Doğuma Hazırlık kızım için isim...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

elidada

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2009
703
2
96
Diğer

arkadaşlar doğumuma az kaldı ama hala bir isimde karar kılamadık.buda içime dert oldu
aklımda şimdilik iki isim var ama sanki çok farklı birşey olacakmış gibi geliyor yinede önerilerinize ihtiyacım var. aklımızda ki isimler NİLDA ve ASEL sizin fikirlerinizi bekliyorum...

Bildigim kadariyla Nilda ismini koymak dogru degil.

Nilda son zamanlarda hakkında en çok soru aldığım isimlerden biri.
Bazı sitelerde Nilda’nın anlamı ‘Cennet kapısındaki meleklerden birinin adı’ olarak geçiyor.
Nilda her ne kadar kulağa hoş gelen bir isim olsa da, anlamı bu değil...

Nilda Ispanyol/Italyan kökenli bir isimdir ve 'savaşa hazır olan kadın, kadın asker' gibi anlamlar taşır.
Iddia edildiği gibi Cennet kapısında bir melek değil!
(alinti)

Nil veya Nilay gibi isimler daha hos.
Bir kaç ónerim:
Esra
Buse
Beyda
Gizem

cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar ewt nilda biraz kafamı karıştırıyor anlamı doğru değil diyorlar bide hızlı söylenince yabancı isim gibi oluyor isim bulmak ne zormuş ya:26:

bence afra yada tuana olablir:) anlamları güzel her ikisninde Kuran'da geçmiş bir isim koymalısın bence hem güzel isimlerde var asel imide güzel ama anlamını bilmiyorum ben bir kızım olursa afra yada tuana koymayı çok istyorum :)

asel ismide kuran da geçiyo canım cennette akan 4 ırmaktan biri bal ırmağı yanlış hatırlamıyorsam muhammed suresi 15.ayette geçiyor

asel ismide kuran da geçiyo canım cennette akan 4 ırmaktan biri bal ırmağı yanlış hatırlamıyorsam muhammed suresi 15.ayette geçiyor

Kuran'da geçiyosa güzel canım ozamn gönlündeki ismi koy rabbim hayırlı sağlıklı bir evlt nasip etsin koly doğum versin sana bebeğinede sağlık versin umarım ikinizde hep iyi olursunuz :)

Allah kurtarsın canım kolay bi dogum olur inş.
ben kızım olursa ZEYNEP koyucam ona karar vermeseydim burçin de olabilirdi.
oğlum olursa da ADEM BUĞRA koyucam.ben cok önceden karar verdim ki kararsızlık yaşamayım.gercekten cok kötü bi durum kararsız kalmak Allah yardımcın olsun.

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim kızlar inşallah hepimiz için hayırlısı olur...

mrb tatlım bir kaç öneride benden

NEVA --1. Ses, şada, makam, ahenk, name. 2. Refah, zenginlik. Güç, kudret. 3. Doğu müziğinde bir makam.

ECRİN---Allah’ın hediyesi anlamını taşımaktadır

ZEYNEP---Değerli taşlar, mücevher

BELİNAY: Cennette peygamber cicegi

BÜŞRA: Mutluluk getiren haber

BUĞLEM: Cenneti müjdeleyen melek

ASEL---1-bal,2-Cennetteki dört sudan birinin adı

ZÜMRA--güzel iyi ahlaklı,zeki bilgili kadın

MİNA--Gökyüzü.Mekke yakınlarında şeytan taşlama alanının olduğu ..peygamber çiçeği olarak geciyor bazı yerlerde ben rüyamda (elmina)olarak gormustum inş kızım olursa elmina koyucam ama favorım ecrin ismi umarım bunlardan bıtanesını begenırsın

teşekkür ederim canım ama ben beğensem babası beğenmiyor o beğense ben kaldık öyle arada telefona bir program yükledi salladıkça yeni isim görüntülüyor çocuğun ismi tombala gibi şansa kaldı artık

anlıyorum canım benım kuzenımede ısım konurken boyle olmustu en son ısmını kulagına okutmak ıcın hoca getırdıklerınde o koymustu ıkısınınde ıstedıgı olmadı niğdanur olmustu ama bu isimlerle senn soylediklerin gayet hos anlamlarıda guzel ve kımsede cok yok bunlardan dusun bırkactane daha arastırım dersen dahada karısır yazın bırkac tanee begendıgınızı oylamaya sunun bnceDbizim burda inş ismiyle yaşasın derler(adına yakışır bir insan olsun, adı gibi güzel olsun) derler kızında inş ismiyle yaşasınD

güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım sanırım asel biraz daha önde gibi şu anda
tesadüfen isim analizi yapan bir siteye denk geldim nilda koyarsam çok özgürlükçü bir kız olacakmış baskıcı bir ailede ise erken yaşta evden ayrılabilirmiş eşimle gülüyoruz kızı kaçırtacağız diye
asel koyarsakta çok inatçı olacakmış ama bu normal çünkü eşimde bende inatçıyız ama güzel tarafı hayatta en çok değer verdiği kişi annesiymiş ve onu örnek alırmış beni tam 12den vurdu

rica ederim canım asel güzel bir isim siz beğendiyesniz helede annesi cok iyi hayırlı ugurlu olsun:))

MERHABA,
Bizde nilay nilda isimlerinide düşündükten sonra en son olarak NİLSU isminde karar kıldık ve şu an içimize de sinmiş bir şekilde şekerlerini de hazırladım herşeyinide :) bu ismi de düşünebilirsin istersen...

sadece öneri :)

Hayırlısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…