• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızıma çorba içiremiyorum lütfen yardım edın !

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esrasofo

psixi mou
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
928
8
96
42
Diğer
oncelikle Allah evlatlarimizi bizlere bagislasin.7 aylik bir kizim var.sorunumuz corba ve benzeri seyleri yemek istememesi.kizim kasik mamasi, meyve puresi, yogurt ( meyveli-biskuvili) turu seyleri cok guzel ve severek yiyor.ama is corba ve yemek zamanina gelince kiyamet kopuyor,yemek istemiyor.corbanin icine yogurt koyarsam ve karsisinda maymunluk yaparsam cok olmasa da yer.ben yurtdisinda yasiyorum burdaki dr lar bir acayip.biri ayri digeri ayri soyler. ve surekli beslenmeyle ilgili konulari takip ediyorum bicok kisi 6 ayliktan itibaren corbalara kahvaltilara bile gecmis.yumurtayi bile 1 yastan itibaren diyor burdaki dr lar. en son dr kontrolunde bebegim sadece 200 gr almis simdiye kadar cok iyiydi kilosu her ay 1-1.5 kilo alirdi.simdi 8.400 belki normaldir kilosu ama sadece 200 gr almasi beni cok uzdu.keyfi ve uyku duzenimiz super 2.ayindan beri aksam 8-9 gibi uyur sabah 8 e kadar.biberon mamasi iciyor.az cok yegenimden de hatirliyorum simdiye kadar kahvalti ve turu seylere baslamasi lazimdi diyorum. dr lara uymali miyim? yoksa ben de onlari dinlemeden baslasam mi kahvaltilara? ara ara yumurtanin sarisindan vermistim biz kahvalti yaparken ve cok severek yemisti.ama tabi dr bisey demedi diye vermiyodum.ama simdi forumda yazilanlari okuyunca siznirlerim bozuldu.on disimiz belirmeye basladi acaba o yuzden mi yemek istemiyor diyorum ama diger mama ve meyveleri cok severek yiyor.lutfen yardim edin.cok ama cok uzuluyorum bu duruma.simdiden tesekkurler.

belki yanlış yönlendirme ama tecrübemi paylaşıyım ... ben doktor ne dediyse harfiyen uydum , 6 aydan önce hiç bişey vermedim , 6. ayda pürelere başladık ,7-8 aylık olunca bebe bisküvisi ile kahvaltı hazırladık ,8. aydan önce et- et suyu verdirmedi ...üstelik kızım emmedi de mama veriyorduk .çok pişmanım ,aynı zamanda doğum yaptığımız arkadaşlar 6. aydan itibaren yemek sularından filan verdiler şimdi çocukları hiçbirşeyi yadırgamadan yiyor ...benim kızım iste felaket önce koklayacak , sonra dilinin ucu ile tadına bakacak ve beğenmezse asla ağzına sürmeyecek , yok lütfeder de beğenirse eh işte yiyecek .....2 yaşını geçti halen 11,5 kilo ...süt çok az içiyor , yoğurt yok denecek kadar az , peynirin adını duymak istemiyor,yediği sebze sayısı 5 i bulmaz , yoğurtlu çorba ve şehriye çorbasından başka çorbayı sevmez vs.vs......

belki yanlış yönlendirme ama tecrübemi paylaşıyım ... ben doktor ne dediyse harfiyen uydum , 6 aydan önce hiç bişey vermedim , 6. ayda pürelere başladık ,7-8 aylık olunca bebe bisküvisi ile kahvaltı hazırladık ,8. aydan önce et- et suyu verdirmedi ...üstelik kızım emmedi de mama veriyorduk .çok pişmanım ,aynı zamanda doğum yaptığımız arkadaşlar 6. aydan itibaren yemek sularından filan verdiler şimdi çocukları hiçbirşeyi yadırgamadan yiyor ...benim kızım iste felaket önce koklayacak , sonra dilinin ucu ile tadına bakacak ve beğenmezse asla ağzına sürmeyecek , yok lütfeder de beğenirse eh işte yiyecek .....2 yaşını geçti halen 11,5 kilo ...süt çok az içiyor , yoğurt yok denecek kadar az , peynirin adını duymak istemiyor,yediği sebze sayısı 5 i bulmaz , yoğurtlu çorba ve şehriye çorbasından başka çorbayı sevmez vs.vs......

ben de ondan korkuyorum yani ileride yemek istememesinden. hala arastiriyorum hep ayni hep ayni.millet baslamis bile yemek sularina.o kadar moralim bozuk ki anlatamam size.tesekkur ederim yanlis yonlendirme degil yaptiginiz gorduklerinizi yazdiniz.simdiye kadar harfiyen yaptim ama 7 alik neredeyse 7.ay da biticek hala bisey demiyor sorarsan soyluyor.

aslında beslenme biraz da bebeğin gelişimiyle ilgili diye düşünüyorum , eğer sizin yediklerinize ilgi duyuyorsa çok yüklenmeden ufacık denemelerden zarar gelmez diye düşünüyorum (tabii birden bire yağlı tuzlu deil de ) , minicik minicik tattırın , en azından herşeyin tadına baksın sonra değişik tatlara alışması zor oluyor hakikaten

oncelikle Allah evlatlarimizi bizlere bagislasin.7 aylik bir kizim var.sorunumuz corba ve benzeri seyleri yemek istememesi.kizim kasik mamasi, meyve puresi, yogurt ( meyveli-biskuvili) turu seyleri cok guzel ve severek yiyor.ama is corba ve yemek zamanina gelince kiyamet kopuyor,yemek istemiyor.corbanin icine yogurt koyarsam ve karsisinda maymunluk yaparsam cok olmasa da yer.ben yurtdisinda yasiyorum burdaki dr lar bir acayip.biri ayri digeri ayri soyler. ve surekli beslenmeyle ilgili konulari takip ediyorum bicok kisi 6 ayliktan itibaren corbalara kahvaltilara bile gecmis.yumurtayi bile 1 yastan itibaren diyor burdaki dr lar. en son dr kontrolunde bebegim sadece 200 gr almis simdiye kadar cok iyiydi kilosu her ay 1-1.5 kilo alirdi.simdi 8.400 belki normaldir kilosu ama sadece 200 gr almasi beni cok uzdu.keyfi ve uyku duzenimiz super 2.ayindan beri aksam 8-9 gibi uyur sabah 8 e kadar.biberon mamasi iciyor.az cok yegenimden de hatirliyorum simdiye kadar kahvalti ve turu seylere baslamasi lazimdi diyorum. dr lara uymali miyim? yoksa ben de onlari dinlemeden baslasam mi kahvaltilara? ara ara yumurtanin sarisindan vermistim biz kahvalti yaparken ve cok severek yemisti.ama tabi dr bisey demedi diye vermiyodum.ama simdi forumda yazilanlari okuyunca siznirlerim bozuldu.on disimiz belirmeye basladi acaba o yuzden mi yemek istemiyor diyorum ama diger mama ve meyveleri cok severek yiyor.lutfen yardim edin.cok ama cok uzuluyorum bu duruma.simdiden tesekkurler.

öncelikle allah kolaylık sabır versin canım.yemeyen bebekle uğraşmak çok zor.
benimde nacizane bi kaç tavsiyem olucak belki sende yapıyosundur bunları ama...
(ben 5 .ayından itibaren tadımlık da olsa başlamıştım.sonra zamanla çoğalttık,şimdi çok bi zorluk çekmiyorum ama yinede seçtiğimiz yemekler var tabiki.:97:)
çok aç olduğunda ver çorbasını,yemeğini.ama gerçekten acıkmış olsun.mesela uykudan uyandığında genelde aç olur bebekler.
birde en keyifli anını yakala.ağzını kaparsa zorlama, bi 3-5 dakika oyala unutsun,sonra tekrar dene.sevdiği bi çorba yada yemek çeşidi varsa onu yap hep,sonra alışdıkça çeşitlendirirsin.
kahvaltıyda geçtinizmi bilmiyorum ama geçsen iyi olur derim ben.daha sonra yemesi daha zor olur.:(
yumurta sarısını günaşırı verebilirsin,bulamaç halinde kahvaltısını hazırlayabilirsin yada tek tek küçük ekmek parçalarıyla herşeyden ayrı ayrı tattırabilirsin.

dr.larda tamam bazen doğru söylüyo olabilirler ama bazende hakikaten abartıyorlar bazı şeyleri.harfiyen uyarsak işimiz çok zor.en güzel tecrübe yaşayarak oluyor inan bebeğin büyüdükçe neyi yer neyi yiyemez kendin kestirebiliyosun...

umarım az da olsa yardımcı olmuşumdur.
sağlıkla ve bol iştahla :56:büyüsün bebeğin:79:

merhaba canım
benim oğlum da 7.ayında
ben 4 aylıkken bişeylerden tattırmaya başlamıştım ufak ufak...
mesela ben her çorba vs yediğimde 1-2 çay kaşığı onun ağzınada veriyordum..
her kahvaltı yaptığımda 2-3 çay kaşığı çay ile peyniri bulamaç yapıp veriyodum ki
yutma refleksi gelişsin diye
6 aydan sonra oğlum emmeyi bıraktı ve biz tamamen ek qıdalara qeçtik
hiçte zorlanmadım
oğlum herşeyi yiyor çok şükür (ıspanak haric)
ıspanakda yiyor ama istemedenn. zorla veriyorum ben yinede..
bence ek gıdalara geçmelisin yoksa çok zorlanırsın canım
:26:

Son düzenleme:
canım bu kadar üzülmene gerek yok.
yavaş yavaş başla sen.
bir çocugun yemek yeme alışkanlığı kazanması için erken başlamak önemli değildir.
en önemli konu asla ısrar etmemektir.
çocugu sürekli püre yemeye alıştırmamak gerekir.
1 yaşından önce inek sütü ve bal verilmemeli.
ve mutlaka bir mama sandalyesi olmalı.
aileyle beraber yemek yemeyi öğrenmelidir.
yemeyen çocuklara,oda oda dolaşarak yedirmeye çalışılmamalıdır.
bunların dışında şu ay balık ver ,bu ay et ver gibi şeyler çok da önemli değil.
eger emziriyorsanız,öncelik anne sütü olmalıdır.yemeklerden çok az tatdırın.
emzirmiyorsanız artık onun için mamalar ve çorbalar yapabilirsiniz.
size çok besleyici bir mama tarifi vereceğim.

*yarım havuç
*yarım elma
*2 tane günkurusu kayısı
*1 yemek kaşıgı irmik
*doğal pekmez

havuç,kayısı ve elma doğranır.irmik eklenir.üstünü örtecek kadar suyla kısık ateşte pişirilir.
yumuşayınca rondodan geçirilir.1 tatlı kaşıgı pekmez eklenir.

ilk başta bu mamadan 1 kaşık yedirip,ertesi gün 2 kaşık yedirebilirsiniz.
kalanını küçük küçük streç filme sarıp dondurucuya atabilirsiniz.zamanla miktarı artırırsınız.

bebeğinize çorba yedirirken mutlaka tel şehriye koyun ve rondodan geçirmeyin.böylece yutma refleksi gelişir ve ek besinlere çabuk alışır...

benim oglum suan 6,5 aylik.
6. ayini doldurmadan ek gidaya basladim.
ilk cicibebe verdim.
sonra bi kac seyler ekledim kahvaltisina:
2-3 tane büsküt,biraz beyaz peynir,labne,yumurta sarisi,pekmez (yada balda olabilir) ve gerektigi kadar sicak su.
mama kivami olana kadar hepsini kasikla eziyorum.pek severek yemiyor yinede oynaya oynaya yiyor.
corba desen:ilk 1-2 tane büsküt koydum ancak öyle yedi sonra biraktim biraz tereyag ve tuz katmaya basladim.öyle tatsizda benimki yemiyor.
eger seninki yemiyorsa corbalara 1-2 tane büsküt koy.
ben herseyi veriyorum tabi püre hali yada corba hali.
ispanak olsun prokoli olsun..
bazende havuc patates pirinc haslayip suyunu dökmeden blenderle geciriyorum öylede veriyorum.

slm cnm bence kahvaltıya basla derım ama bulamac sakın yapma. küçük küçük parcalar halınde ver ağzına herseyın tadını bılsın. peynır özellıkle cok faydalı yumurta ver küçük parcalar halınde, ekmek içini pekmeze batırıp ver. yemedııgı seyı zorlama birkac gün ara ver tekrar ver. ama sakın zorlama. ayrıca sakin ol mutlu görün bebeğine. kahvaltıyı beraber yapın. ha bırde ara vererek yedır bırden yesınde doysun dıye çabuk davranma. yavas yavas yedır. benımde kızım bir yasında bu aralar onunda iştahsızlığı var bende üzülüyorum. dişten dolayı olabılıyor. bizimkide 6. dişini cıkartıyor.kolay değil

Back