• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kızım hasta, iki ilaç aynı anda kullanılabilir mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Aklınızda olsun sadece yakın yerlerin eczanesini aramanıza gerek yok. Cevap alamamışsınız ya. Mesela böyle bir durumda başka bir şehir yazıp nöbetçi eczane deyip çıkan numarayı arayabilirsiniz danışabilirsiniz.

Lütfen konum tasinmasin yeri burası değil ama çok acil. 3,5 yaşında kızım var. 38,8 ateşi var şuan. 15 günde bir boğaz enfeksiyonu geçiriyor, doktorumuz bitkisel umca solüsyon önerdi kullanıyorsunuz her gün. Şuan ateşi var ve ben tereddüt te kaldım ateş düşürücü verip vermemek konusunda. bilen biri varsa lütfen yardımcı olabilir mi doktor eczacı ? İkisi ayna anda kullanılabilir mi
Bende geçenlerde sizin gibi kararsız kaldım ve 112 in doktor bölümüne telefon ettim.gece . Allah razı olsun çok güzel yardımcı oldu doktorları.

Geçmiş olsun bizim doktorumuz hastalık döneminde ilaç kullanırken ateş düşürücü antibiyotik vs bağışıklık guclendirici ve vitamin takviyelerini kesiyordu. Aciklamasida şöyleydi vücut o anda hastalıkla savaşıyor birde bağışıklığı güçlendirmeye veye vitamini etkileşime sokmaya çalışmak vücudu daha çok yorar o yüzden takviyeleri kesiyoruz demisti ve bunu 3 farklı doktor söylemişti. Bende özellikle hastalık döneminde vitaminlere vs yükleniyordum çabuk toparlansin diye ama yanlışmış. Bu arada propolis artık çocuklar için onerilmiyor. Erken ergenliğe yol açıyormuş aklınızda bulunsun.

Lütfen konum tasinmasin yeri burası değil ama çok acil. 3,5 yaşında kızım var. 38,8 ateşi var şuan. 15 günde bir boğaz enfeksiyonu geçiriyor, doktorumuz bitkisel umca solüsyon önerdi kullanıyorsunuz her gün. Şuan ateşi var ve ben tereddüt te kaldım ateş düşürücü verip vermemek konusunda. bilen biri varsa lütfen yardımcı olabilir mi doktor eczacı ? İkisi ayna anda kullanılabilir mi
Merhaba ben doktor değilim ama bir anne olarak 10 yıldır biliyorum artık. Eski ilaç mumessiliyim ve halam doktor onunla sürekli bu ateş konusunda irtibatta oluyorum

Ateşi var ise 4 saat dönüşümlü olarak ibuprofen ve parasetamol etken maddesi ilaç verin.
Yani acetaminofen(parasetamol etken maddesi ilaç, parol ya da calpol olabilir) 4 saat geçince peşinen, dolven ilacı verebilirsiniz.
Umarım bağışıklık güçlendirici bir bitkisel destekli ilaç.
Boğaz enfeksiyonu neden sürekli oluyor bunu arastjrmanjz lazım. Kültür alıp doktor kesin tanı koymalı

Geçmiş olsun

Merhaba ben doktor değilim ama bir anne olarak 10 yıldır biliyorum artık. Eski ilaç mumessiliyim ve halam doktor onunla sürekli bu ateş konusunda irtibatta oluyorum

Ateşi var ise 4 saat dönüşümlü olarak ibuprofen ve parasetamol etken maddesi ilaç verin.
Yani acetaminofen(parasetamol etken maddesi ilaç, parol ya da calpol olabilir) 4 saat geçince peşinen, dolven ilacı verebilirsiniz.
Umarım bağışıklık güçlendirici bir bitkisel destekli ilaç.
Boğaz enfeksiyonu neden sürekli oluyor bunu arastjrmanjz lazım. Kültür alıp doktor kesin tanı koymalı

Geçmiş olsun
Bir yıldır bu şekilde kullanıyorum dönüşümlü olarak. Araştırıyoruz immünoloji bölümünde araştırıldı temiz çıktı tahlileri.bademcikle alaka olduğu söylendi bademcikler büyük ve intahaplaniyor sürekli doktor bu şekilde giderse alalim diyor yarın yine gideceğiz bakalım inşallah alırlar artık,bir yıldır mahvolduk.

Bir yıldır bu şekilde kullanıyorum dönüşümlü olarak. Araştırıyoruz immünoloji bölümünde araştırıldı temiz çıktı tahlileri.bademcikle alaka olduğu söylendi bademcikler büyük ve intahaplaniyor sürekli doktor bu şekilde giderse alalim diyor yarın yine gideceğiz bakalım inşallah alırlar artık,bir yıldır mahvolduk.
Çok geçmiş olsun. Evet sürekli sorun cikartiyorsa aldırmak en iyisi olabilir.

Cok şık hasta oluyor 1 yıldır her ay hastayız kullanmadığımiz antibiyotik kalmadı çok kişi iyi geldi diye okuyunca doktora söyledim kullanabilirsin dedi ama sanırım bizde de işe yaramadı ben yinede şişeyi bitirmek istiyorum atesliyken de verdiniz mi ?
Evet ateşliyken de verdim. Antibiyotik kullandıkça bağırsak mikrobiyatasını bozuyoruz. Faydalı bakteriler de ölüyor. Bu sebeple antibiyotik bitince probiyotik gıdalar vermek, mümkünse takviye kullanmak gerekiyor. Doktorunuzun da görüşünü alın, onaylayacaktır 🙂 umca ile ilgili bilimsel bir çalışma yok sanıyorum. Ama müthiş ünlendi nasıl olduysa

Back