• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızıma babasının yokluğunu nasıl anlatabilirim

missingandmygirl

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
1.328
1.608
333
Hatay
merhabalar dr hanım
ben 8 ay kadar önce eşimle ayrıldım kızım şu an 2.5 yaşında.
babasıyla aralarında bir baba kız ilişkisi tam olarak kurulmadı çünkü babası kızım 3 aylıken beni aldattı ve 2 yıl boyunca aralıklı olarak sadece 6 ay kadar birarada oldular
ama kızım o evden ayrıldığından beri babasını soruyor bende ona babsının işte olduğunu söylüyorum...tabi bunu söylerken de arada babasının bizle beraber olmamasının kötü bişey olmadığını da ona dilim döndüğünce anlatmaya çalışıorum
ayrıldıktan sonrada kızını 6 ay boyunca 4 -5 kez gördü telefonla da çok sık görüşmüyorlar ama kızım yinede onu özlüyor..
ara ara bana ona gitmek istediğini yada onu aramamı söylüyor ama onu her gördüğünde sanki daha kötü oluyormuş gibi gelior bana bende bundan dolayı babası aramazsa, babasını arayıp onla konuşturmuyorum belki bu yanlış bişeydir ama sanki ne kadar az arar konuşursa yada görüşürse onu daha az özlüyor gibi gelior....
bu arada kızım çok dikkatli ve zeki bir çocuk olayların aslında çok farkında.. örneğin bakıcısının evinden bir kez babası gelip almıştı onu ve bunu unutmuyor ve ara ara bakıcısına babasını aramasını gelip almasını söylüyor... bu isteğini bana söylemior ama..
şimdi size bu olaylar sonucunda sorularım şunlar:
ona bizim ayrılmış olma gerçeğimizi nasıl anlatabilirim 2.5 yaşında ve boşanma ne demek anlayamıor şu an çünkü
ayrıca babasıda onu fazla sık görmüyor ve ben bu şekilde babasıyla az görüşmesini ona nasıl açıklayabililirm
son sorumda şu yeniden bir evlilik düşünüyorum sizce bunu ne kadar bir süre sonra yapmalıyım
kızımın yaşı küçükken yaparsam sanki yeni evleneceğim kişiye daha çabuk alışırmış gibi geliyor sizce doğrumu düşünüyorum
şimdiden cevap için teşekkürler....

Merhaba Missingandmygirl,
Kızınızın babası ile görüşmediği müddetçe onu daha az özlediği izleniminiz doğru değildir. Kızınız sadece ona babasını hatırlatacak bir uyaran olmadığında, bu özlemini dışa vurmuyordur, ama babasının eksikliğini hissediyordur.
Kızınıza, babasını sordukça, işte olduğunu söylemeniz doğru değil. Bir gün eski eşiniz ile bir araya gelip kızınıza ayrı evleriniz olduğunu, onu çok sevdiğinizi, onun anne ve babası olmaya devam edeceğinizi, ama artık karıkoca olmadığını anlatmalısınız. Kızınız babası ile konuşmak istediğinde, telefonla aramalısınız. Hatta mümkünse, kızınızın babsının evinde de bir odası olmalı ve zaman zaman orada kalabilmeli.
Bu problemi çözdükten sonra, doğru olduğuna inandığınız birisiyle evlenebilirsiniz. Kızınız büyüdükçe, zorlaşacaktır yeni birisini kabul etmesi. Ama bu sefer seçiminizin doğru olması çok önemli.

Back