• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım izlediği şeyin etkisinden kurtulamıyor

Evinde bol bol Kur'an-ı Kerim dinlet özelikle Felak nas ve Ayetel Kürsi YouTube de sürekli tekrarlı bı şekilde dinleyebilirsiniz benzer bı sorun yasamasiti kızım Allah'a çok şükür yukarıda yazdıklarım sayesinde çok kısa bı surede atlattık Çok geçmiş olsun
Sürekli okuyorz dinlyrz İnşallah Rabbım şifasını versn korkularını gidersn sizin kızınzda yaşamş sanrm neler yaşadnz anlatablrmsnz

Bir kagida huggywuggynin resmini cizin beraber. Sonra o kadigi yirtin parcalayin. Kagit parcalarini cop posetine atin beraber. Sonra o poseti sokaktaki cop konteynirina atin. Atarken de artik gidiyorsun bir daha evimize giremezsin tarzi konusun. Bizim rehber ogretmenimiz anlatmisti bu yontemi belki ise yarar.
Defalarca çizdik attk hatta gönderelim evine diye evden çıktı otobüs durağına gittik bindirdk dedik gitti dedik ama eve gelince yine aynı malesef😔

Ne zamandır hayali arkadaşıyla kavga ediyor, ağlıyor? Ne zaman başkadı bu durum? O dönemde hayatında ne gibi değişiklikler oldu hatırlamaya çalışın. Radikal değişikliklere gerek yok mesela izlediği çizgi filmler değişmiş olabilir.
Bir de ben çocuğum bana bir şeyi ifade edemiyorsa anlatmak istemiyorsa, onunla oyun oynayaral öğreniyorum bana söylemek istemediği şeyi. Figür oyuncaklarını alıyorum bazısını öğretmen, bazısını arkadaş, bazısını anne falan yapıyorum basit bir oyun başlatıyorum. Oyun ilerledikçe gün içinde neler yaşadığını anlıyorum. Oyunda figürleri konuşturuyorum. Çok faydasını gördüğüm bir yöntem.

Sürekli okuyorz dinlyrz İnşallah Rabbım şifasını versn korkularını gidersn sizin kızınzda yaşamş sanrm neler yaşadnz anlatablrmsnz
Eve misafir gelmişti biseymi izletmis biseymi anlatmış bilmiyorum ama onlar gittikten sonra bir ağlama krizi odasını istememe ikiz kardeşi olmasına rağmen odada uyumayı red etme altına kaçırma problemleri falan yaşadık. Ama çok şükür kısa sürdü babası konuştu izlediği videoların anlattilan şeylerin gerçek dışı olduğunu anlati baba birazdaha etkin rol oynuyor galiba daha çok güven veriyor bu aralar sizde daha fazla babasıyla vakit geçirmesini sağlayın birde uyurken bol bol kuran dinlettik bı hafta içersinde atlatmisti

Ne zamandır hayali arkadaşıyla kavga ediyor, ağlıyor? Ne zaman başkadı bu durum? O dönemde hayatında ne gibi değişiklikler oldu hatırlamaya çalışın. Radikal değişikliklere gerek yok mesela izlediği çizgi filmler değişmiş olabilir.
Bir de ben çocuğum bana bir şeyi ifade edemiyorsa anlatmak istemiyorsa, onunla oyun oynayaral öğreniyorum bana söylemek istemediği şeyi. Figür oyuncaklarını alıyorum bazısını öğretmen, bazısını arkadaş, bazısını anne falan yapıyorum basit bir oyun başlatıyorum. Oyun ilerledikçe gün içinde neler yaşadığını anlıyorum. Oyunda figürleri konuşturuyorum. Çok faydasını

O oyuncakları devlet yasaklattı nasıl zarar verdiyse korkuttuysa çocukları ne kadsr masum gösterp oyuncaklarını bile çıkarmışlar
Bu karakteri nasıl izledi ? Nerede izledi ve siz bunu izlerken neredeydiniz? Ben bilmiyordum ne olduğunu şuan Google baktım Üf cidden

İnanın hepsini yapıyorz sürekli okuyorm ama kafasında gördüğü her neyse korkuları geçmiyor inşallah en kısa zamanda son bulur ya ağlıyo yada sadece öylece duruyo ne bizimle konuşuyor ne oyun oynuyor cıvıl cıvıl çocuk gitti ruh gibi bi çocuk geldi tepkisiz
Çok enteresan. Bugün kızınızın durumunu bir arkadaşım ile konuştuk.
Söylediğiniz oyuncak karakterini söyledim ona, benim oğlan bayılıyor onlara dedi hatta acayip gülüp eğleniyor dedi. Oğlu 7 yaşında şu an.
Çocuktan çocuğa değişiyor demek ki.
Şifa diliyorum kuzucuga.

Çok enteresan. Bugün kızınızın durumunu bir arkadaşım ile konuştuk.
Söylediğiniz oyuncak karakterini söyledim ona, benim oğlan bayılıyor onlara dedi hatta acayip gülüp eğleniyor dedi. Oğlu 7 yaşında şu an.
Çocuktan çocuğa değişiyor demek ki.
Şifa diliyorum kuzucuga.
Aslında gerçekten korkunç bir karaktermş oyuncakları da toplattılsr hatta artk satılmıyor kızım o kadar korkmşki aynısını çizmş inşallah gerçekten arkadaşnzn oğlu korkmuyodr ama bana sorarsanz yok etsinler o oyuncağı acısı sonradan çıkıyor malesf

Düzenli terapi desteği alıyor mu? Gidip bırakmayın sonuç alınmadı diye, her gün daha iyiye gider terapi aldıkça. Bir de lütfen kuran dinletmeyin, anlamayacağı bir dil olduğundan ve okuyanın tarzına göre korkutucu gelebilir. Zaten ne alaka?

Back