bunun başarisiz olmakla yada iyi bir anne olamamakla ilgisi yok.iyi anne başarili anne bebeğine sevgi verip onu koruyandir.hemen üzülmeyin bebeğinizi bir dr gösterip gelişimini takip edin.bazi bebkler daha geç gelişebiliyor.herkezin antomisi farklidir.kendinizi fazla üzmeyin
deniz'cim yaptığın bu kıyaslama gerçekten çok yanlış. gamze'nin zaten bozuk olan moralini daha da çok bozmaktan fazla neye yaradı ki??? lütfen bilimsellikten ve profesyonellikten uzak ve kıyaslamalara / genellemelere kaçan yanıtlardan uzak duralım...sengözlerimebaksanabsengözlerimebaksanabsengözlerimebaksanab
sana gelince gamze'cim, doktorunun sözlerinden dışarı çıkma. çoğu arkadaşın da dediği gibi fazla kilonun yararı olmadığı gibi, zararı daha fazladır. şişman bebek hantal olur, geç yürür... ileride obezite riski daha fazladır. ben şişman bi bebekmişim, çok çok erken konuşmaya başlamama rağmen çok zor ve geç yürümüşüm; kendimi bildim bileli de kiloluyum...
oysa oğlum 39 haftalık doğdu ve yalnızca 2300 gr'dı, boyu da 45 cm'di. buna rağmen inanılmaz derecede sağlıklı ve hareketli bir bebek... şimdi 43 günlük, kilosu 3,5 kg'ı geçti. Tamamen sağlıklı, cıvıl cıvıl. Sadece anne sütüyle besleniyor. Daha uzun bir süre de başka besin vermeyi düşünmüyorum.
Sakın kilosuna takılıp da kendini fazla yıpratma, bu güzel günlerin tadını çıkar, moralini yüksek tut ki sütün de bol bol gelsin, bebişini güzel güzel besle...
Çok öpüyorum seni de, prensesini de :smiley-cool::smiley-cool::smiley-cool:
canım bebegın şu ana kadar 3100 gr.almış,buda aylık yaklaşık 700 gr.a tekabül eder,zaten bebekler ilk 6 ay ayda 500-1000 gr.arası kilo aldıklarında bu durum onların saglıklı büyüdüklerini gosterir.artı her bebek birbirinden farklıdır.gerçekten endişe edecek bir durum yok.üstelik dr.un çok can sıkıcı biri,çevrendekileride boşver.zaten eminim ki anne olarak çok çaba sarf ediyorsun,o nedenle asla başarısız bir anne degılsın.milletin yaptıgı yorumlar faso fıso,sen elinden geleni zaten yapıyorsun.bebegının aldıgı kadar ver,sık sık duş aldır,dışarı çıkar,degişik mamalar dene belki bazılarının tadını daha çok sever.saglıklı oldugu surece problem yok.kocaman genç kız olacak annesiiiiiiii.
gamzecim bebişine ek gıda ver ozellıkle seftalılı yoğurt sebzeler elma sulu sebzeler falan ve uzulme arkadasımın bebegıde oyleydı aynı senın kızın kızgibi zayıfcıktı ek gıdaya gectıler simdi 6.6aylık 9.500kılo sok oldum gorunce ek gıda verdım kılo aldı dıyor dene
çok kilolu bebek saglıklı bebek demek degildir ki gamzecim ben 39+1 de dogurmama ragmen benim bebegim 2940 gr dogdu senin karnında benimki kadar kalaymış 3500 dogarmış kesin bence sen abartıyorsun daha öncede böyle bir konu açmıştın demi bu konuya takılıp kalma saglıklıysa gerisi boş benim bebegim 2940 dogdu 2700 e düştü 1.5 hafta sonra gittim dr a ölçtüler 2900 gr olmuş bakalım cuma günü gene gidecegiz bebegin saglıklı olsun diğer turlu obez bir bebek istemezsin demi obez bir bebek olsa daha kötü olur asla doymaz tedavi edilmesi gerekir demekki senin bebegin iştahsız biraz ve belkide metobolizması iyi çalışıyor olamaz mı yani arkadaşın biri ne dogru söylemiş dr unun sözünden dışarı çıkma birtanem üzme kendini...
arkadaşlar çok morelim bozuk kendimi beceriksiz başarısız bir anne olarak görüyorum kızım 4.5 aylık ve sadece 5700 gr 63 cm herkez 1 2 aylık falan zannedeiyor benle doğum yapanların çocukları nerdeyse koca adam oldu benim kuş kadar allahım ne yapmama lazım bana akıl verin resmen bunalımdayımmmm
İnsanları nasıl bunalıma sokuyorlar..klava: klava:
Bence sizin çevrenizdeki bir iki tip "aa bu çocuk küçük" falan demiştir can sıkmıştır.
İnsanlara bakmayın siz, olur olmadık konuşurlar, ben 7 aylık hamileyim benim bebeğime bile küçük diyorlar daha şimdiden.
Benim bebeğim minyon deyin gülün geçin kendinizi onlarla rekabet halinde savaşırken bulmayın.Ben şunu anladım ki çocuklu anneler, hamileler, yani kadınlar birbirini çekemiyor...
arkadaşım saol ama işte o benim elimde değil bir türlü başarısız anne modundan kurtulamıyorum ve bunu hayatımın her alanına yansıtıyorum bebeğim doğduğundan beri dr kontrolünde oda zayıf buluyor ek besine başladık yavaş yavaş inşallah biraz toparlar kendini
Eger bebeginin sagligi yerindeyse endise etme.
Boyu guzel uzamis , bu da iyi baktigini gosteriyor .Cocuk buyutmek kolay degil , bebeginle zamanla bir ahenk yakalarsin .
BEbegini emzirmeyi birakma sakin , bu ona hayati boyu gereken korumalari saglayacak biliyorsun . Ek besinlere baslayinca bebekler onlarin tadini begeniyor , emmek zor oldugu icin diger besinlere alisinca artik emmek istemiyorlar .
( ben bu tur seyleri ilk kizim dogdugunda bilmedigim icin yazdim , eger biliyorsan kizma bana '' cok bilmis '' diye :))) )
Ek besinlere basladiginiza gore ben bir tavsiyede bulunayim .
Ama once doktorunuza mutlaka d
Nutrilion diye bir mama var . Pahali ama anne sutune cok yakin oldugu icin cok besleyici bir mama . Once kucuk kutu al dene kizin severse devam edersin .
Ayrica ayni mamanin kepege benzeyen , iri , cocuklari normal yemek yemeye de hazirlayan ek mamalari da var . Bu iki mamayi birlikte hazirliyorsun . Zaten nasil hazirlanacagi da ustunde yaziyor .
Ilk kizimda ben de senin yasadigin gibi seyler yasadim. Cogumuz zaman zaman boyle hissetmisizdir . HEr anne bebegi icin elinden gelenin en iyisini yapar , sen de tabi ki coksekeriremsu. Su endiselerin bile senin ne kadar iyi bir anne oldugunun gostergesi .
KEndini boyle yersiz dusuncelerle ypratma annesi , sana cok ihtiyaci olan biri var a.s.
Bir de eger emziriyorsan ; belli araliklarla emzir . MEsela 3 saatte diyelim ...
Kisa araliklarla emzirirsen bebegin henuz acikmadigi icin az emecektir .
Emzir artik emmez olunca gazini cikarip biraz daha emzir . BEbeklerin midesinde emerken giren hava ve sutun yaptigi gaz yer kaplar , gazini cikarirsan birazcik daha emip daha guzel uyuyacaktir .
Uyku saatlerini emme saatlerine gore ayarlarsin .Boylece uyandirmak zorunda kalmazsin .
HErgun yika , bu buyumesinde cok yardimci oluyor .BEbekler uyuyarak buyur , yikayinca da guzel uyuyorlar.
6 aydan kucuk bebeklerin yememesi gereken , emziren annelerin yememesi gerekenler var merak edersen yazarim onlari da sonra .
Simdilik bu kadar , kaptirmisim kendimi :)))Uzulme bak biz buradayiz , sor , sor :)))
Iki kizim var bir 8 , digeri 7 yasinda :))
Sevgiler
.
ben mamada veriyorum en başından beri dr.sormadsan başladım valla ...
arkadaşlar çok morelim bozuk kendimi beceriksiz başarısız bir anne olarak görüyorum kızım 4.5 aylık ve sadece 5700 gr 63 cm herkez 1 2 aylık falan zannedeiyor benle doğum yapanların çocukları nerdeyse koca adam oldu benim kuş kadar allahım ne yapmama lazım bana akıl verin resmen bunalımdayımmmm