Doğuma Hazırlık kızım 3 aylık isim değişikliği yapmak istiyorum !! Yardım...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
son olarak nüfusa gidip bir dilekçeyle hallederim diyorsanız yanılırsınız. insanlar yeni kimliklerle uğraşmaktan eve gidemiyorlar. bu iş zor yani. hatta şu an yanımda nüfustan bir arkadaş vardı sordum. yalan dolan o. mahkemesiz olmaz o işler dedi.

Ben iki isimliyim asla tavsiye etmem.
Ikisi ayno anda kulanilmiyor kendimi tanitirken hangisini diyecegimi sasiriyorum bir kisim bir ismimi diger kisim diger ismimi kullabiyor bence tek isim daha guzel

madem isim değiştirmek yorucu uğraştırıcı değil, değiştir o zaman içinde kalmasın. ama naz olmasın, bununla ilgili bütün yorumlara katılıyorum. isim önerisi olarakta SEVDE bayılıyorum bu isme. keşke Rabbim banada nasip etsede, sevde koyabilsem

Ecem güzel bence. Harflerin sıralanışından dolayı söylerken tebessüm ettiriyor :) bence cok güzel bir sey bu da bir cocuk için. Hem de ince ünlüler oldugu icin de kaba gelmiyor kulağa :)

Neden rahatsz etti ki sizi

ECem i begenmiyorum. Naz, gül isim sonuna yada ikinci isim eklendimi ismin ağirligi gidiyor. Naz yapacaksan ugrasmaya degmez. Duzgun icind sinen bi isim olsunki ugrastigina degsin.

Gulfemde guzel degil. Buyuyunce degistirmeseydin diyecek. Nasil bi isim istiyorsun. Akrabada cevrede az az duyulmus degisikmi ona gore yazalim.
Nazenin eski ama cok havali isimbana gore
Son zamanlarda Erva, Asel, Mira, Alya, Arya , Melin su gibi isimler var sonuncusu az var digerleri yiginla ben sevmiyorum hosuna gider diye yazdim.
Başak , Derin , Derin su, melina , Zümra

Ecem güzel bence değiştirmeseniz olur. Güllü bir isim istiyorsanız GÜLCE ve GÜLDENİZ isimlerini beğeniyorum. Gülfem bana radyo kanalı ismi gibi geliyor

Bebeginiz daha 3 aylikmis 3ayda ne degistide degisim yapmaya karar verdiniz akli selim bir karar gibi gelmedi bana.
Aile baskisiyla koydunuz desem simdi degisme sansiniz olmazdi bile isteye koymussunuz demek ki. Adiyla yasasin bundan sonra ismi yerine gelisimine odaklanin bence

Ya naz anlam olarak ne ifade ediyor naz trip işte hani böyle yuce ulvi bi anlamı yok ki neden bu kadar popüler ben anlamıyorum.
Ada da öyle mesela toprak parçası demek .

Anlamı kötü/saçma olan isimleri değiştirmeden yanayım ben. Ama Ecem anlam olarak hoş. Kulağa da hoş geliyor.

Erva ismi önerilmiş, gerçekten çok kaba bir isim. : (( Sahabe ismi olabilir ama her Arapça kökenli isim bizim dilimize yakışmıyor BENCE : )

Gülfem güzel.
Sinem, Inci, Gülce, Aylin, Ezgi, Esra önerilerim.

İsmi gayet güzel
Öyle canınız istedi beğenmedim diye isim degistirilmiyor Çok geçerli bi sebebiniz örnek: çocukla alay ediliyorsa küçük düşürücü durumda ise şahitler olmasi da gerekli
Yakin zamanda tanidiklarimda çocuk isim değiştirme yapıldı kesinlikle mahkeme de dava açmanız gerekiyor en az 3 ay sürede tamamlandı
Anne ve baba onayı ile açılıyor
Tek anne tek baba olmadan dava açılamıyor

Aslında çok da zor değil.
"Aile arasında X ismiyle hitap ediliyor, fakat nufusta Y yazılı. Ismini X olarak değiştirmek istiyoruz."
Her zaman geçerli sebep sayılıyot.

Aklı esen isim degıstırebılıyomu ya ?? Ece eceyken ECEM yapmıssınız,bırde ustune nazı ekleyıp tuy dıkeceksınız. Tebrıkler...

Anlamı kötü/saçma olan isimleri değiştirmeden yanayım ben. Ama Ecem anlam olarak hoş. Kulağa da hoş geliyor.

Erva ismi önerilmiş, gerçekten çok kaba bir isim. : (( Sahabe ismi olabilir ama her Arapça kökenli isim bizim dilimize yakışmıyor BENCE : )

Gülfem güzel.
Sinem, Inci, Gülce, Aylin, Ezgi, Esra önerilerim.
Etvayi ben onerdim. Bende sevmiyorum. Bir kac modern isimden yazdim . Onemli olan bizim sevip sevmememiz degil. Kimi turkce kimi kuran ismi yada cok aciklayici isim olmayip sadece ismi guzel doye koyuyorlar. İsminin anlami aman aman uzun uzun anlamli olmasina gerek yok bana gore .
Zaten burdakilerin fikrini alirsa konu sahibi kizi bi kac sene daha ayni isimde kalir degistiremez. :KK48: Herkes ayni ismi sevemez. Soylenenlerden seç o guzelmi bu guzel mi sorma bence zaten kararsiz sonra tekrar tekrar degistirmeye ugrasirsin . Bunlar konu sahibineydi arkadasim.

İlla değiştirecekseniz Ece nin sonundaki -m yi sildirin bence, büyüyüp genç kız olduğunda tanıdık tanımadık herkes ona annesiymiş yada kocasıymış gibi hitap edecek.Hiç bir zaman modası geçmeyecek sade ve güzel bir isim bence.Esas yanlarına koyulan Su,Naz gibi isimler basitleştiriyor isimleri. Kesin değiştirecekseniz Duygu ve Nisa yı tavsiye ederim.

Gülfem gülce güzel ama benim favorim Gokçe Zehra ve çiçekten yana .ama ecem de güzel neden değiştirmek istiyorsun

X