• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi kızamık salgını hakkında yardım lütfen

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

brn1987

meleğimi büyütüyoruz
Kayıtlı Üye
31 Mart 2010
389
7
96
İstanbul
kızlar bebeğim 4 aylık ve dün gece haberlerde kızamık saldgını olabileceği sağlık kuruluşlarının 9aylık bebekleri aşıya çağırdığı söylendi peki biz napıcaz nasıl koruyacaz bebeklerimizi bilgisi olanlar paylaşabilirmi lütfen birde su çiçeği aşısı 1 yaşta yapılıyo okularda oda salgın alarmı yaptı diyolar nasıl önlem alabiliriz ltfen yardım

benimki de 3 aylık olmak üzere.ben de enişeliyim ama elimizden ne gelebilir ki?biz koruncağız ve bebeğimiz için elimizzden geldiğince temiz bir ortam yaşatıp insanlardan uzak tutmaya çalışacağız.

bebek rahim içinde plasenta yoluyla anneden aldığı antikorları doğum sonrası 6 ay kadar vücudunda taşır.6-9 ay sonrasında enfeksiyonlara daha duyarlı hale gelir.
ona bağışıklık elemanları vermeye devam etmenin yolu emzirmekten geçer.böylece bebişimizi enfeksiyonlardan korumaya devam etmiş oluruz.aşı için söylenen asgari uygulama zamanları, aşıya cevabın olacağı dönemlerdir.yani su çiçeği aşısına 12 aydan önce etkin cevap gelişmez.

kızlar bebeğim 4 aylık ve dün gece haberlerde kızamık saldgını olabileceği sağlık kuruluşlarının 9aylık bebekleri aşıya çağırdığı söylendi peki biz napıcaz nasıl koruyacaz bebeklerimizi bilgisi olanlar paylaşabilirmi lütfen birde su çiçeği aşısı 1 yaşta yapılıyo okularda oda salgın alarmı yaptı diyolar nasıl önlem alabiliriz ltfen yardım

her yıl bir salgın modası oldu artık.ben de risk grubundayım ve öğretmenim.sağlık ocakları 9 aylık bebekleri aşıya çağırıyor mu hiç duymadım.sağlık bakanı henüz bir salgın olmadığını gerekirse risk gruplarına aşılama yapılabileceğini ama şimdilik böyle bir risk yok dedi. 1 yaş aşısında bebeklerimize kızamık aşısını yaptılar zaten.su çiçeği salgını gerçekten doğru okullarda patladı.ben de en yakın zamanda yaptıracağım kızıma.

her yıl bir salgın modası oldu artık.ben de risk grubundayım ve öğretmenim.sağlık ocakları 9 aylık bebekleri aşıya çağırıyor mu hiç duymadım.sağlık bakanı henüz bir salgın olmadığını gerekirse risk gruplarına aşılama yapılabileceğini ama şimdilik böyle bir risk yok dedi. 1 yaş aşısında bebeklerimize kızamık aşısını yaptılar zaten.su çiçeği salgını gerçekten doğru okullarda patladı.ben de en yakın zamanda yaptıracağım kızıma.

evet sağlık ocakları 9_12 aylık tüm bebekleri sağlık bakanlığının başlattığı aşı kampanyası kapsamında kızamık aşısı yapmak için çağırıyor.kızım 10 aylık ve bizide çağırdılar.ilk başta tereddüt ettim çünkü duymamıştım salgın olduğunu ve yaptırmak istemedim ama doktorumuzada sordum sorun olmayacağını ve sağlık bakanlığının yaptığı bir kampanya olduğunu söyledi.salgın özellikle istanbul ve trakya bölgesinde varmış çünkü yunanaistan ve bulgaristandan giriş yapan gurbetçiler taşımıs hastalığı.istanbul dışında yaşıyorsanız aşı olmaya çağrılmamış olabilirsiniz.

evet sağlık ocakları 9_12 aylık tüm bebekleri sağlık bakanlığının başlattığı aşı kampanyası kapsamında kızamık aşısı yapmak için çağırıyor.kızım 10 aylık ve bizide çağırdılar.ilk başta tereddüt ettim çünkü duymamıştım salgın olduğunu ve yaptırmak istemedim ama doktorumuzada sordum sorun olmayacağını ve sağlık bakanlığının yaptığı bir kampanya olduğunu söyledi.salgın özellikle istanbul ve trakya bölgesinde varmış çünkü yunanaistan ve bulgaristandan giriş yapan gurbetçiler taşımıs hastalığı.istanbul dışında yaşıyorsanız aşı olmaya çağrılmamış olabilirsiniz.

hım tamam o zaman.yok benim kızım 13 aylık 1 yaş aşısında oldu kızamık aşısını ama burda duymadım daha erkenden çağrıldığını.evet istanbul dışındayım.

bende bi tanıdığımdan duydum oda haberlerde izlemiş.bizimkisi 8 aylık şimdiden bir doz aşı yapıyorlarmış korumak amaçlı. 9 aylık olduğunda diğer dozu olcakmış. onun kızı bebekken kızamık geçirmiş çok zor atlatmışlar. günde 3 kere doktora gidiyorduk diyor.bende tvye baktım ama çok fazla takip edemedim böyle birşey varmı gerçekten 8 aylıkkende yaptırabilirmiyiz aşıyı? tvden takip eden arkadaşlar siz böyle birşey duydunuzmu yoksa yakınımmı yanlış anladı. bu hafta doktoruna gittiğimizde soracam ama endişelendim açıkçası.

kızlar bugün sordum doktorumuza nasıl koruyabilirim ne yapabiliriz diye kızamık olduğundan şüphelendiğin grubun yanına sokma dedi yani okula giden çocuklara özelikle kendin yada eşin kızamık geçirmediyse aşı proğramı var yaş grubunz buna müsait ddei ama en önemlisi dışardan gelince elleri yıkamak antiseptiklerle dedi birde bebeği dışarı çıkarınca yada dışardan gelip bebeği öpen birileri olursa bir bebek sabunlu bir duru ılık su yap bebeğin temas eden yerlerini iyice sil dedi birde dışardan gelene rica et ellerinş yıkasın dedi baaşka önlem alamazmışız ama inşalah bişey olmazkorunan göze çöp batar hep

Back