Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kızım kreşte mutsuzmu?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Deniznisan

Mutluluk ve huzur
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2007
1.202
228
323
41
Nazilli
Merhaba 26 aylık kızım var 8-9 aydır kreşe gidiyor geçen ay izinliydim 1 ay kreşe gitmedi annemlerin yanındaydık,ablamın 1,5 ve 7 yaşında iki oğlu var hiçbir oyuncağı onlara vermek istemiyor ellerinde görse hemen gidip almak istiyor hiç kaynaşmadı doğru dürüst oynamadı onlarla,bu zaman zarfında ara ara sordum kreşe gidelimmi diye hep hayır istemiyorum dedi bugün başladı tekrar babası bıraktı ağlayarak gitmiş ama akşam almaya gittiğinde yüzü gülüyormuş,siz gittikten sonra sustu arkadaşlarıyla oynadı demiş öğretmeni gerçekten böylemi oldu acaba inanmalımıyım sizce.sanki orada mutsuzmuş gibi geliyor içimi rahatlatamıyorum bir türlü

Yalan söyleyeceklerini zannetmiyorum. Eve geldiğinde size anlatıyor mu birazcık olsun.
Bizim bir tanıdığımız var. Bir gün gitti bıraktı. Orada kurallar var ve uymak zor geldi. Gitmesi daha iyi bana göre. Yoksa o dediğim kız çocuğu gibi çok şımarık bir çocukta olabilir...

sadece sorduğum sorulara cevap veriyor yemek yedinmi,oyun oynadınmı,şarkı söyledinmi çeşitli sorular soruyorum herşeye evet diyor ,2 yaşını yeni geçti daha, kreşte sevmediği birşey yada anlaşamadığı bir çocuk olsa anlatabilirmi acaba daha erkenmi yoksa

Ne derece konuştuğuna bağlı. Bir şey olduğunda durup dururken gelip size anlatıyor mu? Yada bir çocukla oynadıktan sonra anlaşamayınca belli ediyor mu size?
Oradan bir ilgilenene sorabilirsiniz. Para ödüyorsunuz sonuçta. Merak edip sormanız en doğal hakkınız.

Biz de aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.Hep mutsuz gidiyor onu servise binerken öyle görünce içim gidiyor.Babası bırakınca ağlıyor ben bırakırsam sorun yok.Hiç bahsetmiyor kreşten sorular soruyorum arkadaslarından bahsediyorum ama hiç ilgilenmiyor zorla cevap veriyor.3 ay oldu ikimizde buna alışamadık sanırım Kreşe telefon acıyorum burda gayet iyi sıkıntı yok diyorlar.Ben işe başlıyacagım önce kızımı alıştırıyım kreşe dedim ama ne yapacagımı bilmiyorum.Ben cevremdeki bütün kreşleri tam 1 sene arıstırdım en iyisi bana göre buydu.Sorun krestemi benim kızımdamı onuda bilmiyorum

bizim 8 aydır gidiyor bazen isteyerek bazen istemeyerek gitti,birde hergün gitmiyor haftada 2 gün bazende 3 gün,izinden geldikten sonra bugünle beraber 2. gidişi gene ağlamış dün akşamdan alıştırmaya çalıştım ben işe gidicem baba işe gidecek sende kreşte arkadaşlarınla oynayacaksın diye güzel güzel konuştum istemiyorum diyor,bende kreşi aradığımda siz gittikten sonra susuyor burada bir sıkıntımız yok diyorlar ama ben gözümle görmeyince içim rahat etmiyorki,yarın gidip konuşucam öğretmeniyle

bugün kreşe gittim burada bir sorun yok gayet uyumlu falan dedi öğretmeni,sonra görmek istedim beni görmiyecek şekilde kapıdan baktım bakıcı ablasının kucağında ağlıyordu kızım,sonra öğretmeni kucağına aldı şarkı söyledi oyuncakları gösterip isimlerini sordu falan sustu kızım ama ben çok kötü oldum içim parçalandı hep böyle ağlıyormu dedim değil dediler hep böyle olsa diğer çocuklarında huzuru kaçar size haber veririz dediler kafam allak bullak 2 ay sonra doğum iznine ayrılıcam zaten şu 2 ayda geçseydi

hımmm bende gidip kameradan bakıyorum ama daha agladıgını hiç görmedim sadece mutsuz.Arkadaslarımın cocukları kreş değiştirerek bu sorunu hallettiler.Sizi o kadar iyi anlıyorum ki valla Allah kimseyi evladıyla sınamasın.Annelik ne kadar zormuş cocuguna göre psikolojin belirleniyor.2 ay az bir zaman hemen geçer.8 ay aynı krese devam eden bir cocuk niye aglasın ki?buda bana biraz tuhaf geldi.Sizin kreste bir sıkıntı var gibime geliyor.

o gün öğleden sonra 3 gibi almaya gittim oturmuş boyama yapıyorlardı uykudan yeni uyanmış iyi görünüyordu beni görünce ağlamaklı oldu anne gidelim dedi eve geldik sonrasında hasta oldu zaten ,belkide hasta olduğu için öyle mızmızdı belki 1 ay ara verdiğimiz için, birde hergün gitmiyor 1 aylık aradan sonra 3. gidişiydi haftada 2 gün gidiyor zaten belkide bu yüzden alışamadı ama şimdilik yapacak birşey yok 2 ay daha mecbur gidecek sonrasındada alışma durumuna göre bakıp karar vericez

bence orada cok mutlu degıl gıbı hissettim..sankı göndermesenız daha huzurlu olacak..güven ve ayrılık problemı var gibi.ben yerınızde olsam göndermezdım şartlarda uygunsa tabiki..

Biz kızımızı kreşten aldık ağıstostan beri gitmiyor şimdi doğum iznindeyin evdeyim işe başlayınca bakıcı bulucam kızım kreşin lafını bile ettirmiyor bazen soruyorum kreşe gidelimmi diye istemiyor ben kreşte ağlıyorum diyor

Kızınızın yaşı çok küçük.Ben çok önermiyorum bu zamandaki bebeklerin kreşe verilmesini.Gerçekten istemiyor olabilir bu durum ileri de ki okul yaşantısını da etkileyebilir.Kreş de susup susmadığını çok net söylemez zaten ama elbette sürekli ağlamamıştır.İkna etmişlerdir oyun oynamıştır.

Son düzenleme:
bende aynı dertten muzdaribim..kızım 41 aylık ve kreşde üçüncü haftamız ve tam gün sabah 8 akşam 5..sabahları gönderirken çok zorlanıyorum ağlayarak gidiyor ama gülerek geri geliyor..gitmek istememesinin tek sebebide öğle uykusu ...Sorduğumdada bu cevabı veriyor ''uyumak istemiyorum'' ....Kötü muamele gördüğünü düşünmüyorum çünkü ''neler yaptınız'' dediğimde güzel cvplar veriyor..yemek yedim,hiç ağlamadım,dişlerimi fırçaladım bazende ''uyudum'' gibi...ama bu sabah ağlamalarını nasıl bırakacağımızı hiiiiç bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…