- Konu Sahibi _cankizim_
-
fark falan yok yaa kandırmayın kendinizi... 2.5 yaşındaki çocuk oyun oynasın diye ayda bi ton para dökmek de neyin nesi. hem de çocugu annesinden, evinden mahrum bırakarak!! ha yine söylüyyorum bi işe yaradıgı yok. sadece havalı geliyor hepsi bu.
Normal sartlarda cocuklarin temizlik olayina bakan birinin olmasi lazim onun cocugu tuvalete getirip goturmesi lazim. Onun ilgilenmesi lazim. Demekki cocugunuz tuvalte yalniz gidiyor. Bu tehlikeli bisey. Ogretmen sinifi birakip pesinden gidemez her cocuga ama yardimci personel sart. Cocugun kiyafetlerini toplayabilir tabi sinifa girince o da insanligiyla alakali tabi. Okulla konusmalisiniz. Bu arada coxuklar oynarken filan da ustu basi dagiligor tuvaletle ilgilo oldugundan eminseniz konusunhiç amã hiç bilgim olmadığı için soruyorum.cevaplar için şimdiden teşekkürler.
kızım 3 buçuk yaşında
bi devlet okulunun ana sınıfına verdim..evet biraz yaşı ufak ama kendini ifade edebiliyor tuvalet eğitimi vs var diye 3 günlük denemenin ardından uyum sağladı ve kayıt yaptırdık...
benim sorum şu ; kızım wcden sonra atletini falan pantolonunun içine sokamiyor ve her akşam almaya gittiğimde çocuğun atlet falan dışarıda görüyorum..kizima tembih ettim kaç kez "kızım ogretmenine soyle belini duzeltsin" diye.
ogretmenin çocuğun yetmediği yerde yardımcı olması gerekmiyor mu yada yapmasa bile en azından yardımcı olsun öğretsin kızım böyle böyle yap diye...
Diyorum ya nerden biliyorsun diye ?
Buna cevap vermeyip hala kendi sahsi fikirlerini soyluyorsun sadece.
Ayrica uc yasinda basladi bu sene kizim. 2,5 yasinda deyil.
Bu arada haklisin da her montessori, montessori olmuyor, burda da var oyle okullar.
Cankizim yardimci ablalariniz yok mu okulda kizimda devlet anaokulina gittiginde guzelce icine sokuyorlardikızlar hiç amã hiç bilgim olmadığı için soruyorum.cevaplar için şimdiden teşekkürler.
kızım 3 buçuk yaşında
bi devlet okulunun ana sınıfına verdim..evet biraz yaşı ufak ama kendini ifade edebiliyor tuvalet eğitimi vs var diye 3 günlük denemenin ardından uyum sağladı ve kayıt yaptırdık...
benim sorum şu ; kızım wcden sonra atletini falan pantolonunun içine sokamiyor ve her akşam almaya gittiğimde çocuğun atlet falan dışarıda görüyorum..kizima tembih ettim kaç kez "kızım ogretmenine soyle belini duzeltsin" diye.
ogretmenin çocuğun yetmediği yerde yardımcı olması gerekmiyor mu yada yapmasa bile en azından yardımcı olsun öğretsin kızım böyle böyle yap diye...
kızlar hiç amã hiç bilgim olmadığı için soruyorum.cevaplar için şimdiden teşekkürler.
kızım 3 buçuk yaşında
Öğretmen arkadaşlar kusura bakmasın ama özel ve devlet arasında fark var ,ben özel anaokuluna gönderdim,bırakın atletini toplamayı ,poposunu bile siliyorlardı ,veli olarak benmi özellikle istiyordum bunu ,hayır tabiki ,bende kendi bakımını kendi yapsın isterdim elbet ama yapılıyordu işte,ve bunun gibi birçok şey ,kendi kendine yapamadığı şeylere yardımcı olunuyordu,devlette de arkadaşların çocukları vardı ,kiminin burnu akıyordu silinmiyordu ,kiminin burnu kanıyordu yüzü bile yıkanmadan eve yollanıyordu,merdivenden düşen ,dizi kanayan ,bi yarabandı bile yapıştırmıyorlardı,hepsi böyle demiyorum ama öğretmen vicdanlı olacak ,bu mesleği seçtiyse merhameti bilecek ,öğretmenden de çok şey bekliyorsunuz diyen arkadaşlar kendi çocuklarını getirsinler göz önüne.onlar en değerli varlıklarımız ,emanet ediyoruz onlara canımızı .devlet ve özel arasındaki fark maddi olmamalı ,para veriyorum çocuğuma bakacak diye bir kaide olmamalı,öğretmenlik mesleği vicdan gerektirir,hassasiyet ggerektirir.
Ya mervecik cik cik cik, 4 yaşında okulları başlıyor, sizin kafa da güzel ama almışsınız elinize dünya sizin kafanızın içi kadar sanmışsınız.3,5 yaşında ne okulu yahu... o yaştaki çocugun okulla falanla ne işi olur allasen. ha monstessorinin de bi numarası yok ayrıca, lafı geçmiş bari söylemeden edemedim.
Ya mervecik cik cik cik, 4 yaşında okulları başlıyor, sizin kafa da güzel ama almışsınız elinize dünya sizin kafanızın içi kadar sanmışsınız.
Onu kastetmedim mervecik:)4? vaovv çok fark etti gerçekten.
emin ol kimse keyfinden bırakmaz çocuğunu kreşe veya anaokuluna ,çalışmak zorundadır muhakkak yada başka geçerli sebepleri vardır,çocuk asosyaldir ,paylaşmayı bilmiyordur,yeme alışkanlığı gelişmemiştir ,bu sebeplerde oldukça geçerli bence ,benim anlatmak istediğim para ver bakılsın paran yoksa devlete yolla arada kaynasın prosedürü.ben buna karşıyım ,yoksa okul öncesi eğitim çok önemli .orası özel sektör. elleri mahkum onların. iş olsa yapmazlardı emin ol. yoksa çok meraklı degiller bazılarının 2-3 yaşında terk ettigi çocuklarına bakmaya.
özel okulun patronu velilerden tonla parayı alır, karşılıgında da ögretmenlere her işi yaptırır kazancından az bir şey verir işte. özel sektörü bilmiyor gibi konuşmuşsun ilahi..
3 yaşında,3.5 yaşında bebeleri oyun,sosyallik vs.diye (ki asıl amaç bu değil) başlarından atıp öğretmenlere saydıran amma insan varmış memlekette.
Bakmak zor geliyorsa yapmayın.
Konu sahibi öğrenir acele etme öğretmen de bazen toplar bazen görmez geçer gider
Sevda ben seni hep idealist bir öğretmen sanmıştım ama galiba yanılmıştım beşikten mezara kadar eğitim şiarından uzakmışsınız
Çocuğun evde akşama kadar tv ile tıkılı kalmasından kreş neden daha kötü bir anlatın da biz de öğrenelim belki ben de 3. Yılında anaokuluna giden oğlumu okuldan alıp başına ilkokul mezunu bir bakıcı ya da anneanne babaanne bulurum
Ya da ben gün boyu aynı aktiviteler ile onunla oynarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?