• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızım çok iştahsız, yemek yemiyor. Önerilerinizi bekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ben şu ilacı kullandım faydası oldu diyen bir kişi neden çıkmıyor

üzümlü nutrigınayı sipariş ettim bakalım faydsı olacak mı


Merhaba

İlaçlar, tavsiye usulüyle kullanılacak şeyler değildir ki.

İlaçların doktor konrolünde ve onların gerekli bulduğu durumlar dışında kullanılması da yanlış olmaz mı? zaten.

Sanırım, sizin de bu konuda bir sıkıntınız var belli ki. Ben çocuğumda böyle bir sorun yaşamadığım halde, sadece bir iki günlük soğukalgınlığı vb. rahatsızlıklar esnasında gündüz pek birşey yemediği zamanlarda bile, gerçekten ne çok üzülüyordum.

Bu durumun sürekli olmasının bir anne için ne denli zor bir durum olduğunu, bu kadarcıkla bile tahmin edebiliyorum ve anlayabiliyorum.

Tabi ki Allah başka sıkıntı vermesin ama; bir anne için hiç de kolay değil, iştahsız bir çocuğu olması. İnsan üzülüyor ister istemez. Benim de tanıdıklarımda var, resmen bütün gün ellerinde kase ve kaşık çocuğun peşinden dolaşmak zorunda kalıyorlar, yeter ki bir kaşık daha birşeyler yesin düşüncesiyle.

Çocuğunuz ne kadar bilemiyorum, ama en iyisi aslında bu seçimi, yani ne zaman acıktığı ve ne zaman ne kadar yiyeceği hususlarının, çocuğun kendi seçimine ve tercihine bırakmak.

Genellikle de iyi sonuç veriyor. Arada abur cubur şeyler veya açlığını yatıştıracak, açlığını unutturacak şeyler yedirmemek suretiyle tabi ki.

Muhtemelen o zaman öğün vakti veya yemekte O da büyüklerle birlikte mutlaka birşeyler yemek isteyecektir. "Ben acıktım" veya "karnım acıktı" duygusunu ve söylemini öğrenebilmesinin, katkısı olacağını düşünüyorum biraz da olsa.

Ha, ne kadar yer? Ne yer? o da ayrı bir konu tabi. Ama muhtemelen yeteri kadar yiyecektir zaten, bizlere az da görünse.

Kolay gelsin. Allah sağlık versin en önemlisi o. Başka bir problem yoksa, çok da canınızı sıkmamaya çalışmalısınız bu konuda, diye düşünüyorum.
 
Merhaba arkadaşlar benim 2 yaşında kızım var.çok iştahsız oynayarak bile yediremeyeceğim kadar inatcı.keşke yesin diye değişik değişik yemekler yapıyorum yemiyor.yese bile 2,3 kaşık yiyor daha fazlasını yediremiyorum.ne versem ağzından atıyor.dün mesela pilavı 2 kaşıkta olsa yediğini bildiğim için pilav yaptım kesinlikle yemedi.bu sabahta kahvaltı ettiremedim.çok kafayı takmaya başladım.normalde iştahsız ama dün ve bu sabah hiç birşey yemedi öğlen vakti acıkacakta yiyecekmi çok merak ediyorum.çevremde kızımın yaşıtında çocuklar onların birgünde yediğini kızım 4 günde anca yiyordur.komşumun kızı günde 4,5 öğün yiyordur ama benim kızım 2 öğün anca yiyor.oda zorlayarak.doktora getirdim iştah şurupları verdi içirdim hiç benim kıza tesir etmedi.doğduğunda 3100 gr. boyu 51 cm doğdu.şimdi 12 gr boyu 85 cm.sizce boyu kilosu normalmi.herkez doğdu doğal zayıf diyor.sağlıklı olsunda şişmanda olmasın ama iştahsız olması canımı sıkıyor.bana bir öneriniz varmı sizler ne yapıyorsunuz.

kardeşim benim kızım var 7 aylık dogdu prameture 21 gün kuvezde yattı şimdi 3 yaşında sadece sıvı yiyor mamayla beslenıyor yemek nedir çorba nedir bilmez sakız çiyniyor katı bişey çiyniyor çiyniyor ama yutmuyor ne yapacam nasıl yedirip içierecem nasıl ögretecem bilmiyorum doktor zamanla ögrenecek diyor çıkıyor kıyıya
 
Back