Evet kızımda aynısını yapıyor, uzaklaştırıyor hemen. Direkt bunun için psikoloğa götürmem de yanlış olmaz mı, bilemedim. Daha da odak noktasına, bilinçaltına girmez mi bu konu. Kaş yaparken göz çıkarmak istemiyorum.Gorumcemin cocugu da ayni boyleydi hatta biz misafirlige geldigimizde kedi kendini sevdirmeye gelirdi biz sevince de illa hayvani rahatsiz ederdi bizden uzaklastirirdi bi rahat vermezdi. Cocugu psikologa götürüyordu bilmiyorum duzeldi mi
Bence siz de bi deneyin normal degil cunku hic
Kediye karşı geliştirdiği davranış için pedagog yardımı alabilirsiniz bence yardımcı olurBilemedim, yaşıtlarıyla da iletişimi çok normal. Sınıftada bir sıkıntısı yok.
Okulun rehberliğine danışayım.
Evet kızımda aynısını yapıyor, uzaklaştırıyor hemen. Direkt bunun için psikoloğa götürmem de yanlış olmaz mı, bilemedim. Daha da odak noktasına, bilinçaltına girmez mi bu konu. Kaş yaparken göz çıkarmak istemiyorum.
Haklısınız, eşimle bir konuşayım. Ben acaba normal bir sorun mu diye düşündüm.Cocuga tutup sen kediye boyle yaptigin icin goturuyoruz demeyin. Psikologta zaten sohbet havasinda ilerler direkt kediyi konu almaz. Olay da sadece kedi degil zaten yaşi küçük olmayan bir cocugun hayvana karsi ofke kiskanclik hissetmesi eziyeti normal bir davranis degil altinda baska nedenler vardir mutlaka
Aslında ortada bir sorun yok kedinizi çok sevdiğine eminim ama çocuk işte büyüdükçe anlarMerhaba, 7 yaşında bir kızım var, 8 aylık da kedimiz var. Sütten kesilir kesilmez sahiplenmiştik, yani çok küçük geldi bize. Birbirimize çok güzel alıştık, o bizi sevdi biz de onu. Ama son zamanlarda kızım severken dozunu kaçırmaya başladı. Sertçe sıkıştırarak, kızdırarak seviyor. Kedimiz de haliyle hırçınlaşıyor. Isırma eğilimi başladı. Veteriner kendini korumak amacıyla yaptığını söyledi. Hatta kızımla da konuştu.
Bende kızımla defalarca konuştum, hatta sert çıktığımda oldu. Aslında uysal, anlayışlı ve duyarlı bir çocuktur ama bu konuda anlaşamıyoruz. Tamam anne diyor ama yine aynı şekilde davranmaya devam ediyor. Sanırım biraz da kıskançlık mı oldu anlamadım. İnatlaşıyor resmen. Ben ya da eşim kediyle ne zaman ilgilensek, hemen kızım kucağına alıp uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu durum beni üzmeye başladı. Nasıl bir çözüm bulsam bilemiyorum. Fikirlerinizi almak istiyorum.
Ayrıca şunu belirteyim, yanlış anlaşılma olmasın, kedimizi asla bırakma, başkasına verme gibi bir niyetimiz yok. O ailemizden biri artık.
Bakın bu aklıma hiç gelmemişti, genelde kumu, maması, suyu, vs herşeyini ben ya da eşim yapıyoruz. Birkaç kez kızım suyunu doldurdu sadece. Haklısınız daha hem daha fazla sorumluluk almış olur hemde benimser. Teşekkür ederimKedinin bakımını elinizden geldiğince ona yaptırın mamasını o versin. Yani sahiplenmesi gerekiyor gelen misafirlere kediyi tanıtırken bizim demeyin kızınızın olduğunu söyleyin. Kediye zararlı bir davranışını gördüğünüzde sen bilirsin senin kedin diyin...Sahiplenmesi önemli ona ait olduğunu hissederse zarar vermez ilk etapta evcilik oynayın kedi onun çocucuğu olsun hep. Bu şekilde sahiplensin önce
Rica ederimBakın bu aklıma hiç gelmemişti, genelde kumu, maması, suyu, vs herşeyini ben ya da eşim yapıyoruz. Birkaç kez kızım suyunu doldurdu sadece. Haklısınız daha hem daha fazla sorumluluk almış olur hemde benimser. Teşekkür ederim
Yok kesinlikle vermem. Zarar verecek sertlikte bir hareketi yok, severken kucağında fazla sıkıştırıyor. Kuyruğuna fazla dokunuyor haliyle hayvan da sinirleniyorKediyi başkasına verin bence. Çocuk daha nasıl seveceğini bilmiyor, ya istemeden kediye zarar verirse? Biraz daha büyüyünce alırsınız kedi.
Aynen seviyor, kedi de seviyor. Hatta kızım oyun oynarken, gelip kendisi patisiyle kızıma dokunuyor. Gece kızımın yatağının dibinde uyuyor. Ama aynı zamanda kızımdan kaçıyor da, sertçe sevdiği için. İkisine de kıyamıyorumAslında ortada bir sorun yok kedinizi çok sevdiğine eminim ama çocuk işte büyüdükçe anlar
Kediyi sahiplenirken kızınıza danistiniz mi ? Hevesi geçmiş olabilir mi ? Bir de sosyal medya kullanıyor mu ?Merhaba, 7 yaşında bir kızım var, 8 aylık da kedimiz var. Sütten kesilir kesilmez sahiplenmiştik, yani çok küçük geldi bize. Birbirimize çok güzel alıştık, o bizi sevdi biz de onu. Ama son zamanlarda kızım severken dozunu kaçırmaya başladı. Sertçe sıkıştırarak, kızdırarak seviyor. Kedimiz de haliyle hırçınlaşıyor. Isırma eğilimi başladı. Veteriner kendini korumak amacıyla yaptığını söyledi. Hatta kızımla da konuştu.
Bende kızımla defalarca konuştum, hatta sert çıktığımda oldu. Aslında uysal, anlayışlı ve duyarlı bir çocuktur ama bu konuda anlaşamıyoruz. Tamam anne diyor ama yine aynı şekilde davranmaya devam ediyor. Sanırım biraz da kıskançlık mı oldu anlamadım. İnatlaşıyor resmen. Ben ya da eşim kediyle ne zaman ilgilensek, hemen kızım kucağına alıp uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu durum beni üzmeye başladı. Nasıl bir çözüm bulsam bilemiyorum. Fikirlerinizi almak istiyorum.
Ayrıca şunu belirteyim, yanlış anlaşılma olmasın, kedimizi asla bırakma, başkasına verme gibi bir niyetimiz yok. O ailemizden biri artık.
Ben de bunu demeye gelecektim, ağzınıza sağlık.Kedinin bakımını elinizden geldiğince ona yaptırın mamasını o versin. Yani sahiplenmesi gerekiyor gelen misafirlere kediyi tanıtırken bizim demeyin kızınızın olduğunu söyleyin. Kediye zararlı bir davranışını gördüğünüzde sen bilirsin senin kedin diyin...Sahiplenmesi önemli ona ait olduğunu hissederse zarar vermez ilk etapta evcilik oynayın kedi onun çocucuğu olsun hep. Bu şekilde sahiplensin önce
Bence bu çok mantıklı. Kızınız kediyi kendisinin sahiplendiğini düşünürse daha korumacı yaklaşabilir. Muhtemelen şu an sizin çocuğunuz gibi görüyor. O yüzden kıskanıyor.Kedinin bakımını elinizden geldiğince ona yaptırın mamasını o versin. Yani sahiplenmesi gerekiyor gelen misafirlere kediyi tanıtırken bizim demeyin kızınızın olduğunu söyleyin. Kediye zararlı bir davranışını gördüğünüzde sen bilirsin senin kedin diyin...Sahiplenmesi önemli ona ait olduğunu hissederse zarar vermez ilk etapta evcilik oynayın kedi onun çocucuğu olsun hep. Bu şekilde sahiplensin önce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?