Kızım yemek yemiyor çıldırmak üzereyim

derin_elvinnn

Gülümse bitsin karanlık...
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
660
959
merhabalar. 6 yaşındaki kızım yeme konusunda acayip inat geliştirmiş durumda. Artık her öğün kavga dövüşe döndü. Çıldırmak üzereyim.
Bebekliğinden beri iştahsız bir çocuktu. Sütm azdı, denemediğim mama kalmadı ama yemedi.
Yemeyen çocuğa aç bırakıp bir sonraki öğünde acıkır mantığını da denedim. Acıkıyor evet ama yine seçiyor. Yani açım olan yemeği yiyeyim demiyor.
Şu an zor bir dönemdeyim boşanma sürecindeyim ailemin yanına tatile geldim. Babam pinpirik ötesi bir tip. Kızım yemedikçe hakarete başlıyor, sen olmazsın.... Bunları duydukça ben daha da geriliyorum.
Yaşayan var mı yemek seçen çocuğunuza nasıl bir çözüm buldunuz. Gün geçtikçe yemek konusunda inadı artıyor.

Benım oglum kadar yemek secen bir cocuk daha var mı ki dıyordum varmıs.. Bebeklıgınden beri boyle. Asla sebze yemez et yer. Kofte tavuk balık kavurma kebap bunları koy önüne dakikasına bitirir. Bizi kasap falan sanıyor galiba. Etten baska Hıc bısey yemez. Corba bıle secer sadece yayla corbası içer. Bas edilecek gıbı degıl artık careyı yemezsen kendın bilirsin dıyıp tabagı kaldırmakta buldum. Asla atıstıracak birsey bırakmıyorum ortada. Acıktıgı zaman yıne et var mı diyor hayır sebze var dıyorum oturup paşa paşa yiyor. Napayım yani artık.
Zorlamayın yemıyosa alın tabagı kararlı olun mecbur yiyecek.

benim kızım hemde 17 yaşında oldugu gb büyüyor.
asla ugraşmayın düzelmeyecegini kabul edin.
özel olarak yedigini pişirmek yerine pişeni yemesi gerektigini aksi halde kalkabilecegini bildirin.
kişilikleri zevkleri begenileri herkes gb farklı illa yiyecek diye bir zorunluluk yok

Süper dadıyı izleyin
Yemek ayıran çocukları bir lokma da olsa almaya teşvik ediyor
Ağzına beslemeyin
Ben de küçükken yemek seçerdim
Yemiyorum diye hemen başka sevdiğim bişey verirlerdi çok yanlış aslında
Çünkü sonra da yine seçmeye devam ettim

Ama size iyi haber hep çok zayıf olmama rağmen bağışıklığım düşük ya da sağlıksız olmadım

merhabalar. 6 yaşındaki kızım yeme konusunda acayip inat geliştirmiş durumda. Artık her öğün kavga dövüşe döndü. Çıldırmak üzereyim.
Bebekliğinden beri iştahsız bir çocuktu. Sütm azdı, denemediğim mama kalmadı ama yemedi.
Yemeyen çocuğa aç bırakıp bir sonraki öğünde acıkır mantığını da denedim. Acıkıyor evet ama yine seçiyor. Yani açım olan yemeği yiyeyim demiyor.
Şu an zor bir dönemdeyim boşanma sürecindeyim ailemin yanına tatile geldim. Babam pinpirik ötesi bir tip. Kızım yemedikçe hakarete başlıyor, sen olmazsın.... Bunları duydukça ben daha da geriliyorum.
Yaşayan var mı yemek seçen çocuğunuza nasıl bir çözüm buldunuz. Gün geçtikçe yemek konusunda inadı artıyor.
benim kızmda da yeme problemi var 7 yaşında takıpteyım konuyu psikoloğa bile goturdum ama değişmedi

Benım oglum kadar yemek secen bir cocuk daha var mı ki dıyordum varmıs.. Bebeklıgınden beri boyle. Asla sebze yemez et yer. Kofte tavuk balık kavurma kebap bunları koy önüne dakikasına bitirir. Bizi kasap falan sanıyor galiba. Etten baska Hıc bısey yemez. Corba bıle secer sadece yayla corbası içer. Bas edilecek gıbı degıl artık careyı yemezsen kendın bilirsin dıyıp tabagı kaldırmakta buldum. Asla atıstıracak birsey bırakmıyorum ortada. Acıktıgı zaman yıne et var mı diyor hayır sebze var dıyorum oturup paşa paşa yiyor. Napayım yani artık.
Zorlamayın yemıyosa alın tabagı kararlı olun mecbur yiyecek.
et sevıyormuş keşke benim ki de sevse bir lokma eti yarım saatte yıyor ağzında bekletiyor geviş getirir gibi

Boşanma surecı olduğu ııcn de belkı dıkkat çekmeye de çalışıyor olabılır fazlaca ınada bındırdıyse. Ben de oyleydım, hatırlıyorum. Çok çok zayıftım ve herseyı secerdım .sebze yok meyve yok. Annem zorlardı babam kızardı her yemek kavga boyutuna gelırdı bu durumum. Evlenecegımde annem esımı uyardı ben önüne verıyordum hatır ıcın falan bı lokma ,sen dikkat et yedıklerıne dıye,hamıleyken bıle kılo alamadım doktor lıste verdı yok yıyemıyorum öyle 3ogun.sonuc ; 28yaştan bıldırıyorum sevdıgım seylerı çok yıyorum artık ..gerısı hala aynı secıyorum:)

Agzini hic kapamayip cenesinden irmak gibi corba akitan bir kizim var.

Katı lokmalari cignemez bekletirdi.

Surekli bir savas vardi. Aile buyukleri benimle, ben cocukla.

Buyudukce azaliyor bu durum. Akisina birakin. Üstune gittikce hic yemiyorlar.

Bir arkadaşım vardı. Çocukken yemek istemezmiş, annesi zorla yemek verirmiş çıkarma yut dermiş. Diyorki, ağzımda iğrençleşene kadar bekletirdim yutmazdım. Sonra azı dişleri hep çürümüş. Aklı yetince diş yaptırdı filan..

Gelişimini etkilemiyorsa çok zorlamakta iyi değil sanki. Birde iştahsızlık yapan parazitler oluyormuş ona bir baktırın derim.

Porsiyonlar kucuk olsun.Ödül koyun.Mesela yemek yedikten sonra tum yemegi bitirirse ustune en sevdigi cikolata tatli ya da baskabir sey yiyeceginizi soyleyin.Ama bu bu ona ozel olmayacak.O tatliyi herkes yiyecek.Bitirirse onunla beraber herkes yiyecek.Bitirmesse siz yiyeceksiniz.O bakacak.
Ama kararli olmak cok onemli.Anneanne dede falan gizlice yedirirse.Ya da aglarsa kiyamassaniz ise yaramaz.Bir kez bile taviz verince olmaz.

Merhaba, yüksek lisansı PDR olan bir okul öncesi öğretmeniyim. Yüksek lisans bitirme projem okul öncesi dönemdeki çocukların yeme alışkanlıklarıydı.
Yeme sorunları aslında çok grift, o kadar çok sebep var ki, pek çoğu da birbiriyle ilişkili.
Bu nedenle kızınızın yaşadığı yeme sorununa da etki eden pek çok etken olabilir , boşanma aşamasında olduğunuzu yazmışsınız ki muhtemelen en önemli etken bu.
Anne ve babasının ayrılığı süreç sağlıklı ilerlememişse bir çocuk için ciddi bir travma olabilir.
Kızınız yemek yemesinin sizin için önemini daha doğrusu bu konudaki zafiyetinizi fark etmiş ve bu zaafınızı kullanıyor olabilir.
Yemek yemeyi reddederek sizin ilginizi çekmeyi amaçlıyor olabilir.
Çocuklar tahmin edebileceğimizden daha manipülatif olabiliyorlar bu dikkate alınması gereken bir husus.
Kısacası hiç bir sorunu; altta yatan sebebi bulmadan çözemeyeceğinizi lütfen unutmayın.
Size vereceğim en önemli tavsiye öncelikle sakin olmanız.
Çıldırma raddesine gelerek, babanıza bu hususta laf söyleme fırsatı vererek hiç bir ilerleme kaydemezsiniz.
Daha sonra bir çocuk psikoloğuna başvurmanızı ve mümkünse kızınıza oyun terapisi aldırmanızı öneririm.
Hangi ilde olduğunuzu yazarsanız size uzman da önerebilirim.
Sevgiyle kalın...

Benim kızım 6 yaşında yediği seyler bir elin parmağını geçmez....3 kaşık kuralımız var...tabağına gelen yemekten 3 kaşık yemek zorunda beğenirse devam eder beğenmezse kalkar başka yemek de yiyemez...şimdiye kadar hiç devam etmedi hep 3 kaşikta kaldi ama 6 yıldır ilk kez kaşıkla da olsa kursağından sebze farklı yemekler geçti...

Bazen yapacak bişey olmuyor zorlamayın saglık problemi yoksa...şimdi ikinci kızımla da tam tersini yaşiyorum 15 aylık mama sandalyesinden alıyorum yemek yiyen birisini görürse mamaaa diye saldırıyor...markette manav reyonundan geçemiyorum...kişisel bir durum sanırim

Merhaba, yüksek lisansı PDR olan bir okul öncesi öğretmeniyim. Yüksek lisans bitirme projem okul öncesi dönemdeki çocukların yeme alışkanlıklarıydı.
Yeme sorunları aslında çok grift, o kadar çok sebep var ki, pek çoğu da birbiriyle ilişkili.
Bu nedenle kızınızın yaşadığı yeme sorununa da etki eden pek çok etken olabilir , boşanma aşamasında olduğunuzu yazmışsınız ki muhtemelen en önemli etken bu.
Anne ve babasının ayrılığı süreç sağlıklı ilerlememişse bir çocuk için ciddi bir travma olabilir.
Kızınız yemek yemesinin sizin için önemini daha doğrusu bu konudaki zafiyetinizi fark etmiş ve bu zaafınızı kullanıyor olabilir.
Çocuklar tahmin edebileceğimizden daha manipülatif olabiliyorlar bu dikkate alınması gereken bir husus.
Kısacası hiç bir sorunu; altta yatan sebebi bulmadan çözemeyeceğinizi lütfen unutmayın.
Çıldırma raddesine gelerek, babanıza bu hususta laf söyleme fırsatı vererek hiç bir ilerleme kaydemezsiniz.
Daha sonra bir çocuk psikoloğuna başvurmanızı ve mümkünse kızınıza oyun terapisi aldırmanızı öneririm.
Sevgiyle kalın...
Bana önerebilirmisiniz? Üçüzlerim var, yemek konusunda felaket durumdayız

Beni annem döverdi. Mecburen yemek zorunda kalırdım. Şu anda yemek seçmiyorum ama yeme bozukluğum var. Sürekli sağlık problemi çekiyorum, yok b12 eksikliği, yok Demir, yok tuz eksikliği... hep bişeyler eksik dengeli beslenmeyince. Siz tabii dövmüyorsunuz ama zorlamayın da. Keyfinizce yemek yapın, ve onun yememesini önemsemeyin. Sadece sizinle beraber sofraya oturma, sofraya oyuncak getirmeme gibi kurallar koyun. Eğer ilgi çekmeye çalışıyorsa zamanla bu davranışı sönecektir umarım.

Her yemekten doyana kadar yemesi değil önemli olan, tadına bakıyor olması önemli. Bir sebzenin her halini deneyin. Haşlayın, yoğurtlayın, kıymalı yapın, köftesini yapın. En kötü haşlayın suyunu koyun çorbalara. Siz hiç yemek ayırmaz mısınız? Ayıran insanlar eksik mi büyür?

6 yaşında çocuk bilinçli artık. Neden yemesi gerekiyor? Çünkü; gelişim çağında ve vücudunun gerekli enerjiyi alması lazım. Sağlıklı gıdalar yiyerek vücudunu koruması gerekiyor. Yapacağınız bunu anlatmak.

Hakaret nedir ya? Babam, annem yada x kişiler 1 kere hakaret edebilir kızıma. Tekrarında çeker giderim. Niye ezdiriyorsunuz kızınızı? Olay çekişmeye gidiyor, yemeyerek sizi cezalandırıyor.

Oncelik tavsyem kimsenin yaninda yedirmeyin. Soruncada ben o isi hallettm deyin. Boyle konusan olunca bende sinir oluyrm. Ama kesnlkle yemedgni caktrmayn gerekrse oda da siz yiyp hallttk imaji cizin. Bi dra gozukun isterseniz yada gercktn yemek yemek diye israr etmyp ac birakin. Ceza gibi degl de surekli yemek muhabbetnden sikiliyo olablr. Midesi kucuk olabilir.
Istahsiz cocuk zordur biliyrm ama bende istahsizdm bu yuzden evlatlarima hiiic zorlamam sadece teklif ederim. Bence sizi etrafta biraz sikmis

Sevgiyle kalın...
Merhaba. Tskkrler açıklamalarınız için. Antalya’da oturuyorum. Bir süredir düşünüyorum bu konuda bir uzmana gitmeyi.

Yemek problemi konusunda bir şey diyemiyorum sadece yemek dışında bir şey vermeyin atıştırması için diyebilirim, iştahını kapatmasın. Bir de kan değerlerine baktırın, bazı eksiklikler iştahsızlık yapabiliyor. Ama babanız konusunda söylemek istediğim bir şey var; zor bir süreçten geçiyormuşsunuz şu an orada kalmanız mecburiyet olabilir eğer mecbur değilseniz tatili falan boşverin gidin oradan ama mecbursanız babanızla konuşun yemek konusunda sizden başkası müdahale etmesin. Gerekirse bunun için tartışın çünkü başkası müdahale ederse hele ki bağırırsa hakaret ederse ben de çocukluğumdan şu günüme kadar ‘lanet olsun’ diye diye yaparım bir faydasını görmem ya da hiç yapmam bir şeyi. Ya konuşmasın ya da birlikte yemeyin yemekleri.

Porsiyonlar kucuk olsun.Ödül koyun.Mesela yemek yedikten sonra tum yemegi bitirirse ustune en sevdigi cikolata tatli ya da baskabir sey yiyeceginizi soyleyin.Ama bu bu ona ozel olmayacak.O tatliyi herkes yiyecek.Bitirirse onunla beraber herkes yiyecek.Bitirmesse siz yiyeceksiniz.O bakacak.
Ama kararli olmak cok onemli.Anneanne dede falan gizlice yedirirse.Ya da aglarsa kiyamassaniz ise yaramaz.Bir kez bile taviz verince olmaz.
Yemek için ödül vermek de çözüm değil bence. Her seferinde bir şey yemek için ödül bekleyecek ondan sonra. Bu da bir yeme bozukluğu aslında.

X