• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızım kızlar kızım çok üzgünüm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
canim o zaman icinde kalmasin boyle kendi kendini uzecegine nursunaz arkadasiin dedigi gibi bir norolaga git iyice bir arastirilsin ama unutma her bebek farkli olabiliyor kiyaslama yapamiyorsun seninkide erken donmustur yasiti o anda donmeyebilir universite hastanesine goturebilirsin eger yakinlarinda varsa

bide nöroloji uzmanına götüreceğim onedicek bakalım canım inşallah bişey çıkmaz :Saruboceq::Saruboceq:

teracım bu kesın bebegın karnındakı durusuyla alakalıdır,cunku yegenım ılk dogdugunda aynı anne karnındakı gıbı duruyodu,yanı ayaklarını karnına dogru cekıyodu kollarını büzüştürüyodu,onuda cok doktora getırdıler doktor boyu uzun oldugundan anne karnında biraz sıkısmıs demiş ve düzelecegınmı söylemıs zamanla, 3. aya kadar öyle durdu sonra yavas yavas düzeldı şimdi 2.5 yasında ve o durusundan eser kalmadı.

peki masajla falanmı düzeldi canım

sayfaların hepsini okumadım teracım..
benim eltimin oğluda kafasını hep aşağıda tutuyordu.
o doktora da gitmedi..
yürümeye başlayınca düzeldi.bencede panik yapma.

senağlamasenağlamasenağlamaarkadaşlar evet buraya konuyu açmamam lazımdı fakat burda daha çok yardımcı oluyorsunuz onun için konuyu buraya açmak istedim benim 8 aylık kızım var ve boynunu sola doğru meğilli tutuyor gitmediğim doktor kalmadı boynu düzelecek diyorlar ama hala düzelmedi butip olayla karşılaşan varmı kahroluyorum lütfen yardım edin bana içimi rahatlatın düzelecekmi arkadaşlar senağlamasenağlamasenağlama

prenses tera, aynen senin anlattigin gibi arkadasimin kizi da yasamisti. Cocuk sürekli boynu tek tarafa egik durumdaydi. Dr dediklerine göre arkadasim kizini bebekken, yanlis pozisyonlarda yatirmis yani bebegi sürekli yüz üstü ve kafasi sol tarafa dönük yatirmis, ee haliyle cocuk da öyle olmus. Cok dr lara götürdü, ameliyat edip boynuna birseyler takiyorladi düzeldi ama gene de tam olarak degil.

Sen de eger kizini yüz üstü yatirinca kafasini sag tarafa cevir. Dr.lar daha iyisini bilirler tabikii.
Mesela ben de oglumu erken yasta yürütece oturttugum icin, oglumda kücük yasda drlar farektti, jimnastikle düzelttik. Oglum ayaginin tekini ice büküyordu.

Bilemem anlatabildim mi, ben de rahatsizim uzun süre oturamiyorum, boynum tutuk, halim harapkafamçokkarıştı-tatlicadiarzu-

prenses tera, aynen senin anlattigin gibi arkadasimin kizi da yasamisti. Cocuk sürekli boynu tek tarafa egik durumdaydi. Dr dediklerine göre arkadasim kizini bebekken, yanlis pozisyonlarda yatirmis yani bebegi sürekli yüz üstü ve kafasi sol tarafa dönük yatirmis, ee haliyle cocuk da öyle olmus. Cok dr lara götürdü, ameliyat edip boynuna birseyler takiyorladi düzeldi ama gene de tam olarak degil.

Sen de eger kizini yüz üstü yatirinca kafasini sag tarafa cevir. Dr.lar daha iyisini bilirler tabikii.
Mesela ben de oglumu erken yasta yürütece oturttugum icin, oglumda kücük yasda drlar farektti, jimnastikle düzelttik. Oglum ayaginin tekini ice büküyordu.

Bilemem anlatabildim mi, ben de rahatsizim uzun süre oturamiyorum, boynum tutuk, halim harapkafamçokkarıştı-tatlicadiarzu-

of canım ya geçmiş olsun benimkini doktorlar ya anne karnındaki yatış pozisyonundan yada doğumda kafasından çekmiş olarak nitendirdiler yani yanlış yatırmadan değil hem ben bir sağ bide sol tarafa hep yatırdım imkansız benden kaynaklanması aynı şekilde oğlumuda sağ sol değiştirerek yatırdım onda bi problem yok mesela

Abiminde elinin bileği öyle yan duruyor gibiymiş. Annemde çok telaşlanmış ama düzelmiş bişey çıkmamış. Hiç durmadan Masaj yaparmış dediğine göre,yerimseniben canını sıkma kötü bişey olsa söylerdi doktorlar.... Sağlıkla büyüt canım onlar bizim canlarımız ayy ne tatlıdır bebişşş yaagamyoncuiremsu

Abiminde elinin bileği öyle yan duruyor gibiymiş. Annemde çok telaşlanmış ama düzelmiş bişey çıkmamış. Hiç durmadan Masaj yaparmış dediğine göre,yerimseniben canını sıkma kötü bişey olsa söylerdi doktorlar.... Sağlıkla büyüt canım onlar bizim canlarımız ayy ne tatlıdır bebişşş yaagamyoncuiremsu

çok teşekkür ederim canım

canım benim tanıdığımın kızınında bebekken boynu bir tarafa eğikti ona doktorlar boyunluk yaptırdılar
bence sende bi doktora danış boyna takılan sanırım mika tarzı bişey.Teyzemin oğlununda bebekken boynu yana düşermiş öylede kaldı hala hafif yana eğikti seni telaşlandırmak istemem ama biraz daha araştır bu konuda.Allah acil şifalar versin canım

Merak etme canım yeğenimde öyleydi benim hatta 2 yaşına kadar mazlumlar gibi eğik dururdu.Yappooo kafa derdim ona ben şimdi 8 yaşında dimdik fıstık gibi bir kız ...Doktorlarda düzelir demiş....sıkma tatlı canını...düzelecektir eminimmm.

allah başka dert vermesin canım başka bi sorunuda olabilirdi
allah korusunki yok canım zamanla düzelir allaha şükret ve hamd et
güle güle büyüt bebeni...

canım bencede merak etme....benimde arkadaşımın kızı öğleydi belli bir zaman sonra düzeldi merak etme......

senağlamasenağlamasenağlamaarkadaşlar evet buraya konuyu açmamam lazımdı fakat burda daha çok yardımcı oluyorsunuz onun için konuyu buraya açmak istedim benim 8 aylık kızım var ve boynunu sola doğru meğilli tutuyor gitmediğim doktor kalmadı boynu düzelecek diyorlar ama hala düzelmedi butip olayla karşılaşan varmı kahroluyorum lütfen yardım edin bana içimi rahatlatın düzelecekmi arkadaşlar senağlamasenağlamasenağlama

canım benimde kardeşim öleydi...sonradan boynunda bi kas çıktı kas yırtılmış orda ufak bi operasyon geçirip bi sürede boyunluk kullandı bebekken tabi...sonra geçti hiçbişeyi kalmadı

ya doğum esnasında başından çekilmiş ki sezeryan yaptım doğumu nasıl olurki yada anne karnındaki yatış pozizyonundan kaynaklanmış diyorlar canım yaaa napıcamı bilmiyorum çok üzgünüm hep aklımda ya boynu yamuk kalırsa allahım düşünmek bile istemiyorum senağlamasenağlama

Öncelikle geçmiş olsun. Sakın kötü düşünme. İyi düşün iyi olsun herşey. İnsanlar bazı şeyleri kendileri davet ederlermiş. O yüzden içini ferah tut. Önce Allaha sonra doktorlara güven. Eğer çok sıkıntı yapıyorsan bir kaç doktora daha göster. Hepsi aynı şeyi söylüyorsa zaten üzülecek bişey yoktur. Mutlaka düzelir. Ve sen onun annesisin ve sen ne düşünürsen ne hissedersen oda onu hisseder. Onu üzmek istemezsin değilmi. Eminim herşey düzelecektir. önce kendini mutlu hisset sonra bebeğinde mutlu olsun. :1hug:

anne yüreği işte her zaman yavrusu için içinde bir kuş gibi çırpınır durur.
Ona bişey olucak korkusu insanı yer bitirir.
canım benim seni çok iyi anlıyorum,içini
rahat tutmaya bak doktorlar eğer düzelicek
diyorlarsa düzelir.Boyunluk vs. verebilirler aslında ama
bebeklere göre boyunluk war mı bilmiyorum canım.. istersen tek doktora
başvurma.. bir doktora daha danış derim ben.. Allah bebişine bir ömür boyu sağlık
versin.inşallahh.:emir_bebek:.

prensesim teram cnım şimdi okudum yazını..ah canım ya kıyamam ben o bebişede sanada üzülme lütfen çok çok geçmiş olsun allh acil şifalaer versin..eminim iişelecektir.sen sakın ümidsizliğe kapılma...benim kuzenim bebek hemşiresi.tabiki hastanede çocuk için olduğundan bi aıycam yanındaki dr arkadaşlarına bi danışsın belki bişi derler..öğrenir öğrenmezde sana yazarım cnm hani belki faydası olur diye:çok üzgünüm:

prensesim teram cnım şimdi okudum yazını..ah canım ya kıyamam ben o bebişede sanada üzülme lütfen çok çok geçmiş olsun allh acil şifalaer versin..eminim iişelecektir.sen sakın ümidsizliğe kapılma...benim kuzenim bebek hemşiresi.tabiki hastanede çocuk için olduğundan bi aıycam yanındaki dr arkadaşlarına bi danışsın belki bişi derler..öğrenir öğrenmezde sana yazarım cnm hani belki faydası olur diye:çok üzgünüm:

çok teşekkür ederim canım valla çok iyi olur bu iyiliği yaparsan nere götüreyim napıyım bi sor bakalım

Konuyla ilgisi yok ama benzer bisey banada olmus
ben 1.5-2 yaslarindayken yeniyeni yuruyorken dizlerim birbirine degermis ayaklarimda birbirien bakarmis
annem sakat oldugumu dusunupuzulurmus beni yuruturken
tabi ozamanlar koydeymisler doktor falan yok bakkal bile yoktur bizim koyde tambir dag koyudur
ordan annemin bana bakarak uzuldugunu goren bi yasli teyze demiski
uzulme kizim sen hergun guneste kizini yurut o duzelir demis
annemde beni hergun guneste yurutmus
duzelmisim
hatta maken gibim yururum bacaklarimin seklide cok guzeldir va kaslidir
kisacasi bosuna uzulmeyin fakar tibbi takiplerinizide surekli yapin gecmis olsun

sağol canıma.s.a.s.a.s.a.s.

Aynısı benim kızımın başına geldi bu durumun adı tortikolis.Hatta birde kalça çıkığı başlangıcı vardı.Ne acı günlerdi ama çok şükür rabbime düzeldi.Kızım bir aylıktı doktora götürdüğümüzde söylemiştik sürekli kafasını sola çeviriyordu ben sağa çevirdikçe o ısrarla sola çevirirdi bunu söyleyince doktor ortopediste yönlendirdi ve o doktorda teşhisi koydu.Biz daha sonra çapa da ki doktorlara götürdük orada çocuk nörolojisi doktoru vardı oda bizi fizyoterapiste yönlendirdi ve bizim egzersiz maratonu başladı.Her gün neredeyse saat başı 15-20 dk. bu egzersizleri yapıyordum.Kızım ağlardı ben ağlardım.Doktor onun canı yanmıyor korkma yaptığından rahatsız oluyor sevmiyor ondan ağlıyor derdi.Tabi biz bu arada kalçası içinde uğraşıyorduk.Palvik bandajı diye bir alet vardı onu bacaklarına yerleştirmiştik 2 ayda o kaldı bacaklarında.
Senin kızın ne kadarlık ne zaman anladınız?

canım üzülme düzelir benim ayaklarım küçükken yamuktu yani ayaklarım birbirine bakıyordu doktor ozaman raşitizm demiş ve ben 2 yaşından 6 yaşına kadar içi demirli ayakkabılar giydim şuan gayet düzgün ayaklarım ve bacaklarım var..

Back