Kızım Eve Gelmek İstemiyor

Edaa00

Guru
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
539
325
323
Merhaba herkese. Kızım 4 yaşında 5 aylıkta bir bebeğin var. Kızım 7 aylıkken çalışmaya başladım. İkinci bebeğim doğana kadar çalışmaya devam ettim şimdi evdeyim. Bu süre de kızıma teyzem baktı. Çalıştığım zamanlar böyle bir sorunumuz yoktu hatta yolumu gözlerdi akşam olsun biz gelelim diye. Ama ne zaman hamile kaldım kızım anneannem de ya da teyzem de kalıcam demeye başladı. Son 1 aydır da bu durum daha da arttı. Artık teyzemde de değil sadece anneannesin de kalmak istiyor. Anneme hep çok düşkündü ama çok arttı bu aralar. Annem de çalışıyor bu arada haftasonu müsade ediyordum ama artık sürekli ağlama krizler falan olunca gönderdim. Belki bi süre kalınca bu hevesi geçer dedim. Çünkü birazda inatlaşma oldu aramızda. Annem işe gidince teyzeme götürüyor babam gündüz orda. Ama içim hiç rahat değil. Sanki benden daha da uzaklaşacak gibi hissediyorum.

Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Başına gelen var mı nasıl yol izlediniz? Kızımla sanki aramda uçurum var ve ne yaparsam yapayım kapatamıyorum ve çok üzülüyorum

Tahminimce küçük kardeşini kıskanıyor. Acaba profesyonel yardım almayı düşündünüz mü bazen yaptığımız şeyler sözler durumlar ters tepebilir

Tahminimce küçük kardeşini kıskanıyor. Acaba profesyonel yardım almayı düşündünüz mü bazen yaptığımız şeyler sözler durumlar ters tepebilir

Evet kıskançlığı çok fazla. Ne kadar dengeyi kurmaya çalışsam da malum bebek daha fazla ilgi görüyor. Anlatıyorum ama çok bi faydası olmuyor. Evet düşünüyorum çünkü artık ne yapacağımı bilmiyorum.

Bebişi kıskanıyor muhtemelen. Kreşe gidiyor mu?
Evet çok fazla hemde. Hayır geçen sene gidiyordu bu sene ben evde olduğum için maddi açıdan da zor olduğundan göndermedim. Zaten okula da tepkisi başlamıştı son zamanlar da. Okulu da istemiyor.

Siz bilirsiniz tabii de ben olsam çocuğu hiç kimseye vermem.

Ağlasa da üzülse de eve alışmasını sağlarım. Babadan destek alın,bebekle ilgilensin siz kızınızın sevdiği oyunları oynayın,parka gidin…

Devlet anaokuluna gönderebilirsiniz,bulunduğunuz yerde varsa.Hem yarım gün gider hem de kresteki kadar yorulmaz.Siz de bebekten fırsat buldukça ona vakit ayırın, beraber oynayın etkinlik yapın.En başta izin verilmemeliydi ama tabi bebeğe de bakmak zor.Muhtemelen orada her dediği oluyordur ve ilgilenen de çok olunca ,bir de araya bir kardeş girince eve gelmek istemiyordur.Bir şekilde evde kalmaya alistirim,giderse de arada bir gündüz gitsin ama akşam eve getirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…