Kızılcık Şerbeti dizisinden hallice

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

powergirls1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Mart 2023
157
171
29
Selamlar. Benim ve erkek arkadaşım için sorun olmayan farklılıklar ailelerimiz için sorun olur mu sizce? Öncelikle baştan belirteyim din dil ırk memleket ayrımı yapan bir çift değiliz. Ben İzmirliyim o Erzurumlu. Biz birbirimize benzesekte ailesel kültürlerimiz ve ailelerimizin yaşayışları çok farklı. Siyahla beyaz gibi. Bizim aile x partisini destekler onun ailesi y partisini. Bizde türbanlı yok, onlarda açık yok. Bizde kız erkek ayrımı yoktur herkes her an birliktedir, onlarda erkekler kadınlar hep ayrı takılır vs birçok örnek çoğaltabilirim. Aileler birbirini biliyor her iki tarafta birbirine hakim, fakat resmi bir tanışma olmadı, bir araya gelinmedi henüz. Biz çift olarak bu durumu hiç önemsemiyoruz. Ama iş resmiyete bindiğinde sizce bir sorun çıkar mı? Ya da evlendigimizde? Aslında benim çok aklıma takılan bir konu degildi bu fakat bir arkadaşım bu durumu garipsiyor zor olabilecegini dusunuyor. Sizlere danışmak istedim

Aileler tanıştıktan sonra ancak belli olur. İki tarafta birbirini hor görme küçümseme saygısızlık vs olmadığı müddetçe sorun olmaz. Ama bu kadar fikir ayrılıklarına (siyasi görüş gibi) siz bile dile getirip farklılık diyorsanız aileniz de takılır gibi geldi bana. Sevgiliniz ve siz bu dengeyi kurmak ve korumak zorundasınız.

Bence herkesten her şeyden önemlisi eşin olacak kişiden emin olman.
Aileler anlaşamayabilir veya pek görüşmek istemeyebilirler bunlar normal.
Ama evlendikten sonra eşinizin tutumu nasıl olacak, asıl önemli nokta burası.

Şimdi hiçbir farklılık önemli değil diyor ama evlendikten sonra aynı bakış açısı devam edecek mi? Örneğin annesi onu karın şöyle böyle diye sıkıştırdıkça o sizin arkanızda duracak mı?

Ailesinde herkes kapalıymış mesela. En azından ailemi ziyaret ettiğimizde kapalı giyin veya başını kapat vs diyecek mi?
Karımın giyimine kimse karışamaz diyebilecek mi?

Ailesi akla gelmeyecek her türlü duruma müdahale edip her olayın içinde olmaya çalıştıkça, ben artık kendi ailemi kurdum herkes buna saygılı olsun diyebilecek mi?

Şu an saygı duyduğu bütün farklılıklara evlendikten sonra da aynı hassasiyetle yaklaşıp herkese karşı da bu hassasiyetin ve saygının korunması için elinden geleni yapacak mı?

Yanlış anlaşılmasın, tüm bunları memleket fark etmeden yine sorardım. Çünkü insan kapı komşusuyla da evlense olmadı mı olmuyor.
Her şeyden emin olmadan evlenmeyin bence.
Ailelerin tanışması, isteme- söz - nişan gibi süreçlerde de yaşadıklarınızı çok iyi değerlendirin.

Aileler tanıştıktan sonra ancak belli olur. İki tarafta birbirini hor görme küçümseme saygısızlık vs olmadığı müddetçe sorun olmaz. Ama bu kadar fikir ayrılıklarına (siyasi görüş gibi) siz bile dile getirip farklılık diyorsanız aileniz de takılır gibi geldi bana. Sevgiliniz ve siz bu dengeyi kurmak ve korumak zorundasınız.
Yok ben sizler okurken kafanızda bir şeyler canlansın tam otursun diye o örnekleri verdim. Yoksa bana göre konu bile olamaz siyasi şeyler ve diğerleri. Zaten bizden de onlardan da kimse koyu değil uçlarda destekleyen insanlar değiller. Konusu dahi açılmaz. Farklılık anlaşılması için örnek verdim

Karakter olarak demedim kültürel anlamda dedim, memleketlerimizden ya da aileden gelen geleneklere sahip değiliz.
Gayet zitsiniz aslında,sadece görmek istemeyen herkes kadar körsün. Sen aileden gördüğün üzere iş çıkışı, haftasonlari bir şeyler yapmak, ailene zaman ayırmak , sosyalleşmek istiyorsun. Çünkü bunu görmüş, böyle büyümüşsün. Muhtemelen küçükken haftasonu ailecek piknik yaptığınız,bazen günübirlik denize gittiğiniz, eşe dosta kahvaltiya gittiğiniz, yürüyüşe çıktığıniz bir ailen var. Sen de bunu görüp bildiğin için haftasonu senin için bir fırsat.
Ama sevgilin yüzde doksan ihtimalle ailesindeki erkekler yoğun çalışıp eve gelince yatan , tatile gitmeyen - komşu akraba ziyareti dışında bir yere gitmeyen, haliyle bunun ihtiyacını hissetmeyen , disarda yemeğe gitmeyen, acun programları izleyip sosyalleşen bir aileden geliyor. O da bunu görüp bildiği için bunu devam ettiriyor ve hayatımı daha güzel nasıl yaşarım diye bir yaşam gayesi yok..işten geliyor uyuyor, haftasonu oluyor uyuyor. Ot gibi yaşıyor.
Bu sadece bir örnek. İkinizi tanısam eminim on örnek daha verebilirim.

Ben, yirmili yaşlarımda evlilik iki kişilik arasında olur zannederdim.

Otuzlu yaşlarımda, evlilik aileler arasında olduğunu farkettim.

Kendi evliliğim de değil ama çevremde ve burda ki konulardan anladığım kadarıyla karı kocanın anlaşması yetmiyor. Çünkü aileler hep devreye girip sorun çıkartıyor. Ve maalesef ki çoğu koca, ailesinin istediğini eşine yaptirmaya çalışıyor.

Sevgili iken zaten sorun çıkmaz iş evlenince aynı evin içine girince çıkıyor.

Selamlar. Benim ve erkek arkadaşım için sorun olmayan farklılıklar ailelerimiz için sorun olur mu sizce? Öncelikle baştan belirteyim din dil ırk memleket ayrımı yapan bir çift değiliz. Ben İzmirliyim o Erzurumlu. Biz birbirimize benzesekte ailesel kültürlerimiz ve ailelerimizin yaşayışları çok farklı. Siyahla beyaz gibi. Bizim aile x partisini destekler onun ailesi y partisini. Bizde türbanlı yok, onlarda açık yok. Bizde kız erkek ayrımı yoktur herkes her an birliktedir, onlarda erkekler kadınlar hep ayrı takılır vs birçok örnek çoğaltabilirim. Aileler birbirini biliyor her iki tarafta birbirine hakim, fakat resmi bir tanışma olmadı, bir araya gelinmedi henüz. Biz çift olarak bu durumu hiç önemsemiyoruz. Ama iş resmiyete bindiğinde sizce bir sorun çıkar mı? Ya da evlendigimizde? Aslında benim çok aklıma takılan bir konu degildi bu fakat bir arkadaşım bu durumu garipsiyor zor olabilecegini dusunuyor. Sizlere danışmak istedim

Açtığınız konularla sosyal mesaj vermeye mi çalışıyorsunuz; kendinizce araştırma mı yapıyorsunuz ?

Bu gece sosyal mesaj(!) verdiğiniz konuyu hatırlayın. Aynı duyarlılığı kendi hayatınıza da gösterin.

Bence herkesten her şeyden önemlisi eşin olacak kişiden emin olman.
Aileler anlaşamayabilir veya pek görüşmek istemeyebilirler bunlar normal.
Ama evlendikten sonra eşinizin tutumu nasıl olacak, asıl önemli nokta burası.

Şimdi hiçbir farklılık önemli değil diyor ama evlendikten sonra aynı bakış açısı devam edecek mi? Örneğin annesi onu karın şöyle böyle diye sıkıştırdıkça o sizin arkanızda duracak mı?

Ailesinde herkes kapalıymış mesela. En azından ailemi ziyaret ettiğimizde kapalı giyin veya başını kapat vs diyecek mi?
Karımın giyimine kimse karışamaz diyebilecek mi?

Ailesi akla gelmeyecek her türlü duruma müdahale edip her olayın içinde olmaya çalıştıkça, ben artık kendi ailemi kurdum herkes buna saygılı olsun diyebilecek mi?

Şu an saygı duyduğu bütün farklılıklara evlendikten sonra da aynı hassasiyetle yaklaşıp herkese karşı da bu hassasiyetin ve saygının korunması için elinden geleni yapacak mı?

Yanlış anlaşılmasın, tüm bunları memleket fark etmeden yine sorardım. Çünkü insan kapı komşusuyla da evlense olmadı mı olmuyor.
Her şeyden emin olmadan evlenmeyin bence.
Ailelerin tanışması, isteme- söz - nişan gibi süreçlerde de yaşadıklarınızı çok iyi değerlendirin.
Böyle yorumlara hayranim ya. Çok teşekkür ederim. Laf sokmadan, açık ve net, uslubunca, yapıcı..Ve kesinlikle haklısınız🙏🏻

Karakter olarak demedim kültürel anlamda dedim, memleketlerimizden ya da aileden gelen geleneklere sahip değiliz.
Ailesindeki baskı ve psikolojik rahatsızlıklardan söz etmiştiniz. Çözebildiniz mi bilmiyorum ama kim ne derse desin ben çok etkileyeceğini düşünüyorum.

Ayrılın falan demem ama ikinizi de zor sınavlar bekler. Kültür,inanç,ideoloji,ekonomi,statü konularında farklı olup sorun yaşamayan azdır diye düşünüyorum.

Açtığınız konularla sosyal mesaj vermeye mi çalışıyorsunuz; kendinizce araştırma mı yapıyorsunuz ?

Bu gece sosyal mesaj(!) verdiğiniz konuyu hatırlayın. Aynı duyarlılığı kendi hayatınıza da gösterin.
Ne diyorsun ablacim yeter be! Sıktınız gerçekten. Konuyla ne ilgisi var? Ayrıca sosyal mesaj cart curt niye bu kadar gerdi birkac kişiyi. Ne yaşıyorsunuz iç dünyanizda anlamıyorum anlamak da istemiyorum. Yorum yapmak zorunda değilsin derdiniz ne bilmiyorum ama hoşuna gitmeyen engelleyedebilir. Gelip burada can sıkmayın

Bence sağlıklı bir evlilik olmaz. Ama şöyle bir şey var örnek barındıran somut şeyler yazarak farklılıkları yazar mısınız? Parti olayına girmeyeyim çünkü bir ailede bile farklı partileri destekleyenler var. Bende Erzurumluyum ama bizde kadın erkek ayrımı yok aksine ailemde kız çocukları daha değerlidir. Kapalılıkta haklısınız. Ben açığım anne tarafında bir tek ve baba tarafında da bir kuzenim açıktır. Misafirlikler ailelerin uzun kalmaları vs bizim oralarda var. Ama genelleyemem artık çünkü artık çevremde pek görmüyorum. Ama o ailede kadın erkek ayrımı varsa anlayın ki ailelerin karışmaları olucaktır. İş sevgilinizde bitiyor. Dediğim gibi memlekete gittiğimde nadir bu tarz şeyler görüyorum ama yokta diyemem

Farklılıkları tek tek siz kendiniz tespit etmişsiniz. İstediğiniz kadar biz sorun yapmıyoruz deyin. Bunların hepsi ayrı ayrı sorun olacak. Bu kültüre doğmuş büyümüş yetişmiş biri kolay kolay kök alışkanlıklarından vazgeçemez. Bu forumu detaylı tararsanız olmayacağına dair dolu örnek bulursunuz. Biz her zorluğu aştık evlendik şimdi de mutluyuz diyebilmenin tek şartı var. Sevdiğiniz kişi çok sağlam karakterli ve adil olmalı. Bunu da malesef iş ciddiye binmeden anlayamazsınız. Sadece ikiniz evlenmiyorsunuz, ailelerinizi de birleştiriyorsunuz. İnsanlar da bir noktaya kadar karşısındakine uyum sağlayabilir. Sizinkiler tamamen ters.

Kizilcik serbeti dizisinden iğreniyorum. Ancak bu kadar saptirilabilir her şey.
Size gelince... İnsallah cok mutlu olursunuz. Ama emin olun sizinle beraber aileler de evleniyor. Yani sadece eşimle ben diye dusunmeye kalkarsaniz cok yanilirsiniz. Aileler illa ki kulturel anlamda karsi karsiya gelecekler. Birbirlerine yabanci olacaklar her zaman.

Aileye gelene kadar sevgilinizle ciddi sorunlar yaşayacağınızın kanaatindeyim.
Yıllar önce Erzurum’da ilk üniversite yıllarım geçti.
Herkes aynı olmayabilir ama İzmir’de yetişmiş bir insanla uyum sağlayamaz diye düşündüm.
Fakat şu da bir gerçek, miskin bir insanıda sevebiliyorsunuz.
Ben evlendim, ayrıldım.
Sizin yerinizde olsam koşarak uzaklaşırdım.
Topluma mesaj veriyorsunuz anlıyorum ama, önce o mesajı kendinize neden vermiyorsunuz?
Mutlu olmanızı dilerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X