- 30 Haziran 2022
- 2.596
- 4.137
Ben yılbaşı kutlamıyorum.inancıma ters.Evet entel. Her harfine katılıyorum
geçen yılbaşı ağacı hakkında bir profil mesajında da yazmıştım. Silindi. Benim kuzenim yatılı bir cemaat okudu. küçüktü daha. 14 yaşında anca vardı. Sabah namazına kaldırırlarmış. soğukta üşürmüş. Abdest almadan namaza dururmuş. Öyle o yasak, bu yasak diye zorlayınca çocuklarda dinden soğuyor.
Ertuğrul benlik değil Ömer’in yanında hiç şansı yok. Bulamadık ki Ömer gibi birini
Apo Bir Demet Tiyatro’daki Saldıray abiydi. Hatırlıyor musun? Hasta olmuş zayıflamış. Ama adam iyi oyuncu. Her karaktere girebiliyor.
Ama kutlayana da karışma hakkım yok. Ama şu da var. İnsanlar yılbaşı kutlamayana da tuhaf bakıyorlar, öyle bir kesim de var. Sanane, kutlamayabilir. Mecbur mu? Benim için yılbaşı hicri yılbaşı, Kuranımı okur otururum. Yılbaşı çekilişi olmuştu sınıfta yıllar önce. Biri katılmak istemedi, ben de çocuklar mutlu oluyor diye katılmıştım, ama o katılmayanı yerden yere vurdu sınıf, neymiş o kadar abartmaya gerek yokmuş. Sanane isteyen istediği şeyi abartsın. Sana zararı var mı? Yok. E daha ne. Yani malesef cehalet ve yobazlık tek taraflı değil. Saygı duymayı öğrenemedik. Mihri ile diğer çocukların arkdaşlığı mesela ne güzel ilerliyor. Oradaki mesaj güzel bir mesaj mesela. İnsanların sadece iyi niyette birleşebileceklerini gösteriyor.
Pembe gibi kadınların ise belki de bir elin parmağını geçmeyecek kadar az oldupunu düşünüyorum artık günümüzde.
Ben rockçı, punkçı bir hoca kızı idim gençken.
Kapalı idim ama kıyafetlerim simsiyahtı, aykırı bir tiptim.
Entel zevklerim vardı, hala var, adımdan anlaşılacağı üzere:) babam hiçç karışmadı rahmetli. Sinemaya giden ilk gençlerdendim o dönem mesela :)
Eşimle evlendiğimde hiphop pantolon giyiyordum, başı kapalı rockçı kız olarak gelin geldim, simsiyah makyaj yapardım, kolumda zımba bileklikler filan:)
Eşimin memleketi gayet muhafazakar bir il olmasına rağmen, anne babasından rahatsız edici tek kelime duymadım mesela.
Sadece adım marjinal gelindi, hala öyle:)
Yani insanlar artık farklıya da alıştı ki ben 15 sene öncesinden bahsediyorum.