• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZLAR LÜTFEN YARDIM !!!!!!!!(KÜÇÜK EV ALETLERİ )

cimcime8989

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2009
124
49
298
Yaklaşık 5 ay sonra düğünüm var ve elektrikli mutfak eşyalarını almak istiyorum artık ama lütfen kafamda ki deli sorulara karşı yardımcı olun kızlar :)

Şimdi ilk olarak çaycı dan başlamak istiyorum. Çok yorumlar okudum,çok araştırma yaptım kendimce ama keşke yapmaz olaydım beğendiğim şeyden de vazgeçtim :) Çelik mi almalı uzun ömürlü olması açısından,yoksa çok beğendiğim alt üst cam model mi. Cam olanlar kireç yapıyo zamanla diyolar ama temizlenmiyo mu acaba bunlar çok mu sıkıntı oluyo kullanan varsa yorum bekliyorum lütfen. aklımda olan modeller de bunlar; şu cam modeli o kadar çok beğendim ki :KK28:

157203223_0.webp
185643005_tn30_0.webp

Tost makinası olarak açıkçası çok yer kaplaması taraftarı değilim. Yani ızgara olarak da kullanılan tost makineleri evet kullanışlı ama çok yer kaplıyolar genelde. yine arçelik ve korkmaz ın tost makinelerini beğendim,tabi model olarak,performans nasıldır bilemiyorum.

korkmazın bu modeli genel olarak her çeyizin başköşesinde,nişanlım renkli olmasın diyo ama kullananlar memnun mu yorum alırsam çok sevinirim;

pr_01_6179_max.webp

bunlarda arçelikde beğendiğim modeller,ilk model hem tost hem waffle olarak kullanılabilen bi makine.

wtost-makinesi.webp
arcelik-k-2369-b-grill_2-z.webp

blender,doğrayıcı çırpıcı vs. bunlar hakkında açıkçası bi karar veremedim henüz,yani ayrı ayrı parçalar halinde almak mı mantıklı yoksa set halinde olanlardan mı ? tefalin bi serisi mevcut bunun için komple set halinde ama kullanım açısından nasıldır kullanan varsa yorumlarını alabilirsem çok sevinirim kızlar. modeller aşağıda ki gibi;

8000035540_1_500x500.webp

tek karar verebildiğim şey türk kahvesi makinesi heralde :)

K_3300_BEYAZ.webp

Bunlar şimdilik aklıma gelenler kızlar,unuttuğum,sizin kullanıp da memnun kaldığınız ürünler ve markalar varsa yardımcı olursanız çok makbule geçer. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:KK15:

Çaycı kullanmıyorum yorum yapamayacagım.
Tost makinesinde hic dusunmeden Korkmaz- tostkolik diyorum :KK54:
Mikser ve blender seti kesinlikle ayrı olarak alınmalı. Yıllar önce anneme bu sekılde set almıstık mıkserını kısa sure kullanabıldık bozuldu:KK51: sonradan ogrendık kı bu setlerın ıcındekı mıkser cok verımlı olmuyormus. Ben ayrı olarak almıstım o sekılde kullanıyorum :21: Ben marka olarak blender ve rondo setını braun marka, mikseride tefal aldım iki secımden de mennun kaldım :KK66:
Kahve makinesi hakkında da fıkrım yok ama sen onu kararlastırmıssın zaten :KK48:

yani korkmaz çok fazla tercih edildiği için demekki herkes memnun çok teşekkür ederim bu konudaki yorumun için. blender setlerinde de tek bir ana gövde tüm işlemleri gerçekleştirdiği için bence zamanla verimi düşer diye düşünüyorum. çırpıcı,doğrayıcı vs aparatlar sonuçta sürekli aynı kısıma takılıyo mutlaka zaman içerisinde arıza vericektir. gerçi elektronik için tamamen şansa aslında ama söylediğin markalar benimde aklımda mutlaka,tercihim onlardan yana olacak sanırım.

Bu konularda benimde cok arastirmalarim oldu canim evimin elektronigi benim icin en önemlisi elim ayagim gibi yani öyle diyim... Bu baktigin beyaz cam çaycı arçeliğin bir modeli ben de bunun beko modelini listeme ekledim ve cok arastirdim aslinda birbirinin aynisi hersey olarak ben siyah aşığıyım bu yuzden bekoyu tercih ettim arçeligin siyahi yok ayrica bu çaycilarda otomatik kireç temizleme özelliği var kireç yapma sikintisi olacagini zannetmiyorum bizzat arastirdim hatta bayidede inceledim... Bunu aldiginda kettle alma zorunlulgunda yok alt kismi kettle gibi kullanilabiliyor otomatik cay demleme özelligide güzel bir artisi birde cam olmasi zaten saglik acisindan cok iyi bence vaz gecme kararindan.... Bahsettigim cayci bu ..

unnamed.webp

Tost makinesine gelelim waffle makineside alacaksan eger arçeliğin waffle tost makinesi cok uygun fakat biraz ufak ama kullananlar var biraz arastir cok memnun... Ayri ayri iki makine alana kadar tek makinede hem waffle hem tost ikisi var bu cok iyi...

images (70).webp

Türk kahvesinde bizim en vazgecemedigimiz sey bol köpük :)) ve tek bol köpüklü türk kahvesi yapan makine bu diye biliyorum cunku her kullanan %100 memnun (bunu denemedim ama belirtiyim)...

images (51).webp

Blender olarak ben set ekledim listeme ve begendigim model braunun tam set olani ayri ayri almaya ugrasana kadar hepsi bir arada annemde bu sekilde kullaniyor buyuk hazne kucuk hazne parcalayici hepsi bir arada....

images (71).webp

Elektrik supurgesi olarak ben rowenta slience force dusunuyordum yalniz RebelAngel RebelAngel da gördüm bosch markasinin mükemmel görüntüye sahip makinesi rowenta ile ayni özelliklere sahip ama dis görüntü daha güzel... Cok fazla sessiz ve çekiş gücü mükemmel...

MCSA00749153_E6341_BGS5SIL66C_397602_korr2_def.webp

unnamed (42).webp

Ütü tefal anti kireç olani listemde arkadasim kullaniyor ve cok memnun süpürgeyi (rowenta) ve ütüyü onda denemistim gercekten cok iyiler...

images (72).webp

Birde bu aralar mediamarkette bu sekilde paket olarak bir kampanyasi var çok cazip 379 tl...

unnamed (40).webp

Egerki dik süpürge dusunuyorsan fakir darky yine media markette 149 tl gibi cok cazip bir rakamda cekisi cok iyi....

fakir_fakir-darky_-sarjli-supurge_41269.webp

Sac kurutma bunu dusunuyorum su an bilemedim belki fikrim degisebilir...

images (50).webp

Kati meyve sikacagi dusunuyorsanda philips kati m.skacagi öneririm en iyisi zaten ve kullandigimiz bir ürün....

Su an aklima gelenler bunlar daha da yardimci olabilirsem olurum canm...

Yaklaşık 5 ay sonra düğünüm var ve elektrikli mutfak eşyalarını almak istiyorum artık ama lütfen kafamda ki deli sorulara karşı yardımcı olun kızlar :)

Şimdi ilk olarak çaycı dan başlamak istiyorum. Çok yorumlar okudum,çok araştırma yaptım kendimce ama keşke yapmaz olaydım beğendiğim şeyden de vazgeçtim :) Çelik mi almalı uzun ömürlü olması açısından,yoksa çok beğendiğim alt üst cam model mi. Cam olanlar kireç yapıyo zamanla diyolar ama temizlenmiyo mu acaba bunlar çok mu sıkıntı oluyo kullanan varsa yorum bekliyorum lütfen. aklımda olan modeller de bunlar; şu cam modeli o kadar çok beğendim ki :KK28:

Eki Görüntüle 1712615 Eki Görüntüle 1712616

Tost makinası olarak açıkçası çok yer kaplaması taraftarı değilim. Yani ızgara olarak da kullanılan tost makineleri evet kullanışlı ama çok yer kaplıyolar genelde. yine arçelik ve korkmaz ın tost makinelerini beğendim,tabi model olarak,performans nasıldır bilemiyorum.

korkmazın bu modeli genel olarak her çeyizin başköşesinde,nişanlım renkli olmasın diyo ama kullananlar memnun mu yorum alırsam çok sevinirim;

Eki Görüntüle 1712689

bunlarda arçelikde beğendiğim modeller,ilk model hem tost hem waffle olarak kullanılabilen bi makine.

Eki Görüntüle 1712690 Eki Görüntüle 1712691

blender,doğrayıcı çırpıcı vs. bunlar hakkında açıkçası bi karar veremedim henüz,yani ayrı ayrı parçalar halinde almak mı mantıklı yoksa set halinde olanlardan mı ? tefalin bi serisi mevcut bunun için komple set halinde ama kullanım açısından nasıldır kullanan varsa yorumlarını alabilirsem çok sevinirim kızlar. modeller aşağıda ki gibi;

Eki Görüntüle 1712721

tek karar verebildiğim şey türk kahvesi makinesi heralde :)

Eki Görüntüle 1712734

Bunlar şimdilik aklıma gelenler kızlar,unuttuğum,sizin kullanıp da memnun kaldığınız ürünler ve markalar varsa yardımcı olursanız çok makbule geçer. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:KK15:

Canım çaycı almadım ama diğerleri konusunda yorum yapayım. Tost makinası Korkmaz' ın iki kişilik olanı var bende. Hem waffle hem tost. Çok memnunum, yer de kaplamıyor. Blender ı set olarak aldım Beko'dan tavsiye ederim kesinlikle. Kettle ı da Beko'dan çelik aldım çok memnunum. Ütüm de Beko, memnunum. Benim aldıklarım bunlar:
http://m.korkmaz.com.tr/urundetay/tost-makineleri/65685466-7041-49ab-896d-1397d719679d
http://www.beko.com.tr/blender-el-blenderi-BKK-3050-HB-El-Blenderlari.html
http://www.beko.com.tr/kettle-su-isitici-BKK-2103-Kettle.html
http://www.beko.com.tr/buharli-utu-bkk-2178-el-utuleri.html

valla gerçekten çok açıklayıcı oldu benim için bunlar çok teşekkür ederim canım. insan bu gibi şeylerde kullananlardan yorum almak istiyo ki içi rahat bi şekilde alabilsin. çünkü gerçekten benim içinde önemli bu gibi şeylerin tercihi. sonuçta en baştan bi yuva inşaa ediyoruz,herşeyin en iyisi olsun istiyoruz. benim tüm beyaz eşyalarım beko,arkadaşlarımız çok memnun kaldıkları için bizde bekoyu tercih ettik. Zaten beko arçelik aynı üretim biliyoruz ki sadece isim farkı var. Ama galiba şimdi senden de böyle bi yorum aldıktan sonra heralde cam olan Çaycı da karar kılıcam. Tost makinasına bugün bi bakıcam bakalım yakından eğer çok küçükse korkmazı da tercih edebilirim onun yerine. çünkü waffle sanki kaç defa yapıcam ki o yüzden olmazsa olmaz değil benim için. elektrik süpürgesini bi arkadaşım ev hediyesi olarak aldı bana homend markası,o çok memnun kalmış bakalım bende artık bi arıza verene kadar onu kullanıcam ama almasaydı eğer bende ya rowenta silence ya da phılıps marathon düşünüyodum. Bosch markası genel olarak pahalı bi marka ama zaten bu söylediğim süpürgeler de çok da ucuz sayılmazlar.Ütü konusuna gelince aslında dikkat etmem gereken en önemli konu çünkü nişanlım hergün gömlek değiştiriyo malesef ütü hayatımın bi parçası olucak ama tefal annem de var şuan çok ağır geliyo bana ütü yaparken ve tam da açmıyo kırışıklıkları. modelide öyle eski bi model değil yani yeni sayılır. Kazanlı mı alsam normal mi o konuda bi fikrin varsa paylaşırsan sevinirim. Dik süpürge de gördüğüm kadarıyla pratik orta kısmı çıkıp ayriyetten şarjlı süpürgeler gibi kullanılıyo sanırım doğru mudur? çünkü şarjlı bi el süpürgesi istiyorum mutlaka bu öyleyse eğer alırım kesin fiyat çok iyiymiş çünkü

Canım çaycı almadım ama diğerleri konusunda yorum yapayım. Tost makinası Korkmaz' ın iki kişilik olanı var bende. Hem waffle hem tost. Çok memnunum, yer de kaplamıyor. Blender ı set olarak aldım Beko'dan tavsiye ederim kesinlikle. Kettle ı da Beko'dan çelik aldım çok memnunum. Ütüm de Beko, memnunum. Benim aldıklarım bunlar:
http://m.korkmaz.com.tr/urundetay/tost-makineleri/65685466-7041-49ab-896d-1397d719679d
http://www.beko.com.tr/blender-el-blenderi-BKK-3050-HB-El-Blenderlari.html
http://www.beko.com.tr/kettle-su-isitici-BKK-2103-Kettle.html
http://www.beko.com.tr/buharli-utu-bkk-2178-el-utuleri.html

valla beyaz eşyayı beko almakla çok iyi etmişim şimdi içim daha rahat. kimse tercih etmiyo mu acaba diyodum,forumlarda falan beko ile ilgili çok bişey göremiyodum çünkü. ama şimdi sende de görünce tamamdır dedim :KK76:. aldıkların gerçekten çok güzel güzel günlerde kullanırsın inşallah. peki ütü konusunda benim çok zamanım geçeceği için nasıl mutlaka önerir misin?

Bu tarz seyler de ben biraz şans isi oldugunu dusunuyorum bosch yillarin markasidir ama memnun kalmayan da cok insan var etrafimda... Eger ütüyle cok hasir nesir olacaksan kazanli almalisin kesinlikle ama hic kazanli utu kullanilmadi bizim evde hic bilmiyorumki... Annemde philips azur serisinden var cok memnun ama tefal bana bir tik daha iyi geldi... Philipsin buhar kazanli olanlari var yalniz bir utuye 1200-1300 tl para baglamak ne kadar mantikli bilemedim... Dik süpürge hem sarjli el supurgesi hemde dik olarak kullaniliyo canim annemde bunun farkli bir modeli var memnun fakat bu daha uygun ve gayet iyi hemd kablolu sanirim ama tam emin diilim bu oyle olmasi lazm kablolular daha avantajli cekis gucu daha yuksek oluyo... Eger degilse kablolusuna bak canim...

bence türk kahvesi makinası aşırı gereksiz br parça. forumda konusu da vr yer kaplayan gereksiz parçaların içinde görülüyor. Cam çaycının modelini hiç beğenmedim ben açıkçası çelik olanı tercih ederim. Hem uzun ömürlü olur

valla beyaz eşyayı beko almakla çok iyi etmişim şimdi içim daha rahat. kimse tercih etmiyo mu acaba diyodum,forumlarda falan beko ile ilgili çok bişey göremiyodum çünkü. ama şimdi sende de görünce tamamdır dedim :KK76:. aldıkların gerçekten çok güzel güzel günlerde kullanırsın inşallah. peki ütü konusunda benim çok zamanım geçeceği için nasıl mutlaka önerir misin?

Canım elektronik aletler biraz şans işi ama şunu söyliyim. Annem 500 tl ye philipsin ütüsünü aldı ısısını kendi ayarlayan. Hiç memnun değil, açmıyor kırışıklıkları. Valla benim aldığım bu ütü acayip güzel açıyor. Boşluğa buhar püstürtüyorsun arada o şekilde kireç temizleme özelliği var. Tavsiye ederim, çok kaliteli bir ütü. Marka zaten çok iyi bence.Hoppa

Konu İlgili alt başlığa taşınmıştır.Bilginize

Çelik cayci zamanla kireclenme paslanma bile yapiyor bir zamanlar çelik cok vardi piyasada hemen hemen hepimizde çelik vardi annem ve arkadaslarinda özellikle .... Çelik caycida demlik kisminda diil alttakinde İç kenar kisimlarda ufak tefek paslanmalar olusuyo zamanla ve dibine kireç oturuyo resmen... Bu otomatik cam olanlar hem daha saglikli hem otomatik kireç temizleme özelligi var hem paslanma sikintin yok saglik aciisndan cok cok üst seviyede... Ve görüntü bence cok modern ..

Bu tarz seyler de ben biraz şans isi oldugunu dusunuyorum bosch yillarin markasidir ama memnun kalmayan da cok insan var etrafimda... Eger ütüyle cok hasir nesir olacaksan kazanli almalisin kesinlikle ama hic kazanli utu kullanilmadi bizim evde hic bilmiyorumki... Annemde philips azur serisinden var cok memnun ama tefal bana bir tik daha iyi geldi... Philipsin buhar kazanli olanlari var yalniz bir utuye 1200-1300 tl para baglamak ne kadar mantikli bilemedim... Dik süpürge hem sarjli el supurgesi hemde dik olarak kullaniliyo canim annemde bunun farkli bir modeli var memnun fakat bu daha uygun ve gayet iyi hemd kablolu sanirim ama tam emin diilim bu oyle olmasi lazm kablolular daha avantajli cekis gucu daha yuksek oluyo... Eger degilse kablolusuna bak canim...

evet ütü de kazanlı olanlar eğer iyi bişey istiyosan dediğin fiyatlarda. kayınvalidem de kendine yeni bi ütü almış tefalden görümcem çok iyi bi dene bak beğenirsen sende alırsın demişti galiba senin ütünden tariften anladığım kadarıyla. Bu arada arçeliğe gittim bizim istediğimiz çaycı modeli artık üretimde değilmiş malesef

İyi akşamlar
Öncelikle söyliyim kesinlikle kazanli ütü al ben senelerdir kullanıyorum çok memnunum
Blender seti de braun mükemmel ben multiquick 7 serisini aldım 3 senedir canavar gibi
Çayciya gelirsek homend marka bi çaycı almıştım izine gittiğimde konuşuyordu çok hoşuma gitti o da taş gibi 3 senedir
Türk kahve makinem de homend ondan da memnunum
Tost makinesi için bise diyemedim
Gönlüne göre alırsın inşallah canim

Son düzenleme:
evet ütü de kazanlı olanlar eğer iyi bişey istiyosan dediğin fiyatlarda. kayınvalidem de kendine yeni bi ütü almış tefalden görümcem çok iyi bi dene bak beğenirsen sende alırsın demişti galiba senin ütünden tariften anladığım kadarıyla. Bu arada arçeliğe gittim bizim istediğimiz çaycı modeli artık üretimde değilmiş malesef

Olurmu canim daha gecen hafta gittim bekoya almaya diye arçeliktede var bekodada var sürekli takip ediyorum 399 liralardan düstü fiyati anneler gününde dahada düsücekmis diye vazgecirdi beni satici, samimiydi allahtan direkt alip cikicaktim yoksa ben anneler gününü bekliyorum suan..

Olurmu canim daha gecen hafta gittim bekoya almaya diye arçeliktede var bekodada var sürekli takip ediyorum 399 liralardan düstü fiyati anneler gününde dahada düsücekmis diye vazgecirdi beni satici, samimiydi allahtan direkt alip cikicaktim yoksa ben anneler gününü bekliyorum suan..

iki arçelik mağazasına uğradım bugün ikisi de aynı şeyi söyledi hatta. belki de bunun bi üst modeli olan bi çay makinesi daha var o satılsın diye de söylemiş olabilirler :KK64:

iki arçelik mağazasına uğradım bugün ikisi de aynı şeyi söyledi hatta. belki de bunun bi üst modeli olan bi çay makinesi daha var o satılsın diye de söylemiş olabilirler :KK64:

Yanyana olan modelmi sanirim belkide haklisin... Cunku eski bir model degil bu çayci ayrica bir dusun piyasada eski model ne kadar cok caycisi var arceligin kalkipta bi kac yillik modelini piyasadan çekmezki... Bekoya bak siyah seviyorsan tabi , gerci beyazin temizliginden daha rahat olur siyah yinede senin tercihin tabi... Ama dedigim gibi daha gecen hafta inceledim hatta arcelik daha ucuzdu onu bile sorguladim niye bekodaki 299 tl arcelik 269 tl diye özellikler birebir ayni cünkü... Biri siyah digeri beyaz tek fark bu...

Back
X