Kızım,kreş ve bez meselemiz

Bi sakin olun önce, daha önce yanlış yapmış olsanızda şuan hamile ve tek başınasınız. Kimseye laf yetiştirmek zorunda değilsiniz, özrünüzü dilediniz geriye kalan tartışmaları boşverin. Daha önceki mesajımda da yazdım, geç kalmış falan olduğu için değil direndiği için çocuğunuzu bir uzman psikoloğa götürün. Taşınmışsınız, babadan ayrı, zor dönemler onun için. Hiç bir sıkıntısı olmamasına rağmen benzer bir dönemde götürmüştüm kızımı uzmana, o kadar kolay atlattık ki süreci. Sizde gidin uzmana çok pimpiriklisiniz, ikinci çocuktan sonra hepten derbeder olmayın. Siz mutluysanız, sakinseniz çocuğunuzda öyle olur. Kaygılı, stressli bir annenin huzurlu, rahat bir çocuk yetiştirme olasılığı pek yok inanın.
Çok haklisiniz,şuan kresteyiz,kizim henuz içeri girmedi direniyor.Kresin kapisinda oturup bekliyoruz.Gitmekde istemiyor kreşe girmekte:))
ögretmeniyle konuştuk,kararli durup sabirla içeri girmeye ikna edeceğim.yoksa tüm kreşlere bakış açisi hep ayni olacak.
uzman konusunu arastiriyorum.

Siz değiştirilmesinde sakınca görmüyorsanız değiştirsinler kimse yargılamaz ama mahremiyet bebeklikten başlar ben babasına dahi değiştirtmedim oğlumun şimdiye kadar bu durumu da siz yargılayamazsınız pedagogların görüşüyle bu karara vardım ben.
tuvalet eğitimini daha vermediyse bu kimseyi ilgilendirmez insanlar burada kişiye göre yargılıyor galiba en doğrusunu anne bilir bebek için çocuk için
Ben bu durumda bezli bir şekilde verseydim kesinlikle aramalarını söyler çalıştığım halde izin alır giderdim kaldı ki 3 yaşındaki çocuklar bebekler gibi sürekli kaka yapmıyor iki yaşında oğlum günde en fazla iki kez yapıyor
Kreşe gidip diğer çocukların içinde elbette alınmayacaktır öğretmende alıyorsa keza başka bir odada alıyordur değil mi
Babasına bile mi değiştirtmediniz? Bu yaptığınız hiç doğru değil.

Afedersiniz birşey diyeceğim yeri gelyor biz 1 haftalık adet döneminde orkidden rahatsz oluyoruz. Peki çocuklarımızı neden düşünmüyoruz da uzun süre bezde tutuyoruz ? 3.5 yaşndaki çocuğa yazık değil mi ?

Bezi geç bırakan ya da bırakmamaya inat eden çocuklar, anneleri onları yeterince düşünmediği için bırakmıyor zaten. İstiyorlar ki yazık olsun.
Ne garip bir mesaj bu ya.

Ben de 2 yaş sürecinde denedim, olmadı. 2.5 yaş sürecinde denedim. Olmadı. 3 yaşa 1 2 ay kala baktım bezlenmekten şikayetleniyor, dedim almayalım o zaman. Hevesle atladı gaza gelip. Almadım da cidden. Çişi gelince bez sordu, e dedim istemedin almadım idare et bugün beni, yarın alırım. Bahane uydura uydura almadım bezi. 33 34 aylıktı 3 4 gün öyle köşe kapmaca oynadık bez yok diye.

Geç bırakmanın artıları da var, gece altına kaçırmıyor bilinçli. Gündüz de kaçırmıyor kaslar sağlam, temizliğini kendi yapabilmeyi kısa sürede öğreniyor tuvalete tamamen kendi gidip temizlenip sifonu çekip çıkabiliyor.

sen yazsaydın sana da yazardım aynı yorumları

zira birey olma aşamasının tuvalet eğitimini geçip kız çocuğu olup benlik algısı ve cinsiyet algısı da oturmalı

okuldaki uygulamalırını bilemem tabii yaşayan sizsiniz ama genel bez bırakma yaşı 3 yaş üstü çünkü bu bağımsız tuvalete gitme yaşıdır diyorlar

yani giyinip soyunabilir çişini yapıp çamaşırını çekebilir

3 yaş çocuğu üst kıyafetini zor çıkarsa da altını çoğunlukla çıkarır ve çeker

bu da tuvalet bağımsızlığı için yeterlidir esasen

eskiler çocuğu 1 yaşında tuvalete alıştırdık der ama onlar kendileri götürüp çocuğu "çiş tutmuşlar"

çocuğun benim çişim geldi gidip yapayım diyebilecek algısı olduğunda -ki konu sahibininki bence mükemmel (henüz çiş yapmadım değiştirme dahi diyebiliyor)- onu bezle devam ettirmek büyüme algısını azaltıyor, yine bir üst aşamaya geçmesini de engelleyip sorunlarına akılcı değil ağlamalı çözümler sunmasına sebebiyet veriyor

Seninle benzer seyler soyluyoruz aslinda , benim dedigim sadece oo cok gec kalmissin bez birakmakta minvalinde yorumlardi , sorun bezi birakma yasi degil konu sahibinin cocugunun tepkileri , bence yani benim gordugum konudaki cocuk bezi birakmis olsaydi ve kreste ilk gun ogretmeni gel seni tuvalete goturuyum cisini yap dese de ayni tepkiyi verecekti bilmiyorum anlatabiliyor muyum ne demek istedigimi ?
Sorun yas , bez birakma vs degil sorun cocugun cinsel bolgesiyle olan sorunlu iliskisi ve bunun temelinde verilen yanlis mahremiyet egitimi var
Benim kızım da bezli, o da cisini soyluyor , kiyafetini degistiriyor vs aslinda hazir birakmaya ama yasadigimiz bazi ozel durumlardan dolayi birakmiyor , ben bunun sebeplerini biliyorum ve uzerinde calisip destek aliyoruz zaten , ama benim kizimin konudaki cocuk gibi bir ilişkisi yok beziyle cunku ben ona mahremiyet egitimi vermedim , bunun icin cok kucuk daha

Çok haklisiniz,şuan kresteyiz,kizim henuz içeri girmedi direniyor.Kresin kapisinda oturup bekliyoruz.Gitmekde istemiyor kreşe girmekte:))
ögretmeniyle konuştuk,kararli durup sabirla içeri girmeye ikna edeceğim.yoksa tüm kreşlere bakış açisi hep ayni olacak.
uzman konusunu arastiriyorum.
Hazır yan yana otururken hemen küçüklüğünüzden bir hikaye yazın kafanızda yada hali hazırda varsa anlatın. Tatlı tatlı sorular soracaktır, meraklanacaktır, sorgulayacaktır. Sonunu cesaret verici ve komik bir şekilde bitirmeye çalışın.

bu tarz hassasiyeti olan tuvalet alışkanlığı olmadan vermesin anlamındaydı yazdıklarım

cidden iş yeriniz çocuğunuz kaka yaptı diye değiştirmeniz için izin verir mi

malum insanlar kendileri hasta olduğunda dahi izin alamıyor da

her gün ya da haftada 3 olsun

benim çocuk kreşte altına yapmış değiştirip geleyim diyene ilk hafta ise alışma haftası vs ise izin verilir de hep bunun için izin verilir mi

kreş gözünüzde nasıl canlandı bilemedim tabii ki altını sınıfta değiştirmeyeceksiniz ama kapıdan gireni çıkanı çoğu okulda çocuklar da görür

birisi tuvalete gitmiş olur elini yıkamaya gitmiş olur vs vs

hep Ahmet in annesi geliyor denir

kreşlerde olağan şartlarda diğer çocuklar 5 te giderken siz çocuğunuzu daha erken almayın biz kaldık hissine kapılmasınlar dahi denirken

birisinin annesinin sürekli alt değiştirmesi için gelmesine izin verilmesini beklemeniz ütopik geldi

pedegoglar da malum çoğu konuda hem fikir değiller ama tek önerim çocuğun annesini anneden başka kimse açmayacak ise kreşe tuvalet eğitiminden sonra başlatmanız zira ikiniz için de sıkıntılı bir süreç olabilir
Konu sahibi özel durumunu açıklamış hamile ve kocasından ayrı yeni taşınmış onun psikolojisine büründüğümde kreşe de açıklar durumu ve izin alırdım ne pahasına olursa olsun. (Ama şu an kendi şartlarımda olsaydı zaten bulunduğum yer tuvalet eğitimli olmayan çocukları hiç bir kreş kabul etmiyor ) empati yaparak cevap verdim ve çok imlansız çok ütopik bir durum yok eğitim verene kadar şartları düzelene kadar kreşte anneyi idare edebilir diye düşünüyorum

Bezi geç bırakan ya da bırakmamaya inat eden çocuklar, anneleri onları yeterince düşünmediği için bırakmıyor zaten. İstiyorlar ki yazık olsun.
Ne garip bir mesaj bu ya.

Ben de 2 yaş sürecinde denedim, olmadı. 2.5 yaş sürecinde denedim. Olmadı. 3 yaşa 1 2 ay kala baktım bezlenmekten şikayetleniyor, dedim almayalım o zaman. Hevesle atladı gaza gelip. Almadım da cidden. Çişi gelince bez sordu, e dedim istemedin almadım idare et bugün beni, yarın alırım. Bahane uydura uydura almadım bezi. 33 34 aylıktı 3 4 gün öyle köşe kapmaca oynadık bez yok diye.

Geç bırakmanın artıları da var, gece altına kaçırmıyor bilinçli. Gündüz de kaçırmıyor kaslar sağlam, temizliğini kendi yapabilmeyi kısa sürede öğreniyor tuvalete tamamen kendi gidip temizlenip sifonu çekip çıkabiliyor.
Bezden çıkartma dönemi hem anne için hem oe çocuk için zorlu bir süreç.. annenin sabırlı ve dirayetli olması lazım çocuğunda hazır olması lazım.. Hazırdan kastım çişinin geldiğinin bilincinde olması, kakasının geldiğinin bilincinde olması ve bunu söylemesi.. Bu gibi uygun ortamlar oluşunca zorlanma olsa da bezden çıkartılabilir diye düşünüyorum.. Uzun büre bezde olması gerçekten çocuklar için rahatsız edici olduğunu düşünüyorum özellikle yaz aylarında ya biz ped ile bile duramıyoruz.. 🙄

O narin cildi pişik olduğunda benim de canım çok sıkılıyor.
Dün banyo yaptırırken fark ettim.
Kasiklarindaki çizgiler hep katlanmış durduğu için kızarmış derisi soyulur gibiydi, belki canı aciyor.
Bir yandan pişik kremi sürerken aklıma bir arkadaşın kolay kolay sürme genital bölgenin ph dengesi bozulmasin uyarısı geliyor.
Arada kalıyorum.

Niyetim tuvalet eğitimini geciktirmemek ama doğru zamanı yakalamak, çocuğu olumsuz etkilememek de çok önemli.

En korktuğum eğitim bu valla.
1 günde veren arkadaşlar olduğunu duyunca cok sevindim, umutlandım da.
Büyük başarı tebrikler:)
aslinda bizim başarimiz değil bence çocuğun hazir oldugu dogru zamani yakaladik bence.
kendi adima konusayim hic caba sarfetmedim dr 30 aylikken baslayin dedi bekledim okadar cok sey okudum dinledim hep cok korktum bu egitimden dogdugu gunden beri bu egitimi okudum cogunlukla allah yuzume bakti heralde ☺️

bana gore cocuk buyutmenın en zor kısımları
saglıklı sekılde ek gıdaya gecerken dogru beslenmeyı asılamak
sonra tuvalet alıskanlıgı
ve en son ergenlık
ondan sonra zaten cocuk kendı basının caresıne bakabılecek noktada rustunu ıspat etmıs oluyor bızım kulturumuzde ahlak anlayısımızda yogurulmus oluyor

cogu zaman hıc gerek olmamasına ragmen acaba ben dogru mu yapıyorum dıye kendım ıcın pedagogla gorustum zıyaretıne gıttım hem benı hem cocugumu hem esımle cocugumun ıletısımını gozlemlesın dıye
yanı pedogoglara gıtmek ıcın ılla sorun olmasını da beklemeyın sonucta bazı seylerı sorup ogrenmek ıstıyoruz en dogru merci kımdır tabıkı bu alanda egıtım almıs kısıdır bızden daha ıyı bıldıgı aşıkar degıl mı ne vakalar goruyor onlar

buyumek dunyanın en zor seyi ...cocuklar ıcın dunya ve dunyada buyumek zor ve streslı bu durumlardan en kolay nasıl basa cıkılır dıye sorunca bıze cok cıddı faydası oluyor

gonul ıster kı fanusa koyalım cocugu gozumuzun onunde buyusun cıcek gıbı :) ama olmuyor ıste o cocuk 18 yasına gelınce belkı dunyanın bır ucuna okumaya gıdecek o zaman ne olacak hah ıste gozumuzun arkada kalmaması ıcın su ılk 10 yası en faydalı sekılde atlatmak gerektıgını dusunuyorum

Pes diyorum valla ben. oğlum vajinusmus mu olacak yani ya da babasını sapık mı sanacak :KK48: en ufak bir fikriniz yok bari yargılamayın neyse hakikaten sizin kadar negatiflikten beslenen kavgacı insanlar değilim ben size iyi yargılamalar bahçenizde

Bir pedagog babasına bezini değiştirme demez buna inanmıyorum.. mahremiyet eğitimi çok farklı siz bazı şeyleri yanlış anlıyorsunuz bence.. Bu gibi durumlar ileride çocuğunuza cinsel anlamda kötü etkiler doğrur..

Konu sahibi özel durumunu açıklamış hamile ve kocasından ayrı yeni taşınmış onun psikolojisine büründüğümde kreşe de açıklar durumu ve izin alırdım ne pahasına olursa olsun. (Ama şu an kendi şartlarımda olsaydı zaten bulunduğum yer tuvalet eğitimli olmayan çocukları hiç bir kreş kabul etmiyor ) empati yaparak cevap verdim ve çok imlansız çok ütopik bir durum yok eğitim verene kadar şartları düzelene kadar kreşte anneyi idare edebilir diye düşünüyorum

şimdi anladım ama genel gibiydi yorumunuz

konu sahibi zaten bu durumu iletmemiş, öyle olsaydı belki öğretmen denemezdi hatta kızı da anlatılsaydı öğretmene izin verebilirdi

sadece eğer çocuğumuz bir topluluk içerisine giriyorsa orada bize özel uygulama bekleyemeyiz, keza yetişkinler de topluluk için özel uygulamalar beklememeli

eğer uymuyorsa oranın kuralları o topluluğa çocuğunu dahil etmemeyi tercih etmeli

Bezden çıkartma dönemi hem anne için hem oe çocuk için zorlu bir süreç.. annenin sabırlı ve dirayetli olması lazım çocuğunda hazır olması lazım.. Hazırdan kastım çişinin geldiğinin bilincinde olması, kakasının geldiğinin bilincinde olması ve bunu söylemesi.. Bu gibi uygun ortamlar oluşunca zorlanma olsa da bezden çıkartılabilir diye düşünüyorum.. Uzun büre bezde olması gerçekten çocuklar için rahatsız edici olduğunu düşünüyorum özellikle yaz aylarında ya biz ped ile bile duramıyoruz.. 🙄
Benim oğlum 3 yaşını biraz geçe bıraktı bezi. Doktoru erken başlamamamı önerdi aksine. Acele etmeyin dedi. Çocuğun fiziki anlamda hazır olmasını beklememi söyledi. Bunlar da merdiven inip çıkması, basamaktan hoplayıp inebilmesi ve gece kuru kalkmasıydı. Hazır olmayan çocuğa zorla eğitim vermenin asıl zarar olduğunu söylerdi. Hazır olmayan çocuğu olan ebeveynleri burda bilinçsizce korkutmayın lütfen. Her çocuğun o bölgedeki kaslarının gelişimi aynı zamanda tamamlanmayabilir. Fizyolojik açıdan da hazır olmalı çocuk

O narin cildi pişik olduğunda benim de canım çok sıkılıyor.
Dün banyo yaptırırken fark ettim.
Kasiklarindaki çizgiler hep katlanmış durduğu için kızarmış derisi soyulur gibiydi, belki canı aciyor.
Bir yandan pişik kremi sürerken aklıma bir arkadaşın kolay kolay sürme genital bölgenin ph dengesi bozulmasin uyarısı geliyor.
Arada kalıyorum.

Niyetim tuvalet eğitimini geciktirmemek ama doğru zamanı yakalamak, çocuğu olumsuz etkilememek de çok önemli.

En korktuğum eğitim bu valla.
1 günde veren arkadaşlar olduğunu duyunca cok sevindim, umutlandım da.
Büyük başarı tebrikler:)
annelere akıl oynattırır cinsten bir eğitim doğrusu fakat er yada geç oluyor. oluncada tadından yenmiyor :halay:

Bir pedagog babasına bezini değiştirme demez buna inanmıyorum.. mahremiyet eğitimi çok farklı siz bazı şeyleri yanlış anlıyorsunuz bence.. Bu gibi durumlar ileride çocuğunuza cinsel anlamda kötü etkiler doğrur..
Ya anne ya baba bir kişi belirlenir ve o kişi üzerinden devam eder çocuk anlar ki kendi bedeni özel ve sakınması gerekir yani babadan kaç sapık demiyor tabi ki pedagog.

Back