Kizim okulda siddet mi goruyor?

Çoğu olay kendine munasir dir..arkadaşın çocuğu bağımsız anaokuluna mi yoksa ilk/ortaokul bünyesinde ki bir anasınıfına mi gidiyor bilmiyorum. Anaokullarinda en son PDR cilerin kadrosu kapatılmıştı 2 yıldır evdeyim bilmiyorum norm kadro yönetmeliğinde değişiklik olmadıysa zaten rehberlik öğretmenleri yok...ilkokul /ortaokul bünyesinde ise 500 öğrenciye 1 PDR ci düşüyor .... il/ilce toplantisi,seminer gorevi/ raporlu oldugum gunu olabiliyor ... soruşturmaya gelinecek günü pdrc önden bilmiyor. Olmadigim gün bile gelip sorusturmayi yaptıklari oluyor.
500 öğrenciye düşen bir pdr ci zaten işini yapma anlamında verimli olamaz ama en azından bu şekildeki şikayetlerde devreye girmiyor mu? tabi ben bunu her okulda şikayet edilen 1-2 öğretmen olduğunu düşünerek söylüyorum. çok mu sık şikayet alınıyor?

500 öğrenciye düşen bir pdr ci zaten işini yapma anlamında verimli olamaz ama en azından bu şekildeki şikayetlerde devreye girmiyor mu? tabi ben bunu her okulda şikayet edilen 1-2 öğretmen olduğunu düşünerek söylüyorum. çok mu sık şikayet alınıyor?
Okul idaresi ile görüşüp sorunu dile getirirlerse PDR ci sürece dahil olabilir.Ama veliler doğrudan kaymakamlığa,ilçe mebe yazılı şikayette bulunurlarsa büyük olasılıkla PDR öğretmeni konuyu müfettiş geldiğinde öğrenir

Çocuğa şiddet uygulamak daha buyuk suç.
Fark etmiyor maalesef. Yani o kadar veli, bir olaydan şüphe ediyorsa dilekçe yazsınlar ilçe eğitime. Biraz ses cikarsinlar. Kanıta gerek yok, çocuklar durduk yere böyle bir şeyi uyduracak değil ya.. 6 kişi demiş, o 6 kişi neler yapar ses kaydına kadar en azından soruşturulur

Evet dediginiz gibi sorduk hem ben hem diger veli. Diger velinin cocugu taklit yapiyor bagirma taklidini.
Yalniz kanıt yok elimizde ne yapacağız bilmiyorum sinif 17 kişilik herkesten haberimiz yok ama 6 kisi ayni dusuncedeyiz
şikayetçi olduğunuzda kamera kaydına gerek yok ki.pedagog eşliğinde çocukların ifadesi alınıyor ve bilirkişi raporu olarak pedagogun raporu kullanılarak işlem yapılıyor.

Fark etmiyor maalesef. Yani o kadar veli, bir olaydan şüphe ediyorsa dilekçe yazsınlar ilçe eğitime. Biraz ses cikarsinlar. Kanıta gerek yok, çocuklar durduk yere böyle bir şeyi uyduracak değil ya.. 6 kişi demiş, o 6 kişi neler yapar ses kaydına kadar en azından soruşturulur
Suc yada değil benım için önemi yok, benım çocuğum bunu soylese ben dinleme cihazı koyar emın olduktan sonra gereklı yasal başvuruları yapardım. Emın olmadan kımseyı zan altında bırakmazdım.

Suc yada değil benım için önemi yok, benım çocuğum bunu soylese ben dinleme cihazı koyar emın olduktan sonra gereklı yasal başvuruları yapardım. Emın olmadan kımseyı zan altında bırakmazdım.
Dinleme cihazı koyup tekrar dayak yemesini bekleyene kadar direkt ilçe eğitime gitseniz😊

Okul idaresi ile görüşüp sorunu dile getirirlerse PDR ci sürece dahil olabilir.Ama veliler doğrudan kaymakamlığa,ilçe mebe yazılı şikayette bulunurlarsa büyük olasılıkla PDR öğretmeni konuyu müfettiş geldiğinde öğrenir

okul içinde bu gibi durumlarda organizasyon sağlanamaması neden bilmiyorum ama standart bir prosedür oluşturulsa, ne öğretmen zan altında kalsa, ne müdür geçiştirerek velinin güvenini kırsa, ne de velinin gözü arkada kalsa..
ama olmuyor demekki.

Evde oyun oynarken o öğretmen olsun siz öğrenci. Bakalım ne yapacak?
Dövmeyi geçtim, çok bağıran bir öğretmende de durmamalı çocuk.
Böyle giderse 1. sınıfa yollarken çekeceğiniz eziyeti düşündükçe yoruluyorum şu an.:işsiz:

okul içinde bu gibi durumlarda organizasyon sağlanamaması neden bilmiyorum ama standart bir prosedür oluşturulsa, ne öğretmen zan altında kalsa, ne müdür geçiştirerek velinin güvenini kırsa, ne de velinin gözü arkada kalsa..
ama olmuyor demekki.
Bu organizasyonun sağlanamadığı okullarda da çalıştım, sağlanabildiği okullarda da...ama veli okul idarecileri ile iletişime gecmeden sureci yuruturse ne idareci birşey yapabilir ne de rehber öğretmen ...ama konu sahibi okul müdürü ile gorusurse mutlaka bir süreç yürütülür ...hiç birşey yapmayan idareci öğretmeni karşısına alıp uyari içeriğinde konuşur

Cocugunuzla ogretmencilik oynasaniz. Sirayla ogretmen olsaniz

Çocuk size öğretmenini taklit edecektir, belki tüyo olur sınıftaki davranışları hakkında

Müdürle konuşulması lazim durumun ayrıca.

Merhaba
Kızım 5 yasinda anaokuluna gidiyor.
Okula gitmek istemiyor. Öğretmenin kendisine kizdigini hatta arkadaslarini dovdugunu söylüyor.
Devlet okulu bu. Kamera vs yok. Kanıt yok.
Kendi kizim disinda 2 çocuk daha aynisini soyluyor (öğretmenin cok bagirarak kizdigini ve korktuklarını okula gitmek istemediklerini )
Kizmak bir tarafa dovme olayi icimi urpertti.
Ne yapabilirim fikir bekliyorum ?
Bunu söyleyen velilerle görüşüp durumu müdür ya da müdür yardımcısına bildirin. Çocuklar yalan söylemez

Bu organizasyonun sağlanamadığı okullarda da çalıştım, sağlanabildiği okullarda da...ama veli okul idarecileri ile iletişime gecmeden sureci yuruturse ne idareci birşey yapabilir ne de rehber öğretmen ...ama konu sahibi okul müdürü ile gorusurse mutlaka bir süreç yürütülür ...hiç birşey yapmayan idareci öğretmeni karşısına alıp uyari içeriğinde konuşur

konu sahibi şöyle yazmış;

Mudur gecistiriyor öğretmeni savunuyor.

müdürün bu şikayeti nolursa olsun değerlendirmesi gerekmiyor mu?

ne bileyim şöyle bir süreç hayal ediyorum,
müdüre veli gelip söylüyor.
müdür pdr ciyi çağırıyor,
şikayet edilen öğretmene haber vermeden,birlikte bir gün karar veriyorlar.
o gün şikayet edilen öğretmen ile birlikte rehber öğretmen derse giriyor ve kendi yöntemleri ne ise durumu değerlendirip rapor hazırlıyor.
buna göre sonuca bağlanıyor. sonuca bağlanamazsa, ilçe milli eğitime bildiriliyor.

gerçi bu da rehber öğretmeni zor durumda bırakır. yakın bir arkadaşı şikayet edilebilir ve tarafsız olamaz, yada diğer öğretmenler tarafından işini yapıyor olmasına rağmen yanlış değerlendirilir 🙄
ama işimi iyi yapan bir öğretmen olsam ben böyle bir işleyişten rahatsız olmam.
rehber öğretmenin işini kolaylaştırmaya çalışırım 🤷🏻‍♀️
neyse yokmuş demek. müdür ciddiye almamış, dönemin bitmesine az var, dediğiniz gibi nasıl olsa sonuç alınmayacak. bu durumda çocuk istemeye istemeye okula mı gönderilsin peki?

Merhaba
Okula gitmek istemiyor. Öğretmenin kendisine kizdigini hatta arkadaslarini dovdugunu söylüyor.
Kendi kizim disinda 2 çocuk daha aynisini soyluyor (öğretmenin cok bagirarak kizdigini ve korktuklarını okula gitmek istemediklerini )
Tahminim; öğretmen muhtemelen çocukları tedirgin edecek şekilde bağırıyor, hatta belkide tehditleri arasında "seni döverim" cümlesi geçiyor olabilir. Çocuklar yalan söylemez ama bazen farklı algılayabilirler. Benim kızımda kreşten arkadaşının kendisini dövdüğünü, ağzını burnunu kıracak şekilde vurduğunu iddia etmiştir. Öğretmeniyle konuştuk; kızımın bahsettiği çocuk aile ortamında şiddete şahit olmuş ve dilinde sürekli şiddet içerikli kelimeler olan bir çocuk. Uygulamamış ama her çocuğa " seni döverim, ağzını burnunu kırarım " diyormuş.
Nasıl emin olduk? Oyun oynayarak, oyuncaklara roller dağıtıp kreşin 1 gününü canlandırarak.

Merhaba
İlgili makamlara bildirimde bulunabilirsiniz araştırılması için ayrıca başka bir okula almalısınız çocuklar çabuk adapte olur

başlığı görünce bile beynimden ateş fışkırdı. konuya girince ve cocugunuzun yaşını görünce yuh artık dedim. 5 yaş anaokulu döneminde şiddet mi?. o çocukların ömür boyu okul hayatını etkileyeceğinin farkındamısınız bu olayın. derhal bi şekilde müdahale edin. yönetim miş meb miş hak getire... ben olsam direk gider o ögretmeni bi kenara çeker gözlerimi bölerte bölerte konusurdum... öle yok efendim ufacık bebelere dayak felan. seslerini bile yükseltmeye hakları yok. haddini bildirin lütfen

Merhaba
Cocuk yalan soylemez okul yada sinif degistirin yoksa aklinda kalir ilkokulada gitmez

konu sahibi şöyle yazmış;

müdürün bu şikayeti nolursa olsun değerlendirmesi gerekmiyor mu?

ne bileyim şöyle bir süreç hayal ediyorum,
müdüre veli gelip söylüyor.
müdür pdr ciyi çağırıyor,
şikayet edilen öğretmene haber vermeden,birlikte bir gün karar veriyorlar.
o gün şikayet edilen öğretmen ile birlikte rehber öğretmen derse giriyor ve kendi yöntemleri ne ise durumu değerlendirip rapor hazırlıyor.
buna göre sonuca bağlanıyor. sonuca bağlanamazsa, ilçe milli eğitime bildiriliyor.

gerçi bu da rehber öğretmeni zor durumda bırakır. yakın bir arkadaşı şikayet edilebilir ve tarafsız olamaz, yada diğer öğretmenler tarafından işini yapıyor olmasına rağmen yanlış değerlendirilir 🙄
ama işimi iyi yapan bir öğretmen olsam ben böyle bir işleyişten rahatsız olmam.
rehber öğretmenin işini kolaylaştırmaya çalışırım 🤷🏻‍♀️
neyse yokmuş demek. müdür ciddiye almamış, dönemin bitmesine az var, dediğiniz gibi nasıl olsa sonuç alınmayacak. bu durumda çocuk istemeye istemeye okula mı gönderilsin peki?
Ben tüm mesajlarin tamamını okumamisim...doğrudan şiddet ile ilgili bir şikayette bulunulmussa ve okul müdürü "gecistirdiyse " yanlış yapılıyor.Ama bazen veliler okul idarecisi ile görüşmede fiziksel şiddeti değil "çocuklara çok bağırmış,güler yüzlü degil " gibi şikayetleri dile getiriyorlar...ben eğer durumdan eminsem okul idarecisinden bir A 4 kağıt ister orada durumu yazılı olarak beyan eder ,gereginin yapılmasını der,çıkarken de dilekcemin gelen evrak nosunu isterim .

Benim kızımda büyük heves ve heyecanla gittiği anaokulunda daha üçüncü günü tokat yedi. Şikayet ettim okulla konuştum ama üstü kapatıldı. Çocuklar bir öğretmene iftira atmaz böyle bir yalan söylemez. Gitmek istemiyorsa göndermeyin.
Nasıl ya 😱 neden tokat yedi. Ne olmuş ta vurmuş dicem de hiçbir sebep haklı göstermez bunu çok üzüldüm 😞

Back
X