Çocuk Hastalıkları kızım uykusundan korkarak uyanıyo

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

yildizyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2008
81
0
86
41
İstanbul
merhaba arkadaşlar kızım 1 hafta sonra 2 aylık olacak son 2 gündür uykusunda sürekli sıçrıyo korkarak uyanıyo ve ağlamaya başlıyo çok üzülüyorum korkmasına hemen kucağıma alıp sarılıyorum bunu nasıl engelleyebilirim neden korkuyo olabilir 2 gündür tam derin uyuyamıyo bu yüzden :çok üzgünüm:

canım bebeklerin sıçraması normal diye biliyorum kollarını hafifçe kundak yapmanı öneririm böylece sıçrayıp kendini uyandırmayacaktır

kollarını uyuturken battaniyesinin altına sarıyorum ama kendisi çıkarıyo tekrar hiç sevmiyo kollarını içerde tutmayı fazlada sıkmak istemiyorum önceden bu kadar çok sıçramazdı artık uykuya dalmasını engelliyo die üzülmeye başladım

40 günlük bi oğlum var
aynı sorunu biz de yaşıyoruz
yapmamız gereken bi şey var mı acaba kundaklama dışında
çünkü benim oğlumda bırakın kundağı üstünü dahi örtülmesine izin vermeyecek
deneyimli anneler yardımcı olursanız çok sevinirim

valla sarmaktan başka çözüm yok bence başka nolabilir bilmiyorum sarmaya alıştırın ellerini ancak öyle yüzüne götürmez dolayısıylada korkmaz

ben çok deneyimli değilim.. 5,5 aylık 1 anneyim.. yaşadığımı aktarabilirim sadece... kundaklama olayına girerseniz hep onu ister ve çocuk el kol ayak hareketlerini bağımsız gerçekleştiremez... ben o ilk aylarda ev işi falan derken başkalrının kucağına veriyordum bebeğimi... geceler kabus oluyordu... sonra farkettimki gün içinde onunla çok ilgilendiğim an huzurlu uyuyabiliyor... bol bol kucağınıza alın, konuşun.... o ancak ve ancak sizinle rahatlayacak, kendini güvende hissedecek.. kendinizi güvende hisstemediğinizde rahat uyurmusunuz? sanırım bebeklerde aynı şeyi yaşıyor... umarım yardımcı olabilmişimdir.....:)))))))

cevaplarınız için teşekkürederim arkadaşlar bende çözümü o uyurken hep yanında durarak başını okşayarak elini tutarak buldum ona sürekli dokununca korkmuyo uyansa bile beni yanında görünce tekrar uyuyo biliyorum bu çok doğru bi çözüm deil hiç bir işimi yapamıyorum uykusunda bile onun yanında olunca umarım 3 aylık falan olunca düzelir daha huzurlu olur die düşünüyorum

merhabalar bende dokuz aylık bir anneyim aynı sorunları bende yaşadım ve aralıklarla hala yaşıyorum...yanında olun onu kucağınıza alın ona bol bol sevginizi verin...hatta bebekler o kadar çok annelerinin sevgisini istermişki...mamasının veya sütünün geç kalması annelerinin bebeklerini emzirirken tv izlemesi kadar üzmezmiş...
benim bebeğimin korktuğunu mimiklerinden garip ses çıkarmasından hissediyorum ve annecim ben burdayım yanindayım dediğimde gülümsüyor...
bebekler sevgi istiyor...bebişlerinizi güle güle sevgiyle büyütmeniz dileğiyle

ayy ewet çok haklısın onu uyurken bırakıyım bilgisayar başında azcık oturayım öle içli bi şekilde ağlayarak uyanıyoki çok zoruna gidiyo onu bi başına uyurken bırakmak çok ilgi istiyo bizde bıraktık işi gücü uyurken bile seviyorum işte onu hiç bişey kızımdan önemli deil :1hug:

yıldızcım bebekler hiçbirşeyi anlamıyor diyoruz fakat herşeyin farkındalar hatta küçükken kucağa almaya korkarız ve bebekte aynı şekilde kucağına almaya korkan biri kucağına alırsa ağlıyor ve oda aynı şekilde korkuyormuş...büyümüşte küçülmüş cadılar...bebeğini güle güle büyüt...sorunların olursa her zaman sorabilirsin..sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…