Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları kızım ve anaokulu

_cankizim_

'Bir kızı olmalı insanın'
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
1.600
326
123
32
kızlar hiç amã hiç bilgim olmadığı için soruyorum.cevaplar için şimdiden teşekkürler.

kızım 3 buçuk yaşında
bi devlet okulunun ana sınıfına verdim..evet biraz yaşı ufak ama kendini ifade edebiliyor tuvalet eğitimi vs var diye 3 günlük denemenin ardından uyum sağladı ve kayıt yaptırdık...

benim sorum şu ; kızım wcden sonra atletini falan pantolonunun içine sokamiyor ve her akşam almaya gittiğimde çocuğun atlet falan dışarıda görüyorum..kizima tembih ettim kaç kez "kızım ogretmenine soyle belini duzeltsin" diye.

ogretmenin çocuğun yetmediği yerde yardımcı olması gerekmiyor mu yada yapmasa bile en azından yardımcı olsun öğretsin kızım böyle böyle yap diye...

haksızmıyım????yoksa öğretmen sadece eğitim verir gerisine karışmaz mı ???

Bence çcuğa deil öğretmne söylemelisiniz. Çocuk belki çekinir olabilir böyle şeyler ama tabi öğretmenn gördüğünde düzeltmeside gerekir. Öğretmene ricada bulunsanız belkim daha dkkatli davranır :)

benim kizimda ayni yasta, ve burda anaokuluna gidiyor.Montessori oldugu icin zaten cocuklarin kendi baslarina yapmayi bu tip seyleri ogrenmelerini istiyolar. Benim kizim da atletini icine skamiyor :) uzun beyaz atlet disarda kuzumun pek te seker gorunuyor. Ogretmenler hepsine yetisemiyebiliyor canim. Bence dert etme, hergun atlet deyistiriyorsundur zaten.

Orda bunun için görevli ablaları oluyor diye biliyorum bu konuyu öğretmeniyle konuşun bence benim çocuğum yok ama yiğenlerimden bildiğim kadarıyla yazdım daha tecrübeli yorumlar gelecektir

Bizim okulda yardımcı abla var .ben tenefüslerde denk geliyorum bazen o götürüyor. Öğretmenin karışcağını sanmam. Zaten anaokulunun amaçlarından biri de temel becerileri kazandırmak.en azından söylerseniz her seferinde düzeltmez ama bu alışkanlığı kazamdırmaya çalışır. Yalnız kızınız küçük anaokulu için ama yakın zamanda kardeşi gelecekmiş bilemedim. ÇocuğunuZz kardeş gelince onu istemediğinizi düşünebilir. Oluyor böyle şeyler zamanlama yanlış sanki

Evt artık çoğunda yardımcı anne var wc ye götürüp getırmek ıcın hatta Parasını velilerden topluyorlar o yoksa bile ögretmen yardımcı olmalı yada sizi uyarmalı daha küçük diye

Bence öğretmeni bu konuda bilgilendirin. Çocuklarla uğraşmak çok zor, farketme miş olabilir. Üşütüyor, karnı ağrıyor, dikkat ederseniz sevinirim diyin bence. Bakalım ne olacak...

ben 8-9 yaşında çocukların dersine girerken bile arada gördükçe üst başlarını düzeltirdim gelip kendi söyleyen isteyen de olurdu çok normal.. anaokulunda da öğretmen bence yardımcı olabilir çocuklara.. güzelce söyleseniz bi hatırlatma olur belki.. kaç çocuk olursa olsun sınıfta 1 saniyelik bi iş..

ben bu anneleri görünce böyle oluyorum hem ufacık çocukları okula gönderirler, hem de ögretmen çocuguna annelik yapsın ister. yani söylenecek çok şey var da.... söylemiyim ben yine de.

okuldan bahsediyoruz arkadaslar. Ogretmenler bir gun yapabilir bir gun yapamaz boyle seyleri. Kac cocuk oluyor sinifta, hangi birinin ustunu basini duzeltsin ? Bununla mi ugrassin, yoksa onlara egitim vermeye mi calssin ? Ama tabi ilgili bir veli olursunuz ogretmenine soylersiniz zaten yapabiliyorsa yapar. Benim kizimin okulunda da bazen yapabiliyolar, bazen yapamiyolar. Duruma gore yani.

Anasınıfı öğretmenleri küçük yaştaki çocukların gönderilmelerine karşılar çünkü öğretmen değil bakıcı muamelesi görüyorlar. Bu sebeple tepkili olabilir bir ihtimal...
Evet öğretmenin böyle bir görevi yok ama isterse yapabilir.
Ancak herhangi bir konuda tolerans gösterirse herkese göstermesi gerekiyor. Benim sınıfımda bir gün hasta bir öğrenci velisi gelip şurubunu içirmemi istedi. Ben de tamam dedim, hemen ne ara lafı duyuldu, ne ara yayıldı bilmem. Belki de çocukların hoşuna gitti. En az 5 çocuk şurupla geldi o hafta...

3,5 yaşında ne okulu yahu... o yaştaki çocugun okulla falanla ne işi olur allasen. ha monstessorinin de bi numarası yok ayrıca, lafı geçmiş bari söylemeden edemedim.
Nerden biliyorsun bir numarasi olmadigini ? Mervecik01 herkonuda ki olan ustun bilgilerinden faydalanalim hadi bakalim. Turkiye'de olanlari bilemem de ben ABD de yasiyorum. Montessoriye giden bir cocukla normal preschoola giden cocuk arasinda ilkokula baslayinca daglar kadar fark oluyor.

Ben ogrencilerime nasıl yapmalari gerektiğini anlatiyorum ama ben yapmıyorum. Zaten okul öncesinin oncelikli amaci çocuğun ozbakim becerilerini kazanabilmesi. Ayrıca çocuğun kendi işini kendisinin yapmasi özgüvenini gelistirir. Ama küçük yaşta biraz yardimci olmanin sakıncası yok tabi.
Çocuğunuz eminim atleti dışarda da olsa okulda çok egleniyodur siz de rahatlayip biraz tadini çıkarın bence :)

fark falan yok yaa kandırmayın kendinizi... 2.5 yaşındaki çocuk oyun oynasın diye ayda bi ton para dökmek de neyin nesi. hem de çocugu annesinden, evinden mahrum bırakarak!! ha yine söylüyyorum bi işe yaradıgı yok. sadece havalı geliyor hepsi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…