oğlum 2,5 yaşında ve beslenmesii çok kötüü...hergün ne yedircem ben bu çocuğa diye düşünmekten fenalık geldii..kahvaltıda sucuklu yumurta ekmekle meyvesuyu ve 1 salatalık.. öğlen ve akşamm makarna,pilav,patates kızartması tavuk yediği ana yenmek bunlar..meyvelerden elma muz salatalık domates .aburcubur birdee oda herşey değil..ayrıca gecedee süt içiyor.. hepsi bu kadar ve oğlum bugüne kadar ne bir kase çorba içti ne bir yemeğin suyundan ..az önce saydığım yemmekler sade olarak yerse yiğiyor.. yeri geldi zorladım aç bıraktım değişik işekillerde sundum,oyunla dnedim,sevdiği kişiler tarafından yesin dedimm hiç birine banamısın demiyor... ağzına değişik bişey süremiyor hemen krize giriyor tükürüyor kusmaya çalışıyor...artık ne yapacağımm şaşırdımm vee sinirdenn kendimi parçalıyorum..hergün hergün dönüşümlü olark aynı şey yenirmii... kaydadeğer bi balık vardıı onu yerdii onuda yemiyorr..kilosu13,5 normal ama sağlıklı beslenmiyorr..doktora götürdümm yemesi lazım dedii herşeyi normal dedii ama olmuyor olmuyorr..bunun bir ççözümü yokmuu delircemm artıkk..dedimm bu çocuğa biri bir kase çorba içirsinn aylık maaşa bağlıcam dedimm yapacammda ama kim denediysee yok valla biz pes ettik diyorlarr... offf offf yemeyen bi çocukk ne kadar zorr allahım bana sabır ver dmektenn dilimde tüy bitti.. sizin bir önerinz varrmıı ?? ne yapabilrimm?
Boll sabır dileyerek başlıyorum. Ne güzel bir annesiniz. Çabanızı takdir ediyorum.
Biz bir dönem benzer sorunları yaşadık doktorada gittik. Doktorumuz önerileri ve bizim çabalarımızı anlatıcam size belki denemişsinizdir çoğunu ama olsun .
1.hiç kimse gıdasız yaşayamaz. Açlıktanda ölmez. Gel ye diye sıkıştırma bırak açlıgın ne olduğunu bilsin demişti doktorumuz. Oğlum inat bir çocuktu. Sofra hazırr ama alper gelmesin herkes sofraya dedigimde ilk o damlamaya başladı sofraya. Eskide ben elimde kase arkasında dolanır takla atarak yedirirdim. Hele ki sonunda kusar bütün emeklerim boşa giderdi delirirdim
2. Biz suyu ve sütü azalttık. Zaten abur cubur olmayan hayatımızda daha düzenli bibeslenme oluşturduk.
3. Argavit focus isimli bi şurup verdi doktorumuz 1 ay kullandık. Şurubu bile iştahla içti ve şurup içtigi ay yemek yetiştiremiyorduk.
4. Sütü günde 2 bardagı asla geçirmeyin . İstediginde küçük miktarla verin toplam 400 ml olacak. Uyku öncesinde olacak şekilde alışsın. İçine bisküvi vs koymak yok.
5. Israrı bırakın. Onun yemedigi şeyleri gözunun önünde iştahla yeyin. Ona ekstra bişeyler hazırlamayın. Sonraki öğüne kadar eline ekmek mi aldı. İzin vermeyin .
6.evde herkes aynı şeyleri yesin
7. Damak zevkini çözün. Atıyorum benim oğlum baharatlı seviyor, kefir ayran seviyor hatta abartıp kefirle karın doyurur. Ama herşeyin sınırı var kontrol etmek lazım. Sevdigi yemekler demiyoru bakın. Damak zevki. Hani hep makarna yemesin sebzeyede alışsın. Ama sevdigi şekilde olsun. Mesela salata yaparken ona tuz sumak atmak oğlumun görevi ve o salata suyunu içmeye bayılır. O salata suyu hatrına herşeyi yer bazen
8. Ona görevler verin. Mesela fasulye ayıklasınn mesela nohutlu pirinç pilavı yapın tabaga nohutlarla kocaman daire yapsın sonrada yesin .
9. Aynı yerde düzenli ve hep beraber yemeye çalışın. Yemek yemesi için ödül veya tehdit olmasın. Ama mesela masaya küçük bi aslancık koyun onada yedirin. Yemegini yiyenler aslan kadar güçlü olurlar yedikten sonra aslan sesleri yapın gıdıklayın vs. Eğlensin sofrada.
Bazen 2 velete yedirdigim yetmiyor gibi bir kaşıgı aslana file zebraya zürafayada gezdiriyorum
10. Birşeyler izlemeden sohbet ederek yemesinde fayda var. Demişmiydim yukarda unuttum ama. Sebzelerin ayrntılarını anlatın öğrenmek merakını uyandırır belki sohbet konuları bu tarz olabilir. Aceleyle yedirmeye çalışınca bazen inattan yemiyorlar. Bazı masalları okurken yemek meselesinde ekstra durun. Mesela bizimki doktordan çok korkuyordu doktorlu masallarla aştık bunu.
Uzun oldu ama aklıma gelenler bunlar
Yani çok defakafayı yemek üzere oldugum anlarım oldu çok ağladım üzüldüm. Hepsi gelip geçiciymiş. Herşeyi yiyor hamdolsun
Turşudan tut, tüm meyveleri, tüm sebzeleri gücümüzün yetip alıp ona sundugumuz herşeye uyum sağlıyor. Doydun mu dedigimde evet derse ısrar etmiyorum. Hayır derse devam ediyoruz. 26 aylıgız şuan. Ben o günlerden bu güne geldiysem herkes gelir bence . Hemde birde 10 aylık bebiş daha var