Kizima babaanne ismi 😖

"Erkek olursa dedesinin, kız olursa babaannesi in" deyince ben kendi dedesinin adını vermek istiyor diye anlamıştım. Ama her halükarda karşı çıkılması gereken bir durum ya. Bugüne kadar babaannesinin adini alıp mutlu olan bir kız cocigu görmedim, bir aileye aynı isimden bir kişi yeter. Ne bu caba, kime neyi kanıtlamak istiyorlar,anlayamiyorum
Örneğin benİm adım babaannemin adı.
Nefret ediyorum resmen. Babaannemi de pek sevmem zaten. Eşim arada ismimle sesleniyor “Iyyy sus söyleme diyorum.”

Bu ilk çocuğumuz o kadar taşıdım ettim bunu ben koyayım söz ikincisini sen koy de azcık acitasyon Naz vs yap kabul ettirirsin belki 2.si kız olur mu o zaman a daha çok var o zaman da başka bir şey dersin ayrıca hem erkek hem koz ikisi de onun istediği isim mi olacakmış ne kadar bencilce asla kabul etmezdim beğenirsem okey derdim ama beğenmezsem asla

Örneğin benİm adım babaannemin adı.
Nefret ediyorum resmen. Babaannemi de pek sevmem zaten. Eşim arada ismimle sesleniyor “Iyyy sus söyleme diyorum.”
Benim kuzenim de babaanmemin adı ve ciddi anlamda söylüyorum, babaanmemin ismi o kadar Kötü ki,koca Türkiye'de bir bizim köyde vardır. Öyle bir isim.
O da hiç mutlu değil... İnsanın isminden -soyisminden memnun olmaması çok üzücü bir şey ya. Neden bunu yapıyor ki aileler? Daha doğarken çelme takıyorlar resmen çocuklarınin mutluguna.

İsim güzel mi acaba? Ben merak ettim onyargılı değilim aslında seversem konulabilir ne olcak 🤭 ama eşinizin bu konuda ısrar etmesi olmamış .

Benim kuzenim de babaanmemin adı ve ciddi anlamda söylüyorum, babaanmemin ismi o kadar Kötü ki,koca Türkiye'de bir bizim köyde vardır. Öyle bir isim.
O da hiç mutlu değil... İnsanın isminden -soyisminden memnun olmaması çok üzücü bir şey ya. Neden bunu yapıyor ki aileler? Daha doğarken çelme takıyorlar resmen çocuklarınin mutluguna.
Aynen benimkiler de bana çelme takmış resmen . Gerçi babam vermek istememiş ama rahmetli teyzem ilk torunları verin ayıp demiş.
Asıl bana ayıp olmuş da bilen yok :KK43:

19 haftalik hamileyim kiz dedi doktor buyuk ihtimal. Esim erkek olursa dedesinin kiz olursa babaannesinin ismini vermek istiyor. Dedesinin isminde sorun yok benim de begendigim bir isim ama babaannesinin ismini koymak istemiyorum kizima. İlk donemler ciddi kavga bile ettik bu yuzden. İkinci isim olarak istedigini koyabilirsin diyor. Ben de ikimiz birlikte karar verelim ama o isim olmasin diyorum.
En son konuyu kapattik bir sonuca varmadan. Esimle cocugunuza isim bile secemiyoruz yani bu mutlulugu bile paylasamiyoruz sinir oluyorum.
İnat etmeyip onun istedigi ismi ve kendi sectigim bir ismi koysam eminim o isimle seslenecek cocuga onu kullanacak ailesi falan ben her defasinda sinir krizi gecirecegim.
Napmak lazim fikri olan var mi 😖
Siz de ikinci isim olarak kendi babaannenizin ismini koyacağınızı ve o isimle sesleneceğinizi söyleyin.
Ve çok kararlı davranın asla taviz vermeyin.
Bir tek onun dedesi ve babaannesi yok. siz de ağaç kovuğundan çıkmadınız değil mi?

Siz de ikinci isim olarak kendi babaannenizin ismini koyacağınızı ve o isimle sesleneceğinizi söyleyin.
Ve çok kararlı davranın asla taviz vermeyin.
Bir tek onun dedesi ve babaannesi yok. siz de ağaç kovuğundan çıkmadınız değil mi?
İstemiyorum ki ben. Hicbir babaanne ismini istemiyorum ya da anneanne ya da anne dede baba. Oyle dedim o ismi kullanmazsiniz dedim benim verdigim ismi kullancaz dedim ama bu da sorunu cozmuyor benim icin.

İsim güzel mi acaba? Ben merak ettim onyargılı değilim aslında seversem konulabilir ne olcak 🤭 ama eşinizin bu konuda ısrar etmesi olmamış .
Ben de onyargili degilim. Ama isim hosuma gitmiyor. Alisilmis bir isim degil ve yanina ne uydurup koyacam ikinci isim olarak benim istedimlerime yakismiyor 😭

İstemiyorum ki ben. Hicbir babaanne ismini istemiyorum ya da anneanne ya da anne dede baba. Oyle dedim o ismi kullanmazsiniz dedim benim verdigim ismi kullancaz dedim ama bu da sorunu cozmuyor benim icin.
ben zaten empati yapması için böyle bir yol izleyebilirsiniz demek istedim. yoksa tabi ki de kimsenin ismini koymayın. herkes kendi ismiyle yaşasın.
ayrıca burada sorun ismin güzel olup olmaması değil. buradaki sorun daha büyük. Kendi çocuğunuz üzerinden size baskı yapılıp saygı duyulmaması. çocuğu karnında taşıyan sizsiniz.

Ben de onyargili degilim. Ama isim hosuma gitmiyor. Alisilmis bir isim degil ve yanina ne uydurup koyacam ikinci isim olarak benim istedimlerime yakismiyor 😭
Bu durumda çok iyi anlıyorum sizi .Acaba niye bu kadar ısrarcı ? Umarım çözersiniz bu sorunu .Gidip kendi istedigi ismi kimliğe kaydettirmez siz lahusayken 🙈

Bu durumda çok iyi anlıyorum sizi .Acaba niye bu kadar ısrarcı ? Umarım çözersiniz bu sorunu .Gidip kendi istedigi ismi kimliğe kaydettirmez siz lahusayken 🙈
Yapabilir miiii? Ne belgesi lazim alip saklayayim 😅ikinci cocugu ruyasinda gorur artik

Yapabilir miiii? Ne belgesi lazim alip saklayayim 😅ikinci cocugu ruyasinda gorur artik
Ay bilmiyorum ki benim çocuğum yok 🙈🙈ama böyle şeyler duyuyorum .Benim kayınpeder mesela eşimin iki ismi varmış birini kendi begenmemis ,yazdirmamis 😄😄Kayınvalidenin babasının adını koymuş gelmiş 🙈

İki isimli olsun digerini sen ver diyor 🤦
Biz de öyle yaptık. Biri babaanne ismi (eski bir isim güzel değil) 2.ismi ben koydum. 10 yaşında hep 2. İsmiyle seslendik , öyle devam ediyor.1.garip olduğu için kimse kullanmıyor, bilmiyorda.
Kayinvalidem kötü kalpli bir insan değil. O yüzden şimdi olsa yine koyardım. Kalbini kırmamak için.
Bazen yanındayken kendi adıyla sesleniyoruz mutlu oluyor.

benim sevgilimin ailesinde erkek cocuklarin isimleri onceden belli gibi yani x kisisinin oglu y ise, y’nin oglunun adi x oluyor, onun oglunun adi y oluyor. sonradan tabi kadinlar bu x ve y lerin yanina baska isimler de eklemisler. y ismi simdi sevgilimin ikinci ismi, sira tikandi. :KK70: bu durumda sevgilimin gelenegi devam ettirmek icin oglu olursa babasinin adini koymasi gerekiyor.

cocuk yapmam ama yaptim ve oglan oldu diyelim, oyle bir seyin imkani yok yani 2021de gidip kac kusak oncesinin ismini hayatta koymam ozel bir anlami yoksa. kimse de koymak zorunda degil. cocugu esiniz tek basina yapmadi, aklini basina alsin manyak mi ne.

Doğurduğunuz çocuğun ismine karar vermek sizin hakkınız. 9 ay karnında taşıyan, vücudundan besleyen sizsiniz. Onu zorluklarla doğuran da sizsiniz. Tabi ki eşinizin fikir verme hakkı var ama son söz sizin olmalı.
Ben bu zihniyette olmayan erkeklere çok şaşırıyorum. Neler çekiyorsunuz o bebeği dünyaya getirene kadar. Getirdikten sonra da beslemek buyutmek binbir emek. Bunları güzelce anlatmanızı tavsiye ederim. Bu kadar emek verdiğiniz bebeğe istediğiniz ismi vermeniz size çok görülmemeli.

Eşimle seneler evvel daha sevgiliyken sormuştum, sence bebeğin ismini kim koymalı diye, tabi ki anne koyacak aksi mümkün mü demişti. Böyle de olmalı. Bu arada inşallah ileride bir bebeğim olursa, ortak ikimizin de sevdiği bir isim koymayı düşünüyorum eşimin bu güzel tavrından ötürü.

Allah kızınızı kucağınıza sağ salim almayı ve içinizden gelen ismi koymanızı nasip etsin inşallah :)

X