kizim normal degilmi yardim

Her çocuk uslu,söz dinler diye bir şey yok bazı çocuklar çok hiperaktif oluyor durdan,sustan anlamıyor ki normal bu da adı üstünde çocuk... Asıl çok sakinse bence sorun var demektir. Haa çok da kafanıza takacaksanız götürün kontrole çocuğunuzu kafanızdaki bütün soru işaretleri gider böylece teyzenize de kanıt olur,tövbe yaa o ne biçim teyze öyle şey mi denilirmiş ?

Büyük kızım (şu an 8 yaşında) yürümeye başladığından beri yerinde durmazdı. Babası ve ben gençliğimizde sporcu olduğumuz için bize benzemiş deyip sevinirdik.

Aynı tarif ettiğiniz gibi markette, AVM'de bizi bırakıp giderdi. Parkta erkek çocukların yapmayacağı şeyleri yapardı.

Çok meraklıydı, herşeyi öğrenmek isterdi. Ahhh bizim kızımız zeki tabi derdik.

Derken 7 yaşında tikleri başladı, çocuk psikoloğuna götürdüm. Orada yapılan testlerde hem zeka seviyesinin yüksek olduğu, hem de dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu olduğu ortaya çıktı.

Biz hiç kondurmamıştık açıkçası, yok sporcu ruhlu, yok zeki derken.

Belki böyle birşey olabilir, hatırlatmak istedim.

Teyzenin söyledikleri yada çocuğun anormallikleri çok önemli değil. Muhtemelen anormal de değil zaten. Ama gece balkona çıkması çok tehlikeli. Düşebilir. Ya da balkona değil de dışarı çıkmak istese ne olacak. 6-7 ay önce bu sebepten pamir adlı bir yavrucak havuza düşüp boğuldu hatırlıyorsanız. Günlerce insanlar seferber olup onu aradı. Bu konuda biraz daha dikkatli olmalısınız.

hakkaten gece 3 te 3 yaşındaki bebek benim gözümde nasıl uyanık olup
balkona çıkar karanlıkta
benim kızımda 3 yaşına girecek gece üçte tebeşirle resim çizmeyi bırakın uyanık oldugu zaman olmaz
uyku sorunumu var
çorap sevmeyip çıkarıyorsa külotlu çorap giydirin
marketlerde benim kızımda tek başına gezmeyi sever ama ben hiç anormallik olarak düşünmedim
sonuçta ögrenme zamanları yakından bakıp elleyerek nesnelere ögrenmek istiyorlar herşeyi
senin teyze anormal bence

cümlelerinizi yazarken virgül nokta kullanın.
enter tuşu ile birinci cümle bitince alt satıra geçin.

biz de yazınızı okumakta bu kadar güçlük çekmeyelim

alıntı yapmışsınız ama herşey birbirine karışmış.
ne anlattıgınızı anlamakta zorlandık.

konuya dönersek çocuğunuz normal bir çocuk.
anormal olan teyzenız.
çünkü her çocuk özeldir.
senin çocuğunu kendi çocukları ile kıyaslaması bir kere yanlış.
arada kuşak farkı vardır.
teyzenıze kırımanız çok doğal.
yaşına verin he he diyin geçin.
bu kafaya takılacak bir dert değil.
zamane çocukları hep başına buyruk.

öğretmenim. önümde bir sürü örnek var.
ıkı de evladım var.
durum sızınkı ile neredeyse aynı.

Büyük kızım (şu an 8 yaşında) yürümeye başladığından beri yerinde durmazdı. Babası ve ben gençliğimizde sporcu olduğumuz için bize benzemiş deyip sevinirdik.

Aynı tarif ettiğiniz gibi markette, AVM'de bizi bırakıp giderdi. Parkta erkek çocukların yapmayacağı şeyleri yapardı.

Çok meraklıydı, herşeyi öğrenmek isterdi. Ahhh bizim kızımız zeki tabi derdik.

Derken 7 yaşında tikleri başladı, çocuk psikoloğuna götürdüm. Orada yapılan testlerde hem zeka seviyesinin yüksek olduğu, hem de dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu olduğu ortaya çıktı.

Biz hiç kondurmamıştık açıkçası, yok sporcu ruhlu, yok zeki derken.

Belki böyle birşey olabilir, hatırlatmak istedim.​
yani kotu biseymi cikti anlamadim ayni benim kizimi tarif ettiniz.

hakkaten gece 3 te 3 yaşındaki bebek benim gözümde nasıl uyanık olup
balkona çıkar karanlıkta
benim kızımda 3 yaşına girecek gece üçte tebeşirle resim çizmeyi bırakın uyanık oldugu zaman olmaz
uyku sorunumu var
çorap sevmeyip çıkarıyorsa külotlu çorap giydirin
marketlerde benim kızımda tek başına gezmeyi sever ama ben hiç anormallik olarak düşünmedim
sonuçta ögrenme zamanları yakından bakıp elleyerek nesnelere ögrenmek istiyorlar herşeyi
senin teyze anormal bence​
3yasinda ama bir metre voyunda lambalari acabiliyor.bazem uyuyamdiginda ban felmeden lambalari aciyor ve oyun oyniyor odasinda ben kaldirip yatagina gonderiyorum balkonu ilk defa yapti ve kizdim izah ettim birdaha yaomadi

Merhaba !!

Çok özür dilerek söylüyorum; anlatım bozukluğunuzdan dolayı yazınızı anlayamadım.

Google'a dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu yazarsanız daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Kötü birşey değil ama anne-babanın önlem almasını gerektiren, bazı yaşam değişikliği önerileri ile kolaylaşıyor.

valla anormal ----klasik olmayan bir kız çocuğu olacka bence ki
süper görünüyor gece üçte çıkıp balkonda resim yapmak ne demek
yaratıcı bir çocuğunuz olacak bence sanatçı ruhlu
heh bunu da kaydedin valla kk da biri demişti dersiniz
çok ciddiyim çocuk da farklı bir şeyler var bence --üstün yetenekli üstün zekalı çıkma ihtimali de yüksek diye düşünüyorum...

Alıntı yapmak istiyorsunuz ama kopyalıyorsunuz sanırım baya güç oluyor okumak. Kopyamak istediğimiz yazının sağ alt köşesinde CEVAPLA yazıyor oraya tıklıyarak cevap verebilirsiniz.

Gece 3 te bir çocuk balkonda olması tuhaf ama çocuk için degil ebeveyn için. Neden izin veriyorsunuz! Önlem ALIN.

TeyZe zaten anormal

Benim oğlumda çok hareketliydi.psikolağa götürdük .Zeka ve motor becerileri çok ileri ve korku duygusu yok demişti.Pencerelere ve kapıya içerden indirilen mandal kilitler var taktık.Hareketli çocuk çok zeki oluyo bunu biliyorum.Markette küçükken ben sizi bulurum deyip gidiyodu, saklanıyoduk sakin sakin geziyodu arayıp buluyodu bizi.Okula gitmeden okuyodu ,matamatik yapıyodu sakin ve tedbirli olun zeka oyunları alın seviyolar öyle şeyleri.Resim yapmaktan boyamadan nefret ediyo.

dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısı 5-7 yaş arası konulabiliyor

Gayet yaşının gereği gıbı davranıyor kızın..

Teyzenın hangı dünyadan geldi aramıza?

valla anormal ----klasik olmayan bir kız çocuğu olacka bence ki
süper görünüyor gece üçte çıkıp balkonda resim yapmak ne demek
yaratıcı bir çocuğunuz olacak bence sanatçı ruhlu
heh bunu da kaydedin valla kk da biri demişti dersiniz
çok ciddiyim çocuk da farklı bir şeyler var bence --üstün yetenekli üstün zekalı çıkma ihtimali de yüksek diye düşünüyorum...​
ay canim ya aflaticaktin bemi yemin ederim. insallah.ben yurt disindsyim kizom tek twtisiyor baska cocuk yok simdilik. 3 yasinda faakt kucukluginden beri erkek cocuklarindan uzun ve iri kendisi. 1 metreyi gecti biraz. mesela cok erken kalkar benim evimde ivir zivir seyler tehlikeli seyler vicak ilac falan hersey yuksektedir. lambayi acar oyun oynar gider dolabtan yogurt alir yer odasinda oynar ben 5.6 gibi ben beklerim naoicak diye izlerim bezini atar cope cikarip tuvalete gider. sonra ustunu degistirir sonra anne hadi kalk kahvalti hazirlayalim der. sorumlulugini kendisi aliyor. ben yapicam dersem hayir ben yapicam bem giyicem der ve izin vermez

acaba teyzeniz normal mi?
Yahu 3 yaşında çocuk merak edecek, keşfetmeye çalışacak, karıştıracak, koşturuacak, yaramazlık yapacak, karşı koyacak,
ohooo bunları yapmazsa işte o zaman kaygılanın.
Balkon konusu evet tehlikeli acil önlem almalısınız.

kızınıza anormal demeyelim..hiperaktivite gibi bir rahatsızlığı var mıdır bilemiyorum doktor değilim ancak hareketli bir çocuğunuz varsa evde ve dışarda extra dikkatli olmalı önlem almalısınız sadece..
mesela evde,balkon kapıları kilitli olsun ve anahtarları çocuğun uzanamayacağı bir yerde olsun....ben evde dikkatini çekebileicek zarralı olan şeyleri tepelere koyuyorum saklıyorum..ilaçlar,sivri uçlu cisimler vss...
dışarda da her zaman takip mesafesinde olsun ..
hareketli ve meraklı çocuk iyidir bence ,o konuda bir sıkıntı yok..eskiler uslu çocuğa iyi çocuk dediklerindne bilmiyorlar yeni nesli...

Kızınızın teyzenizin çocuklarıyla tamamen aynı olmasını mı istiyorsunuz ki onun lafı sizi üzüyor? Daha dikkatli olmuşsunuz zaten balkon konusunda, çorap giymeyi sevdirmek için de bir yol bulabilirsiniz ama ortam sıcaksa daha da sıcak basmasın çocukları. Dışarı çıkarken daha sıkı giyinmesini öğretebilirsiniz nasıl olsa. Bu yaşıma geldim hala çorap giymeyi sevmiyorum ben, üşümüyorum çünkü, sen anlamazsın soğuk gelir diyor insanlar ama soğukla sıcağın arasındaki farkı bilemeyecek miyim? Üşürsem giyiyorum, üşümezsem dolanıyorum öyle yalın ayak. Acısı sonra çıkacak diye insanları korkutmayı bir bırakın ya artık

kizlar kizim 3 yasimda fakat cok seyin farkinda. kendisi cok uzindu kucukluginden beri hep erkeklerden vile uzin gitti boyu kilosu kemikli yapisi dolayisila kendi yaslarindan daha cabuk gelisti.vucudu guclendigi ve uzun oldugi icin. 5 yasinda saniyorlar mesela..cok ilginc bi cocuk cok seyi aciklayabiliyor cok guzel konusuyor ve simdiden bir cok resim cisim cizebiliyor yardim almadan. cok hareketli cok yorucu bi cocuk.. mesela sabah kalkar kednis yogurt alir dolaptan ve ustumu degistirir. grce sardigim bezi cikrir cope atar ve tuvaletini yapmaya gider. sonra da lambayi acip odasinda oynar.tehlikeli ivir zivir hic bisey yok dolabada ilc vs seyler bulumdirmuyorum hepsi en yuksek cekmecede. bicaklar ilaclar kesici delici seylermevde cam susler bukundurmuyorum. aslinda yasindan once gidiyor...teyzeme yazdim anormal degil hareketli ve merakli diye.. buseferde yazdigi yasindan once buyuyor birak cocuk kaldin diye. benim kizim cogu seyi kemdisi yaak istiyor. kendim yaoabikirom diyor. ve bumdan cok zevk aliyor. napabilirim ki tuaf gelmiyor ama her coxuk gibi de degil bende cozemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…