• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızım kızlar kızım çok üzgünüm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Aynısı benim kızımın başına geldi bu durumun adı tortikolis.Hatta birde kalça çıkığı başlangıcı vardı.Ne acı günlerdi ama çok şükür rabbime düzeldi.Kızım bir aylıktı doktora götürdüğümüzde söylemiştik sürekli kafasını sola çeviriyordu ben sağa çevirdikçe o ısrarla sola çevirirdi bunu söyleyince doktor ortopediste yönlendirdi ve o doktorda teşhisi koydu.Biz daha sonra çapa da ki doktorlara götürdük orada çocuk nörolojisi doktoru vardı oda bizi fizyoterapiste yönlendirdi ve bizim egzersiz maratonu başladı.Her gün neredeyse saat başı 15-20 dk. bu egzersizleri yapıyordum.Kızım ağlardı ben ağlardım.Doktor onun canı yanmıyor korkma yaptığından rahatsız oluyor sevmiyor ondan ağlıyor derdi.Tabi biz bu arada kalçası içinde uğraşıyorduk.Palvik bandajı diye bir alet vardı onu bacaklarına yerleştirmiştik 2 ayda o kaldı bacaklarında.
Senin kızın ne kadarlık ne zaman anladınız?

canım benim 6 aylık anladık biz doktor düzelecek diyo fakat üç aydan beri hiç biley olamadı malesef ya masaj biraz düzelmişti doktor masajı bırak dedi bıraktık şimdi yine yamuldu napcamı şaşırdım valla

küçük çocuklar kafasını tutamaz fazla canım ya takma kafana düzelir tabi sorun olsa doktor derdi

senağlamasenağlamasenağlamaarkadaşlar evet buraya konuyu açmamam lazımdı fakat burda daha çok yardımcı oluyorsunuz onun için konuyu buraya açmak istedim benim 8 aylık kızım var ve boynunu sola doğru meğilli tutuyor gitmediğim doktor kalmadı boynu düzelecek diyorlar ama hala düzelmedi butip olayla karşılaşan varmı kahroluyorum lütfen yardım edin bana içimi rahatlatın düzelecekmi arkadaşlar senağlamasenağlamasenağlama

geçmiş olsun benim bi arkadaşımın bebeği de aynen öyleydi, 3 aylıkken farketmişler doktor genelde aynı tarafa yatırmaktan demiş 3 ay fizik tedaviye gittiler sonunda normale dönmüş ama baya uğraşmışlar eve pilates topunun miniğini vermiş onunla egzersiz yapıolarmış

geçmiş olsun benim bi arkadaşımın bebeği de aynen öyleydi, 3 aylıkken farketmişler doktor genelde aynı tarafa yatırmaktan demiş 3 ay fizik tedaviye gittiler sonunda normale dönmüş ama baya uğraşmışlar eve pilates topunun miniğini vermiş onunla egzersiz yapıolarmış

nasıl acaba plates toyla egzersiz yaptırdı canım ya

benim kuzenimde de aynı sorun vardı.şu an 9 aylık..5-6 aylıkken doktora götürdüler onu da.doğum esnasında olabileceğini söylemiş doktor.yatırırken boynunun eğik tarafını havlu veya benzeri birşeyle desteklemesini söylemişti doktor..şimdi düzeldi hiç birşeyi yok...umarım sizin bebeğinizin boynu da düzelir..

öncelikle çok geçmiş olsun canım, aynı sorun benim büyük oğlumda da olmuştu, ben 40 günlük farkettim, boynunda fındık büyüklüğünde şişlik vardı, götürmediğimiz dr.kalmadı, en son çocuk cerrahına götürdük, doğum esnasında zorlamadan ötürü kaskanama yapmış ve yırtılmış dedi

ve bize bir takım egzersizler verdi, 6 ay boyuncaher ügn düzenli olarak yapacaksınız dedi ve biz eşimle çok ciddiye alarak yaptık, 1 yıl sonra neticesini göreceğiz dedi, düzenli kontrollere gittik ve çok şükür ki hiç etkisi kalmadı, oğlum iyileşti

size tavsiyemmmm hemen en yakın zaman diliminde, yani yarın çocuk cerrahına götürün, lütfen

öncelikle çok geçmiş olsun canım, aynı sorun benim büyük oğlumda da olmuştu, ben 40 günlük farkettim, boynunda fındık büyüklüğünde şişlik vardı, götürmediğimiz dr.kalmadı, en son çocuk cerrahına götürdük, doğum esnasında zorlamadan ötürü kaskanama yapmış ve yırtılmış dedi

ve bize bir takım egzersizler verdi, 6 ay boyuncaher ügn düzenli olarak yapacaksınız dedi ve biz eşimle çok ciddiye alarak yaptık, 1 yıl sonra neticesini göreceğiz dedi, düzenli kontrollere gittik ve çok şükür ki hiç etkisi kalmadı, oğlum iyileşti

size tavsiyemmmm hemen en yakın zaman diliminde, yani yarın çocuk cerrahına götürün, lütfen

benimde gitmediğim yer kalmadı canım şimdide osman gazi üni tıp fakültesine götürcem eskişehirde bakalım onedicek perşembeye randevu aldım allahın izniyele gidicez bi aksilik çıkmazsa

Hiç canını sıkma güzelim. Oğlumunda anne karnında yanlış pozisyondan dolayı ayağında eğrilik vardı. Doktoru bazı hareketler verdi ve bir kaç ay içinde düzeldi.
Gene doktorumun bir tavsiyesini sana söyliyeyim, bebişini yatırırken diğer yöne doğru yatır ve destek olarak tuzu poşetiyle havluya sar ve destek yap, böylece boynunu çeviremez.
İnan onlar büyüyünceye kadar 40 şekle girerler. Mutlaka düzelir bebişinin boynu.

Hiç canını sıkma güzelim. Oğlumunda anne karnında yanlış pozisyondan dolayı ayağında eğrilik vardı. Doktoru bazı hareketler verdi ve bir kaç ay içinde düzeldi.
Gene doktorumun bir tavsiyesini sana söyliyeyim, bebişini yatırırken diğer yöne doğru yatır ve destek olarak tuzu poşetiyle havluya sar ve destek yap, böylece boynunu çeviremez.
İnan onlar büyüyünceye kadar 40 şekle girerler. Mutlaka düzelir bebişinin boynu.

canım şu tuz torbasıyla nasıl düzelttin bi anlatırmısın tuz torbası büyükmü küçükmü

canim seni korkutmak icin demiyorum ama tedbir acisindan soylemek istedim
bir komsumuzun kizi 5 yaslarindayken hep boynu bir tarafa egik durdugu icin dr a goturmuslerdi beyninde kotu huylu olmayan bir olusum varmis ameliyat oldu cikardilar, duzeldi saglikli bir insan suan
tomogrofi cekmeyi dusunmedimi dr lar ???

canim seni korkutmak icin demiyorum ama tedbir acisindan soylemek istedim
bir komsumuzun kizi 5 yaslarindayken hep boynu bir tarafa egik durdugu icin dr a goturmuslerdi beyninde kotu huylu olmayan bir olusum varmis ameliyat oldu cikardilar, duzeldi saglikli bir insan suan
tomogrofi cekmeyi dusunmedimi dr lar ???

canım beyin utrasyonu çektirdik çok şükür bişey çıkmadı problem boynunu sadece yan tutmasıymış ve buda anne karnında meydana gelmiş

cnm yazılarını okudum cok üzüldum benımde enıstem cocuk dr u onun yanına gelen bı hastadan duymustum aynı problemdı oda boynunu yamuk tutuyo ama kötu bısey cıkmadı anne arnında olmus ınsallah en kısa zamanda duslır dualarım senınle

canım oncelıkle gecmıs olsun.ama boyle aglamakla elıne bısey gecmez.bak doktorlar ıyılesecek demıs.bıras bekle.anlıyorum bı anne ıcın cok zor bısı ama sabret ve dua et canım.:Saruboceq:

Back