• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızdığım her güne o kadar pişmanım ki....

Biz de neredeyse 1.5 yıldır birbirimizi yiyiyoruz bazen benim de aklıma geliyor öyle bir şey olursa naparim diye...Bu eşinizle ilgili bir şey değil kimin basın bir şey gelse keşke ona öyle davranmasaydim keşke öyle demeseydin diyeceğiz sevdiklerimizin hoş tutmak bu kadar onemliyken ne yazık ki egolarimizin kurbanı oluyoruz sorması ayıp neyden supheleniyorlar inşallah yanlış teşhistr Rabbim şifa versin

Merhaba canım benim eşime de o kötü hastalığı söylediler
ama sonuçlarımız iyi geldi çok şükür...
dilerim sizin de öyle olur...
seni öyle iyi anlıyorum ki,
eşine yansıtmadan üzülmek
içine atmak...
gülümsemeye çalışmak çok zor şeyler...
Rabbim şifa versin inşallah sonuçlar iyi gelir.
Dualarım seninle..​

Allah razı olsun...
İnşallah ben de "sonuçlar iyi geldi, hiç birşeyi yok" diyeceğim.
Bunun için dua ediyorum...

Bir yakınıma pankreas kanseri teşhisi konuldu 55 küsür yaşlarında. Ama okadar motivasyonu yüksek biriydi ki sanki o değil de başkaları hasta o derece hastalığı kabullenmedi. Ve şimdi atlattı. İnanın moral çok önemli. Kendinize gelin üzülmeyin gözyaşlarınızı silin ve gülümsemeye başlayın. Hastalık sizi alt etmeden siz onu alt edin.

Merhaba öncelikle hasta bile olsa birçok insanın tedavi ile atlatabildiğini duydum, bu hastalıgın en önemlisi moraldir, eşinizin yanında kaygılarınızı dillendirmeyin ve yüksek moral verin...Ayrıca bu konuda bir anımı anlatmak istiyorum, bir hastanede kızımın cilt rahatsızlıgı için gittiğim doktor bir sürü tahlil istemişti, yanlış girilen yada değerlendirilen tahlil sonucu bana direk kızımın kanser olabileceğini söylemişti, o duyguyu biliyorum dünyam başıma yıkılmıştı megersem yeni eleman ters girmiş bilgileri şok olup kendime gelemedim hem bu olaya, hem yapılan hataya..... Hastanelerde çok teşhis hatası ve yanlışlıklar yapılabiliyor..Rabbim yar ve yardımcınız olsun, Şifasını versin inş..

İnşallah güzel haberler verir eşiniz size . İşinizi ferah tutun bu bekleme sürecinde eşinize moral vermeye çalışın . İştenmizin almanız çok mu zor , keşke yanına gitme imkanınız olsa ?

Kelimeleri unuttum resmen ne desem boş inşallah değildir yalnış teşhisdir çok çok geçmiş olsun

inşallah değildir canım.
kanser olsa bile inşallah başlangıçtır. çokça kurtulan var artık eskisi gibi değil.
arkadaşı falan yokmuydu yanına çağırabileceği tek başına çok zor.
tekrar söylüyorum lütfen dik dur sonuç ne olursa olsun. moral, inanç çok önemli , bak bunu klasik moral şeysi diye yazmıyorum gerçekten önemli.
doktorun yüzüne karşı yekten çok geç kalmışsınız dediği bir adamın karısı olarak tavsiye veriyorum sana. lütfen adamın yanında ağlama kendine ağlayıp rahatlayacak köşe bucak bul.

Ben sesli ağlayabilen tiplerden değilim.
Benim sesim çıkmaz ağlarken, gülerken ağlayabilenlerdenim.
Sadece gözümden yaş akar.
Yüzüm burkulur biraz o kadar.
Sesli hiç ağlayamam, utanmışımdır çocukluğumdan beri...

O yüzden dün akşam ne kadar sıksamda kendimi boncuk boncuk yaşlar aktı gözümden.
Hala da akıyor... Burnum nezle gibi akıyor...
Elimde olmadan böyleyim... Bişey düşünmüyorum kafamı boş tutmaya çalışıyorum.
Kuruntu vesvese yapmamaya özen gösteriyorum...
Ama elimde değil işte, akıyor gözlerim...

Geçen sene çekilmiş filmi var, 2016 Haziran tarihli.
Onu buldum dün akşam, o temiz.
Geçen sene de rahatsızlanmıştı böyle öksürük şikayeti vardı ama balgam yoktu.
Bu sefer balgamı çok, bu beni çok endişelendirdi.

Şimdi hastanede zaten.
Tekrar film, solunum testi, gerekirse tomografi...
İnşallah sonuçlar bir önceki doktoru yalanlayıcı olur...

Eşin nasıl peki? Korkarak soruyorum...

Insallah sonuçlar temiz çıkar. Beşer şaşar, umarım boş bir telaştır. Çevremde akrabalarımdan cok kanserli hasta kaybettim, Allah kimsenin başına vermesin.

İnşallah güzel haberler verir eşiniz size . İşinizi ferah tutun bu bekleme sürecinde eşinize moral vermeye çalışın . İştenmizin almanız çok mu zor , keşke yanına gitme imkanınız olsa ?

Evet malesef zor.
Yarın evde olacağım için zaten (süt iznim devam ediyor) bugün izin almam imkansız.
Geçen hafta ufak oğlum orta kulak iltihabı olmuştu, onun için gelememiştim.
Her hafta kafadan 2 gün gelmiyor izlenimi olmaması açısından.
Hem şu noktada "eşim kanser galiba" demek istemiyorum kimseye.
Netleşmeden ne diyebilirim ki?

Insallah sonuçlar temiz çıkar. Beşer şaşar, umarım boş bir telaştır. Çevremde akrabalarımdan cok kanserli hasta kaybettim, Allah kimsenin başına vermesin.

Bana bu teşhis konulmuş olsa, ben bu kadar üzülmezdim...
Bu kadar içim acımazdı...

Fakat eşimsiz bir hayat düşünemediğim için, bulunduğum ruh hali bambaşka.
Anlatılır birşey değil.
Dik durmaya çalışıyorum, dik duracağım da, kendimde o güç var eminim.
Ama nasıl? Sonuçlar inşallah temiz çıkar, inşallah başka birşeydir...
İnşallah doktor yanılmıştır...

Bana bu teşhis konulmuş olsa, ben bu kadar üzülmezdim...
Bu kadar içim acımazdı...

Fakat eşimsiz bir hayat düşünemediğim için, bulunduğum ruh hali bambaşka.
Anlatılır birşey değil.
Dik durmaya çalışıyorum, dik duracağım da, kendimde o güç var eminim.
Ama nasıl? Sonuçlar inşallah temiz çıkar, inşallah başka birşeydir...
İnşallah doktor yanılmıştır...
Canım, şimdilik üzülmeyin bir sonuçlar gelsin hele. Esimin başı ağrısa canım sıkılır. Kaldı ki sizin durumunuz, cok zor tahmin edebiliyorum ama simdilik sakin kalın. Rabbim şaşırtmış olsun...

Ben sesli ağlayabilen tiplerden değilim.
Benim sesim çıkmaz ağlarken, gülerken ağlayabilenlerdenim.
Sadece gözümden yaş akar.
Yüzüm burkulur biraz o kadar.
Sesli hiç ağlayamam, utanmışımdır çocukluğumdan beri...

O yüzden dün akşam ne kadar sıksamda kendimi boncuk boncuk yaşlar aktı gözümden.
Hala da akıyor... Burnum nezle gibi akıyor...
Elimde olmadan böyleyim... Bişey düşünmüyorum kafamı boş tutmaya çalışıyorum.
Kuruntu vesvese yapmamaya özen gösteriyorum...
Ama elimde değil işte, akıyor gözlerim...

Geçen sene çekilmiş filmi var, 2016 Haziran tarihli.
Onu buldum dün akşam, o temiz.
Geçen sene de rahatsızlanmıştı böyle öksürük şikayeti vardı ama balgam yoktu.
Bu sefer balgamı çok, bu beni çok endişelendirdi.

Şimdi hastanede zaten.
Tekrar film, solunum testi, gerekirse tomografi...
İnşallah sonuçlar bir önceki doktoru yalanlayıcı olur...

Eşin nasıl peki? Korkarak soruyorum...

çok şükür atlattık 3 sene oldu.
erken teşhisti. hala düzenli kontrolleri var. biz unuttuk bile. sizin içinde sonuç sevindirici olur inşallah.

Canim benim cok gecmis olsun umarim sonuclari temizdir.
Benim kucucuk yegenime kanser olabilir dendi daha 5 yasinda
Tarifsiz bi aci ama rabbime binlerce kez sukurler olsun ki sonuclari temiz cikti.
Allahtan umudu kesmeyin
Bol dua edin
İns yanlis teshistir.

Eşim... Derttaşım... Sırdaşım... Aslında Herşeyim'miş...

Siz hiç kanser teşhisi konulmuş birinin karısı, sevgilisi, kızı, oğlu ya da arkadaşı oldunuz mu?

Kanserin alternatif tıp kitaplarında adı; "kötü karakterli hastalık" olarak geçer. Türkçe sözlükte ise eşanlamlısı olarak "incitme beni" yazar. Bu kötü karakterli hastalıkla arkadaş olmayı başarmak, incitmemesini sağlamak mümkün mü?

"Kansersiniz."

Doktorun ya da hasta yakınlarının çok zor telaffuz ettikleri bu cümle baştan yitirilmiş bir savaşı işaret mi ediyor?

Nasıl başa çıkılır bu illet ile?
Belki de çok mu erken içimdekileri paylaşmak için?

Dün akşamı ve dünyanı başıma yıkan doktor, inşallah hatalısındır... İnşallah bu illet benim ailemi bulmamıştır... Eşimi bulmamıştır...
bizzat yaşadım kendim yaşadım. kansersiniz dediği gün ben 15 yaşındaydım ve aileme kızınız ne isterse onu yapın mutlu edin dediği gün dünyam başıma yıkıldı. kimseyi görmek istemedim nefes almak istemedim her sabah ölüm korkusuyla yaşamayı bir tek ben bilebilirdim. atlattım sağlığıma kavuştum mucize oldum.
eşinizin piskolojisi bozulacak size fevri çıkışlar yapacak bazen kızacak ama en çok size ihtiyacı olacak. sabırlı davranın ona ikiletmeyin moral verin hep yanında olun. inşallah atlatacak. ve asla piskolojik destek almayı unutmayın.. Allah şifa versin...

Umarım biz de aynı noktada oluruz...
Gerçekten doktorun "kanser olabilirsin" cümlesi yetti bize...
Bugün eşim yine hastanelerde koşturuyor, çalışıyorum yanında olamadığım için kahroluyorum...
Dua edin, iyi haberler alalım... Dua edin doktor "kanser değilsin, yanlış teşhis" desin...
Bir dr nasıl olabilirlik üzerinden böyle birşey söyler anlamıyorum..
Benim bildiğim kesinleşmeden migrensin bile denmez insana. İyi haberler alın inş.
Bilirim nasıl bir korku olduğunu. Oğlumun şişen lenf bezleri yüzünden çocuk onkolojisine gitmiştik yarı ölü yarı diri.. Biz şükür ki iyi haberler almıştık.
Allah kimseye yaşatmasın. Yaşayanlara da acil şifalar versin.

çok şükür atlattık 3 sene oldu.
erken teşhisti. hala düzenli kontrolleri var. biz unuttuk bile. sizin içinde sonuç sevindirici olur inşallah.

size de geçmiş olsun

bak ne güzel örnekler varmış

bu tip iyi örnekleri pek bilemiyoruz

genelde anlatılmıyor

ah vah denmesin diye

biz de sadece kötü sonuçlananları duyuyoruz

sou

eşin umarım hasta değildir ama hasta ,ise de sen de birkaç yıl sonra böyle konu açanlara moral verirsin el ele atlatırsınız

Evet malesef zor.
Yarın evde olacağım için zaten (süt iznim devam ediyor) bugün izin almam imkansız.
Geçen hafta ufak oğlum orta kulak iltihabı olmuştu, onun için gelememiştim.
Her hafta kafadan 2 gün gelmiyor izlenimi olmaması açısından.
Hem şu noktada "eşim kanser galiba" demek istemiyorum kimseye.
Netleşmeden ne diyebilirim ki?

Anlıyorum , imkanınız yoksa yapacak birşey yok , tabii ki kimseyle paylaşmamak en doğrusu şu anda . Eşiniz inşallah sağlıklıdır , hayırlı haberler verecek size öyle inanıyorum .

Back