden ama bu onların teknolojik olarak ilerlemesine bir mani olmamış. Dünyanın en iyi yazılımcıları Hindistan'dan çıkıyor onların alfabeleri de farklı. Gelecekteki bir mail yazışması için Türkçe isimlerden taviz verilmesini doğru bulmuyorum.

Bu aralar bebeklere çok fazla konulan isimlerden olmasın. Benim ismim normal bir isim olmasına rağmen kendi yaş grubumda çok bulunan bir isim değil. Bu bana her zaman güzel gelmişti. Anlamsız insanların anlayamayacağı garipseyeceği veya kötü anlam taşıyan bir isim olmasın. Bu aralar Gece ve Gölge konulduğunu duydum bana kötü anlamlı isimler gibi geliyor.
Gece ismine bayılıyorum ya

Geçen hastanede bi bebek gördüm adı okyanus tu
o_O
Ne diyim bilemedim
Bence güzel.
Biraz değişik ama ben beğendim.
Son zamanlarda deniz temalı isimleri çok duyuyorum.
Mercan da duydum.

Çevremde 2 kişi mercan ismini koydu.:KK66:

Ya bi de ecrin tuana arya vb koymayın tamamı uydurmasyon ve son dönemlerde muhafazakar ailelerin aşırı derece yöneldiği isimler sebebini anlamadım

Ya bi de ecrin tuana arya vb koymayın tamamı uydurmasyon ve son dönemlerde muhafazakar ailelerin aşırı derece yöneldiği isimler sebebini anlamadım
Arya ne demek hiç baktınız mı?
Arya: Operada orkestra eşliğinde söylenen kendi içinde bütünlüğü ahengi olan şarkı.
Yani ezgi isminin şu an kullanılanı.
Uydurma değil.

Bence bir araştırıp öyle yazmak lazım.

Arya ne demek hiç baktınız mı?
Arya: Operada orkestra eşliğinde söylenen kendi içinde bütünlüğü ahengi olan şarkı.
Yani ezgi isminin şu an kullanılanı.
Uydurma değil.

Bence bir araştırıp öyle yazmak lazım.
İsimler tamamen örnek amaçlı ama son dönemlerde fazlaca sıklaştı moda diye konan isimlerden biri haline geldi. On seneye her yer arya ceylin ecrin falan kaynıyor olacak

İsimler tamamen örnek amaçlı ama son dönemlerde fazlaca sıklaştı moda diye konan isimlerden biri haline geldi. On seneye her yer arya ceylin ecrin falan kaynıyor olacak
Evet bu dediğiniz olabilir.
Mesela benim zamanımda da Merve, Tuğçe, Ezgi, Ayşe, Esra çok kullanılıyordu.
Bizim sınıfta 7 tane Merve adlı kişi vardı.
Ben uydurma demenize cevap yazdım.
Yoksa o konuda haklısınız.

Bizim ülkede bir isim moda olur herkes onu koyar maalesef.
Benim kızım olursa çiçek adları düşünüyorum.Özellikle Defne.Veya Mercan da olabilir.Deniz temalı adları da severim.

Son düzenleme:
Biz kızımıza ipek koycacağız inşallah bana hep çok naif gelmiştir. İnci, Nil, Pelin bu isimleri de çok beğeniyorum. Nil'le İpek arasında çok gidip gelmiştik.

Bu arada isimleriniz ille de uyumlu olmak zorunda değil ki, içinize sinmeyecek isimleri sırf uyumlu diye koymayın.

Benım esimın ısmı Tuna benım ki tugba kızımıza Tuğçe koyalım dıyor eşim ama bılemedım çevremde kaç Tuğçe varsa hep inat cins sanki
Sizce hangi ısım guzel olur melegımıze

birbirinize hitap ederken karışabilir isimler. uyumlu olmasina cok bakmayin.

Arkadaşım Tuğçe öz be öz Türk ismidir ve anlamı Tuğluk verilmiş yani kutsallık verilmiş kadın hükümdardır. Öyle cennetten düşen yağmur tanelerine inanmayın. Tamamı uydurmadır. Hem isimler uydurma hem anlamları. Ayrıca tanıdığınız Tuğçe'lerin kızınızın ismiyle ne alakası var. Bakarsanız Muhammed isminde tecavüzcü, hırsız, katiller var. Yosma diye tanıdığım var kadın 5 vakit namazında :D Her isim ait olduğu şahsı bağlar. Tuğçe anlam olarak da söyleniş olarak da mükemmel bir isim bence. Buğlemler aleynalar ecrinler hifalar kabus gibi. 🤦
Niye kabus gibi hanımefendi?

Niye kabus gibi hanımefendi?

Telaffuz etmeye çalışırken çok tuhaf oluyor çünkü. Onu da geçtim mesela siz hiç Arap birinin çocuğuna Ecrin ismini koyduğunu gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü onlara göre bu bir isim bile değil. Mesela yabancı birinin sırf söylenişi güzel diye anlamına bakmadan çocuğuna fiyat diye isim koysa ne güleriz değil mi? Hah işte aynısı :D

Aynen ya benım tandıgıım tuğçeler de gıcık ama tabı bellı olmaz.

Ben olsam Ceylan veririm bu isme aşığım.

** Ama siz Esila verebilirsiniz. 1. Kuranda geçen “esila” kelimesinden alınmış ise, "zeval vaktinden güneşin batma vaktine kadar" demektir.

** Reyyan olabilir ; İsmin anlamı, sadece oruçluların gireceği bir cennet kapısıdır

** Ahsen olabilir; Kuran da gecer ve en guzel demektir.

Yani illa eşinizin ismine yakın olması değil hayırlı ve güzel isim seçilmesi lazım.
İleriyi düşünerek. Atıyorum berkecan dede, aleyna nine dendiğini...

Sağlıkla gelsin yavrunuz. :anneadayı::KK200:

Benimde tanıdığım rojinler hep cahil tiplerdi

Back
X