• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızım sürekli ateşleniyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi kSo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
K

kSo

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar benim 6 aylık kızım var ALLAH herkezin yavrusunu korusun bebeğim özellikle 1 aydır sürekli 4-5 gün arayla ateşleniyor doktorlara götürdüm yok ilaç ilaç nereye kadar AKDENİZ ATEŞİ teşhisi kondu ama ailemizde yok bunada pek inanmadım fikirlerinizi almak istiyorum yada tecrübelerinizden faydalanmak çok üzülüyorum çalışanda bir anneyim kızıma annem bakıyor o yönden rahatım gerçi ALLAH bebekleri korusun:Saruboceq:

canım geçmiş olsun..idrar tahlili yaptırdınız mı? enfeksiyon olabilir ..teşhise inanmadıysan ünüversite hastanasine götür araştırma hastanesi olduğu için herşeyine bakıyolara.s.

Çok geçmiş olsun canım teşhisten emin değilsen iyi bir dra ve hastaneye götür canım aklında şüphe kalmasın Allah bebişlerimizi korusun

Çok geçmiş olsun. Dirençli ateşin mutlak nedeni olmalı. Mutlaka bir kan ve idarar kültürü yaptırmanı öneririm. ıdrar yolu enfeksiyonu gibi birçok hastalık periyodik olarak dirençli ateşe sebep olur. Geçmiş olsun tekrar. sevgiler

geçmiş olsun tatlım. ya bizde geçen ay ateşlenmiştik ilk kez.enfeksiyon odağı bulunamadı ama kan tahlillerinde enfeksiyon belirtileri olduğu için antibiyotik tedavisi aldık ateş düştü. haftasonu eşimin amcasına ateş konuusnu anlatırken o bizim sülalede var dedi vs vs anlattı. biz deli olduk acaba fmf mi diye.biraz internetten araştırdım bebeklerdeki belirtiler konusunda pek bir bilgi yok. sizde sadece ateşmi vardı?ne sıklıkla olup kaç gün sürdü? hepsinde ab mi kullandınız? antibiuyotikle düzedimi? extra tahlil yaptırdınızmı? enfeksiyon odağı bulunamadığı içinmi FMF dediler?çok soru sordum kusura bakma tatlım da kafama takıldı.
umarım değildir. hiçbir bebeğin hasta olmaması dileklerimle.

herkeze çok teşekkür ederim fmf teşhisi kondu çünkü ateş 2-3 gün yükselip geçiyor başkada birşey yok tabi ateşe baglı halsizleşiyor kızım fitille ateşi düşürüyorlar birde soguk kompleks yapılıyor ama benim eşimin ailesinde fmf hastası yok kan tahlili yapıldı ama idrar yapılmadı onuda sorayım çapaya götürecegim bakalım hayırlısı

tatlım ben bugün drumuza zordum. yok dedi fmf için major ve minör kriterler varmış onlardan birkaçı kesin olması gerekiyormuş en önemliside aile öyküsü.biizm ailede de fmf tanısı alan yok ama nedeni açıklanamayan ateş öyküsü var. kanda fibrinojen falan bakıyorlarmış genetik tahlil vs vs. sizdede aile öyküsü yoksa fmf değildir diye düşündüm.
tekrar geçmiş olsun.

canım arkadaşım tekrar geçmiş olsun
Serramı ve bütün meleklerimizi Rabbim korusun

Back