Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları kızım ve anaokulu

3,5 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK DEVLET,İN ANAOKULU için çok ufak.bunun için özel kreşler var onlara gönderebilirdiniz
yada çalışmayan bir anneyseniz 5 yaşında kadar yanınızda kalması daha iyi olur....
keşke evde olsaydım da çocugumu 7 yaşına kadar hiçbir okula yollamazdım

asıl siz kusura bakmayn ama siZ kim oluyorsun da benim anneliğiM hakkında konusuyorsunuz haddinizi bilin

guarta arkadaşım teşekkür edermi yorumunuz için.en önemliside beni anldigınız için
ben çalışan bir anneyim ,4 yaşında da bir oğlum var.sizi anlıyorum.

bakın benim annem de emekli bir anaokulu öğretmeni.emekli olduktan sonra da kreş müdürlüğü yaptı yıllarca..
okul öncesi öğretmenler neticede3-5 yaş arası çocuklarla ilgileniyor,kendilerine herşeyi tam anlamıyla yapabilen çocuklar gelmesi beklenemez halliyle.üstelik her ailede eğitim düşündüğümüz gibi değilken.
öğretmenin görevlerinden bir tanesi de çocuğa özbakımını yapmasını öğretmek.
evet öğretmen bakıcı değildir,ama anokulu öğretmeni,bir matematik öğretmeni de değildir.gerektiğinde çocuğun atletini içine sokmak,insancıl bir duygudur.
her çocuk sorunlu olabilir.bu gayet doğaldır.bu durumda siz istiyorsunuz ki;5 yaşından önce okula vermeyin,ev kadınları özellikle evde ilgilensin.çocuğun eğitimi zaten evde verilmiş olsun,okulda sadece ilkokula hazırlık olsun..öğretmenler rahat etsin...öyle bir dünya yok ..
okul öncesi öğretmenin görevi ,yaş gurubuna göre değişen şekillderde;güzel alışkanlıklar kazanaması,paylaşmayı öğrenmek,bilgi becerilerin gelişmesi vs gibi şeyler....ayrıca kardeş kıskançlığı yaşayan bir çocukla ilgilenmek de bunların arasında..
siz nasıl bir şekilde mesleklerini icra etsinler istiyosunuz? daha önce dediğim gibi herşeyi evde öğrenmiş,uyumlu sorunsuz mutlu çocuklar gelsin,bi de 5 yaşında gelsin...eee siz ne öğreteceksiniz o zaman onlara,ben evde herşeyi tam öğretebilseydişm?

çok doğru
ben cocugumu başımdan savmak için değil aksine sosyallessin diye verdim.

birde doğum yaptm kızım pek belli etmesede rüyasında sayiklamalara başladı.sırf uzuluyo diye bebeği gizli emziriyorum.kızıM hem tek çocuk hemde aileDe tek kız onu için biraz fazla ilgiyle büyüdü ...okul onun için iyi geldì orda paylasmayi sevmeyi öğrendi.. kizimin çok tv izlemesnin sebebi ise taa hamileyken kıskançlıklar başladı.o da bizimle diyalog bilè kurmuyordu..

şimdi nasıl kızınız ,severek gidiyor mu okula? zamanla farklılıklarını göreceksiniz..üstelik diğer çocuklarla güzel bir enerji yakalıyorlar..bu sene oğlum tümgün gidiyor kreşe.geçen yılın etkileri çok fazla diyor öğretmeni.çok olumlu olduğunu söylüyor.üstelik de gittikleri zaten 3-4 saat.bu zaman zarfında çok olumlu yönde gelişiyorlar..arkadaşılığı öğreniyorlar..oğlum geçen yılki arkadaşlarını sayıklıyor hala..:)
kızınız daha iyi mi,kıskançlık,sosyallik konusunda?

okul gerçekten iyi geldi kızım artık dünyaniñ sadece onun etrafda donmedinin farkına vardı:) tamam anne demyi öğrendi.bugün doğumdan sonra ilk kez onu almaya gittim öğretmenine de soyledim kizimin diğer çocuklar gibi belki eL becerisi falan oolamaz yaşı onlara göre çok ufaK ben böyle böyle durumudan dolayı okula verdim dedim.

ööğretmen el becerileri kalem tutma gibi şeyleri çok güzel ypiyo diğer çocuklardan geride degil zaten sadece izin almadan kalkiyor onuda yaşına veriyorum yoksa gayet uyumlu hiç sıkıntı çıkarmıyor dedi :))

Son düzenleme:

şimdi demişsiniz ki aynen sizin cümlenizi kopyalıyorum

ogretmenin çocuğun yetmediği yerde yardımcı olması gerekmiyor mu yada yapmasa bile en azından yardımcı olsun öğretsin kızım böyle böyle yap diye...[/QUOTE]

işte bu öğretmeyi siz de yapabilirsiniz değil mi ? neden öğretmenden bekliyorsunuz ki çocuğunuzla bolca vakit geçiren ve ilgilenmesi gereken 1 yada 2 çocuğu olan sizsiniz. ama 20 çocuğa birden bakan üstelik normal bakmanın dısında onlara birşey öğretme (sayılar renkler makas tutma vs gbi teorik şeyler) zorunluluğu olan bir öğretmenden birde belini içine sokmasını bekliyorsunuz. bunu öğretmeni savunmak için yazmadım bir de bu açıdan demek için yazdım

bir de kaç saatini okulda geçiriyor.? 7 saat 8 saat anaokuluna giden çocuklar var alla aşkına yazık bu çocukları. sizin cocuğunuz da daha o kadar küçük ki bebek denilecek yasta. 5-6 yaşla 3.5 yas arasında çok fark var . zaten bir ömür okula gidecek cocukları evden uzaklaştırmayın bu kadar. sosyalleşsin istiyorsanz götürün komsunuza. yoksa götürün parka bir sürü cocuk var zaten orda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…