Kızılcık Şerbeti

Evet entel. Her harfine katılıyorum 👍🏻
geçen yılbaşı ağacı hakkında bir profil mesajında da yazmıştım. Silindi. Benim kuzenim yatılı bir cemaat okudu. küçüktü daha. 14 yaşında anca vardı. Sabah namazına kaldırırlarmış. soğukta üşürmüş. Abdest almadan namaza dururmuş. Öyle o yasak, bu yasak diye zorlayınca çocuklarda dinden soğuyor.
Ertuğrul benlik değil 🙂 Ömer’in yanında hiç şansı yok. Bulamadık ki Ömer gibi birini 🙂
Apo Bir Demet Tiyatro’daki Saldıray abiydi. Hatırlıyor musun? Hasta olmuş zayıflamış. Ama adam iyi oyuncu. Her karaktere girebiliyor.
Ben yılbaşı kutlamıyorum.inancıma ters.
Ama kutlayana da karışma hakkım yok. Ama şu da var. İnsanlar yılbaşı kutlamayana da tuhaf bakıyorlar, öyle bir kesim de var. Sanane, kutlamayabilir. Mecbur mu? Benim için yılbaşı hicri yılbaşı, Kuranımı okur otururum. Yılbaşı çekilişi olmuştu sınıfta yıllar önce. Biri katılmak istemedi, ben de çocuklar mutlu oluyor diye katılmıştım, ama o katılmayanı yerden yere vurdu sınıf, neymiş o kadar abartmaya gerek yokmuş. Sanane isteyen istediği şeyi abartsın. Sana zararı var mı? Yok. E daha ne. Yani malesef cehalet ve yobazlık tek taraflı değil. Saygı duymayı öğrenemedik. Mihri ile diğer çocukların arkdaşlığı mesela ne güzel ilerliyor. Oradaki mesaj güzel bir mesaj mesela. İnsanların sadece iyi niyette birleşebileceklerini gösteriyor.
Pembe gibi kadınların ise belki de bir elin parmağını geçmeyecek kadar az oldupunu düşünüyorum artık günümüzde.
Ben rockçı, punkçı bir hoca kızı idim gençken.
Kapalı idim ama kıyafetlerim simsiyahtı, aykırı bir tiptim.
Entel zevklerim vardı, hala var, adımdan anlaşılacağı üzere:) babam hiçç karışmadı rahmetli. Sinemaya giden ilk gençlerdendim o dönem mesela :)
Eşimle evlendiğimde hiphop pantolon giyiyordum, başı kapalı rockçı kız olarak gelin geldim, simsiyah makyaj yapardım, kolumda zımba bileklikler filan:)
Eşimin memleketi gayet muhafazakar bir il olmasına rağmen, anne babasından rahatsız edici tek kelime duymadım mesela.
Sadece adım marjinal gelindi, hala öyle:)
Yani insanlar artık farklıya da alıştı ki ben 15 sene öncesinden bahsediyorum.

ya sen ne diyorsun entel. Bu dediğim eniştemlerim evinde 20 sene önce televizyon yoktu. biz çocuğuz daha. bize elini vermezdi bayramlarda. Geçenlerde baktım facebook’una imza günü düzenlemiş 🙂 Bir tane romanı Trt.de dizi olmuş. Onlarda bir yerde kırılmak zorunda kaldı entegre olabilmek için. “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” diye duymuştum bir yerlerde 🙂
Hangi dizi acaba TRT de ki .

aslında bugün verilen mesaj tüm Türk toplumunun derdine değiniyor.
Hatta kkdaki bir çok kadın ve erkek profili ile aynı aslında.
erkek ne çabuk karar verip boşanabiliyor ve karısını cart diye yarı yolda bırakabiliyor.
kadın ise her zamanki gibi ezik, kocasının gitmesini istemiyor.
Ve zengin erkek , canı istediğinde boşadığı karısını da para ile susturabilir,en kolay yol..
ayrıca güzel ama güç sevdalısı kadın profilinin de başarılı olarak,evli erkekleri karılarından boşatıp keyfine bakabileceği mesajı da var.
var da var vallahi.

erkek ne çabuk karar verip boşanabiliyor ve karısını cart diye yarı yolda bırakabiliyor.
Ve zengin erkek , canı istediğinde boşadığı karısını da para ile susturabilir,en kolay yol..
ayrıca güzel ama güç sevdalısı kadın profilinin de başarılı olarak,evli erkekleri karılarından boşatıp keyfine bakabileceği mesajı da var.
var da var vallahi.
Bu dizi ilk basladıgı da yorumum böyle olmuştu hatta forumda ki konulara örnek bir dizi hatta ailerinde asırı fark olan evlenmek isteyenler bence diziyi izlemeli.

• Beğen
Reactions: Jou
Zaten akıl veriyor fragmanda madem sevdin hevesini alsaydın gibi boşanmak niye der gibi
Hadi ya 😳 Ben izlemedim o fragmanı. neyse 4 saat kaldı yeni bölüme 💃🏻
var da var vallahi.
Entel ben hala aldatan erkeklerin dışarıya iyi aile babası imajından vazgeçmeyip, eşlerini boşamadıkları kanısındayım. Boşananlar daha azdır. Bizim vardı çok güçlü, nüfuslu bir tanıdığımız. İstanbul gece hayatının en hızlılardandı. Meğer evliymiş ve eşi de adamın bütün bu ihanetlerinden haberdarmış. “Onu beraber olduğu kızlar düşünsün. Dönüp dolaşıp ev geliyor” diyormuş.

Birsey soracagim,

Ruzgar ile Alev, zaten Apo'yu kiskandirmak için birlikteydi, hatta Apo nisanlarini takarken bile Ruzgar, Apo'ya nispet yapildigini biliyordu. Simdi ne oldu da Apo'yu duyunca şoklardan şoklara suruklendi?

Ayrica Nursema'da Apo ve Alev arasindaki durumdan haberdardi, donmus son yılların en luks yasayan acliktan agzi kokan adamina, Umut'a "bu durumu biliyor muydun?" diye trip atti?

Senarist yazdigi senaryoyu unutuyor galiba. Ne dusunuyorsunuz?

Birsey soracagim,

Ruzgar ile Alev, zaten Apo'yu kiskandirmak için birlikteydi, hatta Apo nisanlarini takarken bile Ruzgar, Apo'ya nispet yapildigini biliyordu. Simdi ne oldu da Apo'yu duyunca şoklardan şoklara suruklendi?

Ayrica Nursema'da Apo ve Alev arasindaki durumdan haberdardi, donmus son yılların en luks yasayan acliktan agzi kokan adamina, Umut'a "bu durumu biliyor muydun?" diye trip atti?

Aaa evett bu açidan bile hic farketmedim insanlar farketmez diye düşünüyor herhalde sanırım ya ya şöyle
Hanii anlattığın gibi bilseler bile ummuyolardır bu durumdan olacağını ondan beklemiyolardır

Birsey soracagim,

İlk başta oyundu fakat alev sonradan evlenelim dedi ilk teklif ondan geldi ve rüzgar da doğal olarak artık gerçek olduğunu düşündü ve nikah günü bile aldı hatta alev istedi almasini 2 gün vardı nikaha rüzgarın tepkisi apo gibi bir adam için tercih edilmesi yada madem onu seviyordu niye nikah günü aldirdi.

Yeni bölüm fragmanında çıkıyor Nursema ile ilgili gerçekler alev herkes biliyordu dedi pembeye nursemayida söyledi bu bölümde sanırım annesinin tepkisinden korktu

X