Kızım,kreş ve bez meselemiz

Erken doğum riskiyle karşi karsiya olan,şuan yanliz yasayan bir anneyede yeterince linç girişiminde bulunuldu.Umarim sizde rahatlamişsinizdir
Tüm yorumları okumadım ara ara baktım anladığım kadarıyla geçmişte büyük ve acımasız konuşmuşsunuz karşınıza çıkmış, şu an üzgün ve pişmansınız.
Peki kendinizi üzmemek adına "konuyla ilgili" gerekli cevapları aldıysanız artık bakmasanız buralara... Daha iyi olmaz mı?Hala laf yetiştirmem gerek modundasınız, sizede yazık

bu düşüncede ise kreşe altında bezi olan çocuğu yazdırmamalı

zira kreşe anneler yani diğer çocuklara göre yabancılar giremez, kreşin güvenliğini ve mahremiyetini bozar

şimdi corona da var o nedenle neden alışma sürecinde siz dışarıdaydınız dahi diyemedik

bir de cidden merak ettim kreş çağındaki çocuğun annesi her daim telefon ile gelen bilgiyi takiben kaka değiştirmeye kreşe gidecek mesafede midir her daim hazır bekler mi

yani evde bile yeri gelir şu ocağın altını kapatayım, yeri gelir elimi yıkayayım yeri gelir telefon görüşmem bitsin denilen bir konuda öğretmenin anneye telefon edip kaka yaptı gelin deyince annenin oraya ışınlanabileceğini mi düşündünüz

bir de Ayşe nin annesi geldi değiştirdi benimkini kim değiştirecek malum çalışıyoruz ya

ya da evim ve oğlumun gittiği kreş arası araba ile 15 dakika, zira orası iyi

şimdi çocuk en iyi ihtimal ben altını değiştireyim diye 30 dakika kakalı ve sınıftan mahrum bir şekilde bekleyecek mi

3 yaşında bu çocuklar hatta daha da küçükler mahremiyet denilen bu değil

bir de öğretmen hatalı demişsiniz ama öğretmen bezli bebeğin altı ile ilgilenir ki konu sahibi 38 aylık bezli kızını kreşe yazdırırken bezli olduğun da söylemiştir, onlar da endişe etmeyin biz değiştiririz demiştir ki ilk gün değiştirelim diye hamle yapmışlar demek ki düzenekleri vs var

bir de şimdi aklıma geldi konu sahibi çantasına bez koydun mu hangi bez ile değiştirmek istemişler

zaten her veli iceri girecekse korona konusunda titizler falan yalan olur.
Normal duzende bile velilerin bu kadar cok okul icinde olmamalari lazim, simdi hele hic olmaz.
Sahsen ben cocugumu gondersem, baska veliler bez degistirme bahanesi ile sinif mevcudunu artirsalar istemezdim, sikayetci de olurdum.

tuvalet egitimini erken verince madalya alirsiniz belki.yahu derdiniz ne benimle.insan gibi yazdim annelik bir yaris degil dedim.buyuk konusmayin.cocugum yokken bende erken veririm diyordum basarili olamadim dedim.siz hala neyin derdindesiniz
Bir kızım var ikinci bebeğini bekliyorum öğretmenim ..... Erken falan vermedim tam zamanında verdim. Herşeyde kızım öndeydi diyen sizsiniz!!!!!!

Atanmadan önce bir müddet kolejde çalıştım ve sizin gibi veliler yüzünden işimi bırakacak seviyeye gelmiştim. Devlet öğretmeni olmanıza da hiç şaşırmadım en çok sıkıntı çıkaran veliler devlette çalışan meslektaşlarımızdı ne yazık ki. O öğretmenin sınıfında en az 10 tane çocuk var ve ne yapsa bu çocukların anne babalarından farklı bir ses çıkacak altını değiştirse suç değiştirmese suç tuvalete götürse suç götürmese suç. Bir de utanmadan öğretmenle konuşayım mı diyorsunuz. Kadın iyilik etmiş hemen değiştirmiş yine yaranamıyor, vahiy mi inecekti bebişinizin “travma” yaşayacağı. Çocuk sizin hassas noktanızı bulmuş parmağında oynatıyor travma falan da geçirmez merak etmeyin. Bu olaydan psikolojisi bozulan çocuk kardeşi doğunca ne yapar düşünemiyorum. Allah kolaylık versin

Cocuklar erken yasta cinselligin ne demek oldugunu bilmiyor , cinsellik , soyut kavramlar , saka yapmak vs gibi anlayamazlar , anlamalari mumkun degil , o yaslarda cocuklari bu bilgilere maruz birakmak ciddi hasara aciyor ileriki donemde , yani daha iki yasindaki bebege yogun bir mahremiyet egitimi verirsin ya vajinismus olur ya da baska sorunlar yasar cunku o yastaki bir cocugun algisinin cok otesinde konular bunlar , cocuga verilecek bilgi ve egitim yasina uygun olmasi gerekir

aman sadece küçük çocuk değil ki tüm toplumun mahremiyet algısı bozuldu

ortaokulda 12 yaşında erkek çocuklar boğuşuyor, alt alta üst üste

birisi alttakinin poposuna şaplak atmış

kızın biri öğretmene söylemiş, olay büyümüş

bu sefer birisine daha yapmıştı demişler

iki çocuk cinsel taciz mağduru öbürü de cinsel tacizci olmuş

karakol, ifade alma, mahkeme

eskiden gayet olağan olan basit bir itişme tacize gelmiş

evet tacize karşı farkındalığımızı geliştirelim de basit bir oyun dahi bu kadar ağır yerlere taşındığı için algılarımız karışıyor

küçücük çocuk hep yasaklarla büyümemeli, zira merak duygusunu da doyurmalıyız çocuk orasını neden koruması gerektiğini bilemiyor ve belki de kendisinden bile korumaya çalışıyor

yine ya klozetten bir şey çıkar da görürse zira çizgi filmlerde vs var klozetten çıkan kahramanlar

burada yazmıştı birisi çocuğu süngerbob olan tuvalet kağıdı aldırmış, konu sahibi daha pahalı olan kağıdı maddi sıkışıklıkta almış da çocuğu sünger bob popomu görecek diye kullanmamıştı

Bir kızım var ikinci bebeğini bekliyorum öğretmenim ..... Erken falan vermedim tam zamanında verdim. Herşeyde kızım öndeydi diyen sizsiniz!!!!!!
nerde dedim,nasilcarpitiyosunuz vallahi billahi pes artik ya pes.nasik insansiniz nasil bir kalbiniz var.
cocougum hala bezli diye yargilayan ayiplayan sizsiniz.bu nasil insanlik.annelik bir yaris degil bazi seyleri erken yaarlar bazilarini gec yaparlar diyen benim.ne ugrasiyosunuz benimle.gidin isinizle ilgilenin yeter

evet vermedim hiç denemedim hatta..
yahu nasil okuyorsunuz.defalarca yazdim verdim hep verdim.ama olmuyorr olmuyor
Çocuğunuz direnç gösterme olayını sizden öğrenmiş olabilir mi? Eleştirmiyorum, kendinizi tahlil edin yanlış olanı düzeltin diye söylüyorum.
Burada çok yapıcı ve probleminiz hakkında bakış açınızı değiştirip çözmenizi sağlayacak faydalı yorumlar okudum.
Altında da "bu kadın niye bunu görmüyor, hala gereksiz bir savunma içinde" diye hayret ettiğim yorumlarınız var.

Gerçekten tüm samimiyetimle yazıyorum. Bu tavrınız sizi hayatın tüm alanında yorar, gerçeği görmenizi engeller. Bunu dışarıdan size bakan bir gözün iyi niyetli yorumu olarak okuyun. Herkes bana karşı düşüncenizden sıyrılın, bunu kendi iyiliğiniz için yapın.

38 aylık bir çocuk bezi bağlıyken çişini yapıp yapmadığını kontrol edebiliyorsa eğitime hazırdır. Bu yorumu irdelemek yerine sadece "denedim olmadı" diyorsunuz. Çocuklarım tuvalet eğitimi alırken o bezi çıkarınca tekrar takmadım. Çişinin bacağından aktığını hissetmeyen, deneyimlemeyen çocuk eğitimi tamamlayamaz. Hep başlarsınız ama bezi tekrar takıp eğitimi yarım bıraktığınız için direnç göstermeye başlar. Çocuğunuz hazır ama siz değilsiniz. Belki temizlik takıntılarınız belki çocuğunuzun ağlamalarına kıyamamalarınız sebep bilemiyorum.

Bence forumu en baştan tekrar okuyun, gerçekten işinize yaracak ve hayatınızı kolaylaştıracak yorumlar var.

Atanmadan önce bir müddet kolejde çalıştım ve sizin gibi veliler yüzünden işimi bırakacak seviyeye gelmiştim. Devlet öğretmeni olmanıza da hiç şaşırmadım en çok sıkıntı çıkaran veliler devlette çalışan meslektaşlarımızdı ne yazık ki. O öğretmenin sınıfında en az 10 tane çocuk var ve ne yapsa bu çocukların anne babalarından farklı bir ses çıkacak altını değiştirse suç değiştirmese suç tuvalete götürse suç götürmese suç. Bir de utanmadan öğretmenle konuşayım mı diyorsunuz. Kadın iyilik etmiş hemen değiştirmiş yine yaranamıyor, vahiy mi inecekti bebişinizin “travma” yaşayacağı. Çocuk sizin hassas noktanızı bulmuş parmağında oynatıyor travma falan da geçirmez merak etmeyin. Bu olaydan psikolojisi bozulan çocuk kardeşi doğunca ne yapar düşünemiyorum. Allah kolaylık versin
off yeter cidden yeter..bende kolejde calistim hatta anaokukundada calistim.bi yazmayin artik.defalarca aciklama yaptim.kimse suc bulmuyor ogretmende

Erken eğitim verilince tabiiki madalya takan olmuyor ama çocuk etkileniyor. Bakın şimdi travma olmuş mudur diye uzuluyorsunuz. Bence üç yaşında çocuğun bezlenmesi daha büyük travma onun için tabi ama tercih sizin.

ama her cocuk ve aile bir degil ki,
tuvalet egitimi konusunda okudugum nerdeyse tum kaynaklar, asla tasinma oncesi sonrasi bu egitimi vermeyin diyorlar mesela.
cocuga bu egitimi konu sahibi zaten gectigimiz 3 4 ayda veremezdi, oncesinde de belki cocuk hazir degildi.
Bence bu kadar kesin konusmamak lazim.
Ben iki cocugumda da ayni yontemi kullandim, ama 2. cocugumda araya tasinmalar, okul degistirmeler falan girdi, tamamen bezi birakmasi o sebeple cok uzun surdu.

Çocuğunuz direnç gösterme olayını sizden öğrenmiş olabilir mi? Eleştirmiyorum, kendinizi tahlil edin yanlış olanı düzeltin diye söylüyorum.
Burada çok yapıcı ve probleminiz hakkında bakış açınızı değiştirip çözmenizi sağlayacak faydalı yorumlar okudum.
Altında da "bu kadın niye bunu görmüyor, hala gereksiz bir savunma içinde" diye hayret ettiğim yorumlarınız var.

Gerçekten tüm samimiyetimle yazıyorum. Bu tavrınız sizi hayatın tüm alanında yorar, gerçeği görmenizi engeller. Bunu dışarıdan size bakan bir gözün iyi niyetli yorumu olarak okuyun. Herkes bana karşı düşüncenizden sıyrılın, bunu kendi iyiliğiniz için yapın.

38 aylık bir çocuk bezi bağlıyken çişini yapıp yapmadığını kontrol edebiliyorsa eğitime hazırdır. Bu yorumu irdelemek yerine sadece "denedim olmadı" diyorsunuz. Çocuklarım tuvalet eğitimi alırken o bezi çıkarınca tekrar takmadım. Çişinin bacağından aktığını hissetmeyen, deneyimlemeyen çocuk eğitimi tamamlayamaz. Hep başlarsınız ama bezi tekrar takıp eğitimi yarım bıraktığınız için direnç göstermeye başlar. Çocuğunuz hazır ama siz değilsiniz. Belki temizlik takıntılarınız belki çocuğunuzun ağlamalarına kıyamamalarınız sebep bilemiyorum.

Bence forumu en baştan tekrar okuyun, gerçekten işinize yaracak ve hayatınızı kolaylaştıracak yorumlar var.
Bende kendim kiziyorum.O gerekli yorumlar benim için altin degerinde.
Hepsini tabiki ciddiye aliyorum.Ama hassas oldugum için sanırım olumsuz yorumlara bosuna tepki gosteriyorum.
sizin yorumunuzu okurken iyi geldigini hissettim .cok tesekkur ederim

ama her cocuk ve aile bir degil ki,
tuvalet egitimi konusunda okudugum nerdeyse tum kaynaklar, asla tasinma oncesi sonrasi bu egitimi vermeyin diyorlar mesela.
cocuga bu egitimi konu sahibi zaten gectigimiz 3 4 ayda veremezdi, oncesinde de belki cocuk hazir degildi.
Bence bu kadar kesin konusmamak lazim.
Ben iki cocugumda da ayni yontemi kullandim, ama 2. cocugumda araya tasinmalar, okul degistirmeler falan girdi, tamamen bezi birakmasi o sebeple cok uzun surdu.
çok tesekkur ederim.Bilinçli birilerinin olduğunu gormek cok guzel.

Bu güzel yoruma ek yapmak istiyorum.
1. Kreşin oryantasyon yöntemi-politikası tam anlamıyla doğru değil.
2. İlk gün kreşe istekli gitmek çoğu çocukta rastladığımız bir durum olmakla birlikte bir iki gün sonra vazgeçtim, gitmek istemiyorum söylemleri de çok alışık olduğumuz durumlar.
3 Ortada travmalık bir durum yok, yeni nesil annelerin travma tanımına niye bu kadar meraklı olduğunu anlamakta zorlanıyorum.
Çok haklısın arkadaşım. Kreşin hatta okulun umduğu gibi bir yer olmadığını farkeden çocuğun kreşe gitmek istememe durumunu çoğu genç anne göz önünde bulundurmuyor. Anneler "Benim çocuğuma orada ne yapıldı da okula gidicem diyen çocuk artık gitmek istemiyor " diye travma arayışına giriyorlar. Gerçi bu hikayeden gerçekten bir travma çıkabilir çünkü kreşe başlama/şehir değişikliği/babadan ayrı olma/ annenin hamileliğinin son çeyreğe girmiş olması /çocuğun bezle kurduğu ilişki ve tuvalet eğitiminin kapıda olduğunu hissetmesi ve gösterdiği tepkiler şu an hepsi arapsaçı bir halde ve ben konu sahibinin kaygı düzeyi yüksek bir anne olması ve süreci iyi planlayamamasından yola çıkarak bu düğümün kolay çözülebileceğini sanmıyorum.

Çişinin bacağından aktığını hissetmeyen, deneyimlemeyen çocuk eğitimi tamamlayamaz.

şu cümleyi gördüğümde kızımın çişi yapmam yapmak istemiyorum bacağım ıslanacak diye isyan ederken evde deli danalar gibi koşması gözlerimin önüne geldi bir anda :KK48:
söylediğiniz herşey o kadar doğru ki konu sahibi olumsuzu aklamaya odaklandığı için olumluları veya kendine çözüm sunanları görmüyor malesef

Konuya da son yorumumu yazayım. İlk yorumumda kreşin hatalı oryantasyon sürecinden bahsetmiştim.

Kreş sürecinde ufak bir problem yaşadım ancak nasıl çözeceğimi bilemeyip hemen bir pedagogdan randevu aldım (online olarak da görüşülebiliyor artık).
Sorunun bende olduğunu ve çok kastığımı, geçmiş sebelerden kendimi suçladığım için şu an üzerine fazla düştüğümü ve çocuğumun bunu çok net hissettiğini, bakışımdan bile kaygımı anlayabildiğini söyledi. Çocuk sana dokunduğunda teninden bile anlar ruh halini dedi ve ben o gün "tamam" dedim, kaygılı olmayacağım asla. Sorun her neyse o kadar büyük değil ve çözülecek. İki haftadır uğraştığım problem bıçakla kesilmiş gibi çözüldü. Çünkü kaygım cidden sıfırdı.

Bende kendim kiziyorum.O gerekli yorumlar benim için altin degerinde.
Hepsini tabiki ciddiye aliyorum.Ama hassas oldugum için sanırım olumsuz yorumlara bosuna tepki gosteriyorum.
sizin yorumunuzu okurken iyi geldigini hissettim .cok tesekkur ederim
Bi sakin olun önce, daha önce yanlış yapmış olsanızda şuan hamile ve tek başınasınız. Kimseye laf yetiştirmek zorunda değilsiniz, özrünüzü dilediniz geriye kalan tartışmaları boşverin. Daha önceki mesajımda da yazdım, geç kalmış falan olduğu için değil direndiği için çocuğunuzu bir uzman psikoloğa götürün. Taşınmışsınız, babadan ayrı, zor dönemler onun için. Hiç bir sıkıntısı olmamasına rağmen benzer bir dönemde götürmüştüm kızımı uzmana, o kadar kolay atlattık ki süreci. Sizde gidin uzmana çok pimpiriklisiniz, ikinci çocuktan sonra hepten derbeder olmayın. Siz mutluysanız, sakinseniz çocuğunuzda öyle olur. Kaygılı, stressli bir annenin huzurlu, rahat bir çocuk yetiştirme olasılığı pek yok inanın.

aman sadece küçük çocuk değil ki tüm toplumun mahremiyet algısı bozuldu

ortaokulda 12 yaşında erkek çocuklar boğuşuyor, alt alta üst üste

birisi alttakinin poposuna şaplak atmış

kızın biri öğretmene söylemiş, olay büyümüş

bu sefer birisine daha yapmıştı demişler

iki çocuk cinsel taciz mağduru öbürü de cinsel tacizci olmuş

karakol, ifade alma, mahkeme

eskiden gayet olağan olan basit bir itişme tacize gelmiş

evet tacize karşı farkındalığımızı geliştirelim de basit bir oyun dahi bu kadar ağır yerlere taşındığı için algılarımız karışıyor

küçücük çocuk hep yasaklarla büyümemeli, zira merak duygusunu da doyurmalıyız çocuk orasını neden koruması gerektiğini bilemiyor ve belki de kendisinden bile korumaya çalışıyor

yine ya klozetten bir şey çıkar da görürse zira çizgi filmlerde vs var klozetten çıkan kahramanlar

burada yazmıştı birisi çocuğu süngerbob olan tuvalet kağıdı aldırmış, konu sahibi daha pahalı olan kağıdı maddi sıkışıklıkta almış da çocuğu sünger bob popomu görecek diye kullanmamıştı

hay allah cok uzuldum ya.

Back