- 12 Nisan 2012
- 4.591
- 6.916
- 358
Kalın yaptığım cümleniz önemli. Sağlıklı ve yeteri kadar beslendiğini düşünüyorsanız dert etmenize gerek yok.Selam aleyküm hayırlı sabahlar herkese gerçekten yemeyen çocuk çok zor kızım 5.5 yaşında kaç defa doktora götürdük bişey yok dedi kızıyorum kendime bırak acıkınca yesin gerçekten inanır mısınız gün boyu insan hiç açikmaz mı yok acikmiyor en son yine dayanamıyorum zorla veriyorum mesela akşam çok doyurucu bırsey yemediği halde kahvaltı 10 11 gibi yaksakta ama ben tokum akşam yedim ya diyor geçen seneden biri bir kilo vermiş bu yaştaki çocukların kilo alması geriyiyorken tam gelişim zamanı bilmiyorum gerçekten benmi abartiyorum yoksa normal değilmi bazen çok yoruluyorum nerdeyse 6 yaşını doldurcak 18 kilo aslında kilosundan ziyade sağlıklı ve yeteri kadar besleniyor gibi geliyor çocuğu böyle olan varmı bı fikri olan lütfen bı akıl verin
Ahaa benim küçüklüğüm...benim oğlum 7 yaşında ben hala çözüm bulamadım maalesef
ne olursa olsun yemekte ben onu yemem..
sinirlerim bozuluyor tadına bakmadan yemeyen bir çocuk ve bildiğiniz aç yaşıyor.
Aslında orda kilosundan ziyade sağlıklı ve yeteri beslenmiyor yazcaktim yanlış olmuş zaten yediği yeterli gelseydi kilosunu çokta sorun etmezdim bide kilo verince bi senede bı kilo vermiş yani birden değil bi hastalandığında birden bir kilo gitse olabilir derim 300 200 gram gram eriyor resmen o beni endişelendiriyor belki bı kilodan fazla bile vermişKalın yaptığım cümleniz önemli. Sağlıklı ve yeteri kadar beslendiğini düşünüyorsanız dert etmenize gerek yok.
Toplum olarak sürekli yiyen, gürbüz çocuklara yönlendiriliyoruz, onlar iyidir, öyle çocuğu olan anne iyi annedir diye ama alakası yok. sağlıklı- dengeli beslenmek aslolan.
Dert etmeyin, kendinize başka bir meşgale bulun, kafanızı meşgul edin.
Beni anladığınız için teşekkürler bende onu diyorum gelişim zamanı illa puf puf olsun demiyorum kilo vermesi gün geçtikçe zayıflaması bide beyaz tenli göz altı mor kırmızı gibi bişey olmuş gören herkes bu çocuğun halı ne kadar zayıflamış hatta bazıları sanki bakmiyormussun gibi bakıyor o dahada moralimi bozuyor kaç defa doktora götürdük bişey çıkmadı bi doktorda kızdı çocuğun nesi var demeki doyuyor ondan sonra goturmedim ama zayıflamış diye goturcem yinesalin, zorlamayın denmiş ama ben katılmıyorum. yani çocuğunuzun bu süreçte kilo almaya, uzamaya devam etse pekala, her çocuk iştahlı ve persentilde ortalama üstünde kalacak dersiniz ama çocuğunuz kilo kaybetmiş. hiç doktora götürdünüz mü, belki kansızlık vs vardır. bir de bu meseleyi oturup, onu da anladığınızı göstererek açıkça konuşun. yemek yemeyi çok sevmese de beslenmeye ihtiyaç duyduğunu, asgari düzeyde yemesi gerektiğini anlatın, yeterince büyük bunun için. dengeli beslenmek yalnızca fiziksel gelişim icin değil, zihinsel gelişim için de önemli.
Nasıl gerçekten normal duruyormu yani doğum kilosu normal mıydı bide boyu kaçOğlum 5,5 yaşında, kilo 16.
Doktor normal diyor.
Siz de doktor görüşü alın.
Ben de 3 gün tam koca 3 gün hiçbisey yemeden yaşamışım30 küsur yaşındayım hala tüm gün hiç acıkmıyorum. Mecbur olduğum için bişeyler yiyorum. Çocukken dün yedik ya niye her gün yemek yiyoruz diye isyan etmişliğim çoktur. Zorlamayın çocuğu, az yesin, istediği zaman yesin. Merak etmeyin büyüyecek ve sağlıklı olacak. Boyu kilosu normalse sorun etmeyin.
Yok çok şükür boyunda sorun yok ama çok zayıf soluk hasta gibi duruyor kilo verince de daha çok korktumBen de 3 gün tam koca 3 gün hiçbisey yemeden yaşamışım
Annem cam kenarlarına süt elma gibi şeyler koyarmış belki görürdü canı ister diye
3. Gün sonunda sütü alıp içmişim
Halam yemek yedirme işkencesıne dayanamayıp annem görmeden yermiş
Annem de sevinirmiş yemeklerimi bitirdiğimi sanıp
Boy uzamasında sıkıntı yoksa doktorlar takılmıyor
Kendi yiyecektir illaki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?