• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizim normal degilmi yardim

Teyzeniz benim kucuklugumun nasl olduğunu duysa kimbilir ne derdi.arabalara kucak acarmisim çocukluk bu onun zarar vereceğini nebiliyim. Sizin cocugunuzdada anormal bi davranış yok balkona çıkmanın nesi anormal gece yada gündüz çocuk sonuçta. Yaninizdan kaçması onun için bi oyun gözünüzü ayirmayin yeter.

bence teyzen çocuğa normal değil diyerek size sizin davranışarınız ya da çocuk bakımınız normal değil demek istemiş. Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla olmuş bu.

Teyzeniz uyarmaya çalışmış bence kötü niyetle söylememiş. Balkon da sanırım korumalı korkmadığınıza göre? Benim kardeşim üç yaşındayken bunları anlayabiliyordu. Aşırı terleyen bir çocuk olmasına rağmen atletini çorabını çıkarmazdı. Hasta olacağını ateşi çıkacağını bilirdi. Güzel güzel anlatın bence. Beraber alışverişe çıkın, o beğensin ev terliklerini eve girince beraber terlik giyin, çorap giyin. Anormal şeyler değil bunlar. O yaşta siz de bilemezdiniz bunları, öğrendiniz. Siz de ona öğretin.

ayy ne kadar saçma çocukların böyle karşılaştırılması..her çocuk farklıdır..kimisi hiç konuşmaz gezmeyi oynamayı sevmez..kimisi çok gezmeyi sever konuşkan olur..belli bir kalıp yokki..çocuk bu hastada olur düşüp kafasınıda yarabilir..yapçak birşey yok..siz kafanıza takmayın bence..

İnan ki benim kızımın bir kopyası senin kızın. Dışarı çıkmaya korkuyorum inanır mısın 2 yaşındaki bir kız çocuğu yani. Bir avm' ye gideriz tüm avmyi tabiri caizse tavaf eder defalarca, tüm ama tüm mağazalara girer, çalışanlarla hoşbeş eder, evde de durum aynı bir saniye yerinde durmaz gardroba girer çıkar, komodinlerin üstünden yatağa zıplar, sürekli koltukların üstünde, kapıya tutunup ayaklarını yerden kesip sallanır kalorifer borularına bile tırmanmaya çalışır, sokağa çıkınca elinden tutturmaz zorla tutsam çığlık çığlığa bağırır yani bilmeyen de çocuk benim değil kaçırmaya çalışıyorum sanır. Bir de gece terörü çıktı 2 yaş sendromuyla mahvoluyoruz inan ki. Allah sağlık versin çocuk bu yaramaz olacak tabii ama her an diken üstünde yaşamak ağız tadıyla elinden tutup da bir yere gidememek onunla beraber zaman gezememek çok kötü. Elbet geçecek bugünler ama ne bileyim ben abimin kızlarını da büyüttüm o kadar küçük kız çocuğu gördüm hiçbiri bu kadar yaramaz ve asi değildi ben mi bi yrde yanlışlık yapıyorum anlamadım umarım düzelir.bu arada benimki de çorap giymez, pandufları çıkarır arada eserse kendi giyer, ben bi anormallik olduğunu düşünmedim , benimkini çocuk psikiyatrına götürmüştüm hiperaktif mi diye ama doktor 6 yaşınan önceki çocuklarda hiperaktivite tanısı koymanın mümkün olmdığını söyledi

Çocukların başına buyruk olması ebeveynlerin tavırlarında gizli bence aslında.

Bir arkadaş yazmış. Çok güzel patikler var birlikte gidip seçerseniz, mutlaka gieyecektir seve seve diye.
Katılıyorum..

Kurallarınızı net koyarsanız eğer; çocuk aklına her eseni değil, bunlardan sadece annesinin izin vereceği şeyleri yapar.
Yapmadığında göreceği tepki, işiteceği azar, alacağı ceza aklının bir köşesindedir çünkü.

Gece 3 te balkona çıkması, dışarda elinizi bırakıp rahatça sizden uzaklaşması bugün hasta olması,
sizi yorması olarak sonuçlanıyor ama ilerde çok daha ciddi sonuçlar olarak karşınıza çıkabilir..

Dikkatli olmalısınız.

Tatlı sert kurallar alıp bunları birlikte uygulamaya koymalısınız..

Kizim 15 aylik. Oda giyinmeyi sevmiyor ama ilgisini ceken karakterlerde falan giydiriyorum. Ve dun avmdeydik 1.5 saat boyunca butun magazalara o onde ben arkada pesinden dolastim durdum. Normal olan budur. Cocuklar meraklidir kesfetmek ister. Teyzen kendine baksin. Normal olmayan o

İnan ki benim kızımın bir kopyası senin kızın. Dışarı çıkmaya korkuyorum inanır mısın 2 yaşındaki bir kız çocuğu yani. Bir avm' ye gideriz tüm avmyi tabiri caizse tavaf eder defalarca, tüm ama tüm mağazalara girer, çalışanlarla hoşbeş eder, evde de durum aynı bir saniye yerinde durmaz gardroba girer çıkar, komodinlerin üstünden yatağa zıplar, sürekli koltukların üstünde, kapıya tutunup ayaklarını yerden kesip sallanır kalorifer borularına bile tırmanmaya çalışır, sokağa çıkınca elinden tutturmaz zorla tutsam çığlık çığlığa bağırır yani bilmeyen de çocuk benim değil kaçırmaya çalışıyorum sanır. Bir de gece terörü çıktı 2 yaş sendromuyla mahvoluyoruz inan ki. Allah sağlık versin çocuk bu yaramaz olacak tabii ama her an diken üstünde yaşamak ağız tadıyla elinden tutup da bir yere gidememek onunla beraber zaman gezememek çok kötü. Elbet geçecek bugünler ama ne bileyim ben abimin kızlarını da büyüttüm o kadar küçük kız çocuğu gördüm hiçbiri bu kadar yaramaz ve asi değildi ben mi bi yrde yanlışlık yapıyorum anlamadım umarım düzelir.bu arada benimki de çorap giymez, pandufları çıkarır arada eserse kendi giyer, ben bi anormallik olduğunu düşünmedim , benimkini çocuk psikiyatrına götürmüştüm hiperaktif mi diye ama doktor 6 yaşınan önceki çocuklarda hiperaktivite tanısı koymanın mümkün olmdığını söyledi​
Ayni olay bendede var. Kizim 15 aylik. 4.5 aylikken emeklemeye 6 aylikken siralamaya 11 aylikken yurumeye basladi. Koltuk tepeleri sandalye tepelerinde sallanmalar. Tv unitesi ne camasir makibesine tirmanmalar neler neler. Doktoru belki hiper aktif ilabilir dedi ama 5 yasindan once tani konmuyormus. Inanirmisin bana sakin olan cocuklar tuhaf gelmeye basladi.

slm arkadaslar.suan kizim biraz hasta. kizim hareketli ve cok merakli bi kiz cocugu. ben teyzeme sordum hastaligi icin ne yapabilirim diye, oda beni sucladi hep ciplak geziyorsunuz evde diye.cocugin hasta olmasi benim hatam oldugunu soyledi. ev kaloferli vesicak.kizim corap sevmiyor cikariyor. ayakkabi terlik falanda giymiyor. teyzemde sucladi beni senin sucun diye.cok uzuldum. sonra aklima geldi gecen sefer gece 3.4 gibi balkona cikmis, tebesirlerle balkonda resim cizmisti..hava cok soguk ordan kapmistir dedim teyzeme (kapi pimapen icrrden aciliyor ,disardan degil) acmis cikmis balkonda duran tebesirlerle oynamis. bende hemen kizmis cikmamasi icin uyarmistim kizimi. birdaha cikmadi. fakat teyzem kzimin nomral olmadigini soyluyor.bende ona dedim kendine guveniyor. teyzem dedi; normal degil gece ucte balkonda cikip oynamasi! benim hic bir cocugim yapmadi bunu. anormal dedi.sizce benim kizim neden basina buyruk? disari cikiyoruz mesela o cok hareketli kaciyor magazalarda bizi kaybetmekten korkmuyor oyun pesinde geziyor. cok canim sikkin sizce bu anarmal mi ben kendine guvenen bi kiz cocugu oldugunu dusunuyorum uc yasinda ve kardesi yok! yoksa anormalmi bu tsrz davranislari!?cok moralim bozuldu inanin
Kızınız normal de teyzeniz biraz anormal gibi..

bence senin teyzen anormal 3 yasinda her cocuk boyledir benim bildigim benim kuzenimin ikitane cocugu var birisi oglan olan hep annesini dinlerdi annesiz oynayamazdi bile o yasta simdi kiz olan annesiyle hic umuru yok herseyi kendi yapmak istiyor senin cocugun cok mormal merak etme sen 3 te kalmasida uykusu yoktur cocuk bu sonucta herseyle oynamak istiyorlar

Kiziniz gayet normal. Sadece fazla özgüvenli. Ben de 5 yasindaki kizimi, 2 yasindayken gece kalkip mutfaga su icmeye giderken yakalamistim , karanliktan da disarida yalniz kalmaktan da korkmaz. Kucukken biraz sorun ama buyuduklerinde avantaja donecegine inaniyorum.

İkizler burcu ya da kova falansa... :p
Hasta falan değil kızınız bence, ben 3 yaşındayken gecenin köründe çatıya çıkıp oynamıştım. İtfaiye zor kurtardı.

Hangi konuda anormallik soruyorsunuz ki? Gayet normal. Kucuk cocuklarin yaptigi hangi seyin aciklamasi var. Gece balkona ciktiysa hasta oldugunu anlamina gelmez. Sen teyzeni susturmazsan daha cok uzulursun.

küçükken bende oyleymisim annemin anlattığina gore gece 2 3 cikip dedemlere inip babam şunu istiyo bunu istiyo dermisim markete gitmeyw çalışir misim herkes uyurken. . suan gayet normalim :) :KK53::KK53::KK53::KK53:

Kis vakti sicak odadan ev kiyafetiiyle disari cikmasi evet hasta eder.. hastaligi bir kenara birakin da 3 yasindaki bir cocugun gece 3'te balkona cikmasini dusunun.. cok tehlikeli. Hemen bir onlem almalisiniz.
duvar cok yuksek demeyin.. tabure; sandalye tasir allah korusun.. yazin haberlerde gormustum.. bir spikerin 13 aylik kizi fransiz balkondan asagi duserek olmus.. allah korusun.

slm arkadaslar.suan kizim biraz hasta. kizim hareketli ve cok merakli bi kiz cocugu. ben teyzeme sordum hastaligi icin ne yapabilirim diye, oda beni sucladi hep ciplak geziyorsunuz evde diye.cocugin hasta olmasi benim hatam oldugunu soyledi. ev kaloferli vesicak.kizim corap sevmiyor cikariyor. ayakkabi terlik falanda giymiyor. teyzemde sucladi beni senin sucun diye.cok uzuldum. sonra aklima geldi gecen sefer gece 3.4 gibi balkona cikmis, tebesirlerle balkonda resim cizmisti..hava cok soguk ordan kapmistir dedim teyzeme (kapi pimapen icrrden aciliyor ,disardan degil) acmis cikmis balkonda duran tebesirlerle oynamis. bende hemen kizmis cikmamasi icin uyarmistim kizimi. birdaha cikmadi. fakat teyzem kzimin nomral olmadigini soyluyor.bende ona dedim kendine guveniyor. teyzem dedi; normal degil gece ucte balkonda cikip oynamasi! benim hic bir cocugim yapmadi bunu. anormal dedi.sizce benim kizim neden basina buyruk? disari cikiyoruz mesela o cok hareketli kaciyor magazalarda bizi kaybetmekten korkmuyor oyun pesinde geziyor. cok canim sikkin sizce bu anarmal mi ben kendine guvenen bi kiz cocugu oldugunu dusunuyorum uc yasinda ve kardesi yok! yoksa anormalmi bu tsrz davranislari!?cok moralim bozuldu inanin

anormal hiç bir şey göremedim ben. nasıl her yetişkin farklı karakterde ise, her çocuk da bir değildir. sizin çocuğunuz karakteri bu. anormallik falan da yok ortada. teyzeniz ciddi derecede saçmalamış kusura bakmayın.

İkizler burcu ya da kova falansa... :p
Hasta falan değil kızınız bence, ben 3 yaşındayken gecenin köründe çatıya çıkıp oynamıştım. İtfaiye zor kurtardı.
bende ikizler burcuyum:) kizim yay. Nherkes tehlikeli balkon demis isvicrede yasiyorum burda olaylar olmaz balkonda cok asagida ve cok yuksek duvarli mumkun degil cikamaz. Ama usutmesi hos ilmadi bu arada mintunu giyip cikmis ayaklari ciplakti:)))

Kis vakti sicak odadan ev kiyafetiiyle disari cikmasi evet hasta eder.. hastaligi bir kenara birakin da 3 yasindaki bir cocugun gece 3'te balkona cikmasini dusunun.. cok tehlikeli. Hemen bir onlem almalisiniz.
duvar cok yuksek demeyin.. tabure; sandalye tasir allah korusun.. yazin haberlerde gormustum.. bir spikerin 13 aylik kizi fransiz balkondan asagi duserek olmus.. allah korusun.
Haklisimiz kapiyi acan sandalyede tasir kendisi tehlikeli bukdugu bisey yapmayan akilli bi cocuk. Cok seyi anliyor fakat ben anlamadigini varsayarak pimapen kilidi alayim

Bem teyzemin okadar ikna edici anormal demesine bozuldum balkona cikma fikrini. Ama ben kendim biliyorum ki orda teversirler var ve onlarla resim yaomis gunes falan.,) onlar idasinda olssydi duvara yapardi. Montunu giymis cikmis tabi cok sasirmistim ama ayaklari ciplak gorunce dedim kesin hastalanicak.o sogukta.. teyzmeede anlatimca onormal demesi cok iirdi beni. Ne yani bunu bitek benim kizim mi yaomis olabilir dedim kendi kendime

Back