ben çalışan bir anneyim ,4 yaşında da bir oğlum var.sizi anlıyorum.
bakın benim annem de emekli bir anaokulu öğretmeni.emekli olduktan sonra da kreş müdürlüğü yaptı yıllarca..
okul öncesi öğretmenler neticede3-5 yaş arası çocuklarla ilgileniyor,kendilerine herşeyi tam anlamıyla yapabilen çocuklar gelmesi beklenemez halliyle.üstelik her ailede eğitim düşündüğümüz gibi değilken.
öğretmenin görevlerinden bir tanesi de çocuğa özbakımını yapmasını öğretmek.
evet öğretmen bakıcı değildir,ama anokulu öğretmeni,bir matematik öğretmeni de değildir.gerektiğinde çocuğun atletini içine sokmak,insancıl bir duygudur.
her çocuk sorunlu olabilir.bu gayet doğaldır.bu durumda siz istiyorsunuz ki;5 yaşından önce okula vermeyin,ev kadınları özellikle evde ilgilensin.çocuğun eğitimi zaten evde verilmiş olsun,okulda sadece ilkokula hazırlık olsun..öğretmenler rahat etsin...öyle bir dünya yok ..
okul öncesi öğretmenin görevi ,yaş gurubuna göre değişen şekillderde;güzel alışkanlıklar kazanaması,paylaşmayı öğrenmek,bilgi becerilerin gelişmesi vs gibi şeyler....ayrıca kardeş kıskançlığı yaşayan bir çocukla ilgilenmek de bunların arasında..
siz nasıl bir şekilde mesleklerini icra etsinler istiyosunuz? daha önce dediğim gibi herşeyi evde öğrenmiş,uyumlu sorunsuz mutlu çocuklar gelsin,bi de 5 yaşında gelsin...eee siz ne öğreteceksiniz o zaman onlara,ben evde herşeyi tam öğretebilseydişm?