• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kızım su bile içemiyor, normal mi? Ne yapacağımı şaşırdım.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Rica ederim,damlalıklı olanlardan kullanabilirsiniz kolaylıkla sizi zorlamaz zaten kaç damla vereceksiniz minicik daha yavrunuz,oyunla vs damlatıverirsiniz. Şase veremezsiniz yemiyor,içmiyorsa muhtemelen aklınızda olsun yazarsa damla yazsın.

Evet genelde şase veriyorlar. Ozellikle belirteceğim.

Başka bir hastaneye gidin bence
Dünde beri bir bardak anca içti diyorsunuz aldığı ilacı nasıl atacak böbrekleri? En azından serumla takviye sağlanır, üç gün olmuş bir değişiklik olmadıysa genel durumunda daha bekletmeyin

Az önce karpuz suyu içti. Herşeyin suyunu çıkardım zaten. Düzelecek gibi sanki. Aşırı halsiz. Yarın gidicem bakalım.

Oy yavrum benim Allah şifa versin.
Ben ufakken boğazlarım iltihaplanınca annem boynumun ordan usul usul mesaj yapardı çok hoşuma giderdi. :)

Arkadaşlar merhaba

Kızımın boğazında iltihap var. 26 aylık iştahı yerinde bir cocuk normalde ama hasta olduğu için suan hicbir sey yemiyor. Bu normal ama su bile içiremiyorum.

Doktoru bol sıvı dedi fakat taze meyve suları çorba vs hiçbir şey içemiyor. Su bile dediğim gibi. Kandırıp bir yudum versem ağrıdığı için baya bir süre kandıramıyorum da.. Pazar günü antibiyotik almaya başladı bugün 3. Günü hala aynı. Sadece ateşi çıkmıyor ona şükürler olsun.

Boğazı için birsey vermedi belki rahatlatabilecek birsey en azından sıvı alabilmesi için. Bu durumu yaşayan var mı? Bir tavsiyesi olan...

Şırınga ile su vermeyi denesen? ( tabi igneli ucjnu cikartip) Benim oğlumda ilaç içmeyi reddediyo siringa ile veriyorum bende

Oy yavrum benim Allah şifa versin.
Ben ufakken boğazlarım iltihaplanınca annem boynumun ordan usul usul mesaj yapardı çok hoşuma giderdi. :)

Normalde sevmez ama şimdi yanaşıyor okşuyorum kıpırdamıyor ayy duygulandım iyice..

Şırınga ile su vermeyi denesen? ( tabi igneli ucjnu cikartip) Benim oğlumda ilaç içmeyi reddediyo siringa ile veriyorum bende

Sevmediğinden içse olabilir ama her yutkundugunda acı çekiyor ve ağlıyor. Büyük ihtimalde ağladıkça tahriş oluyor. Şırınga ile de versem acıyacaktır ama deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Geçmiş olsun kuzucuğa ya, çok üzüldüm. Kendimden biliyorum, birkaç ay önce öyle bir boğaz enfeksiyonu yaşadım ki bırakın bir şey içmeyi, yutkunurken kulaklarıma kadar giren sancıdan acillik oldum. Boğaz acısı felaket bir şey. Kızıma böyle durumlarda ağrı kesici şurup yazıyor doktoru ki bir şey yiyip içebilsin. Sizin doktor neden vermedi acaba, bir arayıp görüşme imkanınız varsa sorun ya da yine gidin bence. Bal rahatlatıyor, boğaz enfeksiyonlarına da iyi geliyor bu arada. Kızıma ballı süt, ıhlamur yaparım bol bol bu durumlarda. Umarım bir an önce toparlanır yavrunuz.

Geçmiş olsun kuzucuğa ya, çok üzüldüm. Kendimden biliyorum, birkaç ay önce öyle bir boğaz enfeksiyonu yaşadım ki bırakın bir şey içmeyi, yutkunurken kulaklarıma kadar giren sancıdan acillik oldum. Boğaz acısı felaket bir şey. Kızıma böyle durumlarda ağrı kesici şurup yazıyor doktoru ki bir şey yiyip içebilsin. Sizin doktor neden vermedi acaba, bir arayıp görüşme imkanınız varsa sorun ya da yine gidin bence. Bal rahatlatıyor, boğaz enfeksiyonlarına da iyi geliyor bu arada. Kızıma ballı süt, ıhlamur yaparım bol bol bu durumlarda. Umarım bir an önce toparlanır yavrunuz.

Teşekkürler. Veriyorum kandırıp hemen bir kaşık. Sonrasında uzun uzun ağlıyor :( ağrı kesici yazdı doktorumuz ama çok işe yarıyor gibi görünmüyor malesef.

Malesef konuşan doktor denk gelmiyor. Hatta sorduğum zaman öyle zorla cevap veriyorlar ki bir süre sonra sormaya cekiniyorum.

Boğazında iltihap var sadece bunu dedi. Gece ateşi çıkınca acile gitmistik acilde ki doktor sorumu duymamazlıktan geldi. Bildiğiniz sırtını döndü reçete yazıp verdi gitti. Öylece kaldım. Soru da ne kadar süre kullanmam gerekiyor antibiyotiği bu yani.

Boğazına bakma şansınız varsa bir bakın,beyazlık var mı boğazında

Göstermiyor hiçbir şey bende merak etmiştim onu.

Eğer beyazlık varsa tonsilit olmuş olabilir 7-8 gün civarinda iyileşiyor. Benim oglum da gecen ay tonsilit oldu antibiyotik şurup ve hava makinesi ile ancak düzeldi.
Çok gecmiş olsun,Rabbim evlatlarimizi korusun

Eğer beyazlık varsa tonsilit olmuş olabilir 7-8 gün civarinda iyileşiyor. Benim oglum da gecen ay tonsilit oldu antibiyotik şurup ve hava makinesi ile ancak düzeldi.
Çok gecmiş olsun,Rabbim evlatlarimizi korusun

Inşallah değildir çok ağır oluyor tonsilit ama o gibi görünüyor. Büyük ihtimal doktorda o yüzden direk penisilin verdi. Tekrar teşekkürler.

Hastalıkta sıvı alımı çok önemli.
Yarın hemen yeniden götürün ve doktora durumu anlatın.
Sıvı alımı az oldupu taktirde serum ya da hastane takibi şeklinde tedavi değişiyor, ihmal edilecek mevzu değil.

Hastalıkta sıvı alımı çok önemli.
Yarın hemen yeniden götürün ve doktora durumu anlatın.
Sıvı alımı az oldupu taktirde serum ya da hastane takibi şeklinde tedavi değişiyor, ihmal edilecek mevzu değil.

Bende boyle düşünüyorum etraftan normal olduğu söylendikçe de kendimde sorun arar olmustum o yuzden buraya yazdım. Iyi ki yazmışım.

Arkadaşlar merhaba

Kızımın boğazında iltihap var. 26 aylık iştahı yerinde bir cocuk normalde ama hasta olduğu için suan hicbir sey yemiyor. Bu normal ama su bile içiremiyorum.

Doktoru bol sıvı dedi fakat taze meyve suları çorba vs hiçbir şey içemiyor. Su bile dediğim gibi. Kandırıp bir yudum versem ağrıdığı için baya bir süre kandıramıyorum da.. Pazar günü antibiyotik almaya başladı bugün 3. Günü hala aynı. Sadece ateşi çıkmıyor ona şükürler olsun.

Boğazı için birsey vermedi belki rahatlatabilecek birsey en azından sıvı alabilmesi için. Bu durumu yaşayan var mı? Bir tavsiyesi olan...
verebilirsen sarımsağı döv iyice içine az zeytinyağı koy ve onu ilaç diye bir çay kaşığı ver sabah akşam hemen toparlayacağına inanıyorum.Ben ikizlere 2,5 yıldır antibiyotik vermiyorum.Onun yerine 1 saat anlattım ama çok rahat ettim hep sarımsak ezip veriyorum hem ateşi alıyor hemde enfeksiyonu 2 günde yok ediyor.

Back