• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları kızım ve anaokulu

Kreş anaokulu gibi ortamlarda oyun hamuru ile oynayıp şekiller yapmak için gönderilmiyor çocuklar. Kendi yaşıtları ile bir araya gelip sosyalleşiyorlar. Okul öncesi eğitimin en büyük katkısı bu. Biz eskiden sokağa bahçeye çıkıp sosyalleşirdik şimdi bu mümkün olmadığına göre, yetişkinlerin bile güvenebileceği arkadaş konu komşu bulamadığı bir zamanda yaşadığımıza göre evde canı sıkılan çocuğu yaşıtlarının olduğu bir ortama göndermek daha iyidir.

Ama konu sahibinin çocuğu çok küçükmüş ben olsam imkanım varsa yarı zamanlı olarak özele verirdim yoksa ana sınıfı yaşına kadar devlete göndermeyi tercih etmezdim...

kızlar konu bayaa sapmış cevaplar için teşekkür ederim şöyle izahedeyim birincisi cocugumu başımdan savmak için okula vermediM yaşı ufak evet ama benim cocugum çok asosyal evde sürekli tv izliyordu aptal olma noktasina geldi birde paylaşmak falan nedir hiç bilmiyodu hani biraz sosyallessin falaN diye verdik tabiki öğretmenin yapma mecburlgu yok ama en azından yapması için teşvik etsin sonuçta birşeyler öğrensin kendini geliştirsin diye gonderiyorum okula.altını çizerEk söylüyorum ben evde vermem gereken eğitimi zaten veriyorum öğretmen tabiki mecbur değil ama eğitimden ayri bu konularda da biraz destek vermeliler bence.
Ben ogrencilerime nasıl yapmalari gerektiğini anlatiyorum ama ben yapmıyorum. Zaten okul öncesinin oncelikli amaci çocuğun ozbakim becerilerini kazanabilmesi. Ayrıca çocuğun kendi işini kendisinin yapmasi özgüvenini gelistirir. Ama küçük yaşta biraz yardimci olmanin sakıncası yok tabi.
Çocuğunuz eminim atleti dışarda da olsa okulda çok egleniyodur siz de rahatlayip biraz tadini çıkarın bence :)

çocuğunuzun gelişimi için okula göndermenizi tebrik ediyorum. ben de anasınıfı öğretmeniyim ve 4 yaş grbundayım. birincisi biz de normal öğretmeniz eğitim öğretim için oradayız yani çocukların atletini toplamak,tuvalete yardım etmek vs onlar bizim görevimiz değil. okullarda bunun için yardımcı abla vardır onlar yapar bu işi. çocuğunuzun kendine yetebilmesi için bunu birkaç defa evde onun yapmasına olanak sağlayın böylece nasıl yapacağını öğrenecektir. ben öğrencilerime üstünü düzeltmesi için uyarıda bulunuyorum ama onların üstünü ben düzeltmiyorum ayakkabısını giydirmiyorum yemeğine karışmıyorum bunları öğrenmesi gerek. bizim programımızda öz bakım becerileri var bunu çocukların kendisinin öğrenmesi gerek .

Cankizim yardimci ablalariniz yok mu okulda kizimda devlet anaokulina gittiginde guzelce icine sokuyorlardi

merhabalarr devlet okulunda anasınıfına gidemez bu yaşya..48 ay altı alınmazz..siz kreşe mi verdiniz..ya da anaokuluna MI..
öğretmenin öle bir zorunluluğu yookk canım..ama düzeltebilir çocukların yetişemediği yerde belli ölçüde yardım edebilir..

Burada "ana okul ogretmeni cocuumun kukusunu yikasin" diyenleri gorunce bu cok masum kaldi.

Tuvalet eğitimini aile verir.Ne benim ne de ailemin öğretmenden popo silme,atlet toplama gibi beklentisi olmadı.
''Okullar açılsın da kafa dinleyelim.''diyen onca veli varken benim idealist olup olmadığımı sorgulamak size düşmez.

kızlar konu bayaa sapmış cevaplar için teşekkür ederim şöyle izahedeyim birincisi cocugumu başımdan savmak için okula vermediM yaşı ufak evet ama benim cocugum çok asosyal evde sürekli tv izliyordu aptal olma noktasina geldi birde paylaşmak falan nedir hiç bilmiyodu hani biraz sosyallessin falaN diye verdik tabiki öğretmenin yapma mecburlgu yok ama en azından yapması için teşvik etsin sonuçta birşeyler öğrensin kendini geliştirsin diye gonderiyorum okula.altını çizerEk söylüyorum ben evde vermem gereken eğitimi zaten veriyorum öğretmen tabiki mecbur değil ama eğitimden ayri bu konularda da biraz destek vermeliler bence.

Yanlış anlamayın ben de merak ettiğimden ve eğitimden ayrı dediğinizden soruyorum çocuğun tuvaletten çıktıktan sonra üstünü başını kendisinin toplamasını öğretmek de eğitim değil mi? Yoksa henüz küçük olduğundan evde siz yapıyorsunuz onun yerine ve okulda da öğretmeninin destek olmasını mı istiyorsunuz? Çevremde bu yaşlarda bir çocuk olmadığından bilmiyorum, ne yapıp ne yapamıyorlar.

Anaokulu yerine keşke 3-4 yaş oyun grubuna yazdırsaydın canım.

Hem yaşıtlarıyla olurdu, hem eğitimi yaşına uygun olurdu, hem de özbakım becerilerini yavaş yavaş yaşıtlarıyla birlikte geliştirirdi. El becerileri de yaşla birlikte gelişiyor. Kalem tutarken 5 dk da yoruluyorsa ondan büyük çocuk belki ancak 15dk da yorulacak. Demek istediğim sosyal olarak uyum göstermiş olabilir ama eğitim anlamında zorluk çekmesi umarım onu kötü etkilemez.

ama yani sınıfta da minimum 20 kişi vardır diye düşünüyorum... siz yine de söyleyin ya da öğretmeye çalışın...

valla benim bu konudan anladığım, 3.5 yaşında kızı olan, ev hanımı bi konu sahibesi var. kızı bütün gün televizyon izliyormuş ve kendisi kızının televizyon izlemesine sınırlama getirmekten aciz. bu yüzden okula vermiş çünkü kızıyla evde hiçbir aktivite yapmadığından kızı aptal olmak üzere. ve kızına tuvalet eğitimini de tam verememiş olduğu için, öğretmenden kızının arkasını toplamasını bekliyor.

ben böyle anladım, kusura bakmayın.

Yanlış anlamayın ben de merak ettiğimden ve eğitimden ayrı dediğinizden soruyorum çocuğun tuvaletten çıktıktan sonra üstünü başını kendisinin toplamasını öğretmek de eğitim değil mi? Yoksa henüz küçük olduğundan evde siz yapıyorsunuz onun yerine ve okulda da öğretmeninin destek olmasını mı istiyorsunuz? Çevremde bu yaşlarda bir çocuk olmadığından bilmiyorum, ne yapıp ne yapamıyorlar.

Çocuk o yaşlarda kendi kiyafetlerini giyip çıkarma, tuvalet ihtiyacini yardimsiz giderebilme vs. gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilir. Ama takildiklari yerlerde tabiiki de öğretmenlerin çocuklara anlatmasi ogretmesi gerekir :) cocuk bunlar çok kasmamak lazım arada bir yardim etmekten de bişeycik olmaz :)

Cocuk daginik ciksa nolur kukusu pis olsa burnunda sumuk olsa nolur ki.. cocuk adi ustunde.

okul için 3,5 yaş hiç de küçük değil,üstelik yarım gün gidiyorlar zaten..ayrıca böyle bir konuda kimse kimsenin anneliğini sorgulayamaz..başından atmak içinmiş,bilmem ne..öyle yapan da vardır belki ama ,en nihayetinde aynı yaştaki çocuklar ve öğretmenin yanına gönderiliyor bu çocuklar,fabrikaya çalıştırılmaya değil..
oğlum 2010 ekim doğumlu geçen yıl,devlet okuluna vermiştim ben de..sabah 8:30 gidiyor,12 de çıkıyordu..evde bakıcısı olmasına rağmen okula da gönderdim..evde bakıcı ile ne öğrenebilr ki..yaşıtı istiyordu..çok da güzel alışknalıklar edindi..çok mutluydu..
konu sahibi arkadaşım.,okulda yardımcı kadın var mı? temizlik,çocukların üstünü değiştirme vs işler yapıyorlar..onlar varsa,kendilerine söyleyebilrsin..ya da öğretmeninden rica edebilirsin...
bu yıl özel kreşe gidiyor oğlum,tüm gün gidiyor..özel yerler daha farklı tabii..tuvalete yanlarında giden kadın var.her tür temizliiiğini yapıyor çocukların..terleyince değiştiriyor vss...ama devlet okulunda da öğretmene bağlı bence..bizimki elinde mendil çocukların burnunu silip duruyordu mesela..

Anaokulu yerine keşke 3-4 yaş oyun grubuna yazdırsaydın canım.

Hem yaşıtlarıyla olurdu, hem eğitimi yaşına uygun olurdu, hem de özbakım becerilerini yavaş yavaş yaşıtlarıyla birlikte geliştirirdi. El becerileri de yaşla birlikte gelişiyor. Kalem tutarken 5 dk da yoruluyorsa ondan büyük çocuk belki ancak 15dk da yorulacak. Demek istediğim sosyal olarak uyum göstermiş olabilir ama eğitim anlamında zorluk çekmesi umarım onu kötü etkilemez.
anaokulu derken,kreş aslında..çocuklar aynı yaş gurupları beraber aynı sınıfta oluyorlar..2010 doğumluların hepsi aynı sınıfta mesela.büyük yaşlar yok yani.

anaokulu derken,kreş aslında..çocuklar aynı yaş gurupları beraber aynı sınıfta oluyorlar..2010 doğumluların hepsi aynı sınıfta mesela.büyük yaşlar yok yani.
Sadece aynı yaş grubuysa iyiymiş eğitimi de o yaş düzeyinde olur.

Yalnız arkadaşın kızının gittiği okulda ondan yaşça büyüklerle aynı sınıfta sanırım ayrıca anaokulu diyor. Yanlış anlamış da olabilirim.

Sadece aynı yaş grubuysa iyiymiş eğitimi de o yaş düzeyinde olur.

Yalnız arkadaşın kızının gittiği okulda ondan yaşça büyüklerle aynı sınıfta sanırım ayrıca anaokulu diyor. Yanlış anlamış da olabilirim.
o okulda farklı bir uygulama varsa bilemiyorum.ancak devlet okulu olduğu için,isimleri hep "anaokulu" olarak geçiyor.36 aynı doldurmuş ,tuvalet eğitimi olan çocuklar kabul ediliyor.
her doğum yılına farklı sınıf ayrılıyor.
ayrıca ilkokul içinde olabileceği gibi,tek kendine ait binada olanları da varç.oğlum okulu bu şekildeydi..özel kreş gibi yani..ama tabi özelle kıyaslama yanlış..

valla benim bu konudan anladığım, 3.5 yaşında kızı olan, ev hanımı bi konu sahibesi var. kızı bütün gün televizyon izliyormuş ve kendisi kızının televizyon izlemesine sınırlama getirmekten aciz. bu yüzden okula vermiş çünkü kızıyla evde hiçbir aktivite yapmadığından kızı aptal olmak üzere. ve kızına tuvalet eğitimini de tam verememiş olduğu için, öğretmenden kızının arkasını toplamasını bekliyor.

ne kadar çirkin şekilde yazmışsınız..evet kadına çocuğuna karşı ilgisiz olduğu için,bir atleti çıkıyor diye,burada konu açmış...
ev hanımı olunca çocukları 6 yaşından önce okula vermemek mi gerekli? okulda alabilecekleri eğitimi evde tek başınıza veremezsiniz..ikisi farklı kulvarlardır..evdeki eğitimle okuldaki eğitim..
çocuklar arkadaşları ile beraber mutlu oluyorlar ve güzel alışkanlıklar öğreniyorlar..
mesela evde yemeği anne yedirsin diye bekleyen çocuk,okulda rakadaşları ile beraber ,yemek yiyor.şarkılar,masallar öğreniyor söylüyorlar.paylaşmayı öğreniyorlar..o kadar şey var ki onları mutlu eden..
bir yandan da evde olan kadınların da nefes almaya ve kendileri için bişeyler yapmaya ihtiyacı vardır..okula yaşı uygun olan bir çocuğu bu sbeeple bile olsa ,gönderdiği için kimse kimsenin anneliğini sorgulayamaz..

evde bên yapmıyorum kendisi öğrensin die okulda da öğretmen yapsn demiyorum sonuçta wc de başını bekleyecek değil her wcye gidenin başını beKleyèMeZ

ama çocuk sinifa Döndüğün de kızım belini düzeLt demeK zormu ??

asıl siz kusura bakmayn ama siZ kim oluyorsun da benim anneliğiM hakkında konusuyorsunuz haddinizi bilin

guarta arkadaşım teşekkür edermi yorumunuz için.en önemliside beni anldigınız için
okul için 3,5 yaş hiç de küçük değil,üstelik yarım gün gidiyorlar zaten..ayrıca böyle bir konuda kimse kimsenin anneliğini sorgulayamaz..başından atmak içinmiş,bilmem ne..öyle yapan da vardır belki ama ,en nihayetinde aynı yaştaki çocuklar ve öğretmenin yanına gönderiliyor bu çocuklar,fabrikaya çalıştırılmaya değil..
oğlum 2010 ekim doğumlu geçen yıl,devlet okuluna vermiştim ben de..sabah 8:30 gidiyor,12 de çıkıyordu..evde bakıcısı olmasına rağmen okula da gönderdim..evde bakıcı ile ne öğrenebilr ki..yaşıtı istiyordu..çok da güzel alışknalıklar edindi..çok mutluydu..
konu sahibi arkadaşım.,okulda yardımcı kadın var mı? temizlik,çocukların üstünü değiştirme vs işler yapıyorlar..onlar varsa,kendilerine söyleyebilrsin..ya da öğretmeninden rica edebilirsin...
bu yıl özel kreşe gidiyor oğlum,tüm gün gidiyor..özel yerler daha farklı tabii..tuvalete yanlarında giden kadın var.her tür temizliiiğini yapıyor çocukların..terleyince değiştiriyor vss...ama devlet okulunda da öğretmene bağlı bence..bizimki elinde mendil çocukların burnunu silip duruyordu mesela..

evde bên yapmıyorum kendisi öğrensin die okulda da öğretmen yapsn demiyorum sonuçta wc de başını bekleyecek değil her wcye gidenin başını beKleyèMeZ

Zor mu, kolay mı, gerekli mi, yapamıyorsa başkasının yardımı lazım mı diye bilemediğimden sordum zaten. Tamam kızınız henüz tam öğrenememiş belini toplamayı. Kendisi sorunsuzca yapabilene kadar iki taraftan da yardım beklemeye devam edecek. Umarım herkesin üstünü başını düzeltmekle zaman geçiremem gibi bir cevap almazsınız.

Sınıfın mevcudu kaç acaba? Çocuk sayısı fazlaysa öğretmen gözden kaçırmış olabilir.

asıl siz kusura bakmayn ama siZ kim oluyorsun da benim anneliğiM hakkında konusuyorsunuz haddinizi bilin

kim olduğumu hemen söyleyeyim hanımefendi, dönem dönem öğretmenlere eğitim veren bir eğitimciyim, her gruptan öğretmenle çalışıyorum. ve bütün öğretmenlerin meslekten bezmiş olduğunu görüyorum.

okul önceciler bezmiş çünkü velinin talepleri çok fazla. "çocuğumun atletini içine sok, çişini üstüne sıçratıyor ilgilen, yemeğini bitirmeden kalkmasına izin verme, saçı açılırsa topla da gözüne gelmesin..." gibi.
hasta halde okula gelen çocuklar bütün sınıfı hasta ediyor ve bu çocukların anneleri genelde ev gezmesine gideceği için hasta çocuğunu okula gönderiyor. hastayken okula gelen çalışan anneye sahip çocuk sayısı yok denecek kadar az.

sınıf öğretmenleri bezmiş çünkü gelen öğrenci özbakımını yapmayı bilmiyor ve bunu öğretmeninden talep ediyor. hatta öğretmenine bunu yapmasını emrediyor. çünkü öyle alışmış.

ve bu öğretmenler, kendilerini öğretmenden çok dadı gibi hissediyor.

rehberlik ve psikolojik danışmanlar da bezmiş çünkü öğrenciler çok sorunlu. "annem, kardeşim gelince beni okula verip başından attı o yüzden kardeşimi sevmiyorum, 3 yaşından beri okula gidiyorum ve artık çok sıkıldım okula gelmek istemiyorum, kendimi bildim bileli erken kalkıyorum ve artık çok yorgunum..." gibi.

lise öğretmenleri hepten bezmiş çünkü çocukları okulda tutamıyorlar. ama veli evde olmadığı sürece çocuğun nerde olduğunu umursamıyor.

sizin anneliğiniz hakkında konuşma hakkını kendimde buluyorum çünkü siz ve sizin gibiler yüzünden mesleğini icra edemediklerini iddia eden bir meslek grubuyla çalışıyorum.

kim olduğumu hemen söyleyeyim hanımefendi, dönem dönem öğretmenlere eğitim veren bir eğitimciyim, her gruptan öğretmenle çalışıyorum. ve bütün öğretmenlerin meslekten bezmiş olduğunu görüyorum.

okul önceciler bezmiş çünkü velinin talepleri çok fazla. "çocuğumun atletini içine sok, çişini üstüne sıçratıyor ilgilen, yemeğini bitirmeden kalkmasına izin verme, saçı açılırsa topla da gözüne gelmesin..." gibi.
hasta halde okula gelen çocuklar bütün sınıfı hasta ediyor ve bu çocukların anneleri genelde ev gezmesine gideceği için hasta çocuğunu okula gönderiyor. hastayken okula gelen çalışan anneye sahip çocuk sayısı yok denecek kadar az.

sınıf öğretmenleri bezmiş çünkü gelen öğrenci özbakımını yapmayı bilmiyor ve bunu öğretmeninden talep ediyor. hatta öğretmenine bunu yapmasını emrediyor. çünkü öyle alışmış.

ve bu öğretmenler, kendilerini öğretmenden çok dadı gibi hissediyor.

rehberlik ve psikolojik danışmanlar da bezmiş çünkü öğrenciler çok sorunlu. "annem, kardeşim gelince beni okula verip başından attı o yüzden kardeşimi sevmiyorum, 3 yaşından beri okula gidiyorum ve artık çok sıkıldım okula gelmek istemiyorum, kendimi bildim bileli erken kalkıyorum ve artık çok yorgunum..." gibi.

lise öğretmenleri hepten bezmiş çünkü çocukları okulda tutamıyorlar. ama veli evde olmadığı sürece çocuğun nerde olduğunu umursamıyor.

sizin anneliğiniz hakkında konuşma hakkını kendimde buluyorum çünkü siz ve sizin gibiler yüzünden mesleğini icra edemediklerini iddia eden bir meslek grubuyla çalışıyorum.
destan yazmaniza gerek yok
farkındaYsaniz bu konu hakkin da bilgim olmadı için konu açtım

cocugumu sokak gezeym diye okula gondermiyorum....siz ve sizin gibiler derken ne demek istiyorsuz

emin olun sizdn daha iyi ev hanimi daha iyi anneyimdir.

Back