• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizim okulda siddet mi goruyor?

Ben tüm mesajlarin tamamını okumamisim...doğrudan şiddet ile ilgili bir şikayette bulunulmussa ve okul müdürü "gecistirdiyse " yanlış yapılıyor.Ama bazen veliler okul idarecisi ile görüşmede fiziksel şiddeti değil "çocuklara çok bağırmış,güler yüzlü degil " gibi şikayetleri dile getiriyorlar...ben eğer durumdan eminsem okul idarecisinden bir A 4 kağıt ister orada durumu yazılı olarak beyan eder ,gereginin yapılmasını der,çıkarken de dilekcemin gelen evrak nosunu isterim .
Yapılması gereken işlem budur.
Emin olun müdür zaten öğretmenleri gayet iyi tanıyordur, dövüyorsa bunu da biliyordur.
Resmi olarak şikayette bulunun, mecburen işleme koyacaklar.

Nasıl ya 😱 neden tokat yedi. Ne olmuş ta vurmuş dicem de hiçbir sebep haklı göstermez bunu çok üzüldüm 😞
Anasınıfına binbir heyecanla güle oynaya hiç mızmızlanmadan gitti. 4 yaşındaydı bi gariplik fark etmiştim okuldan geldikten sonra bağırarak konuşuyordu kardeşiyle avaz avaz 1..2..3. gün anne bu yanağıma vurdu öğretmenim dedi. Ertesi gün babasıyla okula gitti öğretmenin gözlerine bakarak bak bu öğretmen bana vurdu demiş. Tabi sonuna kadar inkar şikayette ettim ama bişey olmadı.

Bence çocuğunuza akıllı saat alın.
Numaranızı kaydedin.
Eğer bir daha sınıfta dövme gibi bir durum yaşanırsa hemen o an beni ara
diye tembihleyin.
Kulaklarınızla dinleyin durumu..

Özellerde bile neler dönüyor. Doğru söylüyorlar bence. Çocukta okul fobisi başlayacak. Ben olsam anında o okuldan almıştım. İyice araştırmadan, referans almadan da hiçbir okula vermezdim.

Bu cok mantikli. Fakat çantalar sinifin bi köşesinde duruyo çocuğunun ustune taksam ama hic anlamadigim bir konu bu çantasına koysam sinif kalabalik duyabilir miyim ki
İzinsiz ses ve görüntü kaydı almak suç olup hapisle cezalandırılmaktadır.
Müdür konuyu örtmek istemiş olabilir, dilekçeysen p zaman örtemez. Cevap gelmezse milli eğitime gidersiniz.

Anasınıfına binbir heyecanla güle oynaya hiç mızmızlanmadan gitti. 4 yaşındaydı bi gariplik fark etmiştim okuldan geldikten sonra bağırarak konuşuyordu kardeşiyle avaz avaz 1..2..3. gün anne bu yanağıma vurdu öğretmenim dedi. Ertesi gün babasıyla okula gitti öğretmenin gözlerine bakarak bak bu öğretmen bana vurdu demiş. Tabi sonuna kadar inkar şikayette ettim ama bişey olmadı.
Allahım ya 😠 hiç utanmıyorlar da.

Merhabalar,
Okulda zorbalığı engellemenin yolu yok ne yazık ki. Müdür ve öğretmenle görüşmenizi öneriyorum, onlar gerekli tedbirleri alacaklardır. Devlette kurumlarında çok ciddiye alınıyor böyle şeyler. Öğretmeninden şiddet gördüğünü sanmıyorum.

Çocuk yalan söylemez falan yazmışsınız da arkadaşlar cidden yargısız infaz olmuyor mu ? Burdaki öğretmeni asla savunmuyorum çünkü tek çocuk değil birden fazla çocuk aynı şeyi söylüyor , çocuklar haklı olabilir ama direk çocuk beyanı doğrudur diyen arkadaşlar , iki sene önce başıma bir olay geldi , suluboyayla parmak boyası etkinliği yaptırdım kırmızıya boyadılar parmaklarını ve bayrak etkinliği yaptık , okul çıkışı bir veli aradı ve Nası bağırıyor bana sen Benim çocuğuma nasıl vurursun dedi , beynimden vurulmuşuma döndüm , ne diyorsunuz siz ya dedim meğerse Kadın yüzündeki kırmızılığı görünce direk öğretmenin mi vurdu demiş çocuk da evet demiş , o kadar sinirlendim ki ertesi gün sabah bütün çocuklara tek tek soruldu hepsi aynı cevabı verdi ki öğretmenim dokunmadı bile dediler o ruh hastası bu seferde tuvalette kimse yokken vurmuşsun dedi , demem o ki lütfen yargısız infaz yapmayın , birden fazla şahit varsa o şekilde gidip şikayetçi olun , çocuk beyanı esastır diyerek de kimsenin günahına girmeyin ...

Çocuk yalan söylemez falan yazmışsınız da arkadaşlar cidden yargısız infaz olmuyor mu ? Burdaki öğretmeni asla savunmuyorum çünkü tek çocuk değil birden fazla çocuk aynı şeyi söylüyor , çocuklar haklı olabilir ama direk çocuk beyanı doğrudur diyen arkadaşlar , iki sene önce başıma bir olay geldi , suluboyayla parmak boyası etkinliği yaptırdım kırmızıya boyadılar parmaklarını ve bayrak etkinliği yaptık , okul çıkışı bir veli aradı ve Nası bağırıyor bana sen Benim çocuğuma nasıl vurursun dedi , beynimden vurulmuşuma döndüm , ne diyorsunuz siz ya dedim meğerse Kadın yüzündeki kırmızılığı görünce direk öğretmenin mi vurdu demiş çocuk da evet demiş , o kadar sinirlendim ki ertesi gün sabah bütün çocuklara tek tek soruldu hepsi aynı cevabı verdi ki öğretmenim dokunmadı bile dediler o ruh hastası bu seferde tuvalette kimse yokken vurmuşsun dedi , demem o ki lütfen yargısız infaz yapmayın , birden fazla şahit varsa o şekilde gidip şikayetçi olun , çocuk beyanı esastır diyerek de kimsenin günahına girmeyin ...
Hey Allahım, sizinki de şanssızlık olmuş, insan boyayla el izini nasıl ayırt edemez, ilgincmis..

Ah pislik insan ya..
Babası ne yapmış o anda peki..
Allah karsilastirmasin, o an ne yaparım bilmiyorum 😔

Evet dediginiz gibi sorduk hem ben hem diger veli. Diger velinin cocugu taklit yapiyor bagirma taklidini.
Yalniz kanıt yok elimizde ne yapacağız bilmiyorum sinif 17 kişilik herkesten haberimiz yok ama 6 kisi ayni dusuncedeyiz
Once iyice emin olun sinifin kapisinda kimseye belli etmeden beklemek iyi fikir olabilir ve suphenizde hakliysaniz derhal il mili egitime gidin.

Merhaba
Kızım 5 yasinda anaokuluna gidiyor.
Okula gitmek istemiyor. Öğretmenin kendisine kizdigini hatta arkadaslarini dovdugunu söylüyor.
Devlet okulu bu. Kamera vs yok. Kanıt yok.
Kendi kizim disinda 2 çocuk daha aynisini soyluyor (öğretmenin cok bagirarak kizdigini ve korktuklarını okula gitmek istemediklerini )
Kizmak bir tarafa dovme olayi icimi urpertti.
Ne yapabilirim fikir bekliyorum ?
konuşabilirsin olmadı o okulu başına yıkabilirsin ne demek yaa

Merhaba
Kızım 5 yasinda anaokuluna gidiyor.
Okula gitmek istemiyor. Öğretmenin kendisine kizdigini hatta arkadaslarini dovdugunu söylüyor.
Devlet okulu bu. Kamera vs yok. Kanıt yok.
Kendi kizim disinda 2 çocuk daha aynisini soyluyor (öğretmenin cok bagirarak kizdigini ve korktuklarını okula gitmek istemediklerini )
Kizmak bir tarafa dovme olayi icimi urpertti.
Ne yapabilirim fikir bekliyorum ?

Derhal cimer ve meb şikayete yazın jandarmaya da haber edin derhal bakın bakalım bir daha oluyor mu şerefsiz çok kızdım

Cocuklar yalan soyleyebiliyor. Aslinda yalan demeyelim de,okula gitmemek icin diyelim. Ben ogrencisini doven bir okul oncesi ogretmeni hic gormedim. Oglum bu sene krese basladi,benzer hikayeleri gordum. Cocugunuz okula gitmemek icin bunlari uyduruyor olabilir. Ogretmeniyle hatta idare ile bu durumu paylstiniz mi?

Back