• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizim normal degilmi yardim

Canım normal değil maalesef tabi normal olmak çok da matah bir sey değil. Kızınla güzel vakit geçirmeye bak boşver onun bunun be dediğini.

teyzenizin tavrı çok kırıcı fakat sizin 3 yaşında bir çocuk sahibiyken o kapıyı kızınızın açabiliyor olması sizin sorumsuzluğunuz balkondan aşağıya düşen çocukların haberini duyuyoruz hep siz biraz daha önlem almalısınız.

gayet normal bir çocuğunuz var merak etmeyin. çocukların çoğu çorap giymeyi sevmezler.hatta benim yeğenimde 3 yaşında ve karda kışta üzerindekileri çıkarıp penyeyle oturmak ister.
mağazada elinizden kaçıp saklanmasıda aklınca oyun yapıyordur.
birde çocuk bu her saatte, her yerde oyun oynamakta sakınca görmez ama sizin gözünüz üzerinde olsun özellikle balkon konusunda.

kızınız gayet normal bence de.
ama gecenin 3.ünde balkona çıkması hiç normal değil, yani çocuk bu çıkar ama siz gerekli önlemi almalısınız.

Allah korusun Pamir aklıma geldi :110:

3 yaşında bir çocuğun gece 3 te balkonda işi ne?
kapılara, pencerelere ayrıca pimapen kilitleri oluyor onlardan taktırmalısınız
çorap konsuunda ise hoşlanacağı ev ayakkabıları alırsınız sorun çözülür.
ayrıca teyzeniz de dahil kimseye çocuğunuzu bu şekilde eleştirebilecek kadar taviz vermeyin

Çocuğunuz bu şekilde büyüyecek bu şekilde öğrenecek. Benim yiğen kaç kere balkondan uçtu bilmiyorum :) Teyzeniz abartmış..

Şöyle düşünün biz küçükken hep güven içindeydik boş araziler vardı çıkar oynardık. İnsanlar bu kadar pis olmamışlardı. Annelerimiz dışarı yollardı bizi küçücükken bile. Biz böyle büyüdük ve sokaklarda enerjimizi attık. Ama çocukların oynayabileceği ve enerji atabileceği fazla yer yok. Bunun için bu şekilde atıyorlar enerjilerini . Benim çok bilmiş kuzenim 3 yaşında oğlunu psikolağa götürdü çok yaramaz diye. Cidden yerinde hiç duramazdı. Psikologun dediği laf şu :

Çocuğunuz çok zeki enerjisini atamıyor ve hırçınlaşıyor bu şekilde atıyor enerjisini. Çocuğunuzu buraya getirceğinize parka götürseydiniz. Keşke konuşmaya çocuğunuz için değilde kendiniz için gelseydiniz daha doğru olurdu demiş kızmış ve yollamış..

O günden sonra kuzenim hergün yarım saat oğlunu parka götürdü. O yarım saatte öyle yoruluyordu ki melek kesildi. Artık çok uslu ve saldırmıyor hiç bir şeye..

Ayrıca marketlerde parklarda yanımızdan birden kaybolur gezer yorulur geri gelirdi. Bu bana hiç anormal gelmiyor. Eğlenecek ve öğrenecek..

slm arkadaslar.suan kizim biraz hasta. kizim hareketli ve cok merakli bi kiz cocugu. ben teyzeme sordum hastaligi icin ne yapabilirim diye, oda beni sucladi hep ciplak geziyorsunuz evde diye.cocugin hasta olmasi benim hatam oldugunu soyledi. ev kaloferli vesicak.kizim corap sevmiyor cikariyor. ayakkabi terlik falanda giymiyor. teyzemde sucladi beni senin sucun diye.cok uzuldum. sonra aklima geldi gecen sefer gece 3.4 gibi balkona cikmis, tebesirlerle balkonda resim cizmisti..hava cok soguk ordan kapmistir dedim teyzeme (kapi pimapen icrrden aciliyor ,disardan degil) acmis cikmis balkonda duran tebesirlerle oynamis. bende hemen kizmis cikmamasi icin uyarmistim kizimi. birdaha cikmadi. fakat teyzem kzimin nomral olmadigini soyluyor.bende ona dedim kendine guveniyor. teyzem dedi; normal degil gece ucte balkonda cikip oynamasi! benim hic bir cocugim yapmadi bunu. anormal dedi.sizce benim kizim neden basina buyruk? disari cikiyoruz mesela o cok hareketli kaciyor magazalarda bizi kaybetmekten korkmuyor oyun pesinde geziyor. cok canim sikkin sizce bu anarmal mi ben kendine guvenen bi kiz cocugu oldugunu dusunuyorum uc yasinda ve kardesi yok! yoksa anormalmi bu tsrz davranislari!?cok moralim bozuldu inanin
Gece 3 te balkona çıkıp oynaması bana da normal gelmedi.

Balkon kapısını kilitli tutsanız çok iyi olur gece 3 te tek başına çıkması tehlikeli düşebilir Allah korusun.

Cocugunuz anormal degil sadece farkli..​

Zeka testine goturun belki yuksek cikar ve ozel egitim almasi gerekebilir. Ayrica resim vs yetenekliyse bunlari arastirip kurslara vs yonlendirebilirsiniz.

İcindeki ozel yetenekleri kesfedin ki size gostermeye baslamis bile farkli oldugunu..

Eger ccugunuzu dogru yonlendirirseniz gelecegini kolaylastirirsnz. Cocuk diyip gecmeyin

sana senin teyzen normal gelmedi ..

Cocuk gece balkona cikti diye , normal demesi kendisinin anormal oldugunu gosterir ..

Sende onun lafina uyup boyle bir soru soruyosun..
Demeki seni bile inandirmis..
Cocuk bu oynayacak merak edecek .
Ne abartiliyorki ..

slm arkadaslar.suan kizim biraz hasta. kizim hareketli ve cok merakli bi kiz cocugu. ben teyzeme sordum hastaligi icin ne yapabilirim diye, oda beni sucladi hep ciplak geziyorsunuz evde diye.cocugin hasta olmasi benim hatam oldugunu soyledi. ev kaloferli vesicak.kizim corap sevmiyor cikariyor. ayakkabi terlik falanda giymiyor. teyzemde sucladi beni senin sucun diye.cok uzuldum. sonra aklima geldi gecen sefer gece 3.4 gibi balkona cikmis, tebesirlerle balkonda resim cizmisti..hava cok soguk ordan kapmistir dedim teyzeme (kapi pimapen icrrden aciliyor ,disardan degil) acmis cikmis balkonda duran tebesirlerle oynamis. bende hemen kizmis cikmamasi icin uyarmistim kizimi. birdaha cikmadi. fakat teyzem kzimin nomral olmadigini soyluyor.bende ona dedim kendine guveniyor. teyzem dedi; normal degil gece ucte balkonda cikip oynamasi! benim hic bir cocugim yapmadi bunu. anormal dedi.sizce benim kizim neden basina buyruk? disari cikiyoruz mesela o cok hareketli kaciyor magazalarda bizi kaybetmekten korkmuyor oyun pesinde geziyor. cok canim sikkin sizce bu anarmal mi ben kendine guvenen bi kiz cocugu oldugunu dusunuyorum uc yasinda ve kardesi yok! yoksa anormalmi bu tsrz davranislari!?cok moralim bozuldu inanin

Teyzeniz psikoloji bozmada bire bir.
Onun çocukları uslu diye her çocuk uslu olacak değil.
Kızınız normal bir çocuk gibi yerinde duramıyor.
15 yaşında olup tebeşir yerse mağazadan mağazaya koşarsa o zaman normal değil diyebilirsiniz.

Teyzen sacmalamis. Imkan bulan her cocuk korkusuzsa ve akilliysa diyim evden kacar. Anormal olan sensin. Gece pimapeni niye kitlemedin. Ya atlasaydi balkondan.

Arkadaşım sana şunu söyleyeyim bir anne olarak çocuğunu daha iyi tanirsin.. başkalarına bu konuda söz söyletme...Çocuklar hasta olabilir. Benim kızım da 2 gündür ishal kusmasi vardı..ilk bu sorunu yaşarken ben yanında olamadım çünkü nobetci idim. Bu benimle çocuğum arasında bir durum . Benim kızım da krese vermeden önce koltukta koltuğa atlıyordu bir de kaydiragin tepesine çıkıyor kaymasını bekliyoruz ama ordan üzerimize atliyor... yani gözlem önemli bir sorun seviyorsan doğum evlerinde çocuk gelişim uzmanları var goturursun olur biter... kendini eleştirilere maruz bırakma akıl almak içinde açık vermeden söyle ki ilk tepki eleştiri olmasın

insanlarin bu "normal" takintisi beni oldurecek bir gun,
kizinizin ayaklari hic usumuyor olabilir, tam tersine benim de kan degerlerimde sorun olmadigi halde elim ayagim hep usur kat kat giyinirim...

kizinizin degerlerinde tibben bir sorun yoksa bence normaldir,
gece uyumak yerine gezmesi ve sizin kontrolunuz disinda uzaklasmasi magazada gozden kaybolma ihtimali vs onun gelisimi ve can i icin tehlikeli olabilir, onemlerinizi alin o yuzden.

gelelim tebesire...
genelde cocuklar boyle davranmayabilir ancak kizinizin bu isteginin altinda dogal karsilayacagim sebepler oldugnu dusunuyorum,
basyapitlarin mimarlari veya mucitler de genelin disinda kalan, "farkli" gorulen insanlar...
kizinizda problem yok bence, varsa da dogru yonlendirmeler ile avantaja cevrilebilir ; )

Çocugunuz anormal değil bence sadece hareketli benim kardeşim kışın dahil uyurken gece mutfağa gider kafasını betona dayar uyurdu şuan 24 yaşında hala çorapla gezmez sıkılır atar hemen teyzeniz çok üstelemiş

Teyze anormal bence laf sokmaya yer arıyor. Bazı kaloriferli evler hamam gibi oluyor, sizinki de gerçekten sıcaksa neden külotlu çorapla otursun çocuk evde. Eli ayağı dokunduğunuzda soğuk değilse üşümüyordur.

:KK57::KK57::KK57::KK57:
Gece 3-4 te balkonami cikiyor? Ne özgüveni arkadasim, daha 3 yasinda cocuk ney tehlikeli ney degil bilemez, siz neden önleminizi almiyorsunuz, allah korusun neler gelebilir basina... Anormallik göremedim ben, biraz basina buyruk o kadar, ,ki o yaslarda normaldir... Corap, terlik giymiyorsa, ya kilotlucorap giydirin yada ona begendigi bi ev ayakkabisi sectirip alin... Bukadarcik seyden normal degil kiziniz diyemeyiz, cocuk iste... Ama ne olursunuz siz evde bikac önlem alin, allah korusun bisey olmasin...:KK14:

bence teyzenizde var bi anormallik
çocugunuz adı üstünde çocuk
başka nasıl davranabilir ki

oteki konuları bilemem ama gece balkona cıkması normal degil. sarıyerde havuza düşen çocugu hatırlayın. Allah saklasın çok tehlikeli lütfen güvenlik önlemleriniZİ tam alın.

Anlattiklarinizdan kizinizda bir anormallik goremedim bunlar anormal davranislarsa benim kizim da anormal.
3 yasinda benimki de biz evdeki butun pimapenlerin kolunu cikardik balkon kapilari dahil. Biz acacagimiz zaman takip aciyoruz. Evde her sey tedbirli dolaplar kilitli kendi kendine kosturup duruyor boylece :)
Kaldi ki cocuklarimiz anormal bile olsa kimsenin boyle konusmaya hakki yok. Susturun teyzeniz de olsa.

Back