• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızım çok iştahsız, yemek yemiyor. Önerilerinizi bekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ayy can sıkıcı birşeydir o yememesi :) Çocuğum yok henüz ama biliyorum etrafımda çok görüyorum. Yemiyorsa yedirmeyin bırakın o an zorlamayın acıkınca mutlaka gelicek. Arada bir sorun acıktın mı diye.

Ayrıca bir arkadaşta demiş ya büyüynce şişman olur diye zannetmiyorum. Yapısı gereği öyledir. Bende küçükken hiç yemezmişim hala yemem :) Yani yerim ama çok değil. Ve de kilom da tam ne eksik ne fazla. Küçüklükten geliyor :)
manken gibi olur büyüynce :)

şişman olmasını kesinlikle istemiyorum ince ve narin olsun ama yaşıtlarındanda kısa olursa ciddi boy kısalığı olasından yada sağlıksız beslendiği için zararlı olacağından korkurum.her şeyden yiyip vitamin alsa.bu kadar üzülmeyeceğim

Canım öncelikle çocuğunu başka çocuklarla kıyaslama onun çocuğu böyle bunu çocuğu söyle diye kendi kendini üzme...benimde bir kızım var 3750 doğdu ama hep zayıf bi çocuk oldu çok iştahlıda değildi ve halen öyle..artık her sabah ve her akşam onun sofrada tıpkı sizinki gibi tabağı çatalı kaşığı olmalı her akşam sofrada onada bir servis aç birlikte yemek yemeğe alışsın siz yerken bi eşinize bi ona verin bi kendiniz yiyin bunu alışkanlık haline getirmesini sağlayın ve kesinlikle zorlamayın kızım 4,5 yaşında gecen hafta kreşteki pedagog kesinlikle ısrarcı olmayın üstelemyin cocukların %30undan fazlası bu yüzden depresyona giriyor dedi...yemeği oyun haline getirmeyin bence herseyin bir yeri ve zamanı olduğunu öğrenmeli...allah yardımcın olsun :55: Bol şans...

Canım öncelikle çocuğunu başka çocuklarla kıyaslama onun çocuğu böyle bunu çocuğu söyle diye kendi kendini üzme...benimde bir kızım var 3750 doğdu ama hep zayıf bi çocuk oldu çok iştahlıda değildi ve halen öyle..artık her sabah ve her akşam onun sofrada tıpkı sizinki gibi tabağı çatalı kaşığı olmalı her akşam sofrada onada bir servis aç birlikte yemek yemeğe alışsın siz yerken bi eşinize bi ona verin bi kendiniz yiyin bunu alışkanlık haline getirmesini sağlayın ve kesinlikle zorlamayın kızım 4,5 yaşında gecen hafta kreşteki pedagog kesinlikle ısrarcı olmayın üstelemyin cocukların %30undan fazlası bu yüzden depresyona giriyor dedi...yemeği oyun haline getirmeyin bence herseyin bir yeri ve zamanı olduğunu öğrenmeli...allah yardımcın olsun :55: Bol şans...

kıyaslamamaya çalışıyorum ama karşımda iştahlı annesini uğraştırmayan çocuklar görüncede ister istemez kıyaslama yapıyorum.o kadar yoruluyorum ki.az önce yesin diye köfte yaptım ağzına soktum ağzından attı.pilavı herzamanki gibi az yedi.3. kaşığı ağzına soktum ağzında ne var yoksa attı.

sadece mama yedirirken tv acin
dikkatini ceker yer
sonra hemen kapatirsiniz

Hiç yemiyorsa bence bi yere oturtun çizgi filmini açın yere batmaması için büyük bişey serin makarna iyi çözüm olabilir tabaktan mıncıklıya mıncıklaya yesin yengeminde bebeği var aynen bunu yapıyo en sonunda banyoyla bitiyo ama çocuğun karnı doyuyo sonuçta..:26:

ama bunlar sadece beslenme bozukluğunu tetikler. en güzeli üstüne düşmemektir. onun görebileceği konumda yemek yiyin ama hımmm harika filan şeklinde özendirici cümleler kurmayın normal davranın yani, doğal halinizle yiyin. ısrar etmeniz sadece inadını tetikler. bir süre sonra düzeleceğini görürsünüz. annem hep benim peşimden koşardı yiyeyim diye yapmadığı kalmazdı.iğneler,iştah şurupları(ki obeziteye yol açıyormuş ilerde şu an çok şişmanım)bugün bile açlıktan ölecek durumda olsam biri ye ye ye diye ısrar etse iştah miştah kalmaz. sofraya oturtun yemeğini koyun yerse yer yemezse kalkar.acıkınca da normal davranın sevinç gösterisi yapardı annem iki lokma yesem aferinnn alkışşş filan gerek yok bunlara bu defa işte yemek yemek iğrenç bir şey de ben ödül verdim anneme gibi oluyor çünkü.

ama bunlar sadece beslenme bozukluğunu tetikler. en güzeli üstüne düşmemektir. onun görebileceği konumda yemek yiyin ama hımmm harika filan şeklinde özendirici cümleler kurmayın normal davranın yani, doğal halinizle yiyin. ısrar etmeniz sadece inadını tetikler. bir süre sonra düzeleceğini görürsünüz. annem hep benim peşimden koşardı yiyeyim diye yapmadığı kalmazdı.iğneler,iştah şurupları(ki obeziteye yol açıyormuş ilerde şu an çok şişmanım)bugün bile açlıktan ölecek durumda olsam biri ye ye ye diye ısrar etse iştah miştah kalmaz. sofraya oturtun yemeğini koyun yerse yer yemezse kalkar.acıkınca da normal davranın sevinç gösterisi yapardı annem iki lokma yesem aferinnn alkışşş filan gerek yok bunlara bu defa işte yemek yemek iğrenç bir şey de ben ödül verdim anneme gibi oluyor çünkü.

tv bakarak yemesini istemediğim halde mecbur kaldım onuda denedim.bilmiyorum zorlamakta istemiyorum ama yemek yemediği zamanlar akılımın hep bir köşesinde.o aç ben nasıl yemek yiyorum diye düşünüyorum.o yemeden boğazımdan geçmiyor

Son düzenleme:
tv bakarak yemesini istemediğim halde mecbur kaldım onuda denedim.bilmiyorum zorlamakta istemiyorum ama yemek yemediği zamanlar akılımın hep bir köşesinde.o aç ben nasıl yemek yiyorum diye düşünüyorum.o yemeden boğazımdan geçmiyor

Anlıyorum seni, ben de ilk gün sütüm gelmediğinde o açken nasıl yeriiim diye ağlamıştım. ama ben yemeyen bir çocuktum kendimden yola çıktım. nazım hep annemeydi. mesela krep tarzı şeyler seviyorsa rendelenmiş kabak, ıspanak,ezilmiş karnıbahar tarzı şeyleri krep hamuruna karıştırıp pişirebilirsiniz. iki kaşık da olsun tatsa yeter mercimek çorbasına mesela biraz bulgur, havuç, patates koyarsanız vitamini artar. zaten bunları biliyorsunuzdur gerçi.benim kızım bazen çeyrek yumurta sarısı bile yemiyor yumuyor ağzını hiç üstüne gitmiyorum bazen de tamamına yakınını yiyor. az yedi diye strese sokmuyorum kendimi çünkü bana yapılanı hatırlıyorum eskiden somya divanlar vardı altlarında da çamaşır selesi :27: hep o divanların altına saklanırdım zorla çıkarır tıkardı ağzıma rahmetli. şimdi gelsin de görsün halimi ..

Ne zor şeymiş şu annelik ya.Çok şükür oğlumun yemekle ilgili sıkıntısı yok.Ama arada onun da inadı tutuyo.Yalnız şöyle bir şey gözlemledim ben ne kadar ona yedirmek için inat edersem zorlarsam o da o kadar yememek için direniyor.Ne zaman ki rahat olursam yemezsen yeme dersem o da paşa paşa yiyo.Kesinlikle bizim stresimizi ve gerginliğimizi hissediyolar.Bence biraz rahat bırak.Biliyorum çok zor.Ama bir de böyle dene bakalım.Burda forumda bir arkadaş şöyle bir yöntem yazmıştı yine çocuğunun yememesinden dert yanan bir anneye; en sevdiği yiyeceği çocuğun ulaşabileceği bir yere koyun sehpaya mesela yanına da en sevdiği oyuncağı.Siz de elinize yiyecek bir şey alın ve yemeye başlayın.O da sizi görüp yemek isteyecektir.Kesinlikle ister misin al sen de ye demeyin.
Denemeye değer bir yöntem bişey kaybetmezsin.

cnm senı o kdr ıyı anlıyorumkı bnım kızım 22 aylık ve 11 kg 86 cm 9.aydan berı ıstahsız resmen savasıyoruz ASLINDA BASLARDI COK ISTAHLIYDI SONRA YEMEMEYE basladı bende ınanılmaz takıyorum resmen bnı bu dunyada mutlu eden 2 sey var bırı onun gulusu bırı yemesı onunla beraber bnde ıstahsız oldum rabbım yardımcımız olsun:5:

benim kızımda 20 aylık 9 kilo ben ne yapıyım ???

yapacak birşey yok üstüne düşmeyin acıkınca yer kesinlikle böyle. ben hiç bir zaman ısrarcı olmadım ancak hep kendi kendimi yedim herkesin çocuğu normal benimki anormal zannediyordum ama öyle değil.. her 100 çocuktan 10 u kızım gibi zayıfmış. çokta eğlenceli keyifli bir bıcırık maşallah :nazar: boşu boşuna sinirlerinizi bozmayın çocuğunuz olumsuz etkilenir. oluruna bırakın elbet yiyecek birşeyler. bende anadolu sağlık merkezindeki milupa beslenme danışmanı prof a götürdüm dedi ki herşey normal benim büyük oğlumda böyleydi diyince kelimelerin anlamsız kaldığı yerdeydim o an. başarılar.

benim kızımda 24 aylık yemesi çok iyi ama oda 85 cm ve 12 kilo norma bence günde iki köfte kadar et ve 500 ml süt içiyorsa geresi önemli değil diyor bizim doktorumuz.

canım seni en iyi ben anlarım 18 aylık oğlum var ve 2 gündür süt dışında hiç bişeykoymuo ağzına.neler yaptım belki değişik gelir yer die ama ya ağzını sımsıkı kapatıp bide kafa sallıo yada ağzına alıp çıkarıo..en son gece 4 te süt içti şuan saat 14:30 ve sadece 90 lık meyve suyuyla duruo.napıcamı şaşırdım.azı dişimi çıkarıo yoksa psikolijkmi anlamadım (babamız iş seyahatinde 2 gündür ).bide arkadaşlar takviye vitaminlerden bahsetmişler ben hiç kullanmadım bide onları denemeyi düşünüorum..

canım seni en iyi ben anlarım 18 aylık oğlum var ve 2 gündür süt dışında hiç bişeykoymuo ağzına.neler yaptım belki değişik gelir yer die ama ya ağzını sımsıkı kapatıp bide kafa sallıo yada ağzına alıp çıkarıo..en son gece 4 te süt içti şuan saat 14:30 ve sadece 90 lık meyve suyuyla duruo.napıcamı şaşırdım.azı dişimi çıkarıo yoksa psikolijkmi anlamadım (babamız iş seyahatinde 2 gündür ).bide arkadaşlar takviye vitaminlerden bahsetmişler ben hiç kullanmadım bide onları denemeyi düşünüorum..

ya arkadaşlar aynı sorunun çok büyük hali var bende benim kızım 32 aylık ve 12 kilo geliyor herkes ay çok zayıf dedikçe ben deliriyorum yemesi için neler yapıyoruz babasıyla babası eline alır uçakmış gibi gezdirir ben ağzına yemek veririm :1: ama allahtan sağlığı çok iii :nazar::nazar:

merhabalar. 2 yaşında kız çocuğu için 12 kg. 85 cm.
çok normal yani 50 persantilde.üzülmene gerek yokki. asıl ben üzüleyim benim kızım 3 yaşında 12kg. 87cm. kızımın reflüsü var 3yıldır kusuyor.tedaviden fayda göremedik.dr. ilaçları kesti.yedireceğim zaman kusucam diye korkuyor.yemek yemeyi reddediyor herşeyi blendırdan geçiriyorum. evde silmediğimiz yıkamadığımız yer kalmadı.ona yemek yedirene kadar akla karayı seçiyoruz birde kusunca gerisini siz düşünün.yapacak bişiy yok oda böyle büyüyecek.

oğlumda çok iştahsız
3 yaşında 12 kilo
bugün arı sütüne başladık iştahı açılsın diye umarım işe yararda sizlerede tavsiye edebilirim

o kadar iyi anlıyorum ki bu durum benim de zorlandığım bi konu. kızım da 17 aylık. ek gıdaya başladığımızdan beri yemek yedirirken akla karayı seçiyoruz. bi uzmandan duymuştum tv. de : bi kere zorlamamak gerekiyomuş. inatlaşmasın diye. bi de yemek saatlerinde ona da ayrı bi servis açıp; ''hadi kızım, hepimiz seni bekliyoruz yemek yemek için. sofraya hep beraber oturalım. sen gelmeden biz de yiyemiyoruz.'' gibi ona önemsendiğini hissettirecek şeyler söylemek işe yarayabilir belki. bir de bi vitamin şurubu kullnmanı tavsiye edebilirim. bi dönem kullandım bayaa etkisi oldu. hani balık yağı falan içeren vitaminler var ya. bir de yemek sunumlarını onun hayal dünyasına uygun yapabilirsin. örneğin;
$CİVCİK.jpg
$BALIK.jpg
$AYICIKK.jpg

inşaallah iştahı açılır bebişlerimizin. :49:

benimde oğlum 28 aylık ama gel görki 18 aylık gibi bile değil kilosu 11 kilo yemeklerini kendi yer ama 3 kaşık ve çok seçici makarna pilav et dışında yemek yemez önce koklar kokusunu beğenmezse tadına bile bakmaz aç bırakmakta çözüm değil işine geliyo hiç yemek verme yemez minadex kullanmaya başladım inş. faydası olur iştahına

ben şu ilacı kullandım faydası oldu diyen bir kişi neden çıkmıyor

üzümlü nutrigınayı sipariş ettim bakalım faydsı olacak mı

Back