Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları kızım ve anaokulu

çocuğunuzun gelişimi için okula göndermenizi tebrik ediyorum. ben de anasınıfı öğretmeniyim ve 4 yaş grbundayım. birincisi biz de normal öğretmeniz eğitim öğretim için oradayız yani çocukların atletini toplamak,tuvalete yardım etmek vs onlar bizim görevimiz değil. okullarda bunun için yardımcı abla vardır onlar yapar bu işi. çocuğunuzun kendine yetebilmesi için bunu birkaç defa evde onun yapmasına olanak sağlayın böylece nasıl yapacağını öğrenecektir. ben öğrencilerime üstünü düzeltmesi için uyarıda bulunuyorum ama onların üstünü ben düzeltmiyorum ayakkabısını giydirmiyorum yemeğine karışmıyorum bunları öğrenmesi gerek. bizim programımızda öz bakım becerileri var bunu çocukların kendisinin öğrenmesi gerek .

Diyorum ya nerden biliyorsun diye ?
Buna cevap vermeyip hala kendi sahsi fikirlerini soyluyorsun sadece.
Ayrica uc yasinda basladi bu sene kizim. 2,5 yasinda deyil.
Bu arada haklisin da her montessori, montessori olmuyor, burda da var oyle okullar.

Normal sartlarda cocuklarin temizlik olayina bakan birinin olmasi lazim onun cocugu tuvalete getirip goturmesi lazim. Onun ilgilenmesi lazim. Demekki cocugunuz tuvalte yalniz gidiyor. Bu tehlikeli bisey. Ogretmen sinifi birakip pesinden gidemez her cocuga ama yardimci personel sart. Cocugun kiyafetlerini toplayabilir tabi sinifa girince o da insanligiyla alakali tabi. Okulla konusmalisiniz. Bu arada coxuklar oynarken filan da ustu basi dagiligor tuvaletle ilgilo oldugundan eminseniz konusun

oğlum 5 yaşında özel bi anaokuluna gidiyor.2 tanede yardımcı var sınıflarında ve buna rağmen üstü başı dağınık gelebiliyor.böle şeylere çok takılmamak lazım.eve sağsalim geliyo ya bana yetiyo

Diyorum ya nerden biliyorsun diye ?
Buna cevap vermeyip hala kendi sahsi fikirlerini soyluyorsun sadece.
Ayrica uc yasinda basladi bu sene kizim. 2,5 yasinda deyil.
Bu arada haklisin da her montessori, montessori olmuyor, burda da var oyle okullar.

her montessori aynı ya. oyun hamuruyla evde de oynayabilir ama sırf orada oynasın diye, ''çocugum koskoca montessori okulunda oyun hamuruyla degişik şekiller yapıyor, ooow'' demek için ayda 1000 dolar vermek abesle iştigal hiç kusura bakma.

yok efendim çocuk merkezliymiş, onların istegini önemsiyorlarmış... aynısını ''çocugum ne yapalım?'' diye sorarsan da yapmış olursun, ayda 1000 dolar vermene gerek yok.
ondan sonra dogal ortamda yetişyormuş çocuklar falan... ne bu canım tavuk çiftliginden bahseder gibi? dogal ortam dedikleri de dandik bi bahçedir en fazla. git çocugunu parka götür daha faydalı, ya da hayvanat bahçesine...

ha nerden biliyorum? burada da gymboree var ordan biliyorum bi de o bölümde okuyan tanıdıklarım vardı ve bilgi edindim bu safsata hakkında.

Cankizim yardimci ablalariniz yok mu okulda kizimda devlet anaokulina gittiginde guzelce icine sokuyorlardi

merhabalarr devlet okulunda anasınıfına gidemez bu yaşya..48 ay altı alınmazz..siz kreşe mi verdiniz..ya da anaokuluna MI..
öğretmenin öle bir zorunluluğu yookk canım..ama düzeltebilir çocukların yetişemediği yerde belli ölçüde yardım edebilir..

Öğretmen arkadaşlar kusura bakmasın ama özel ve devlet arasında fark var ,ben özel anaokuluna gönderdim,bırakın atletini toplamayı ,poposunu bile siliyorlardı ,veli olarak benmi özellikle istiyordum bunu ,hayır tabiki ,bende kendi bakımını kendi yapsın isterdim elbet ama yapılıyordu işte,ve bunun gibi birçok şey ,kendi kendine yapamadığı şeylere yardımcı olunuyordu,devlette de arkadaşların çocukları vardı ,kiminin burnu akıyordu silinmiyordu ,kiminin burnu kanıyordu yüzü bile yıkanmadan eve yollanıyordu,merdivenden düşen ,dizi kanayan ,bi yarabandı bile yapıştırmıyorlardı,hepsi böyle demiyorum ama öğretmen vicdanlı olacak ,bu mesleği seçtiyse merhameti bilecek ,öğretmenden de çok şey bekliyorsunuz diyen arkadaşlar kendi çocuklarını getirsinler göz önüne.onlar en değerli varlıklarımız ,emanet ediyoruz onlara canımızı .devlet ve özel arasındaki fark maddi olmamalı ,para veriyorum çocuğuma bakacak diye bir kaide olmamalı,öğretmenlik mesleği vicdan gerektirir,hassasiyet ggerektirir.

orası özel sektör. elleri mahkum onların. iş olsa yapmazlardı emin ol. yoksa çok meraklı degiller bazılarının 2-3 yaşında terk ettigi çocuklarına bakmaya.
özel okulun patronu velilerden tonla parayı alır, karşılıgında da ögretmenlere her işi yaptırır kazancından az bir şey verir işte. özel sektörü bilmiyor gibi konuşmuşsun ilahi..

3,5 yaşında ne okulu yahu... o yaştaki çocugun okulla falanla ne işi olur allasen. ha monstessorinin de bi numarası yok ayrıca, lafı geçmiş bari söylemeden edemedim.
Ya mervecik cik cik cik, 4 yaşında okulları başlıyor, sizin kafa da güzel ama almışsınız elinize dünya sizin kafanızın içi kadar sanmışsınız.

emin ol kimse keyfinden bırakmaz çocuğunu kreşe veya anaokuluna ,çalışmak zorundadır muhakkak yada başka geçerli sebepleri vardır,çocuk asosyaldir ,paylaşmayı bilmiyordur,yeme alışkanlığı gelişmemiştir ,bu sebeplerde oldukça geçerli bence ,benim anlatmak istediğim para ver bakılsın paran yoksa devlete yolla arada kaynasın prosedürü.ben buna karşıyım ,yoksa okul öncesi eğitim çok önemli .

3 yaşında,3.5 yaşında bebeleri oyun,sosyallik vs.diye (ki asıl amaç bu değil) başlarından atıp öğretmenlere saydıran amma insan varmış memlekette.

Bakmak zor geliyorsa yapmayın.

Konu sahibi öğrenir acele etme öğretmen de bazen toplar bazen görmez geçer gider
Sevda ben seni hep idealist bir öğretmen sanmıştım ama galiba yanılmıştım beşikten mezara kadar eğitim şiarından uzakmışsınız
Çocuğun evde akşama kadar tv ile tıkılı kalmasından kreş neden daha kötü bir anlatın da biz de öğrenelim belki ben de 3. Yılında anaokuluna giden oğlumu okuldan alıp başına ilkokul mezunu bir bakıcı ya da anneanne babaanne bulurum
Ya da ben gün boyu aynı aktiviteler ile onunla oynarım

Tuvalet eğitimini aile verir.Ne benim ne de ailemin öğretmenden popo silme,atlet toplama gibi beklentisi olmadı.
''Okullar açılsın da kafa dinleyelim.''diyen onca veli varken benim idealist olup olmadığımı sorgulamak size düşmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…