• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri kızım 3 yaşa girecek hala konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

arzu_1980

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2017
2
0
36
44
lütfen yaşayan arkadaşlar paylaşımda bulunsunlar. kızım 3 yaşında ama hala anne bile demedi. Doktora götürdüm hiçbirşey bulamadılar sabret dediler. ne yapmalıyım.

Merhaba. Ekrana ne sıklıkta maruz kalıyor? Göz teması var mı? Konuşarak değilse bile beden diliyle iletişim kurmayı deniyor mu?

Benim kızım da 2.5 yaşında. Akranları dan geride. Konuşamıyor. Tek tek kelimeler söylüyor son 1 aydır o da özellikle. Kısacası bende çok dertliyim bu konuda....

Bu konuşturma işinin yöntemi belli. Bol resimli hikaye kitapları gösterip bol bol anlatacak konuşacaksınız. Mümkünse akranlarıyla yan yana getirin. Ekran süresi iyi, artırmayın. Evcilik gibi oyunlar oynayın hep konuşmalı ve diyaloglu. İstediği işaret ettiği şeyleri hemen vermeyin, adını söylemesini bekleyin. Sıradan yöntemler bu şekilde.

aynen pratik yapmak gerek ilgi gösterip kelime tekrar etmesini istemek gerek benim kızımda 3 yaşına girecek kısa cümleler kuruyor derdini anlatabiliyor isteyebiliyor ama sıralı uzun cümlelerde pek başarılı degil ben hergün kızımla sayı sayarım tlfdan okul öncesi oyunlar indirip beraber oynuyoruz sayı sayıyoruz renkleri sayıyoruz hayvanları sayıyoruz bunlar yararlı olabilir

Back