• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızdığım her güne o kadar pişmanım ki....

Biz de neredeyse 1.5 yıldır birbirimizi yiyiyoruz bazen benim de aklıma geliyor öyle bir şey olursa naparim diye...Bu eşinizle ilgili bir şey değil kimin basın bir şey gelse keşke ona öyle davranmasaydim keşke öyle demeseydin diyeceğiz sevdiklerimizin hoş tutmak bu kadar onemliyken ne yazık ki egolarimizin kurbanı oluyoruz sorması ayıp neyden supheleniyorlar inşallah yanlış teşhistr Rabbim şifa versin

Akciğer kanseri...

İnşallah değildir.

Haklısınız. Malesef ki dediğiniz gibi egolarımız.
Dilin kemiği yok diye boşuna demiyorlar...

Insallah iyi haberler alirsiniz.Ama olursa bile Sakin kendinizi birakmayin.O hastalik sizi korkutmasin.Sonucta tedavisi var ve bircok kisi bu hastaligi yenebiliyor.Umutsuz olmayin asla.
Iyi haberlerinizi bekliyoruz..

Merhaba öncelikle hasta bile olsa birçok insanın tedavi ile atlatabildiğini duydum, bu hastalıgın en önemlisi moraldir, eşinizin yanında kaygılarınızı dillendirmeyin ve yüksek moral verin...Ayrıca bu konuda bir anımı anlatmak istiyorum, bir hastanede kızımın cilt rahatsızlıgı için gittiğim doktor bir sürü tahlil istemişti, yanlış girilen yada değerlendirilen tahlil sonucu bana direk kızımın kanser olabileceğini söylemişti, o duyguyu biliyorum dünyam başıma yıkılmıştı megersem yeni eleman ters girmiş bilgileri şok olup kendime gelemedim hem bu olaya, hem yapılan hataya..... Hastanelerde çok teşhis hatası ve yanlışlıklar yapılabiliyor..Rabbim yar ve yardımcınız olsun, Şifasını versin inş..

Bizim tahlille alakalı bir durum değil, keşke dediğiniz gibi olsa.
Ama tabii ki yanlış teşhis-tanı çok duyduğumuz birşey.
O yüzden biz de bilinçliyiz bu anlamda, birden fazla doktora gideriz her zaman.
Her konuda, basit bir gripte bile.
O anlamda bilinçli olmamız belki fayda sağlayacaktır diye umud ediyorum ve iyi sonuçlar için dua ediyorum...

Umarım değildir

Dayıma kansersin demiş doktor yüzüne direkt

Sonra onkoloji hastanesine gitmiş değilmiş kanser

Bu arada bir arkadaş genç yaşta kanser teşhisi almıştı gayet de sağlıklı şimdi

Onun eşi de zor Zaman'lar geçirmişti bir de çocuklardan biri bebekti vs vs

Geçecek hepsi güzel günler bekliyor sizi
Az önceki verdiğim örnekteki akrabama suratına 3 aylık ömrün kaldı dedi direk suratına doktor.
Ya doktorlar ruhsuzlaşıyor ya normalleşiyor.

Ama artık umutsuz değil kanser, Allah kimseye yaşatmasın ama umutsuzluk öldürür insanı.

size de geçmiş olsun

bak ne güzel örnekler varmış

bu tip iyi örnekleri pek bilemiyoruz

genelde anlatılmıyor

ah vah denmesin diye

biz de sadece kötü sonuçlananları duyuyoruz

sou

eşin umarım hasta değildir ama hasta ,ise de sen de birkaç yıl sonra böyle konu açanlara moral verirsin el ele atlatırsınız

sağol canım.
süreç zorlu kabul ediyorum özellikle psikolojik olarak. konduramıyor ya insan o süre ciddi sorun yaşıyor ama kabullenip yapılabileceklere bakıp inanınca bir şekilde daha bir güçlü oluyorsun.

Canım, şimdilik üzülmeyin bir sonuçlar gelsin hele. Esimin başı ağrısa canım sıkılır. Kaldı ki sizin durumunuz, cok zor tahmin edebiliyorum ama simdilik sakin kalın. Rabbim şaşırtmış olsun...

Amin inşallah.
Birazdan sonuçları gösterecek doktora, Allah'ım inşallah üşütmedendir lekeler.
İnşallah başka bişeydir de, bu kötü şey değildir.
İnşallah bizi bulmamıştır bu hastalık...

Az önceki verdiğim örnekteki akrabama suratına 3 aylık ömrün kaldı dedi direk suratına doktor.
Ya doktorlar ruhsuzlaşıyor ya normalleşiyor.

Ama artık umutsuz değil kanser, Allah kimseye yaşatmasın ama umutsuzluk öldürür insanı.

bazı doktorları anlamak çok zor.
sadece insanlıklarından değil doktorluklarından da şüphe ediyor insan.
çok geç kalmışsınız dediği erken teşhis çıktı mesela bizde.

çok şükür atlattık 3 sene oldu.
erken teşhisti. hala düzenli kontrolleri var. biz unuttuk bile. sizin içinde sonuç sevindirici olur inşallah.
Amin inşallah...
Rabbim bize de sevinmeyi, boşuna endişelenmiş olmayı nasib etsin...

Senin adına çok sevindim.
Allah bir daha yaşatmasın inşallah...

Bir dr nasıl olabilirlik üzerinden böyle birşey söyler anlamıyorum..
Benim bildiğim kesinleşmeden migrensin bile denmez insana. İyi haberler alın inş.
Bilirim nasıl bir korku olduğunu. Oğlumun şişen lenf bezleri yüzünden çocuk onkolojisine gitmiştik yarı ölü yarı diri.. Biz şükür ki iyi haberler almıştık.
Allah kimseye yaşatmasın. Yaşayanlara da acil şifalar versin.

Amin inşallah.

Evet ben de kızıyorum bu durumlara.
Kayınvalidem de aynı şeyi yaşamıştık.
Rahminde problem vardı, doktor suratına direk kanserli bu bulgular demişti.
Kadının kaç ayını mahvetti... Doktor doktor gezdi.
Bir de doktorlara güvenemeyen bir yapısı var, ama sonuçlar temiz.
Miyom, kist vs. var... Ama temizler, aldırmıyor da zaten. Farklı nedenlerden.

İnşallah bizim de iyi haberler ile içimiz ferahlar.
İnşallah hatadır, yanlışlıktır, doktorun saçmalığıdır...

bazı doktorları anlamak çok zor.
sadece insanlıklarından değil doktorluklarından da şüphe ediyor insan.
çok geç kalmışsınız dediği erken teşhis çıktı mesela bizde.
Hey Allah’ım yaptığı yanlışlığa bak ya.ya bunu duyup cinnet geçirse nasıl vicdanın kaldıracak...

Hata kabul etmez bir meslek, her zaman duygusal olması gereken bir durum bu. Bunu yapamayacağına inanan doktor olmamalı.
Adamcağız dan diye söylenince kabullenemedi araba hareket ederken atlamaya çalıştı falan onkolojiden çıktı sinir hastalıklarında yattı kaç gün.
Psikiyatristler evde bir bıçak bile bulundurmayacaksınız demişti.
Ama 60 yaşındaki adam 3 ayda ameliyat bile edilemeyecek 3b evresindeyken 3 ayda atlattı. Şu an son kür kaldı maaşallah, sadece kontrollere gidicek sadece.

Eşim... Derttaşım... Sırdaşım... Aslında Herşeyim'miş...

Siz hiç kanser teşhisi konulmuş birinin karısı, sevgilisi, kızı, oğlu ya da arkadaşı oldunuz mu?

Kanserin alternatif tıp kitaplarında adı; "kötü karakterli hastalık" olarak geçer. Türkçe sözlükte ise eşanlamlısı olarak "incitme beni" yazar. Bu kötü karakterli hastalıkla arkadaş olmayı başarmak, incitmemesini sağlamak mümkün mü?

"Kansersiniz."

Doktorun ya da hasta yakınlarının çok zor telaffuz ettikleri bu cümle baştan yitirilmiş bir savaşı işaret mi ediyor?

Nasıl başa çıkılır bu illet ile?
Belki de çok mu erken içimdekileri paylaşmak için?

Dün akşamı ve dünyanı başıma yıkan doktor, inşallah hatalısındır... İnşallah bu illet benim ailemi bulmamıştır... Eşimi bulmamıştır...

Annemi kolon kanserinden kaybettim
Teyzemi meme kanserinden
Kendim rahim ağzından tedavi oldum, doktorun pat diye sölediği an dün gibi, 5 yıl kontrol sürecim doldu
Bu hastalıkla garip bir ilişkim var, her iki taraftan aile genetiğimde olmasına karşın pervasızca sigara içiyorum
Vade gelmeden ölmüyor insan onu öğrendim bir de ölümün anlamını
İnşallah güzel sonuçlar alırsınız, panik olmamaya çalışın, bu lanetin tek ilacı ona gülümseyip nanik yapmak, başka türlü güçlü olamıyor insan. Allah eşinizi size ve evlatlarınıza bağışlasın, nedense içimde bir his abartmış bir doktor diyor. Akciğerde leke çok sık olan bir durum, eşimde de var, eskiden geçirdiği bir tüberkilozdan kalmış ama ilk tetkikte bizi de böyle korkuttular, umuyorum ki böyle bir şeydir

Ne zaman alacak sonuçları ?
Çok merak ediyorum.

Doktorun demesi "bu röntgenler bir tomografi hak ediyor, bir kaç bişey var, sigaradan da olabilir, bakalım kafamız rahat etsin" demiş.
Tomografi çekilecek şimdi...

Allah'ım inşallah iyidir...

Kızımda benimde dünyamı başıma yıkmıştı bir doktor
Geçen bahar eşimde kanser ihtimali vardı
Ama bu sefer anteramanlıydık umursamadık
Kanserleşmeden yakalamışız
İhtimaller üzerine hemen teslim olmamayı öğrendik biz
Doktorlar genelde en kötüsünden başlar
İyi çıkar İnşallah hemen koyvermeyin güçlü olun
Zor olsa da hastalıklar da bizim için
Dünyanın sonu değil

Annemi kolon kanserinden kaybettim
Teyzemi meme kanserinden
Kendim rahim ağzından tedavi oldum, doktorun pat diye sölediği an dün gibi, 5 yıl kontrol sürecim doldu
Bu hastalıkla garip bir ilişkim var, her iki taraftan aile genetiğimde olmasına karşın pervasızca sigara içiyorum
Vade gelmeden ölmüyor insan onu öğrendim bir de ölümün anlamını
İnşallah güzel sonuçlar alırsınız, panik olmamaya çalışın, bu lanetin tek ilacı ona gülümseyip nanik yapmak, başka türlü güçlü olamıyor insan. Allah eşinizi size ve evlatlarınıza bağışlasın, nedense içimde bir his abartmış bir doktor diyor. Akciğerde leke çok sık olan bir durum, eşimde de var, eskiden geçirdiği bir tüberkilozdan kalmış ama ilk tetkikte bizi de böyle korkuttular, umuyorum ki böyle bir şeydir

İnşallah, dediğiniz gibi olur, inşallah önemli birşey değildir.

Ben de Vade gelmeden ölünmeyeceğine inanan bir insanım, ama diyorum ya, benim başıma gelen bir durum olsaydı gerçekten bu kadar üzülmez, kafa yormazdım.

Canım ilk etapta öyle yanlış teşhiş koymalar çok oluyor.Inşallah öyledir.Kendini de suçlama hiç.Hangimiz bunalmıyoruzki ev iş çocuklar derken gereksiz tartışmalar sorunlar hep oluyor.Kafanı dinç tut.Hep olumlu düşün.Inşallah yanlış teşhistir,üstesinden kolaylıkla gelebileceğiniz birşeydir.

Evet.
Ciğer filmini görür görmez adamın bakışlarından hareketlerine herşey değişti.
Sabah en erken saate bizzat doktorun kendisi randevu aldı.

Biz şok olduk tabii ki.
Fakat semptomlar... O düşündürüyor...
Geçmeyen öksürük, aşırı balgam... Zaten bu yüzden gittik...

Ya benim eşim sigara bile doğru düzgün içmez.
Ben tiryakiyim mesela...

İçim içimi yiyor, şu an doktorda, yalnız başına ne haber alacak ne yapacak...
İşe odaklanamıyorum zaten, ama bırakıpta da gidemiyorum...
Zor bir durumdayım kısaca...

İnşallah doktor "yanlış teşhis" der, ağır bir grip geçiriyordur veya ne bileyim...
Başka bişey desin... Eşim kanser olmasın...

Akciger kanseri ihtimali varsa siz de sigarayi birakmalisiniz. Pasif içiciler maalesef daha fazla zarar görüyor dumandan.

Umarim kanser degildir simdiden geçmiş olsun.

çok geçmiş olsun,
annem önce rahim ve yumurtalık kanseri, sonra troid kanseri geçirdi,
çok şükür gayet iyi şu an,
ananemi cilt kanserinden kaybettik, teyzelerimin ikisi meme kanseri.
sizi çok iyi anlıyorum bu hastalığın adı bile kötü, kahredici.
ama sakın umudunuzu kaybetmeyin, umuyorum ki kanser değildir, ama olsa bile, umut herşeydir, biz yaşadık ve gördük, moral olmadan olmuyor.

Back