Kızım

Ben kızımı çirkin görüyorum diye bi düşüncem yok o benim prensesim meleğim parçamdır ben sadece insanların bu kötü eleştirilerinden bıktığım ve duymak istemediğim için dşarı çıkmak istemiyorum

Ben de çok cirkin bir bebekmisim. Orantısız vücutlu, kapkara, vücut tüyleri olan:) doktor bile anneme 'uzulmeyin buyuyunce toparlar' demiş.
Sonuc olarak gerçekten de toparladım ve çok güzel bir kadin oldum :) benim yanımda yapılan yorumlar,salak akrabalarin ablamla boy kiyaslamalarini falan hatırlıyorum ama kendime guvenimi hiç etkilemedi. Güldüm geçtim. Hatta şimdi ben de dalga geçiyorum, telefonumda hazır halde durur en çirkin bebeklik fotoğrafım. Arkadaş sohbetlerinde, 'ah senin bebeğin ne güzel olur' diye hulyalara dalan sevgililere göstərilən gülmek için
İnsanların ağzı torba değil ki buzesin. Boşver, kızını da böyle şeylere önem vermeyen biri olarak yetiştir

Haklısınız onlar bize Allah’ın hediyesi rabbim hepimizin evlatlarını korusun keşke herkes böyle düşünse

Benimde bir komşum vardı benden bir ay önce doğum yaptı
Bigün bana geldi eşi telde soruyor bebek nasıl diye kendisinin cevabı şu oldu
Kara kuru bir kız bebek dedi
Ben tabiki hiç birşey demedim. Şimdi bakıyorum da onunki aynen kara kuru
Benim kızımda tam tersi oldu.
İlahi adalet diye bir şey var işte.
Üzme kendini lütfen densiz lerin yüzünden
Rabbın yarattığı na dil uzatılmaz.

Teşekkür ederim aynen öyle

Küçükken çirkin olanlar büyüyünce çok güzel olurlarmış de:) hakkaten de öyle oluyor.
Benim oğluşuma da dediler.
Sezaryen doğum yaptım karnımda bıçak yarası bi yandan narkozun etkisi daha geçmemiş, kv. anne güzel baba güzel cocuk çirkin olmuş dedi.
Hiç unutmam. Tabiiki cocuk yeni doğmuş yüzü gözü şiş kırmızı kırmızı falan ne bekliyorsun yani. Cok şükür sağ salim doğdu bir tırnağından kirpiğine Rabbim ne güzel eksiksiz yaratmış göndermiş demiyor da.... Hala içim yanar o anda cevap veremediğime...

İMaşallah yavruna
İşte,bazı şeyler göreceli.
Ben de buğday tenli kumralım,fakat vücut cildim birkaç ton daha beyaz.
Bir misafirim evde açık yakalı kısa kollu görünce,aa kaymak gibi kadınmışsın,boşuna değil bizim çocuk (eşim) biryerlere takılmayıp doğruca eve geliyor,şanslıymış valla dedi
Ben cildimden memnunum ama evet onlar da çok önemsiyorlar,adeta el üstünde tutuyorlar beyaz,hele bir de onların deyimiyle"çakır'san:)))

Bu insanların yüreği çirkin. Bitmezler. Her yerdeler. Daha kötüsü akrabalarımız bu insanlar. Benim bebeğimin yüzü çok kibar, çok güzel. En azından benim için. Dedem bebeğimi ilk gördüğünde daha bir dakika dolmadan gözleri çukurda mı sanki dedi. Biraz evet dedim. Çukurda ve çekik gözlerini ben ayrı seviyorum ya dedemden de iltifat gelecek sanıyorum. Olsun ya sağlıklı olsun da varsın çukur olsun, o da öyle büyür dedi. 80 yaşında adam, güldüm geçtim. Ama biliyorum ki güzel baksa güzel görür, yapacağı ilk yorum bebeğimin en beğendiği ayrıntısına olurdu.

Bebeğiniz kelimeleri anlayacak kadar büyümeden en azından yakın cevrenizdekileri susturacak ve bir daha konuşma cesaretlerini kıracak tepkiler vermelisiniz. Yoksa o tertemiz yavrucak o çirkin insanlar yüzünden olumsuz kendilik algısı geliştirebilir.

Bir bebek için bu kadar çirkin konuşabilecek insanlar saygıya davet etseniz de yolu bulamazlar. Ağzının payını verip bozacak bir yapıda olmadığınız da anlaşılıyor. O halde inançtan vurarak susturun. Sence ben mi güzel doguramamışım, yoksa Allah mı güzel yaratamamış? diye sorun ciddi ciddi. Yaşlılar bu laftan sonra susar diye düşünüyorum. Daha genç olanlar için bir daha benzer bir yorumunu duymak istemiyorum, çok rahatsız edici, diyin açıkça. Bir kere söylerseniz bir dahaki sefere daha kolay söylersiniz. Bir iki kişi için de laf ucuracagini bildiğiniz üçüncü kişilere çok densiz olduklarını söyleyin. Hatta densizlik yapanlardan birinin yanında diğer densizleri elestirin, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı. Bugün siz kirmazsaniz yarın sizinle birlikte bebeğiniz de kırılmaya başlar.

Öpüyorum minik esmer parmaklarından onu. Hayırla büyüsün.

Cocugun cirkini olmaz hepsi guzel ve melektir bakmasini bilene Allah guzel kaderler versin hepsine
Bunu diyenlere ayna gostermek lazim icinin cirkinliginin disina da yansidigini gorebilmesi icin

Minicik masum bir bebeğe bile böyle hastalıklı kenafir bir bakış açısıyla bakan insanların var olduğunu bilmek .. ne bileyim iğrenç ya
Böylelerini bozun
Aman kibarlık edeyim alınmasın darılmasın diye susup içinize atmayın değmezler çünkü
Def edin gitsin çevrenizden . Güzel bakıp güzel gören insanlarla görüşün her zaman

yuh yani! esmer olunca çirkin mi olunuyor ne saçmalık. kendi zihniyetlerini göstermişler. şu sarışın hastalığı ülkede ne zaman son bulacak ya. sarışınların hepsini güzel kabul eden bi ülkeyiz çok doğal. ünlülere bakıyorum özellikle sarışın ama çok çirkin kadınlar var ünlülerden. allaşkına renk birini güzel ya da çirkin yapmaz ya. proporsiyon oran orantı bunlar önemli.

Bizim milletin böyle kötü pis bir huyu var iste.sormadan fikir beyan etmeye bayılırlar ve hadleri olmadan densiz fikirlerini hakaret ederek dile getirirler
Niye"sen kendi çirkinliğine bak kalbinin bütün pisliği yüzünde"diyemiyorsunuz?
Yurt dışındayım burada hickimse böyle hadsiz davranamaz ama Turkiyeye ne zaman gelsem bu türlerle karşılaşırım
Bir yaz tatildeydik benim oğlumun kilo problemi var ve o yıllar henüz 2 yaşında filandı bir eczane vardi sık sık ilaç vs lazim olur giderdik birgun gittigimizde oğluma "hey tombul yine mi geldin sen"dedi gülerek sözde şaka yapıyor birde okumuş adam eczacı yani..
oğlumda gülerek, dükkanda bir güzel işedi yerlere..halbuki hiç yapmazdı.Kesin hissetti adamın niyetini.Bende oğlum size güzel cevap verdi benim birşey dememe gerek kalmadı ,siz temizlersiniz artık yerleri dedim))Özür bile dilemedim temizlemeye bile çalışmadım düşünün..

Annem bembeyaz tenliydi
Ben buğday tenliyim komşular akrabalar hep kara fatma kara kız diyorlardı bana
Ne üzülürdüm aslında esmer olmak kötü birşey de değil ne diye üzülüyorsam işte.
Kızınızın yanında dedirtmeyin sonra gerçekten insanın içine işliyor

Benim de ilk kızıma aynı yorum yapılıyor, bende "kızım esmer güzeli" diyerek hemen oracıkta kızıma övgü cümleleri sıralıyorum....

Oğlumda anneme benzemiş , sarışın.. eşimle bende beyaz tenliyiz.... bazı hadsizler "bu size benzemiyor, hastanede mı karıştı" diye yorum yapıyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…