Kızım,kreş ve bez meselemiz

Benim oğlum 34 aylıkken nadiren kuru kalkardı. Ama merdivenden rahat inemezdi. Her çocuğun hazır olması farklı. Bize göre diye bir durum yok. Tuvalet eğitimi denen şey zaten o bölgedeki kasları tutabilmeleri. Bunu bazı çocuklar 3,5 yaşında yapabiliyor
Tamam ama konu sahibinin çocuğu çişini yapıp yapamadığını herşeyini biliyor anlıyor.. benim yorumum konusahibine yönelik zaten..

ben o doğru beslenmeyi aşılayamadım galiba 😳
kafam okadar karistiki bu donemde dr blw dedi
sulale ay kendin yedir pis alismasin dedi sert yiyeceklerle blw sulu yiyeceklerle kendim destekledim hangi ay ne yiyecek diye dusunmekten listeye bakmaktan gozlerim belerdi sonuc cocuk sebzeyi sebze gibi yemiyor 😟 bu konudaki tek basarim et balik tavuk ve corbalar, cok isterdim oturup mis gibi sebzeyi meyveyi kutur kutur yemesini ama olmadi heralde ben yapamadim 😟
kiziyorum bazen kendime eskiler gibi ne yediysem suyuna ekmek mi bansaydim bilemedim ki.
dusunmuyorum ama 2.cocugum olsa heralde hic blw falan ugrasmaz ne yiyorsam az az tattirirdim
ben 6 aylıktı dırekt blw ile basladım
once bır ıkı kasık ben verdım gerı kalanı onune koydum altına da kullan at ortulerden gazetelerden serdım yazın dırekt balkonda yedırdım falan :D
beslenme damak tadı nasıl baslarsa oyle gıdıyor alıskanlıkları degıstırmek sonra zorlasır cocukken seker ekmek verıp ergenlıkte yeme zararlı demek olmaz

kızım sunı sekerın tadını hala bılmez cola falan cips bılmez sadece meyveden alıyor sekerı bende hamur ısı sunı seker tuketmıyorum yanı evde buna uymalı
cocuga ozel uygulamadık bız de saglıklı beslendık pırınc lapası sekerlı muhallebı falan hıc vermedım onun yerıne tarhana corbası mercımek corbası somon balıgı ve onun suyundan sebze corbası yedırdım
ılk baslarken yedıklerının cogunu doktu ama sonra ogrendı

once hıc yapamayacak gıbı geldı bana eyvah dedım bu ıs boyle mı olacak :D

meger cocuklar bebekler ogrenmeye dunden razıymıs sünger gıbıler hanı terım varya anne karnında mı ogrendın dıye gercekten onun gıbı bırsey oluyor bız buyukler zorluk cıkarıyoruz aslında :D

Benim çocuğum daha 8 aylık bunları bilmiyorum kendim deneyimlemedim ama eltimin, görümcemin ve abimin çocukları ve arkadaşımın çocukları 1 buçuk yaşında merdivenden kendileri inip çıkmaşa vb şeyler yapmaya başladı..
Eğer kendi çocuğunuzu onlarkiyle kıyaslarsanız yanlış yaparsınız, nitekim allah korusun çocuğunuz belki ilerde sorunlu olucak ozaman bu sizi çok üzebilir. İnsallah saglıklı bir çocuk olur ve gelişimi normal ilerler öyle olsa bile bazı çocuklar erken bazıları geç öğrenir , önemli olan sağlıklı gelişmesi .

once bır ıkı kasık ben verdım gerı kalanı onune koydum altına da kullan at ortulerden gazetelerden serdım yazın dırekt balkonda yedırdım falan :KK70:
beslenme damak tadı nasıl baslarsa oyle gıdıyor alıskanlıkları degıstırmek sonra zorlasır cocukken seker ekmek verıp ergenlıkte yeme zararlı demek olmaz

kızım sunı sekerın tadını hala bılmez cola falan cips bılmez sadece meyveden alıyor sekerı bende hamur ısı sunı seker tuketmıyorum yanı evde buna uymalı
cocuga ozel uygulamadık bız de saglıklı beslendık pırınc lapası sekerlı muhallebı falan hıc vermedım onun yerıne tarhana corbası mercımek corbası somon balıgı ve onun suyundan sebze corbası yedırdım

once hıc yapamayacak gıbı geldı bana eyvah dedım bu ıs boyle mı olacak :KK70:

meger cocuklar bebekler ogrenmeye dunden razıymıs sünger gıbıler hanı terım varya anne karnında mı ogrendın dıye gercekten onun gıbı bırsey oluyor bız buyukler zorluk cıkarıyoruz aslında :KK70:
ben de aynı şekilde ilerledim. Suni şeker çok nadir almıştır. Etrafımdakiler benim yaptığımın yanlış olduğuna ikna etmeye çalışıyorlar beni :D

Oglum tuvaletten kesinlikle korkmuyor hatta tuvalete gidelimmi diyince koşarak gidiyor. Lazımlıga oturmayı sevmiyor o yüzden klozete özel kapak aldık oraya oturuyor.
Bizim sorunumuz sanırım konuşmayla alakalı. Oğlum iç dil aynı anda öğreniyor , bazı çocuklar çabuk kavrıyor ama bazıları sorun yaşayabiliyor, şimdilik konuşma terapilerinde kavra kısmını geçtik ama cümle kurma kısımlarında takılıyoruz .
Sanırım yapmak istediği şeyleri kelimelerle ifade edemiyor , ama soru şeklinde sorduğumuzda yanıtlıyor o yüzden sürekli tuvalet konusunu hatırlatmamız gerekiyor .

olabilir çok dilli çocuklarda bu sıkıntı var

yukarıda da yazdım ben kendi deneyimimi benimki hiç konuşmuyordu

anne baba es mama gibi birkaç kelime vardı

es su demek

çişini yapınca es dedi

sonra kendi yaptı

yani okulda sıkıntı yaşayacağı kanaati ile bezinden ayrılmıyor olabilir zira kreşte çişi gelen söylüyorsa bu bir sıkıntı hissi yaratabilir

evde gidip kendisi yapabilir kimseye söylemesi gerekmez ki

oğlum kreşte iken çişi gelen gider yapardı ama kakaları geldiğinde yardımcı öğretmene "öğretmenim büyük tuvaletim geldi yardımcı olur musunuz " diyorlardı

öğretmen de sen git başla, ben geleceğim diyordu

sonra gidip temizlemeye yardım ediyordu

benimki bunu söylememek için tuttu ve kakasını akşam yapmaya başladı, aylarca öyle idare etti

sonra evde de kendi silince sorun çözüldü

sizinki kendini bu nedenle ifade etmek istemediği için bezden vazgeçmiyor olabilir

ama tuvalet ile sıkıntısı yoksa evde kimseye söylemesi gerekmediği için alışabilir yine kreş uygulamasını bilmiyorum ama daha bağımsız olursa belki dille ilgili kaygıları da azalabilir

şimdi aklıma geldi bu konuşmayan, henüz tuvalet eğitimi alalı 1 hafta olmuş iki yaşında dahi olmayan çocuk ile tatile gittim

lazımlığı odada ama biz uzak bir yerdeyiz neyse ık pık oradaki tuvalete götürttürdü kendini, kakası gelmiş yaptık

biraz sonra tekrar tutturdu, bende hani tuvalet değişik geldi merak etti o nedenle tutturuyor sandım

bir daha gittik bir daha hem de daha çok gelmiş kakası

konuşamasa da ifade eder o kendini

gelişim süreçleri zor ama ileride çok dilliliğin faydasını görür

kolay gelsin

Benim oğlum 34 aylıkken nadiren kuru kalkardı. Ama merdivenden rahat inemezdi. Her çocuğun hazır olması farklı. Bize göre diye bir durum yok. Tuvalet eğitimi denen şey zaten o bölgedeki kasları tutabilmeleri. Bunu bazı çocuklar 3,5 yaşında yapabiliyor
Benim oğlumda merdiven inebiliyor ama biz yinede destek oluyoruz düşme ihtimaline karşı, ama bunun aksine bisiklet sürmeyi 2 yaşında öğrendi . Her çocuğun becerisi bence aynı yönde ölcülmemeli. Diğer çocuklarım 13 ve 11 yaşında inanın herbiri farklıydı . Biri konuşmayı ve bez bırakmayı çok erken öğrendi diğeri yüzmeyi, yazmayı alfabeyi vs şeyleri ... o yüzden sağlıklı geliştiği sürece geç öğrenmesini dert etmiyorum. ..

Anne,baba,babaannede degisiyor.Bakici ablasida degisiyordu.
Bezsiz birakmak istedim cok direniyor asla bezsiz kalmak bile istemiyor.Degisime.dirençli bir kizim var.Hala daha tasindigimiz eve gitmek istiyor.Ordaki arkadaslarini istiyor.
Ogretmene degistirirdi kizim ama biraz alistiktan sonra degistirirdi..
bende ilk iki saat icinde boyle birseyin olabilecegini tahmin edip konusmamistim ogretmeniyle
Acaba kızınız la gidip mağaza marketen yeni külotlar alsanız beğendiği bir karakter olabilir aunı şekilde lazımlıkda alıp işlesniz ödülle .çoçukların illa bir kapısı vardır o kapıyı bulmalısınız

once bır ıkı kasık ben verdım gerı kalanı onune koydum altına da kullan at ortulerden gazetelerden serdım yazın dırekt balkonda yedırdım falan :KK70:

once hıc yapamayacak gıbı geldı bana eyvah dedım bu ıs boyle mı olacak :KK70:

meger cocuklar bebekler ogrenmeye dunden razıymıs sünger gıbıler hanı terım varya anne karnında mı ogrendın dıye gercekten onun gıbı bırsey oluyor bız buyukler zorluk cıkarıyoruz aslında :KK70:
valla bizim ki agziyla tavuk pilav yaparmisin diyor bana neden evde tavuk pilav canavari bir anne ve baba var 😁
pirinc olmaz desem cocuga sen güp güp verseler hergun yiyeceksin diyecek sanki cevap olarak.
bizimkide corbanin her çesidini içer
et balık süt yogurt oda tamam ama sebze yok işte çünkü babasida sebze sevmedigi icin ben ancak cok canim cekerse oglenleri kendimize yapiyorum onuda yemiyor.
luzumsuz babasi sofrada surekli ot yenirmi ya dedigi icin belkide cocukta buda yer etti.
yemegini kendi yiyebiliyor corbalarda basarisiz biraz sadece

Tamam ama konu sahibinin çocuğu çişini yapıp yapamadığını herşeyini biliyor anlıyor.. benim yorumum konusahibine yönelik zaten..
Bunlar ölçü değil işte.
Benim de oğlum bezli döneminde çişinin geldiğini kakasının geldiğini bilirdi, yapıyorum diye söylerdi. Ama gece kuru kalkmazdı. Tuvalete yada lazımlığa oturmaya direnirdi. Geldiği anda yapardı yani. Ama tutamazdı. Gayet aklı eriyordu ama hazır değildi. Bu 3 yaşında bezli çocuklara ve ailelerine yapılan baskı da çok yanlış.

valla bizim ki agziyla tavuk pilav yaparmisin diyor bana neden evde tavuk pilav canavari bir anne ve baba var 😁
pirinc olmaz desem cocuga sen güp güp verseler hergun yiyeceksin diyecek sanki cevap olarak.
bizimkide corbanin her çesidini içer
et balık süt yogurt oda tamam ama sebze yok işte çünkü babasida sebze sevmedigi icin ben ancak cok canim cekerse oglenleri kendimize yapiyorum onuda yemiyor.
luzumsuz babasi sofrada surekli ot yenirmi ya dedigi icin belkide cocukta buda yer etti.
yemegini kendi yiyebiliyor corbalarda basarisiz biraz sadece
corbalarda da dokmeden yemegı ogrenır annesı doke doke ogrenecek cocuk daha gayet normal

Eğer kendi çocuğunuzu onlarkiyle kıyaslarsanız yanlış yaparsınız, nitekim allah korusun çocuğunuz belki ilerde sorunlu olucak ozaman bu sizi çok üzebilir. İnsallah saglıklı bir çocuk olur ve gelişimi normal ilerler öyle olsa bile bazı çocuklar erken bazıları geç öğrenir , önemli olan sağlıklı gelişmesi .
Ben kıyaslamıyorum ki. Kıyaslasaydım bu büreci bilmiyorum bebeğim 8 aylk demezdim.. İstisnalar vardr ama genel olarak öyle olduğunu düşündüğüm icin söyledim.. iyi günler

Bunlar ölçü değil işte.
Benim de oğlum bezli döneminde çişinin geldiğini kakasının geldiğini bilirdi, yapıyorum diye söylerdi. Ama gece kuru kalkmazdı. Tuvalete yada lazımlığa oturmaya direnirdi. Geldiği anda yapardı yani. Ama tutamazdı. Gayet aklı eriyordu ama hazır değildi. Bu 3 yaşında bezli çocuklara ve ailelerine yapılan baskı da çok yanlış.
Belki de benim de etrafımda konuşunca bezden çıkartmaya çalışırsın diye baskı var o yüzden doğrunun o oldugunu düşündüğüm için öylemişimdir bilinç altı olarak bilemiyorum 😌

hosgeldin koalina.
intikamini aldin,için rahatladiysa bende sevinirim.
Ama ben psikolojim bozuk diye hicbir zaman kizimdan sevgimi ilgilimi esirgemedim.
Konu sahibi; şu yorumunuzdan sonra çok aşağılık biri olduğunuzu düşündüm. Ne kadar çirkin bir ruh haliniz var. Ben de şahsen çocuklarınıza acıdım.

evet vermedim hiç denemedim hatta..
yahu nasil okuyorsunuz.defalarca yazdim verdim hep verdim.ama olmuyorr olmuyor
Inspl
yanlis yazdiniz galiba benim kizim 18 aylikken ogrendi hep pisik aorunu.uz vardi erken ogretmek zorunda kaldim konu sahibine mi demek istediniz
Evet pardon yanlış alintiladiysam konu sahibine demek istedim....

Fizyolojik bir sıkıntı yoksa (idrar torbasinin boyutunda sıkıntı ya da istemli kaslarin calismasiyla ilgili bir problem yoksa), 3 yas tuvalet eğitimi için çok geç.
Sitede ana okulu yöneticisi olan pedagoji eğitimi almış biri vardi adini hatırlayamadım o daha iyi bilir.
Sonuç olarak ogretmende bir sıkıntı yok sıkıntı velide.

Fizyolojik bir sıkıntı yoksa (idrar torbasinin boyutunda sıkıntı ya da istemli kaslarin calismasiyla ilgili bir problem yoksa), 3 yas tuvalet eğitimi için çok geç.
Sitede ana okulu yöneticisi olan pedagoji eğitimi almış biri vardi adini hatırlayamadım o daha iyi bilir.
Sonuç olarak ogretmende bir sıkıntı yok sıkıntı velide.
İnsanlar sorunu çözmek istemiyor aslında ,sadece taraf arıyorlar o yüzden anlaşamıyoruz. 3 yaş geç bunu kabul etmeli insanlar, he çocukta başka sorunlar varsa tabii ama kalkipta her çocuk bir değil demek ne biliyim bana acayip geliyor🤷

İnsanlar sorunu çözmek istemiyor aslında ,sadece taraf arıyorlar o yüzden anlaşamıyoruz. 3 yaş geç bunu kabul etmeli insanlar, he çocukta başka sorunlar varsa tabii ama kalkipta her çocuk bir değil demek ne biliyim bana acayip geliyor🤷
Bence bir şekilde çocuk ogrenemiyorsa üroloji görmeli. Ben çok uzun yıllar çiş kaçırdım tutamadım ve yıllar sonra tedavi görmeye başladım idrar torbasinda şu an hatirlamadigim bir sorundan dolayı.
Tamam çocuk öğrenememiş olabilir ama insan merak edip bir arastirir bu cocukta fizyolojik bir sorun mu var neden tutamiyor diye.
Sonuç her türlü ihmalkar ebeveyne geliyor...

Bunlar hep bez lobisinin oyunu 😀 Eskisi gibi elde yikasak kimse her çocuk bir değil demez yaşı dolmadan öğretmeye çalışırdı 😀 Üç yaş geç ama çocukta psikolojik ya da fiziksel bir sikinti varsa durum farklı tabi.

Kadın daha ne yapsın? Değiştirmesini istemişsiniz ki değiştirmiş. Sonra da hata mı yaptı diyorsunuz. E o zaman vermeyin kreşe. İstifa edip kızınıza istediğiniz gibi bakın. Ek olarak; sizin konularınız hep bu şekilde ve haberiniz olsun böyle davranırsanız sizin tavırlarınız travma etkisi yaratacak.

Back