Kızım 1.sınıfa devlet okulunda başladık.ilk gün öğretmenin gelmeyeceğini öğrendik.ikinci döneme gelecek dediler tamam dedik.neyse ikinci dönemde gelmedi bu sefer başka bi öğretmen verdiler.bizde kızımızı alıp özel okula verdik.bize 4 yıl boyunca öğretmeni değişmeyecek sözleşmemiz o şekilde dediler tatilde bi öğretmedik öğretmeni gitmiş başka biri gelmiş.gelen öğretmen çok içimize sinmedi.daha okul açılmadan oda gitmiş zaten şu an öğretmeni belli bile değil.bizde ordan aldık bir çok kişinin tavsiyesiyle devlet okuluna verdik tekrar.öğretmeni çok tavsiye ettiler.telefonda tanıştık gayet ilgili bi öğretmen.okulda çok içimize sindi.burada eğitim işleri bu kadar çetrefilli maalesef.1 yılda kızıma aldığım 3.forma.Selamlar,
5 buçuk yaş kızım icin dilekçe verip ilkokulu 1 sene erteledik. Sorun şu ki, geçen sene gittiği kreşi istemiyor.Ilk 6 ay çok hevesliydi hatta öğretmenine hayrandır ama son aylar çok zor gitmişti. Dünse okulunda yeni dönemin ilk günüydü, o kadar ağladı ki götüremedik.
Dün akşam kardes kıskançlığı ve değişen kişiliği için pedagog randevumuz vardı,bu okul konusunu da konustuk.Kizimla tek başına konuştular; gelişim testi yapilmış,ipucu almak icin resim çızdırmış ve sohbet etmişler. Sonuç ailesini kardesini çok seviyor ama benimle eskisi gibi çok oyun oynamak istiyor, okuldaysa daha çok oyun oynamak istiyormus. Detaya girmeden geceyim, okulunu değiştirirsek yeni öğretmenine bu durumu anlatmamizi ve ikinci okuldan da sıkılırsa kesinlikle bir daha degistirmememizi,zaten ben merkezli akıllı bir kız olduğunu ve herşeye karar vermek istediğini,aksi halde önüne gecemeyecegimizi soyledi. Ev yaşantısını çok seviyormuş,okulu o yüzden istemiyormuş,pedagogda öyle bir izlenim bırakmış.
Sadede geleyim,1.sınıf için devlet okulu düşünüyorum.Oranin anaokulunda sadece sabahçı kontenjanı boşmuş. Kızım 12de çıkacağını duyunca havalara uçtu ' hadi anne hemen gidelim okuluma' diyor. Özel okuldan devlet okuluna geçiş deneyiminiz oldu mu sizlerin? Pedagog okulun değıl öğretmenin önemli olduğunu söyledi ama biraz tecrübeye ihtiyacım var.
Merak eden olursa eski okulunu yarım gün de istemiyor. Başka özel okul araştırmadık.
Doğar doğmaz okula mı verdinizbenim oğlumda 5 yıl özel kreşe sonrasındada gideceği okulun anaokuluna kayıt yaptırdım 1 yıl gitti .benim düşüncem okula alışmasıydı nitekimde öyle oldu şuan 4 e gidecek hiçbir sıkıntı yaşamadık.
1 yaşında verdim ,doğar doğmaz ne alaka ?Doğar doğmaz okula mı verdiniz
Doğar doğmaz derken onu kasdettin yani 1 aylıkken vermediniz heralde.1 yaşta çok küçük eminim zorunlu nedenlerle vermişsinizdir zaten.1 yaşında verdim ,doğar doğmaz ne alaka ?
1 yaşındamı verdiniz yazsaydınız bende evet derdim ,evet mecbur kaldımDoğar doğmaz derken onu kasdettin yani 1 aylıkken vermediniz heralde.1 yaşta çok küçük eminim zorunlu nedenlerle vermişsinizdir zaten.
aynen okuma yazma bıldığımden 2. sınıftan başlatmışlar beni anne öğretmeni eskıden kreşte yoktu sınıflarda otura otura köşede okuma yazma öğrenmışım ama 4. sınıf 5. sınıfta bıkkınlık başladı ben de başarı duştu okulu öğretmenı sevmedim hep okuldaydım çünkü ben 3 yaşından beri .bu yüzden 2 3 yaşında eğer anne çalışmıyorsa sosyalleşmesi içi bile kreşe karsıyım ben oyun gruplarına katılabılır evde aktıvıteler ypılabılır ama devamlı okul okul olmuyor.o yüzden kızımı sadece anaokuluna gönderdim şimdi 2. sınıfa geçti çokta başarılı oldu çocuk severek gıdıyor okula.ulkemızde moda oldu hele orta hallıysenız baskı bıle var çevrede:aaaa sen çocuğunu kreşe yollamıyormusun diye statü göstergesi olmuş sankiKizinizda kendi cocuklugumu gordum. Annem babam ogretmendi,her seyi erkenden ogrenmis olmak okuldan nefret etmeme sebep olmustu. Ailem ozel bir sey yapmadi kendiliginden gecmisti
Devlet okuluna gecisi saglarsaniz tam zamani mesela ilkokul 4sene kolejde okuyup o ilgiye o aşırı sevgiye alışan cocuk icin zor devlete gecmek hatta veli icin bile zor..Simdi su yasta bi sorun olmaz bence zaten yarım gün cok cabuk gecer..öğretmen iyiyse ve sınıf cok kalabalik degilse neden olmasın..Selamlar,
5 buçuk yaş kızım icin dilekçe verip ilkokulu 1 sene erteledik. Sorun şu ki, geçen sene gittiği kreşi istemiyor.Ilk 6 ay çok hevesliydi hatta öğretmenine hayrandır ama son aylar çok zor gitmişti. Dünse okulunda yeni dönemin ilk günüydü, o kadar ağladı ki götüremedik.
Dün akşam kardes kıskançlığı ve değişen kişiliği için pedagog randevumuz vardı,bu okul konusunu da konustuk.Kizimla tek başına konuştular; gelişim testi yapilmış,ipucu almak icin resim çızdırmış ve sohbet etmişler. Sonuç ailesini kardesini çok seviyor ama benimle eskisi gibi çok oyun oynamak istiyor, okuldaysa daha çok oyun oynamak istiyormus. Detaya girmeden geceyim, okulunu değiştirirsek yeni öğretmenine bu durumu anlatmamizi ve ikinci okuldan da sıkılırsa kesinlikle bir daha degistirmememizi,zaten ben merkezli akıllı bir kız olduğunu ve herşeye karar vermek istediğini,aksi halde önüne gecemeyecegimizi soyledi. Ev yaşantısını çok seviyormuş,okulu o yüzden istemiyormuş,pedagogda öyle bir izlenim bırakmış.
Sadede geleyim,1.sınıf için devlet okulu düşünüyorum.Oranin anaokulunda sadece sabahçı kontenjanı boşmuş. Kızım 12de çıkacağını duyunca havalara uçtu ' hadi anne hemen gidelim okuluma' diyor. Özel okuldan devlet okuluna geçiş deneyiminiz oldu mu sizlerin? Pedagog okulun değıl öğretmenin önemli olduğunu söyledi ama biraz tecrübeye ihtiyacım var.
Merak eden olursa eski okulunu yarım gün de istemiyor. Başka özel okul araştırmadık.
çok haklısınız unıversıteye kadar ozel okutulabılecekse gonderılmeli yoksa o ortama alışan çocuk devlette yapamaz alışamaz yadırgar kabullenemez .ben 4 yıl devlet ıkınci dört yıl ozel okul olarak planladım çocuğumu iyiye herkes alışır ama diğerine ııhhhhhDevlet okuluna gecisi saglarsaniz tam zamani mesela ilkokul 4sene kolejde okuyup o ilgiye o aşırı sevgiye alışan cocuk icin zor devlete gecmek hatta veli icin bile zor..Simdi su yasta bi sorun olmaz bence zaten yarım gün cok cabuk gecer..öğretmen iyiyse ve sınıf cok kalabalik degilse neden olmasın..
Kesinlikleaynen okuma yazma bıldığımden 2. sınıftan başlatmışlar beni anne öğretmeni eskıden kreşte yoktu sınıflarda otura otura köşede okuma yazma öğrenmışım ama 4. sınıf 5. sınıfta bıkkınlık başladı ben de başarı duştu okulu öğretmenı sevmedim hep okuldaydım çünkü ben 3 yaşından beri .bu yüzden 2 3 yaşında eğer anne çalışmıyorsa sosyalleşmesi içi bile kreşe karsıyım ben oyun gruplarına katılabılır evde aktıvıteler ypılabılır ama devamlı okul okul olmuyor.o yüzden kızımı sadece anaokuluna gönderdim şimdi 2. sınıfa geçti çokta başarılı oldu çocuk severek gıdıyor okula.ulkemızde moda oldu hele orta hallıysenız baskı bıle var çevrede:aaaa sen çocuğunu kreşe yollamıyormusun diye statü göstergesi olmuş sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?