Kızım,kreş ve bez meselemiz

Kızı gayet akıcı konuşabiliyormuş, önceki konularından biliyorum. Böyle bir çocuk tuvaletini haydi haydi söyler.

Kızı gayet akıcı konuşabiliyormuş, önceki konularından biliyorum. Böyle bir çocuk tuvaletini haydi haydi söyler.
Evet bende yorumlarda gördüm. Kızı çişimi yapmadım bezmi değiştirme diyormuş. Aslında kızı herşeyn farkında. Bezi bir araç-amaç olarak görüyor sadece... Bir destek şart diye düşünüyorum konu sahibi farkında değil hatasının..

tuvalet egitimini erken verince madalya alirsiniz belki.yahu derdiniz ne benimle.insan gibi yazdim annelik bir yaris degil dedim.buyuk konusmayin.cocugum yokken bende erken veririm diyordum basarili olamadim dedim.siz hala neyin derdindesiniz
Erken vermene gerek yok hocam. 2 yaştan sonra hatta 2.5tan sonra daha iyi. Büyüdükçe bilinçleniyor çünkü. Erken oluyor öncesi bana göre

Çok yanlış bir şey. Aklı eren çocuk bu. Altında bez olduğunu görünce kendine güvenini yitiriyordur.

sen yazsaydın sana da yazardım aynı yorumları

zira birey olma aşamasının tuvalet eğitimini geçip kız çocuğu olup benlik algısı ve cinsiyet algısı da oturmalı

okuldaki uygulamalırını bilemem tabii yaşayan sizsiniz ama genel bez bırakma yaşı 3 yaş üstü çünkü bu bağımsız tuvalete gitme yaşıdır diyorlar

yani giyinip soyunabilir çişini yapıp çamaşırını çekebilir

3 yaş çocuğu üst kıyafetini zor çıkarsa da altını çoğunlukla çıkarır ve çeker

bu da tuvalet bağımsızlığı için yeterlidir esasen

eskiler çocuğu 1 yaşında tuvalete alıştırdık der ama onlar kendileri götürüp çocuğu "çiş tutmuşlar"

çocuğun benim çişim geldi gidip yapayım diyebilecek algısı olduğunda -ki konu sahibininki bence mükemmel (henüz çiş yapmadım değiştirme dahi diyebiliyor)- onu bezle devam ettirmek büyüme algısını azaltıyor, yine bir üst aşamaya geçmesini de engelleyip sorunlarına akılcı değil ağlamalı çözümler sunmasına sebebiyet veriyor

O narin cildi pişik olduğunda benim de canım çok sıkılıyor.
Dün banyo yaptırırken fark ettim.
Kasiklarindaki çizgiler hep katlanmış durduğu için kızarmış derisi soyulur gibiydi, belki canı aciyor.
Bir yandan pişik kremi sürerken aklıma bir arkadaşın kolay kolay sürme genital bölgenin ph dengesi bozulmasin uyarısı geliyor.
Arada kalıyorum.

Niyetim tuvalet eğitimini geciktirmemek ama doğru zamanı yakalamak, çocuğu olumsuz etkilememek de çok önemli.

En korktuğum eğitim bu valla.
1 günde veren arkadaşlar olduğunu duyunca cok sevindim, umutlandım da.
Büyük başarı tebrikler:)

Bazılarınız konu sahibini sert bir şekilde eleştirmiş 3 buçuk yaşındaki çocuğa tuvalet eğitimi vermemiş diye . Şuna bir açıklama getirmek istedim, benim kızım 1 buçuk yaşında bıraktı bezi büyük oğlum ise 3 küçük ise hala bezli. Her çocuk farklı ve farlı gelişir, hiçkimse kendi çocuğuyla kıyaslamasın. Çocuk hazır olmadan bezi bıraktırmaya çalışmak çocukta travma yaratabilir. Kaldıki küçük oğlum icin hala çalışıyoruz ama çocuk bırakmak istemiyor , bu durumda elden ne gelir ... Kimse tutupta benim anneliğimi yargılayamaz çocuğuma tuvalet eğitimi vermiyorum diye .

Kendi adıma cevaplayayım, konu çocuğun çişini neden söylemediği değil, söylememesinin nedenlerinin neler olabileceği üzerineydi. Annenin nerede yanlış yapıp, uzun vadede başka konularda da hasar vermemesi adınaydı yazdıklarım. Teori kadar pratik de önemlidir hayatta.

Bebeğim daha 8 aylık bez yüzünden mantar bile oldu (Rabbim kimseye vermesin) ki bezini düzenli olarak değiştirip hergün yıkamamıza rağmen oldu.. Keşke büyük olsaydı da bezden çıkrtsaydım dedim yani.. Poposu hava alsın diye bezsiz bıraktığım zaman ki mutluluğu görülmeye değerdi.. Ben de tuvalet eğitiminden çok korkuyorum.. annem bana diyor ki kakası geldiği zaman anladığın zaman tuvalete götür orda yapsın.bezine anlat burası tuvalet kakamızı burada yapacağız büyüyünce falan de daha kolay bezden çıkartırsın ben size öyle yapmıştım hiç zorlanmadım bezden çıkartınca diyor ama yine de korkuyorum

uğraştım ama bırakmadı dediği noktada Pedagog önerildi kendisine.

Siz değiştirilmesinde sakınca görmüyorsanız değiştirsinler kimse yargılamaz ama mahremiyet bebeklikten başlar ben babasına dahi değiştirtmedim oğlumun şimdiye kadar bu durumu da siz yargılayamazsınız pedagogların görüşüyle bu karara vardım ben.
tuvalet eğitimini daha vermediyse bu kimseyi ilgilendirmez insanlar burada kişiye göre yargılıyor galiba en doğrusunu anne bilir bebek için çocuk için
Ben bu durumda bezli bir şekilde verseydim kesinlikle aramalarını söyler çalıştığım halde izin alır giderdim kaldı ki 3 yaşındaki çocuklar bebekler gibi sürekli kaka yapmıyor iki yaşında oğlum günde en fazla iki kez yapıyor
Kreşe gidip diğer çocukların içinde elbette alınmayacaktır öğretmende alıyorsa keza başka bir odada alıyordur değil mi

Ve diğer bütün komik bulan beğenmeyen anneler siz hakikaten kişiye göre yargılama yapıyorsunuz objektif değerlendirmeyi bilmiyorsunuz siz çocuklarınızı tam zamanında mı eğitim verdiniz çocuklarınız tam zamanında mı her şeyi öğrendi ve siz hiç çocuklarınız için endişelenmediniz mi ve ne olursa olsun kimse kimsenin anneliğini yargılayamaz bu kimsenin haddine değil

yahu cocuk krese gıdıyor krese
altı kırlı mı bırakılsın ?
cocuk gelısımıne ters cocugun altını kırlı bırakmak

okulda kapıda mı bekleyeceksınız altına yaparsa bezını degıstıreyım dıye?

3 yasında cocuk kendısı ne gıyecegıne karar verır oyle bır yastayken yasıtlarının arasından cagıracak annesı veya annesını kapıda bekleyecek gel altını temızleyeyım dıye dusunebılıyor musunuz ? normal mı bu
halbukı pedegogla 2-3 seansla cozulecek kadar basıt bır seyı cocugun hayatına nıye mal edılsın ?

saglık sorunu veya zıhınsel problem yanı olası saglık problemlerı dısında yasına gore davranılmalı cocuga saglık sorunu olsa ona gore konusulurdu zaten

3 yasındakı cocuga 1 yasındaymıs gıbı davranırsanız o da 3 yasında olmasına ragmen 1 yasında gıbı davranır
eger benım cocugum daha alısmadı bezını sadece ben degıstırebılırım dıyorsanız ogretmene soylersınız kı ogretmende once normalde nasıl olması gerektıgı konusunda bılgılendırır ama yıne de saygı duyar velının ınadına bez degıstırecek degıl netıcede

burda konu sahıbı ogretmene bunu soylememıs ogretmenın haberı yok bu durumdan

Konu sahibi susun sancım geliyor kötüyüm filan demişsiniz e okumasanız madem kötüsünüz?
Ben şayet hamile olsam böyle bir tartışma çıksa kimsenin kaçtı demesini umursamadan sayfayı kapatır sakinleşir kendime gelirim bebeğimden değerli değil ya..

bu tarz hassasiyeti olan tuvalet alışkanlığı olmadan vermesin anlamındaydı yazdıklarım

cidden iş yeriniz çocuğunuz kaka yaptı diye değiştirmeniz için izin verir mi

malum insanlar kendileri hasta olduğunda dahi izin alamıyor da

her gün ya da haftada 3 olsun

benim çocuk kreşte altına yapmış değiştirip geleyim diyene ilk hafta ise alışma haftası vs ise izin verilir de hep bunun için izin verilir mi

kreş gözünüzde nasıl canlandı bilemedim tabii ki altını sınıfta değiştirmeyeceksiniz ama kapıdan gireni çıkanı çoğu okulda çocuklar da görür

birisi tuvalete gitmiş olur elini yıkamaya gitmiş olur vs vs

hep Ahmet in annesi geliyor denir

kreşlerde olağan şartlarda diğer çocuklar 5 te giderken siz çocuğunuzu daha erken almayın biz kaldık hissine kapılmasınlar dahi denirken

birisinin annesinin sürekli alt değiştirmesi için gelmesine izin verilmesini beklemeniz ütopik geldi

pedegoglar da malum çoğu konuda hem fikir değiller ama tek önerim çocuğun annesini anneden başka kimse açmayacak ise kreşe tuvalet eğitiminden sonra başlatmanız zira ikiniz için de sıkıntılı bir süreç olabilir

Bende akmasını istemiyorsan tuvalete yapmalıyız diyordum ama kesinlikle reddediyordu ve gözüme baka baka orta yere salıyordu. sebebini sorduğumda sadece istemediğini söylüyordu. ama aynı zamanda gece yapmıyordu mesela.
en son eğer yaparsan tuvalet sana hediye verecek diyor lazımlığın altına tofita koyuyordum normalde yemediği için sırf onun derdine 10 dkk da bir çişi geliyordu sonra alıştı tabi bu süreçte ben çooook halı, koltuk sildim. çooook çileden çıktım. olmuyor demek çözüm olmuyor malesef şimdi kaçırmaz bile çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…