- 17 Ocak 2020
- 28.130
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.876
- 598
Bunu Bi arkadasa dedım de öfkeden deliye döndü. normalmiş. Bu Bi süreçmiş. Gözde olan Kendisı olsun ıstıyormus anlasılır bı tepkıymıs.Cocuga tutup sen kediye boyle yaptigin icin goturuyoruz demeyin. Psikologta zaten sohbet havasinda ilerler direkt kediyi konu almaz. Olay da sadece kedi degil zaten yaşi küçük olmayan bir cocugun hayvana karsi ofke kiskanclik hissetmesi eziyeti normal bir davranis degil altinda baska nedenler vardir mutlaka
Evet danıştık, kızıma kalırsan arkadaş da getirelim diyor. Neredeyse sokaktaki tüm kedileri eve getirecek. Hevesinin geçme durumu yok yani. Hayır sosyal medya kullanmıyor. Ama tableti var, benim gözetimim altında oyunlar oynuyor, bazen video izliyor.Kediyi sahiplenirken kızınıza danistiniz mi ? Hevesi geçmiş olabilir mi ? Bir de sosyal medya kullanıyor mu ?
Çok sevindim, geçici bir süreçtir prenseslik bolusulmus kolay mıEvet danıştık, kızıma kalırsan arkadaş da getirelim diyor. Neredeyse sokaktaki tüm kedileri eve getirecek. Hevesinin geçme durumu yok yani. Hayır sosyal medya kullanmıyor. Ama tableti var, benim gözetimim altında oyunlar oynuyor, bazen video izliyor.
Bizim kedimiz de bize geldiğinde 2 aylıktı.Baslarda kızım aynı şekilde yaptı maalesef.Oyle bir sevme şekli vardı ki sanırsınız hayvan eziyet çekiyor.Sonra sonra alıştı çok şükür.Hala ara ara micikla yapıyor yapıyor ama bu durumu genel olarak aştık diyebilirizMerhaba, 7 yaşında bir kızım var, 8 aylık da kedimiz var. Sütten kesilir kesilmez sahiplenmiştik, yani çok küçük geldi bize. Birbirimize çok güzel alıştık, o bizi sevdi biz de onu. Ama son zamanlarda kızım severken dozunu kaçırmaya başladı. Sertçe sıkıştırarak, kızdırarak seviyor. Kedimiz de haliyle hırçınlaşıyor. Isırma eğilimi başladı. Veteriner kendini korumak amacıyla yaptığını söyledi. Hatta kızımla da konuştu.
Bende kızımla defalarca konuştum, hatta sert çıktığımda oldu. Aslında uysal, anlayışlı ve duyarlı bir çocuktur ama bu konuda anlaşamıyoruz. Tamam anne diyor ama yine aynı şekilde davranmaya devam ediyor. Sanırım biraz da kıskançlık mı oldu anlamadım. İnatlaşıyor resmen. Ben ya da eşim kediyle ne zaman ilgilensek, hemen kızım kucağına alıp uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu durum beni üzmeye başladı. Nasıl bir çözüm bulsam bilemiyorum. Fikirlerinizi almak istiyorum.
Ayrıca şunu belirteyim, yanlış anlaşılma olmasın, kedimizi asla bırakma, başkasına verme gibi bir niyetimiz yok. O ailemizden biri artık.
Sizin ki bir kedi , kediler hakkında pek bilgim yok ama anlatıcaklarımdan kediye göre plan oluşturabilirsiniz.Merhaba, 7 yaşında bir kızım var, 8 aylık da kedimiz var. Sütten kesilir kesilmez sahiplenmiştik, yani çok küçük geldi bize. Birbirimize çok güzel alıştık, o bizi sevdi biz de onu. Ama son zamanlarda kızım severken dozunu kaçırmaya başladı. Sertçe sıkıştırarak, kızdırarak seviyor. Kedimiz de haliyle hırçınlaşıyor. Isırma eğilimi başladı. Veteriner kendini korumak amacıyla yaptığını söyledi. Hatta kızımla da konuştu.
Bende kızımla defalarca konuştum, hatta sert çıktığımda oldu. Aslında uysal, anlayışlı ve duyarlı bir çocuktur ama bu konuda anlaşamıyoruz. Tamam anne diyor ama yine aynı şekilde davranmaya devam ediyor. Sanırım biraz da kıskançlık mı oldu anlamadım. İnatlaşıyor resmen. Ben ya da eşim kediyle ne zaman ilgilensek, hemen kızım kucağına alıp uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu durum beni üzmeye başladı. Nasıl bir çözüm bulsam bilemiyorum. Fikirlerinizi almak istiyorum.
Ayrıca şunu belirteyim, yanlış anlaşılma olmasın, kedimizi asla bırakma, başkasına verme gibi bir niyetimiz yok. O ailemizden biri artık.
Şuna benzer bir şey yazdım diye eksilemişler. Hayvanlar kimsenin oyuncağı değil, çocuğunuz nasıl seveceğini bilmiyorsa almayın evcil hayvan evinize.Bu sebeple küçük çocuklu evlere hayvan sahiplendirme yapmıyorum. Kıskanıyor, sert seviyor, ebeveynler ortada yokken vuruyor ısırıyor işkence ediyorlar.
Yardım alırsanız güzel olur, yoksa kediyede yazık. Devam ederse güzel bir yuva arayışına girmenizi öneririm.
Benim yorumu görmedikleri için eksilememişlerdir muhtemelen.Şuna benzer bir şey yazdım diye eksilemişler. Hayvanlar kimsenin oyuncağı değil, çocuğunuz nasıl seveceğini bilmiyorsa almayın evcil hayvan evinize.
ailenizden biri fakat kızınız tarafından zarar görüyor. siz yokken bir şey yapabilir 7 yaş kıskançlığın zirvede olduğu ve merhametin henüz tam yerleşmediği bir yaş. kendimden biliyorum ben de evdeki muhabbet kuşunu, abimi falan kıskanıyordum. kedinin iyiliği için çocuktan ayrı tutmanız gerekiyor malesefAyrıca şunu belirteyim, yanlış anlaşılma olmasın, kedimizi asla bırakma, başkasına verme gibi bir niyetimiz yok. O ailemizden biri artık.
Aaa muhabbet kuşunu kıskanan ilk defa duyuyorum.ailenizden biri fakat kızınız tarafından zarar görüyor. siz yokken bir şey yapabilir 7 yaş kıskançlığın zirvede olduğu ve merhametin henüz tam yerleşmediği bir yaş. kendimden biliyorum ben de evdeki muhabbet kuşunu, abimi falan kıskanıyordum. kedinin iyiliği için çocuktan ayrı tutmanız gerekiyor malesef
ben kıskandığımın farkında değildim 7 yaş çok büyük bir yaş değil ve olumsuz davranışlarım olmuş. şöyle düşünün tüm ilgi çocuktayken eve yeni bir birey(çocuklar için hayvan insan ayrımı olmuyor) geliyor ve o birey yavru olduğu için bütün ilgi ona aktarılıyor. abim de kaza geçirmişti yine tüm ilgi benden alınıp abime yönlendirilmişti. çocuğa eskisi gibi ilgi gösterilmediği zaman çocuk olumsuz davranışlar sergileyebiliyor maalesefAaa muhabbet kuşunu kıskanan ilk defa duyuyorum.
Bende nerede kaldı bu cümle diyordum. Farkında mısınız, konuyu zaten bu hassasiyetim sebebiyle açtım. Oyuncak gören yok, zarar verecek bir boyutta olsaydı zaten buraya konu açmak yerine elbette sahiplendirirdim ve soluğu da pedagogda alırdım. Burada ne işim olurdu. Cani yetiştirmiyorum.Şuna benzer bir şey yazdım diye eksilemişler. Hayvanlar kimsenin oyuncağı değil, çocuğunuz nasıl seveceğini bilmiyorsa almayın evcil hayvan evinize.
Kızım tarafından zarar gördüğünü nereden çıkardınız. Sertçe sevdiğini söyledim, zarar verdiğini değil. Zarar verse yada vereceğini düşünsem, buraya zaten konu açmaz direkt üzerime düşeni yaparım.ailenizden biri fakat kızınız tarafından zarar görüyor. siz yokken bir şey yapabilir 7 yaş kıskançlığın zirvede olduğu ve merhametin henüz tam yerleşmediği bir yaş. kendimden biliyorum ben de evdeki muhabbet kuşunu, abimi falan kıskanıyordum. kedinin iyiliği için çocuktan ayrı tutmanız gerekiyor malesef
Çok teşekkür ederim. Anlattığınız gibi yapıp, benimde bir davranış modeli geliştirmemiz gerekiyor. Bende toparlanacaklarını düşünüyorum.aynısını bizde yaşadık kardeşini kıskanması gibi kıskanıyordu. Fıstığın hem bana gelmesinden (sözde) sadece beni seviyor ve sadece bana sevdiriyor olmasından şikayet ediyordu.
bende ona hırçın sevdiğini, fıstığın bundan hoşlanmadığını, mamasını suyunu ödül mamasını hep benim verdiğimi ona nazik davranıp onunla konuştuğum için benimle korkmadan iletişim kurduğunu defalarca anlattım.
bu sırada da mamasını, ödül mamasını kızımın vermesini sağladım. fıstığın gece onun yanında uyuduğunu onu kardeşi arkadaşı gibi görüp oyun oynamak istediğini oyuncaklarıyla oynadığından sık sık bahsettim. kızımın tavırları değişti böylece.. arada hala kızıyor ama sevilmediğini düşünmüyor artık.
bizimki fıstığı ondan çok sevmemizden ziyade fıstığın bizi kızımdan çok sevdiğini düşünüp üzülüyordu. ama toparladık.
çocuklarda haklı başka kardeşleri olmadığında eve, onların özel alanına başka bir canlı gelmesi onların düzenini biraz bozuyor..
Devam ederse elbette. Ama zarar vermeyeceğini biliyorum, o yüzden içim rahat bu konuda.Bu sebeple küçük çocuklu evlere hayvan sahiplendirme yapmıyorum. Kıskanıyor, sert seviyor, ebeveynler ortada yokken vuruyor ısırıyor işkence ediyorlar.
Yardım alırsanız güzel olur, yoksa kediyede yazık. Devam ederse güzel bir yuva arayışına girmenizi öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?