- 2 Eylül 2015
- 2.139
- 1.245
- 133
- Konu Sahibi Bu Son Olsun
-
Ben yararlı olsun diye alfabe açtım sonuçta Pepe bile izlese orada da öğrettikleri sayı renk falan orsan yola çıkaeak açtım ben kızım çizgifilm izlemek istemiyor ben o istemedigi sürece ne video açıyorum ne de TLF veriyorum eline küçük biliyorum bi ögremen arkadaş ile mesajlaştık bana renk sayı üstünde altında içinde bu gibi şeylerle başlamamı önerdi kreşe yollama imkanın varsa yolla boya kitaptarı alıp el becerisini geliştirmemi oyun hamuru ile kaslarını güçlendirmemi söyledi ve 2. Dil ingilizce videoları açmamı söyledi teşekkür ederim yorumunuz için kitap okumak çok faydalıdır tavsiye ettiğiniz kitabı alacagım hemenAkademik eğitime anladığım kadariyla fazla odaklanmışsınız ama çocuk maruz kaldığı bilgiyi öğreniyor, yaşı için söyledikleriniz çok normal. Cografi bilgi iceren videolar indirseniz ve surekli ona maruz kalsa o bilgileri de bir sure sonra kaydeder. Çocuğum öğreniyor heyecanına kapılıp daha çok öğrenmesi pahasına çocuğu daha fazla ekrana maruz bırakmayın ne olur.
3 yaş çocuğu için evde eğitimin en guzel şekli, kitap okumak, okuduğu üzerine sohbet edip dinlemeyi ve fikir beyan etmeyi öğretmek, sacma da olsa hikaye uydurmaktan çöp şişe boncuk makarna dizmeye kadar farklı alanlarda etkinlikler yapmaktır. İnstagramda @kitapsever_anne hesabında bir çok farklı alanda ve yaş grubuna uygun kitap önerileri var. @mervegulcemal hesabı da işinize yarayabilir.
Çocuğunuza bir kütüphane yaparak işe başlayın derim. Kitap okurken nelere ozel ilgi gösterdiğini zamanla keşfeder ve o alanda kitap almaya devam edersiniz. Ben size başlangıç olarak iş bankası yayınlarının çiftlik öyküleri serisini tavsiye ederim, pedagojik anlamda sorunsuz ve cok eglenceli kitaplar.
Dil öğrenimi için 4 yaşı beklemenizi tavsiye ederim. Sizi tenzih ederek söylüyorum, bugünün ebeveyni son derece okul odaklı düşünüp çocuğu akademik bilgiyle donatmak için elinden geleni yapıyor fakat çocuğun sosyal becerileri, iletişim becerileri, ahlaki gelişimi, aile önemsiyorsa eğer dini eğitimi çok arka planda kalıyor. Oysa çocuk okulda akademik bilgiyi zaten alacak. Vakti geldiginde aile çocuğun okulda aldığı eğitimi evde desteklesin tabi ama daha okul başlamadan çocuğu akademik eğitime almaya hiç gerek yok. Ki zaten renktir, konum bildiren kavramlardır, sayılardır bunlar hayatın doğal seyrinde çocuğun öğrenebileceği konular. Bir kitap üzerinde bir resmi yorumlarken, sofra kurarken, bir meyve tabağı hazırlarken çocuk farketmeden rengi öğretirsiniz, sayıları, büyük küçük kavramlarını öğretirsiniz, doğa yürüyüşü yaparken parkta vakit geçirirken bitkiyi hayvanı, canlıyı cansizi öğretirsiniz, alışverişe gider yaşlı genç çocuk yetişkin gibi bir çok kavramı öğretirsiniz. Hani evde ne yapabilirimin cevabı mufredata tabi bir kitaptan çocuğa ev okulu tasarlamak değildir. Dunya hakkında hicbir bilgisi olmayan bir yetişkin gibi düşünün onu ve dünyaya uyum sağlamasını kolaylaştıracak bilgilerden başlayarak ogrenmesine yardimci olun. Kolayliklar dilerim.Ben yararlı olsun diye alfabe açtım sonuçta Pepe bile izlese orada da öğrettikleri sayı renk falan orsan yola çıkaeak açtım ben kızım çizgifilm izlemek istemiyor ben o istemedigi sürece ne video açıyorum ne de TLF veriyorum eline küçük biliyorum bi ögremen arkadaş ile mesajlaştık bana renk sayı üstünde altında içinde bu gibi şeylerle başlamamı önerdi kreşe yollama imkanın varsa yolla boya kitaptarı alıp el becerisini geliştirmemi oyun hamuru ile kaslarını güçlendirmemi söyledi ve 2. Dil ingilizce videoları açmamı söyledi teşekkür ederim yorumunuz için kitap okumak çok faydalıdır tavsiye ettiğiniz kitabı alacagım hemen
teşekkür ederim aslında aynı şeyleri söylüyoruz ama sanırım bi iletişim yada yazım kopuklugu oldu benim kızım alfabeleri ögrenirken 3 belki 5 dk sonrası oyuna dönüşüyor zaten ben onu şimdiden sıkmam dediginizz gibi zaten okulda ögrenecek ben okul egitimi vermek degil buna zemin hazırlamak istiyorum zaten diger renk olsun sayı olsun oyuncaklarıyla oynarken kendisi yapıyor bir tek alfabeyi kitap üzerinde kendisi görüp anne bu ne diyor ne kızım dedigimde a diyor yada hangi harfse bilmedigi harfi bana soruyor ben sıkmıyorum oturup ilk okul çocugu gibi çocuguma ders çalıştırmıyorum yanlış anlamıyın oyun içerisinde boya kitabında gördügü kadarıyla kızım pc başında 5 en fazla 10 dk durduktan sonra tuşlarını çıkartmaya yada kendisi kapatmaya çalışıyor oyun içerisinde ögreniyor herşeyi bir tek kitap okumuyordum oda tavsiye ettiginiz kitabı alıp okuyacagım benim sormak istedigim ögrenmek istedigim aslında buydu bi kitap ismi belki bi geliştirici bilgiydi tam soruyu doramadım galiba orda bi yanlışlık olduDil öğrenimi için 4 yaşı beklemenizi tavsiye ederim. Sizi tenzih ederek söylüyorum, bugünün ebeveyni son derece okul odaklı düşünüp çocuğu akademik bilgiyle donatmak için elinden geleni yapıyor fakat çocuğun sosyal becerileri, iletişim becerileri, ahlaki gelişimi, aile önemsiyorsa eğer dini eğitimi çok arka planda kalıyor. Oysa çocuk okulda akademik bilgiyi zaten alacak. Vakti geldiginde aile çocuğun okulda aldığı eğitimi evde desteklesin tabi ama daha okul başlamadan çocuğu akademik eğitime almaya hiç gerek yok. Ki zaten renktir, konum bildiren kavramlardır, sayılardır bunlar hayatın doğal seyrinde çocuğun öğrenebileceği konular. Bir kitap üzerinde bir resmi yorumlarken, sofra kurarken, bir meyve tabağı hazırlarken çocuk farketmeden rengi öğretirsiniz, sayıları, büyük küçük kavramlarını öğretirsiniz, doğa yürüyüşü yaparken parkta vakit geçirirken bitkiyi hayvanı, canlıyı cansizi öğretirsiniz, alışverişe gider yaşlı genç çocuk yetişkin gibi bir çok kavramı öğretirsiniz. Hani evde ne yapabilirimin cevabı mufredata tabi bir kitaptan çocuğa ev okulu tasarlamak değildir. Dunya hakkında hicbir bilgisi olmayan bir yetişkin gibi düşünün onu ve dünyaya uyum sağlamasını kolaylaştıracak bilgilerden başlayarak ogrenmesine yardimci olun. Kolayliklar dilerim.
3 yaşından önce ekran göstermemek gerekiyor. 3 yaşından sonra da günde 20 dakika.Merhaba arkadaşlar kızım var benim 3 yaşlarında 15 Mart'ta 3 yaşında olacak kızım bizim elimizde PC ve TLF gördükçe istiyordu bende işimi yapabilmek için veriyordum ama tlfona alfabe indiriyordum pcden alfabe sayılar renklerle ilgili videolar açıyordum bi süre sonra kızımın harfleri tanıdığını fark ettim üstüne düştüm şuan alfabenin 12 harfini yazdığımda tanıyor biliyor renkleri biliyor söylüyor maşşallah kızıma çok erken biliyorum ama şuan kızım kendisi bu videoları açmamı istiyor ve kalem isteyin yazamıyor ama bildiği harfleri yazdığını söylüyor ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim gelişimine katkım olsun yetenekli kızım algısı çok açık harcamak istemiyorum onu zorlamak istemiyorum kreşe yollamak istemiyorum çok küçük bensiz durmaz çokta küçük kızım ne yapayım arkadaşlar bilgisi olanlar yakınlarından falan bilen arkadaşlar yazarmısınız lütfen
harfleri ögrenmesinde sakınca varmı3 yaşından önce ekran göstermemek gerekiyor. 3 yaşından sonra da günde 20 dakika.
Öğrenmesi çok normal çünkü beyni sünger gibi her verileni alır bu yaşta. Renkleri 1 yaşından sonra öğreniyorlar. Bu yaş daha çok sayıları öğretiriz ama siz harfleri vermişsiniz, onları öğrenmiş çocuk.
Ekran göstermeyin, bol bol kitap alıp okuyun. 2 yaş hayvan sevgisi, 3 yaş meslekleri öğrenme için ideal yaşlardır. Bu konuların üstüne gidebilirsiniz
Hayır kendi merakıyla öğrenmesinde sakınca yok ama siz kasıtlı olarak öğretmeyin.harfleri ögrenmesinde sakınca varmı
Kendi merakıyla ögreniyor kıyafetinde ki markanın harflerini soruyor boya kitabının içerisindeki harfleri soruyor kendisi yöneldi ben ilk kızıma harf videosu açarken sesli şarkı söyleyen videoları açıyordum ögrenmesi için degilde şarkı ile oyalansın belki diline de dolanır diye açmıştım tamamen kendi ilgisini çekiyor kendisi soruyor boyaları boya kalemi almıştım kızım al yeşille boya derken ögrendi sayıları da kendi ilgisiyle ögrendi hani ben al kızım kırmızı kalemin düşmüş al kızım sarı kazagını giydiriyim yakışıyor sana derken bi süre sonra kendisi oyuncaklarını sayarken farkettim kırmızı kalemini bılamadıgında anne nerde kırmızı diye sorduğunu farkettim söyledim harfi gördüğünde kendisi söylediğinde dikkatimi çekti o yüzden sordum dedim belki bir kitap oyuncak fikirleri verir arkadaşlar dedim harfleride dediğimiz gibi yigenlerimden biliyordum me değilde mmmm olarak ses üzerine söylüyorum ögretmenmisiniz acebaHayır kendi merakıyla öğrenmesinde sakınca yok ama siz kasıtlı olarak öğretmeyin.
Bir de artık ses temelli olarak öğretiyoruz harfleri. Yani eski sistem gibi değil. Harflerin isimlerini kendi bildiğiniz gibi yanına e koyarak öğretirseniz okula başlayınca çok zorluk çeker.
Anladım, siz çabuk öğrenmesinden değil harfleri öğrenmeye özel ilgi göstermesinden bahsediyorsunuz. Evet çocuğunuzun özel bir ilgi alanı olabilir tabi bu. Ya da sadece alışık olmadığını söylediğiniz ekranda karşılaştığı bir bilgi olduğu için dönemsel olarak da ilgisini çekmiş olabilir. Çocuğunuz sordukça fazla detaya girmeden merakını giderecek kadar cevap vermenizde sakınca yok. Siz bir de kitap okumaya başlayın, neleri merak ettiğine şaşıp kalacaksınız.teşekkür ederim aslında aynı şeyleri söylüyoruz ama sanırım bi iletişim yada yazım kopuklugu oldu benim kızım alfabeleri ögrenirken 3 belki 5 dk sonrası oyuna dönüşüyor zaten ben onu şimdiden sıkmam dediginizz gibi zaten okulda ögrenecek ben okul egitimi vermek degil buna zemin hazırlamak istiyorum zaten diger renk olsun sayı olsun oyuncaklarıyla oynarken kendisi yapıyor bir tek alfabeyi kitap üzerinde kendisi görüp anne bu ne diyor ne kızım dedigimde a diyor yada hangi harfse bilmedigi harfi bana soruyor ben sıkmıyorum oturup ilk okul çocugu gibi çocuguma ders çalıştırmıyorum yanlış anlamıyın oyun içerisinde boya kitabında gördügü kadarıyla kızım pc başında 5 en fazla 10 dk durduktan sonra tuşlarını çıkartmaya yada kendisi kapatmaya çalışıyor oyun içerisinde ögreniyor herşeyi bir tek kitap okumuyordum oda tavsiye ettiginiz kitabı alıp okuyacagım benim sormak istedigim ögrenmek istedigim aslında buydu bi kitap ismi belki bi geliştirici bilgiydi tam soruyu doramadım galiba orda bi yanlışlık oldu
Kitap alıp okuyacagım teşekkür ederim ilginiz içinAnladım, siz çabuk öğrenmesinden değil harfleri öğrenmeye özel ilgi göstermesinden bahsediyorsunuz. Evet çocuğunuzun özel bir ilgi alanı olabilir tabi bu. Ya da sadece alışık olmadığını söylediğiniz ekranda karşılaştığı bir bilgi olduğu için dönemsel olarak da ilgisini çekmiş olabilir. Çocuğunuz sordukça fazla detaya girmeden merakını giderecek kadar cevap vermenizde sakınca yok. Siz bir de kitap okumaya başlayın, neleri merak ettiğine şaşıp kalacaksınız.Bütün çocuklar aslında pırıl pırıl ama biraz içine doğdukları zamanın koşulları biraz bizim yönlendirmede yaşadığımız problemler sebebiyle bazıları kör kalıyor ya da çok azı parlayabiliyor.
Türkçe öğretmeniyim. Kendi ilgisiyle öğrenirse sorun yok. Siz kasıtlı olarak öğretmeyin.Kendi merakıyla ögreniyor kıyafetinde ki markanın harflerini soruyor boya kitabının içerisindeki harfleri soruyor kendisi yöneldi ben ilk kızıma harf videosu açarken sesli şarkı söyleyen videoları açıyordum ögrenmesi için degilde şarkı ile oyalansın belki diline de dolanır diye açmıştım tamamen kendi ilgisini çekiyor kendisi soruyor boyaları boya kalemi almıştım kızım al yeşille boya derken ögrendi sayıları da kendi ilgisiyle ögrendi hani ben al kızım kırmızı kalemin düşmüş al kızım sarı kazagını giydiriyim yakışıyor sana derken bi süre sonra kendisi oyuncaklarını sayarken farkettim kırmızı kalemini bılamadıgında anne nerde kırmızı diye sorduğunu farkettim söyledim harfi gördüğünde kendisi söylediğinde dikkatimi çekti o yüzden sordum dedim belki bir kitap oyuncak fikirleri verir arkadaşlar dedim harfleride dediğimiz gibi yigenlerimden biliyordum me değilde mmmm olarak ses üzerine söylüyorum ögretmenmisiniz aceba
Tamam hocam teşekkür ederim peki hocam harflerle ilgili boyama kitapları logo oyunları almamda sakınca olurmuTürkçe öğretmeniyim. Kendi ilgisiyle öğrenirse sorun yok. Siz kasıtlı olarak öğretmeyin.
Yok ya o kadar ögrenecegini sanmıyorum ilkokul çocuguna ögreyir gibi değil de oyun arasında yararlı bişeyler ögrensin amacım o aslında hoşuna giden harflerin şöylenişi dudaklarını büzüyor yuvarlıyor şekilden şekile giriyor r harfini söylerken bayılıyorum gülmekten zambı gelince okul egitimini alır şimdi tanısın oyun olsun onun içinHerşeyi.öğretirseniz okulda sıkılıp geri kalır
uzmanlar, meraki varsa öğrenmesine yardımcı olun diyor.Yok ya o kadar ögrenecegini sanmıyorum ilkokul çocuguna ögreyir gibi değil de oyun arasında yararlı bişeyler ögrensin amacım o aslında hoşuna giden harflerin şöylenişi dudaklarını büzüyor yuvarlıyor şekilden şekile giriyor r harfini söylerken bayılıyorum gülmekten zambı gelince okul egitimini alır şimdi tanısın oyun olsun onun için
Teşekkür ederim gerçekten kendisi meraklı mesela benim oşofmankmdaki marka yazısını sormuş bende bu a demiştim o eşofmanı bidahaki giydigimde kendisi gelip bu AA demişti ilgimi çekmiştiuzmanlar, meraki varsa öğrenmesine yardımcı olun diyor.
Çünkü merak duygusu , tatmin olmayan çocuklar ileride başarısız oluyorlar.
Sadece sorduğu sorulara ve öğrenmek istediği konularda destek olun.
Bu onu daha ozguvenli hale getirecektir.
2 yaş: hayvan sevgisiTamam hocam teşekkür ederim peki hocam harflerle ilgili boyama kitapları logo oyunları almamda sakınca olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?